Reacties voor: Dit is waarom Apple nog steeds geen iMessage voor Android wil

iMessage is Apple's berichtendienst die exclusief op Apple-apparaten beschikbaar is. Er is wel eens geopperd dat Apple ook een Android-versie moet maken, maar daar heeft Apple niet zoveel zin in.
Benjamin Kuijten | iCulture.nl -

Reacties: 16 reacties

  1. Daarnaast is er nog een beveiligingsrisico

  2. Misschien was iMessage wel de meest gebruikte app in Nl als ze een Android versie hadden gemaakt. Ach prioriteiten hé. In mijn kennissenkring is het toch Whatsapp wat het meest gebruikt word ondanks de ‘beveiliging risico’s’.

  3. @Maarten: Want? (oprechte vraag)

  4. Eigen belang van Apple om music wel op Android beschikbaar te stellen, brengt geld op iMessage niet.

  5. Er zijn veel bedrijven die je graag binnen hun eco-systeem willen houden. Denk aan banken, speelgoed e.d. Google doet niet anders (google assistent kan geen apple music spelen, ondeelbaarheid van het boodschappen lijstje e.d.). En dan nu apple met imessage. Apple is een onderneming, met winstoogmerk. Epic Games die hetzelfde wil, gebruikt dat op deze manier tegen ondernemingen in het algemeen. Ik denk dat imessage als punt voor epic games geen stand houdt. Beetje pot verwijt de ketel.

    Overigens heeft imessage geen invloed gehad op gekozen telefoons in mijn gezin.

    Beeper lijkt me een mooie oplossing, afwachten nog.

  6. Er zou toch ook een opvolger komen van de huidige SMS? Ligt daar niet de oplossing voor cross platform?

  7. Zie het probleem ook niet want per slot is het ook niet zo dat je vanwege iMessage niet kunt communiceren met een Android toestel (of andersom). Het veranderd in dat geval automatisch in een sms.

  8. Ik gebruik alleen IMessage nog om berichten te versturen. Whatsapp heb ik eind vorig jaar verwijderd. En als mensen je willen bereiken dan doen ze dat wel hoor. Hopelijk komt iMessage niet naar Android. Het is ook mede door IMessage dat ik een iPhone heb

  9. @Leo: oneens. Denk eerder dat het in het belang van de platenmaatschappijen is. Die willen natuurlijk óók dat “hun” muziek overal te horen is.

  10. @Arno1975: ik denk dat het en en is, want Apple melkt wel ook lekker

  11. @Martijn: De meeste android telefoons lopen qua software versie enorm achter. Je kunt niet gebruik maken van de laatste security frameworks van android omdat dit simpelweg niet zou werken bij de meeste gebruikers. Doordat Apple zowel de app, OS als hardware maakt kunnen ze beveiligingsmaatregelen doorvoeren die de concurrentie niet heeft en of nooit gaat krijgen. Met name sterk geïntegreerde en of gebruiksvriendelijke beveiligingsmaatregelen.
    En tel daarbij het track record van Apple, toen iMessage net begon waren er problemen met de authenticatie waardoor je iMessage nier meer los kon koppelen van een toestel en andere drama. Zulke dingen kunnen ze ook weer krijgen als ze op android gaan uitrollen.

  12. Tsja, wie geen Apple wil krijgt gewoon sms, so what? In deze Zoom -Teams – videoconference coronatijd vind ik het een gemis dat FaceTime niet veel breder gebruikt kan worden. Mijn werkgever heeft nog steeds windows-computers en Android smartphones voor zijn personeel, en alleen iPads voor de slimmere medewerkers. Wat een omslachtig gedoe met al die andere pakketten!

  13. @Rick: Dat gaat wel nog eventjes duren.

  14. Origineel geplaatst door Erik-jan
    @[Martijn](#comment-872769): De meeste android telefoons lopen qua software versie enorm achter. Je kunt niet gebruik maken van de laatste security frameworks van android omdat dit simpelweg niet zou werken bij de meeste gebruikers. Doordat Apple zowel de app, OS als hardware maakt kunnen ze beveiligingsmaatregelen doorvoeren die de concurrentie niet heeft en of nooit gaat krijgen. Met name sterk geïntegreerde en of gebruiksvriendelijke beveiligingsmaatregelen.

    En tel daarbij het track record van Apple, toen iMessage net begon waren er problemen met de authenticatie waardoor je iMessage nier meer los kon koppelen van een toestel en andere drama. Zulke dingen kunnen ze ook weer krijgen als ze op android gaan uitrollen.

    Je uitleg klinkt goed. Bedoel je met sterk geïntegreerde beveiligingsmaatregelen de tweefactor authentificatie? Als ik bv inlog op Twitter krijg ik eerst een sms binnen met een code. Binnen 2 seconden komt die code vanuit sms naar mijn toetsenbord scherm, als ik daar op klik, vult ie de code zelf in op website van Twitter. Het werkt voor mij ideaal.

  15. iMessage, tja… in de VS wordt het kennelijk veel gebruikt en is het voor sommigen reden iPhones te kopen. Ergens begrijpelijk dat Apple het gebruikt om mensen te binden aan hun producten. Ik gebruik het nauwelijks.

  16. Omdat iMessage niet met andere apparaten kan praten, heeft het geen zin om het te gebruiken. Wie leeft er in een wereld van uitsluitend Apple gebruikers? Ik niet. Dus geen iMessage.
    Ik ben het bovendien spuugzat dat iMessage op Mac steeds weer een login eist terwijl ik geen interesse heb om het te gebruiken, en bovendien kan je de app niet weglaten.
    Een beetje teveel navelstaren vrees ik.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.