Reacties voor: Apple geeft tips om oververhitte iPhone-batterij tegen te gaan

Apple heeft officieel gereageerd op de verschijnselen van overhitting van de iPhone. Op de support pagina's zijn tips opgenomen. De belangrijkste is dat je de iPhone gewoon af moet zetten en in een koelere omgeving moet bewaren om overhitting tegen te gaan.
Mike van Hoenselaar - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 57 reacties

  1. Super tip…
    NOT 😐

  2. Wat een feest =S!

  3. wellicht een reden waarom TomTom er nog niet is? GPS/Auto/Warmte/Zon

    Ik hoop het niet!

  4. Ik heb een ipod touch oude generatie en ben blij dat ik geen 3G (haarscheurtjes) en geen 3GS (wordt heet) heb gekocht, ik heb er sterk over gedacht dat wel te doen, volg dit forum ook al bijna 2 jaar dagelijks, maar ga er toch maar weer van afzien, de iphone weet het gewoon niet waar te maken voor mij, nog maar even een jaartje wachten dan..

  5. Die hebben lef. Ze denken dat de gebruikers van Apple producten een IQ van minder dan 70 hebben.

  6. @Kennet:
    Als je haarscheurtjes hebt krijg je gewoon een nieuwe hoor (ja, tenzij je hem niet gewoon bij TMobile hebt gehaald, dan moet je brieven schrijven enzo). En haarscheurtjes kwam alleen bij de eerste productiemodellen voor: moet je ook nooit kopen – van geen enkele fabrikant. Altijd even wachten tot de kinderziekten eruit zijn. Dit zal altijd zo blijven. Een touch is leuk, maar een iPhone is altijd vetter. Zou hem er niet voor willen ruilen. 🙂

    P.S. Laat je Tomtom maar eens lang in de auto zitten: is net zo slecht.

  7. â– Using certain applications in hot conditions or direct sunlight for long periods of time, such as GPS tracking in a car on a sunny day or listening to music while in direct sunlight.

    Dus alleen ‘s nachts navigeren of in de schaduw van een vrachtauto blijven……

  8. Twee “kleine” probleempjes, die bij mij nog niet zijn voorgekomen, tov al dat moois wat de iPhone met zicht mee brengt…..ik wil nooit meer iets anders… Lang leven de iPhone

    Origineel geplaatst door KennetIk heb een ipod touch oude generatie en ben blij dat ik geen 3G (haarscheurtjes) en geen 3GS (wordt heet) heb gekocht, ik heb er sterk over gedacht dat wel te doen, volg dit forum ook al bijna 2 jaar dagelijks, maar ga er toch maar weer van afzien, de iphone weet het gewoon niet waar te maken voor mij, nog maar even een jaartje wachten dan..

  9. Gewoon even in de koelkast leggen.

    Mvg Apple

  10. Mijn 3G word dagelijks heet. Vooral als ik aan het surfen ben via 3G dan maak ik me er wel eens zorgen over. Vind het best wel jammer maar de nokia N82 die kon toen ook na een tijdje zo warm worden. Dus de telefoons gaan vooruit nu de accu’s nog

  11. Misschien een Iceapp. Verzinnen??

  12. @Dennis: Er zijn voor notebooks toch ook van die ventilatiedingen die je eronder kunt leggen om te verkoelen? Een koelkast-case voor de iPhone lijkt me wel wat.

  13. Origineel geplaatst door KennetIk heb een ipod touch oude generatie en ben blij dat ik geen 3G (haarscheurtjes) en geen 3GS (wordt heet) heb gekocht, ik heb er sterk over gedacht dat wel te doen, volg dit forum ook al bijna 2 jaar dagelijks, maar ga er toch maar weer van afzien, de iphone weet het gewoon niet waar te maken voor mij, nog maar even een jaartje wachten dan..

    Ik heb ook een 3G met haarscheurtjes, maar daar werkt hij echt niet minder om. Zaten er vanaf de 2e week in, zitten toch aan de onderkant… Daar kijk ik nooit naar 😉

  14. zelfs mijn simpele nokia 6210 kan zeer warm worden van het bellen..

    En dan vraag je af waarom ze ‘grote’ telefoons vroeger ‘koelkasten’ noemden

  15. Superhandige tips, Apple!
    Nu is mijn dag weer helemaal goed.

  16. Origineel geplaatst door Gonny van der Zwaag@Dennis: Er zijn voor notebooks toch ook van die ventilatiedingen die je eronder kunt leggen om te verkoelen? Een koelkast-case voor de iPhone lijkt me wel wat.

    direct maar even pattent aanvragen 😉

  17. Er wordt heel minderwaardig over die tip gedaan, maar het is gewoon niet anders. Vooral nu in deze warme periode oververhitten iPhones al een stuk sneller, en de gebruiker zelf wordt dus ook geacht de iPhone in een zo koel mogelijke omgeving te houden. Het is niet voorniets dat ook bij overclock wedstrijdjes vooral naar de koeling gekeken wordt. Er is geen enkel mobiel apparaat dat tegen extreme hitte kan, en dat de iPhone gewoon een geweldig speeltje is, speelt nog eens extra mee dat ie dan makkelijk oververhit raakt.

  18. Origineel geplaatst door Kennet
    Ik heb een ipod touch oude generatie en ben blij dat ik geen 3G (haarscheurtjes) en geen 3GS (wordt heet) heb gekocht, ik heb er sterk over gedacht dat wel te doen, volg dit forum ook al bijna 2 jaar dagelijks, maar ga er toch maar weer van afzien, de iphone weet het gewoon niet waar te maken voor mij, nog maar even een jaartje wachten dan..

    Dat er klachten over zijn betekend niet dat iedereen het heeft of dat het super vaak voor komt! ik heb nog geen haarscheurtje of dat mijn iphone te heet was geweest! ik heb mijn Iphone trouwens al een jaar.

  19. Kom zeg, in de volle zon achter je voorruit hangen is voor geen enkel apparaat optimaal.

  20. Nou, al die hitte zorgt er wel voor dat je batterij iets langer mee gaat: een klein voordeel! 😉

  21. Inderdaad, een mobieltje op je zwart dashboard plakken in de brandende zon is fataal. Tenzij je een enorm goed koelingssysteem in het apparaatje hebt maar aangezien alles in de iPhone opeengepropt is en aaneengelijmt vrees ik voor de nodige afkoeling..

  22. Terecht van Apple, je moet ook zelf een beetje voor je spulletjes (ver)zorgen…

  23. There’s no app for this? 🙁

  24. Gewoon een houder hopen die in het ventilatierooster klemt… heb je direct koeling 😉

    ps. iemand die weet hoe je via SSH de temp sensor uit kan lezen?

  25. een goed idee is om met een Ifrugurator te komen speciaal voor ipod producten, niet zomaar een koelkast nee gelijk met meerdere opties eentje die je met itunes kunt syncen en apple logo ijsblokjes maakt… ik zie de horde al voor de new york apple store staan wachten….

  26. Rare conclusie:

    “De indruk wordt nu een beetje gewekt dat ze daarmee de oververhitting eindelijk toegeven, maar dat is niet het geval: het supportdocument bestaat al minstens een maand.”

    Dat het document al een maand bestaat maakt toch niet uit? Ze hebben het dus al een maand geleden toegegeven, anders was dit document er niet gekomen. Dus een beetje een rare conclusie!

  27. Gelukkig word het bij mij niet abnormaal heet (3Gs)

  28. Is ook een manier om verantwoordelijkheid van je af te schuiven.

  29. mijn 2G wordt some wel abnormaal heet ook
    als ik aan het spelen ben of op Internet…

  30. Alle electronische toestellen kunnen oververhit geraken indien je ze te lang in de zon gebruikt, lijkt mij nogal overroepen als “iPhone probleem” …

  31. Ach, niet zo druk om maken. In de winter kun je het gebruiken als zakwarmer.
    Ik vind het wel een stunt van Apple. Petje af. Super marketing.

    Welk merk is het ooit eerder gelukt om een fone te maken met haarscheurtje, oververhit raakt, slechte GPS heeft, accu met te weinig capaciteit, een jaar te laat met nog maar net redelijke firmware/OS, dat geen software op de achtergrond kan laten draaien, en noem maar op, en dan nog bij de best gewilde en meest geliefde GSM’s ter wereld horen?

    Aan wie ligt dit? Apple? Ons? En we willen als we onder de huidige abo uit kunnen komen direct over van 3G naar 3 GS. Geef Apple 1 reden om beter zijn best te doen….

    BTW, wil mijn 3G niet missen, maar heb altijd voor alle zekerheid een Nokia bij me.

  32. Origineel geplaatst door BfromB
    All electronische toestellen kunnen oververhit geraken indien je ze te lang in de zon gebruikt, lijkt mij nogal overroepen als “iPhone probleem” …

    Ik ben vandaag nog niet in de zon geweest, zelfs alleen maar in een geconditioneerde ruimte. Toch voelde ik de G3 in mijn borstzak branden na redelijk intensief gebruik van Internet (zonder WiFi)

    In de zon zal het wel erger zijn maar je bent geen zon nodig om het toestel aardig warm te kunnen krijgen. Dit heb ik eerder met geen enkel ander toestel meegemaakt, of het nu van HTC is, of Noka, SE enz.

  33. TomTom = gps zon autoruit AIRCO!!!

    Moet geen probleem zijn lijkt me!

  34. @EAD:
    Wat was er ook al weer zo slecht aan de GPS? Werkt prima hoor, niet centimeter nauwkeurig maar dat is ook alleen voor het leger beschikbaar.

    Software op de achtergrond draaien heb je niet nodig: is alleen maar slecht voor je batterij en je gebruikers experience. Daar zijn de huidige CPU’s gewoon niet geschikt voor: komt later wel een keertje. Met push mis je het toch niet echt.

  35. iPhone IcePack worden binnenkort gratis bij een G3S geleverd !!!

    Even wat beter door ontwikkelen lijk mij Apple 😀

    Worden ze uberhaupt wel goed getest?, zal bijna denken van niet…

  36. Ach, ik heb de oplossing gevonden bij het sterk oplopen van temperatuur bij het opladen van de batterij (spelen gaat iets moeilijker op volgende methode).

    http://www.pictureparking.com/pic/94843/mode/L/img.jpg

  37. Nieuw bij Apple: de iFridge!

  38. Bij mij word ie ook altijd bloedheet, vooral met backrounder, muziek streamen op 3g, beejive, en dan de laatkabel erin:-)
    nou weet ik dus waarom ie dus stopt met laden dacht dat het een bug was.
    Het valt me eigenlijk op dat ie altijd heet is geen wonder dat ie scheurt!
    Het is verder een geweldig speeltje moet echt niet meer aan nokia denken.
    Het enigste wat ik nog wil op me iphone is flash!
    Dan is helemaal af.
    Die 3gs is idd een matige update hand hem gister nog in me hand camera vergleken mjah hij is ietsje beter echt veel sneller vond ik hem ook niet.
    Al bij al nog een jaartje wachten op de frontcam for instant chat, en 3d beeld en hopelijk flash.
    Scheuren zullen ze allemaal weer doen.
    Apple, alluminium of carbon sukkels! We willen geen plastic meer.

  39. lijkt me wel interessant om een app te zien die de interne temperatuur laat zien 😛

  40. Dit zal Navigon en alle andere navigatormakers niet plezieren! Immers zijn dat de progjes bij uitstek voor (langdurig) GPS-gebruik en functionaliteit op het dashboard? Had m’n iPhone wel voor dit doel willen gebruiken. Toch maar niet dan!

  41. Tjonge zeg, wat een ophef weer !

    Het is toch logisch dat je dergelijke apparatuur als een iPhone niet aan extreme omstandigheden moet blootstellen.

    Apple hoeft niets toe te geven, want er is niks aan de hand !

  42. Irritante is dat ik in de auto een iPhone 3G snap-in adapter heb waar ik de iPhone in kan klikken en zodoende oplaadt en direct ook muziek afspeelt over het systeem in de auto. Nu de zomer aangebroken is en de auto op werk altijd in vol zonlicht de hele dag staat wordt die adapter veels te heet. Wanneer ik de auto inga en de iPhone wil opladen gebeurt dat dus niet meer. Hij houdt hem wel aan spanning maar laadt dus niet meer op. Daar is natuurlijk weinig aan te doen maar wel een voorbeeld zoals hierboven genoemd wordt: verplaatsen naar koudere locatie LOL.

  43. mijn iphone 3gs wordt echt niet normaal heet als je meer dan 5min filmt egt ongelooflijk ik blaas tegen hem aan ik hou hem van de zon af maar als je gaat filmen dan gaat het egt niet normaal@!! wat stom van apple

  44. Huh, die reactie van Apple, dan moet je je iPhone maar uitzetten als het te warm wordt, lijkt me niet zo geweldig. Je zal maar in de tropen wonen (het nieuwe marktgebied waar Apple zich met de 3GS op richt). Ik heb veel familie wonen in Indonesie die al verlekkerd naar de iPhone uitkijken, maar als ze dit horen bedenken ze zich 2x. Momenteel is daar de Blackberry tops.

  45. gewoon in een brodit houder plaatsen op je ventilatierooster in de auto. Airco aan en hij wordt heerlijk gekoeld….

    of wordt ie dan te koud?

  46. Apple: fail!
    Hun logica is werkelijk mindblowing.

  47. Je kunt toch een stukje karton achter je houder plakken, zodat de iPhone niet direc t in de zon hangt…

    Origineel geplaatst door Fidlerâ– Using certain applications in hot conditions or direct sunlight for long periods of time, such as GPS tracking in a car on a sunny day or listening to music while in direct sunlight.Dus alleen ’s nachts navigeren of in de schaduw van een vrachtauto blijven……

  48. Mijn 2g is nog nooit warm geworden tot dat 3.0 uitkwam, dat was een drama( slechte wifi, batterij binnen een paar uur leeg en loei heet als ik push aan laat staan ) , dus ik denk dat er via een software update heel wat aan gedaan kan worden.

  49. Ik moet zeggen dat sinds ik 3.0 geinstalleerd heb op m’n iPhone 2G merk dat m’n accu steeds heter wordt dan eerst!

    Meer mensen last van?

  50. Mijn MacBook 1.1 werd ook heet, werd wel erkent. Met een simpele firmware update voor de koeler ofzo werd het probleem toen opgelost. Misschien komt dat nog voor de 3GS?

  51. Origineel geplaatst door Indocobraone
    Huh, die reactie van Apple, dan moet je je iPhone maar uitzetten als het te warm wordt, lijkt me niet zo geweldig. Je zal maar in de tropen wonen (het nieuwe marktgebied waar Apple zich met de 3GS op richt). Ik heb veel familie wonen in Indonesie die al verlekkerd naar de iPhone uitkijken, maar als ze dit horen bedenken ze zich 2x. Momenteel is daar de Blackberry tops.

    Ik vind het ook ***. Ik ga binnenkort naar Portugal en dan mag ik van Apple mijn iPhone dus eigenlijk niet meenemen of aanzetten. :S

  52. Het lijkt me toch wat overdreven wat hier door sommige mensen verteld wordt hoor.
    Ik heb mijn 3G nu een jaar en gebruik hem zeer intensief. voordien had ik de 2G en nog daarvoor verschillende smartphones.
    Nog nooit had ik een toestel waar ik zoveel mee kon doen en zo simpel in gebruik is.
    Wat kan het mij schelen dat de achterkant vol zit met krassen en gebruikssporen en dat hij wat warm wordt als ik hem intens gebruik.
    Ik ben elke maand een week in een tropisch gebied en nog nooit kreeg ik een oververhittingswaarschuwing.
    Waar maken jullie je eigenlijk druk om?

  53. @Dennis: @Gonny van der Zwaag: Voor mijn MacBook heb ik ‘CoolBookController’ gekocht. Daar werd mijn MacBook een stuk minder heet & stiller van. Hoe het werkt?
    Al sla je me dood.
    Als ze nou even dezefde technologie voor de iPhone gebruiken…

    Edit: @Des: had dat ook al gezegd 🙂

  54. Als mensen zich zorgen maken om oververhitting zou ik ze willen aanraden eerst eens al die rubber rommel er van af te halen. Siliconen cases, zoms zelfs meerlagig met kunststof er bij; ik ik denk dat je je best zou moeten doen het ding beter te isoleren met een paar mm materiaal 🙂

    Daarbij, als je een zwart plastic doosje onder je voorruit legt dat verder niets doet is dat na een tijdje in de zon ook iet meer aan te pakken zo heet. het zou wel bijzonder zijn als de iPhone het wat dat betreft beter zou doen.

  55. @Simon:
    ik sta op ‘t punt een 3GS te kopen, maar heb nu een OMNIA i900 als ik route 66 aan heb staan word het toestel heel erg warm, alles zit natuurlijk op een kluitje maar het schijnt dat fabrikanten een toestel voor lancering niet echt testen met verschillende applicaties anders zouden ze dat moeten weten, maarja alles word geavanceerder en kleiner dus dit kan niet uitblijven

  56. @Thijsle:

    wat zijn die haarscheurtjes, iedereen heeft het hier maar over maar geen id wat het is

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.