Reacties voor: Apple geeft korting op officiële iPhone-laders na klachten over nepladers

Apple heeft een inruilprogramma voor namaakadapters aangekondigd. Voor $10 haal je een originele Apple-lader bij inruil van Chinese namaak.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 26 reacties

  1. Dat zal de verkoop van nepladers behoorlijk gaan helpen denk ik… Beter had Apple gewoon de prijs van hun laders lager gemaakt.

  2. Wat een trieste oplossing. Apple maak die opladers gewoon goedkoper! En zo niet dan hoop ik dat de kritiek aanhoudt. Er zullen nog wel een tiental mensen dood moeten gaan aleer Apple besluit dat dit soort imago-acties niet werken om de kritiek te verminderen en dat mensen simpelweg niet 20x zoveel willen betalen als zo’n adapter + kabel werkelijk kosten (afgerond kosten ze samen € 40 in Nederland).

  3. Ik heb ook Chinese opladers in gebruik MET groene stip van een bekende gadget site. Werken allemaal zoals het moet en ik leef nog steeds. Mensen betalen voor het merk!! Zo’n ladertje gaat hier voor €5 over de spreekwoordelijke toonbank en niemand die terug gekomen is dat hij niet werkt, ook geen nabestaande.
    Eerst de recensies lezen van een dergelijk product en dan pas overgaan tot aankoop.

  4. @Bubbly:

    Wat een triest gezeur altijd over dat het goedkoper moet. Als ik een nieuwe lader voor een Toshiba notebook moet kopen, ben ik ook €139,- kwijt. Dat zijn ook belachelijke bedragen, maar daar hoor je niemand over (in verhouding, procentueel gezien ten opzichte van de aanschafwaarde van de notebook is dat ding zelfs helemaal belachelijk duur).

    Ik betaal graag iets meer voor spullen die goed zijn. Je krijgt er een prachtige lader bij. Ik heb nog nooit een nieuwe lader of kabel moeten kopen – ik raak ze niet kwijt en ga er zuinig mee om. Misschien moeten de mensen die een nieuwe kabel of lader kopen zichzelf eens achter de oren krabben.

    Onderdelen kosten nu eenmaal een beetje meer geld. Dat is overal zo, bij ieder merk. Of het nu gaat om een lader, onderdelen voor je auto of wat dan ook. Er moet toch ergens geld op verdient worden. Het zijn geen filantropische instellingen hoor.

    Stop met klagen, kijk eerst eens naar jezelf. Anders koop je toch iets anders?

  5. Pffff, dat gezeur altijd over de prijs van accessoires en/of kabels.

    Onderdelen van een duurder merk zijn vaak duurder.
    Probleem mee? Koop gewoon een goedkoper merk met goedkopere accessoires. Simple as it is.

  6. Er zit inderdaad altijd een officiële lader bij iPhone of iPad of iPod, dus waarom nemen mensen een extra bij? Voor op kantoor? Dan zou je beter als Apple bij aanschaf van het product een bonnetje in de doos stoppen zodat mensen eenmalig een extra originele lader voor half prijs (of zo) bij kunnen aanschaffen.

    Verder kopen mensen een nieuwe adapter als andere kapot is. Dus oude originele adapter zou je ook kunnen inruilen en tegen half prijs een nieuwe krijgen.

    En laatste optie dat mensen originele lader kwijt zijn.. Nou, dat zou mooi zijn, als je zo’n bonnetje voor extra lader in je doos met je iDevice had!

    Nu helpt Apple die producenten van die false laders alleen maar! Je wil dat mensen deze laders NIET kopen. Maar zo’n actie nodigt juist voor aanschaf!

  7. Origineel geplaatst door Bruvma
    Ik heb ook Chinese opladers in gebruik MET groene stip van een bekende gadget site.

    Dan zal het jou wel opgevallen zijn dat die groene-stip-adapter geen CE goedkeuring heeft en dus niet in de EU en EFTA mag geïmporteerd worden. Laat staan verkocht worden. Houdt die dingen dus maar ONDER de toonbank.

  8. Ik heb altijd, noem me gek, 3 laders kabels bij als ik van huis ben. Ben veel op de weg voor m’n werk en m’n 4, 4S en iPad moeten gewoon opgeladen zijn als ik wakker ben zegmaar. En daarbij is een extra lader nooit verkeerd.

  9. Wat een onzin artikel. Je hoeft helemaal niet een originele adapter van Apple te gebruiken. Uit China laten halen is ook niet nodig.
    Alle telefoonadapters met usb zijn allemaal hetzelfde en onderling uitwisselbaar. Enige wat kan verschillen is de stroomsterkte zodat de ene lader sneller laadt dan de andere.

  10. Die Apple laders zijn wel erg duur vergeleken met de Chinese en er kan ook zeker wel wat van de prijs af. Maar het is wel een stukje high-tech met veel hogere productiekosten dan die namaak-laders. Er zit meer in, wat je met name merkt aan de ontstoring en beveiliging (heeft iemand al eens gemerkt dat de Chinese laders vaak storen op de bediening van de touchscreen?) en de gebruikte componenten zijn van veel hogere kwaliteit.

    Kortom, Apple zou er verstandig aan doen om gewoon de prijs van hun laders naar beneden bij te stellen, zonder voorwaarden, maar verwacht niet dat je ze voor 5 euro kunt kopen, zoals de namaak laders.

  11. @Olga2000: Er zit overigens bij geen een iPod een lader. Dit vind ik wel vreemd, zeker aangezien je deze toch naderhand wil hebben en men dan snel een goedkope haald.

  12. Alles is duur in vergelijking met de Chinese markt, denk bijvoorbeeld aan de hoesjes, zelfde verhaal.

  13. Of gewoon niet in bad met je iPhone aan de lader kan natuurlijk ook……

  14. Ook de Apple laders zijn prut
    Kabeltjes breken af enz.
    Cinema Display power adapter voor de 3e keer kapot
    Ptuts kwaliteit voor €170
    Hangt nu een Conrad adapter van €29 aan die wel blijft werken
    Maar bedankt voor de $10 korting )(nadat je voor €100 afgezet bent)

  15. @Olga2000, natuurlijk dat moeten alle fabrikanten doen, gewoon een bonnetje erbij (not!)

    Stop met zeiken, het is jouw keuze dat jij een extra lader wilt hebben, hun bepalen zelf hoe duur ze zijn en ze leveren al een lader erbij bij het product, dat jullie allemaal zo graag op iedere vierkante meter een lader en kabel willen hebben is jullie probleem, koop dan lekker namaak en waag het niet te zeiken als het misgaat het is immers jouw domme keus.

    Ik moest voor mijn Toshiba laptop na 3 jaar een nieuwe lader kopen (door eigen schuld stuk gegaan) nou ik kon lekker een universele namaak kopen voor 30 euro maar ik heb liever een origineel, en prima dan ben ik maar 95 euro kwijt maar die hoort bij het product en zorgt niet ervoor dat de laptop straks morsdood is.

    Met Apple laders en kabels heb ik geen problemen, van de vorige iPhones heb ik de kabels en de laders maar die gebruik ik nooit omdat ik genoeg aan 1 heb, ligt gewoon in de la.

    Trouwens, dat ze werken is een kwestie van zuinig zijn op je spullen, maar de meeste kennen dat niet.

  16. In plaats van een cheap ass lader uit China kan je ook een usb lader van een random merk in Nederland kopen.

  17. Origineel geplaatst door A. Dop
    Ik betaal graag iets meer voor spullen die goed zijn. Je krijgt er een prachtige lader bij. Ik heb nog nooit een nieuwe lader of kabel moeten kopen – ik raak ze niet kwijt en ga er zuinig mee om. Misschien moeten de mensen die een nieuwe kabel of lader kopen zichzelf eens achter de oren krabben.

    Als je de iPhone-kabel ergens anders gebruikt dan op je bureau of naast je bed, dan gaat hij te snel net boven een van de stekkers kapot. Die is niet bestand tegen veelvuldig buigen van de kabel. Ik heb daarin 0,0% verschil gezien tussen “Apple”-kabels en “Chinese” kabels. Apple laptopladers hebben hetzelfde probleem: te weinig bescherming voor een kabeltje dat vele malen per dag opgerold en afgerold moet kunnen worden. Een zwaardere kabel van Belkin is na jaren nog steeds onverwoestbaar, maar de dikkere dock-connector past niet in een bumpercase. 🙁

  18. ben je in het bezit van een dure iPhone, ga je toch niet €15 besparen om die nep troep te kopen?! En het is Apple goed recht om meer te vragen dan die troep! Kwaliteit heeft nu eenmaal een prijskaartje.

  19. Hoewel ik de prijzen van Apple voor de opladers een beetje aan de hoge kant vind heb ik nooit overwogen een namaak oplader te kopen uit China.

    Puur omdat ik liever een product heb waarvan ik zeker weet dat hij goed werkt.

    Deze actie van Apple vind ik niet erg goed aangezien je zo gewoon een namaak oplader kan kopen voor de korting. Dan zal de namaak oplader business blijven bestaan op deze schaal. Dan kunnen ze naar mijn mening de oplader beter gewoon in prijs verlagen.

  20. Bovendien best slim van Apple. Zo kunnen ze gelijk in kaart brengen welke Chineese laders er allemaal in omloop zijn op de wereld.
    En de prijs? Tja, onderdelen van een Audi zijn ook duurder dan die van een Dacia.

  21. Origineel geplaatst door Michael
    Alles is duur in vergelijking met de Chinese markt, denk bijvoorbeeld aan de hoesjes, zelfde verhaal.

    Dat is niet hetzelfde verhaal, aangezien de Chinese hoesjes niet aanmerkelijk slechter zijn. Sterker nog, de dure “merk” hoesjes komen vaak uit dezelfde fabrieken.

    Maar bij laders zit er écht kwaliteitsverschil. Zo heeft hierboven al twee keer iemand gemeld liever een laptoplader van de fabrikant te gebruiken dan een Chinese. Daar ben ik het helemaal mee eens, met Chinese laders kun je vaak de touchpad niet meer gebruiken omdat die laders niet ontstoord zijn. Hetzelfde geld voor de touchscreen van een telefoon. Het lijkt erop dat met name capacitieve touchsystemen gevoelig zijn voor “Chinese” storingen.

  22. @Bubbly:
    Je bent niet verplicht om Apple te kopen.
    Als je imitatie onderdelen gebruikt zal elke fabrikant een claim afwijzen en zo ook Apple.

  23. Als ik mijn Apple oplaad via mijn Windows pc gebruik ik toch ook geen officiële lader.
    Mag ik die ook inruilen ;D

    Maar het prijskaartje van zo’n lader mag best wel wat minder. Het ding is niet van goud en appel geeft daarmee ook nog eens een beter indruk af.

  24. Wij heben inmiddels in huis een iPod 2e, 3e en nu ook een 4e generatie en bij geen een iPod wordt een USB charger meegeleverd door Apple. De voor de 2e gen aangeschafte “random” USB adaptor bleek vervolgens niet te werken voor de 3e gn vanwege aanpassingen door Apple dat er ook data over de kabel moet gaan en niet alleen stroom (?)…..oftewel een adapter van een fatsoenlijk merk wil ook niet altijd werken.

  25. Je bent de l@l, want door het inruilen van je nep adapter dmv het doorgeven van je imei nummer, geef je zelf je recht op garantie op. Er staat duidelijk in de garantievoorwaarden beschreven, dat de garantie op je iphone alleen geldt bij gebruik van originele Apple accessoires. Dus bij de ruil geef je zelf toe dat je dat niet hebt gedaan….. Daaaaaag garantie!

  26. @Bruvma: Die groene stip zit op Amerikaanse laders. Als het ook op jouw Europese lader zit, lijkt me dat meer een fopveiligheidsstipje.

    Los daarvan: er zit bij elke iPhone en iPad een officiële lader. Zelfs als je straatarm bent een geen geld hebt om extra accessoires te kopen, kun je dus gewoon een officiële lader gebruiken. Tegelijk ben ik het ermee eens dat de prijs wel omlaag kan: Apple zal best enorm veel geld stoppen in testen en certificeren, maar die adapters zijn een massaproduct met een marge van >90%.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.