Reacties voor: Apple geeft voorproefje van nieuwe MobileMe Calendar

Apple is een bètafase gestart voor de nieuwe MobileMe Calendar die bestaat uit een nieuwe interface, verbeterde performance en tal van nieuwe functies.
Michel Lusthof -

Reacties: 39 reacties

  1. Hopelijk werkt het nu dan een stuk beter, met continu errors en server failure. En vooral sneller.

  2. Ik wil ook graag mobile me. Maar ik heb geen creditcard. Wanneer word dat veranderd??

  3. En de enige feature waar iedereen zit op te wachten, nl. syncen met todo op OSX zit er alweer niet bij.
    Triestig voor een betalende dienst.

  4. Ze zouden beter de kalender op iPhone aanpassen.
    Sinds iOS4 is er een verjaardagskalender toegepast.
    Al de verjaardagen van men contactpersonen worden nu ook automatisch weergegeven in de kalender op de iPhone.
    OK, super, want daarvoor deed ik dat manueel om in kalender elke verjaardag in te geven. MAAR!!!!! Het klopt gewoon niet!! Mijn verjaardag staat bij contacten mooi 11 juli en in kalender ook mooi 11 juli. MAAR, vb een verjaardag van ne vriend staat op 6 april maar in kalender staat die op 5 april. En er zijn er nog contacten waarvan dit een dag ervoor staat en dus verkeerd. Dat heb ik toch helemaal niet gevraagt. Als er staat bij contacten 6 april dan moet die dat in kalender ook op 6 april zetten en niet op 5 april.

    Zijn er nog mensen die deze problemen hebben????
    Indien ja, laat aub iets weten.

  5. mogen er nu eindelijk weeknummers in, dat is toch niet zo moeilijk zeg…

  6. Origineel geplaatst door Marnick
    Ze zouden beter de kalender op iPhone aanpassen. Sinds iOS4 is er een verjaardagskalender toegepast. Al de verjaardagen van men contactpersonen worden nu ook automatisch weergegeven in de kalender op de iPhone. OK, super, want daarvoor deed ik dat manueel om in kalender elke verjaardag in te geven. MAAR!!!!! Het klopt gewoon niet!! Mijn verjaardag staat bij contacten mooi 11 juli en in kalender ook mooi 11 juli. MAAR, vb een verjaardag van ne vriend staat op 6 april maar in kalender staat die op 5 april. En er zijn er nog contacten waarvan dit een dag ervoor staat en dus verkeerd. Dat heb ik toch helemaal niet gevraagt. Als er staat bij contacten 6 april dan moet die dat in kalender ook op 6 april zetten en niet op 5 april.Zijn er nog mensen die deze problemen hebben???? Indien ja, laat aub iets weten.

    Dit lijkt me bijna een probleem wat te maken heeft met de ingestelde tijdzone op een van je apparaten

  7. @marqi -> weekincal (jailbreak)

    En ik wil weekweergave op de iPhone!!!!
    Is er nu eindelijk al eens een goed alternatief voor de standaard kalender? Dus MET weekweergave!???

  8. Ik zou graag mail en calander native op de mac zien zoals online bij mobileme

  9. Origineel geplaatst door Ramon
    Dit lijkt me bijna een probleem wat te maken heeft met de ingestelde tijdzone op een van je apparaten

    Zou mij verwonderen. Aangezien het niet bij alle contacten is. Voorbeeld: mijn verjaardag en die van men nonkel kloppen wel maar andere contacten staan steeds een dag te vroeg in de kalender.

    Instellingen:

    Datum en tijd: 24 uursklok en stel automatisch in.
    Landinstellingen: Taal: Nederlands, Stembediening: Nederlands, Toetsenbord: 3, Regionotatie: België, Agenda: Gregoriaans.

    Dit laatste klopt ook, want ik ga niet Japans, Boeddhistisch of Republiek China nemen !! 😉

    Toch bedankt voor het antwoord maar ik zie de oplossing nog niet. Alles klopt qua instellingen.

  10. Beetje jammer, dat je voor de beta Snow Leopard nodig hebt….

  11. Eerst gratis maken. Dan ga ik het pas gebruiken.

  12. Origineel geplaatst door ikkieman
    Eerst gratis maken. Dan ga ik het pas gebruiken.

    Gratis hoeft van mij niet per se, maar wel een redelijke prijs. Als ik kijk wat Google allemaal voor niks biedt, vraag ik me toch af hoe Apple (in alle redelijkheid) bij die prijs komt.

    Ik heb laatst een testversie gestart en ben toch echt tevreden met de laatste wijzigingen, vooral qua snelheid. De naadloze synchronisatie van mijn agenda, contacten en e-mails wil ik niet meer missen en de iPhone-services zijn gewoon super handig. Jammer dat Apple geen lite-versie aanbiedt, want die iDisk kan ik persoonlijk missen.

  13. Nu nog de sync tussen MobileMe en iPhone in orde en ik blij.. Heb de laatste tijd veel problemen om te sync. Tussen iPhone en outlook..

  14. Ze zouden beter de kalender op iPhone aanpassen.

    Ik zelf heb dit probleem niet, maar wel dat er verjaardagen nu dubbel in staan. Dus tweemaal op de goede datum. Dit is een bekend probleem, waarvoor nog geen oplossing is. Zie ook de Apple support pagina’s.

  15. Als ik naast m’n iPhone geld zou hebben voor een Mac, dan zou ik denk ik er meteen MobileMe erbij aanschaffen, ook al is 80 euro per jaar goed aan z’n prijs!

  16. Nu nog de sync tussen MobileMe en iPhone in orde en ik blij.. Heb de laatste tijd veel problemen om te sync. Tussen iPhone en outlook..

    ?

    In ieder geval mag van mij part het hele soepzootje inderdaad gratis worden, zoals hun concurrent(en). Ik denk alleen niet dat ze dit gaan doen, aangezien Apple premium is. Maar wie weet zijn de wonderen de wereld nog niet uit.

  17. Caldav? Mooi, dus we kunnen nu ook syncen met Android en symbian telefoons en eigenlijk alle applicaties die deze open standaard ondersteunen. Nu nog CardDav voor het adresboek.

  18. Ik betaal de 80 euro al jaren met plezier. Sinds de iPhone kan ik het al helemaal niet meer missen. Macs, iPhone, iPad alles is gesynchroniseerd. En ik heb het al meermaals meegemaakt dat de batterij van m’n iPhone leeg was en ik een belangrijk telefoon nummer of agenda item nodig had… Gewoon even mobile me in de browser checken en je hebt het. Met Google kan dit ook allemaal, en gratis, maar goed. Toen ik met Mobile Me begon was Google enkel een zoekmachine. Nu alles overzetten heb ik geen zin meer in. Apple maakt het binnenkort wel gratis, daar ben ik zeker van.

  19. Ik zou graag willen dat ik via mobile me ook agenda requests kan accepteren. Ik zie in de nieuwe beta omschrijving deze feature niet.

    Nu stuur ik mijn werk-agenda-request naar mijn huis adres en accepteer ze op mijn mac (waardoor ze via mobile me op mijn iphone terecht komen).

    Iemand een ID of dat deel uitmaakt van de nieuwe beta versie?? (heb me al aangemeld)

  20. @miranda:

    Je kunt ook met Paypal betalen. Kun je gratis aanvragen. Gaat via je bank. (paypal .nl)

  21. volgens mij moet je voor een trial al een creditcard hebben, waar na 3 maanden (trial tijd) of was het 2? automatisch afgeschreven word, tenzij je zo’n code invult van zo’n pakket, die overigens, NOGMAALS, voor 33 euro op eBay staan, maar dan nog, ik vind het zeer handig en z’n geld waard.

    als ze het betaald blijven doen zullen ze ook meer moeite in de “apps” steken die erop staan en ze verbeteren.

  22. @miranda:

    Ja kan mobile me gewoon kopen in de apple premeium reseller winkel bij je om de hoek

    dat kost daar de zelfde 79euro als online

  23. @phirev:

    Zo heel gek is dat niet toch

    Apple software dat zal eerst uitontwikkeld worden voor de mac en als het crossplatform komt dan komt de ondersteuning voor windows

  24. @marqi: ik gebruik al een hele tijd Pocket Informant. Dat heeft een mooie, overzichtelijke week view. Het gebruikt niet de ingebouwde kalender, maar synchroniseert met Google Calendar.

  25. Pocket informant zal vast handig zijn.

    Werkt het ook op zowel je iPhone iPad Mac en PC? Zonder dat je zelf op sync hoeft te drukken?

    En heeft het integratie met je Apps op de Mac en PC?

    Dan is het als losstaande app wel intressant voor wie mobile me te duur vind.

    Al mis je dan wel een hoop extra’s
    Mobile Me is zoveel meer. Platformonafhankelijk altijd je mail calender adresboek en een online schijf bij je zonder dat dat op je eigen hardware benadert hoeft te worden. Een internet verbinding is voldoende. Via de web app op me.com hen je alles voor je neus. En ben je thuis heb je alles sync met alle op mobile me aangesloten apparaten

  26. Voor iedereen hier die klachten heeft over,of suggesties voor, apple hardware en software:

    http://www.apple.com/feedback/

    Via die weg komt het ook echt bij apple terrecht, en als genoeg mensen dezelfde dingen aanvragen of erover klagen dan kunnen ze daar ook wat mee, en niet door hier of op welk ander forum dan ook dingen te roepen.

  27. ik zie die invitation nergens staan op die website

  28. @wesley Bakker:

    sorry, ik zie het al, je moet eerst inloggen op mobile me

  29. Goed nieuws!

    Had dit artikel bijna gemist

  30. Origineel geplaatst door marqi
    mogen er nu eindelijk weeknummers in, dat is toch niet zo moeilijk zeg…

    Jij hebt helemaal gelijk, daar wacht ik ook al een eeuwigheid op. Dat is niet van deze tijd! Op de Mac het zelfde probleem….

  31. @Jack: Apple ondersteund helemaal geen PayPal. Het is daar of creditcard of click’n buy. Dat click’n buy is helaas alleen beperkt tot de online apple store, de app store en de itunes music store. Voor iets als MobileMe kun je alleen maar met creditcard betalen (visa, mastercard of amex). De enige andere mogelijkheid die je hebt is een licentie aanschaffen bij een APR (dus fysiek in een winkel waar je dan contant of met pin kunt betalen) wat je dan ieder jaar moet doen (licentie is maar 1 jaar geldig). Het zou erg tof zijn als Apple PayPal ging ondersteunen als alternatieve betalingswijze voor al haar stores en diensten. Scheelt weer gedoe in landen waar men niet zo van de creditcards is.

  32. Origineel geplaatst door Paul N
    Origineel geplaatst door marqimogen er nu eindelijk weeknummers in, dat is toch niet zo moeilijk zeg…Jij hebt helemaal gelijk, daar wacht ik ook al een eeuwigheid op. Dat is niet van deze tijd! Op de Mac het zelfde probleem….

    Het geeft aan dat het /feedback gebeuren niet werkt. Ik heb het al 10x gevraagd.
    Verder is het toch een soepzootje met die dubbele verjaardagen.
    Wat een ongelooflijke amateurs dat ze dat niet eerst uittesten.
    GoogleCal is gelukkig wel stabiel, gratis hoewel iets minder functies.

  33. Origineel geplaatst door miranda: Ik wil ook graag mobile me. Maar ik heb geen creditcard. Wanneer word dat veranderd??

    TIP:

    Koop MobileMe op EBay!

  34. Heeft al iemand die de beta heeft aangevraagd, een bevestiging ontvangen? Heb mij aangemeld zodra dit artikel werd gepubliceerd, maar vooralsnog geen nieuwe lay-out. Bij de beta voor mail ging het sneller….

  35. @pimpeloen:
    Same here. Still waiting for an invite..
    Even geduld maar.

    Btw: alle errors die ik had met de MobileMe-site zijn allemaal verdwenen! Werkt nu praktisch net zo snel als bijv GMail 🙂

  36. Yes, vannacht mailtje gehad dat ik de beta mag gaan gebruiken!! Ga zo eens kijken hoe het eruit ziet.

  37. Het is ongelooflijk dat een commercieel op de markt gebrachte Agenda niet beschikt over de mogelijkheid om weeknummers weer te geven. iedereen weet dat dat in Nederland eigenlijk onmisbaar is omdat bijna altijd gevraagd wordt in welke “week” een bepaalde datum valt.

  38. @miranda – Je kunt gewoon naar een Apple-reseller gaan en daar MobileMe in een doosje kopen (voorbeeld: iCentre).

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.