Reacties voor: Apple geeft gratis beschermhoes aan kopers iPhone 4

Apple heeft aangekondigd dat ze gratis cases weggeven aan kopers van de iPhone 4. Maar ze benadrukken tegelijk dat het antenneprobleem maar weinig mensen treft en dat andere smartphones hetzelfde probleem hebben.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 345 reacties

  1. Nou moet nog zien hoe ze om gaan met mensen die de iphone hebben geimporteerd. Zouden ze de case gewoon opsturen of verwachten ze dat je hem komt ophalen in Londen/Parijs?

  2. Goed iets! Volgens gebruikers helpt deze band 🙂

  3. Die hebben denk ik gewoon pech.

  4. Leuk zon gratis bumper.
    Hoop dat er ook een oplossing komt.

  5. Dus omdat er eigenlijk weinig aan de hand is geven ze iedereen een gratis hoesje?

  6. Pff, moet die bumper/case niet hebben.
    De iPhone is veel te mooi. Hopelijk ben ik er één van de mensen die niks van het antenneprobleem merkt.

  7. Tot 30 september krijg je een gratis case. Waarom daarna niet meer? Hebben ze dan een iPhone 4 met een antenna fix?

  8. Tja, ik vind het niet dé oplossing, maar wellicht de beste oplossing voor dit moment voor Apple.

    Kijk, ik koop een iPhone, zonder hoesje. Ze adverteren ermee, zonder hoesje. Op de doos staat de iPhone, zonder hoesje. Ik wil hem dan ook volledig kunnen gebruiken, zonder hoesje.

    Dit plaatje vond ik laatst, geeft goed de verschillen tussen de weergave van de bars weer in iOS 4.0 en 4.0.1.

  9. Super slechte actie van Apple, ik ben een rasechte Apple fanboy en ben in het bezit van een MacBook Pro, Itouch en iPhone 3GS, maar een terugroep actie was in mijn ogen beter geweest.

    Dit is namelijk geen oplossing maar een work-arround.

  10. Mooi een gratis case bij toch al de vetste mobile
    🙂

  11. Jaja dus alle gsm’s hebben er last van en niet alleen de iphone 4. Geloven jullie dat?

  12. Ik wil geen bumper, ik wil het strakke design zonder bumper 🙁

  13. Op een sheet staat “for every iphone 4 purchased throught september 30”

    Mijn engels is niet zo goed. maar betekend die dat je maar tot 30 september een gratis bumper krijgt?

  14. @iFonzie: Is natuurlijk het risico, maar die mensen zijn wel de echte die-hard iphone fans. Reizen uren om een van de eerste de telefoon in handen te krijgen. Het zou Apple sieren om zulke mensen tegemoet te komen en de case zonder problemen opsturen of de case in het land van keuze laten ophalen.

  15. Origineel geplaatst door blablaman
    Op een sheet staat “for every iphone 4 purchased throught september 30″Mijn engels is niet zo goed. maar betekend die dat je maar tot 30 september een gratis bumper krijgt?

    Jep, eind september zouden ze gaan kijken of ze ermee doorgaan of dat ze een betere oplossing hebben..

  16. @blablaman: Ja, dat is het idee. Ik denk dat ze daarmee eigenlijk zeggen: na die tijd hebben we een verbeterde versie.

  17. Ziezo. De klagers kunnen nu hun iPhone 4 inleveren. Geen gezeur meer.

  18. hahaha, wat een ongelofelijke blamage bij Apple…. we geven een persconferentie, maar we hebben eigenlijk geen oplossing……willen jullie aub wel de nieuwe iphone4 kopen, dan krijg je er helemaal gratis een hoesje bij (die ook niet werkt)

  19. Origineel geplaatst door michal
    Jaja dus alle gsm’s hebben er last van en niet alleen de iphone 4. Geloven jullie dat?

    Ja dat gelof ik wel en Apple heeft daarin gelijk. Echter met de iPhone 4 kan je dit bereiken door met één vinger op de spot te leggen en dat lukt je met geen enkele andere telefoon. Daarom ben ik ook ongelooflijk boos want Apple draait om de hete brij. Ik de Q & A werd er ook specifiek naar gevraagd maar de journalist kreeg het antwoord dat je de antenne dan blokkeert bij elke telefoon. Een grof leugen.

  20. @blablaman:

    Q: On the September 30th date, is that to let people know that you’ll have to buy a case?
    Steve: Not really, we’ll reevaluate then. Maybe we’ll have a better idea. Maybe Eminem will come out with a band-aid that goes over the corner and everyone will want that.

    (is het antwoord op de vraag van Steve, Bron is de Engadget liveblog)

  21. Origineel geplaatst door michal
    Jaja dus alle gsm’s hebben er last van en niet alleen de iphone 4. Geloven jullie dat?

    yep want dat is ook zo!

    en willen nu alle azijnzeikerds die hier toch alleen komen klagen en zagen, terwijl ze nog geeneens een iPhone4 hebben, verder gaan bashen op een of ander android forum!!
    bye bye, don’t let the door hit you on the way out!!!

  22. Pfff dat is vreemd, ik heb tweakers moeten raadplegen om info over de perconferrntie te krijgen. Ipc heeft nog maar halve info. Tegenvallertje

  23. Origineel geplaatst door Remco
    @iFonzie: Is natuurlijk het risico, maar die mensen zijn wel de echte die-hard iphone fans. Reizen uren om een van de eerste de telefoon in handen te krijgen. Het zou Apple sieren om zulke mensen tegemoet te komen en de case zonder problemen opsturen of de case in het land van keuze laten ophalen.

    Ach, de meeste van deze “die-hards” hebben er 2
    gekocht om de 2e voor een woekerprijs te kunnen
    verkopen (zie o.a. marktplaats en dit forum). Echt
    medelijden hoef je dus niet te hebben met ze als
    ze geen gratis case van 2 tientjes kunnen krijgen. 🙂

  24. Die cases zijn zo lelijk, als je bang bent dat je telefoon beschadigd koop je lekker een blokker telefoon
    Tenslotte kunnen die cases ook beschadigen heb je alsnog krassen

  25. De helft van de mensen flipt al als er 1 signaal balkje weg valt, maar als je nog gewoon kunt bellen: wat is dan het probleem?

    Momenteel word werkelijk elk radartje en schroefje van de iPhone 4 afgekraakt, maar het zal denk ik allemaal wel meevallen. Als AT&T zegt dat het wegvallen van gesprekken niet is gestegen mag je er vanuit gaan dat het wel mee valt.

  26. Origineel geplaatst door Yannick
    @blablaman: Q: On the September 30th date, is that to let people know that you’ll have to buy a case? Steve: Not really, we’ll reevaluate then. Maybe we’ll have a better idea. Maybe Eminem will come out with a band-aid that goes over the corner and everyone will want that.(is het antwoord op de vraag van Steve, Bron is de Engadget liveblog)

    LOL!

  27. On the September 30th date, is that to let people know that you’ll have to buy a case?

    Steve: Not really, we’ll reevaluate then. Maybe we’ll have a better idea. Maybe Eminem will come out with a band-aid that goes over the corner and everyone will want that.

    Eminem :’)

  28. ach ja !!!
    je kan maar ergens over zeiken..
    ik denk dat iedere telefoon wel iets heeft..
    maar het spreekwoord zegt hoge bomen vangen veel wind..
    en als je ineens uit het niet een grote speler op de markt bent zullen er veel mensen zijn die je graag de grond in boren ..

    APPLE.. i will always love you…

  29. Kennelijk is het probleem maar bij een beperkte groep gebruikers aanwezig. Zeker in Nederland is de ontvangst bijna overal wel minimaal redelijk (tenminste met KPN en Vodafone) zodat je hier minder klachten zult zien dan de genoemde 0,55%. Het zal vast wel loslopen allemaal.

    En uiteraard is het wel zo dat Apple producten aanzienlijk meer in de belangstelling staan dan producten van andere fabrikanten. Dus als er ook maar iets mee zou kunnen zijn heb je direct een hoop kabaal.

  30. Origineel geplaatst door Flex
    Die cases zijn zo lelijk, als je bang bent dat je telefoon beschadigd koop je lekker een blokker telefoon Tenslotte kunnen die cases ook beschadigen heb je alsnog krassen

    Knul, ik weet niet hoe het met jou €€€ zit, maar sommige mensen moeten een week werken voor een iPhone4 32gb. En ja, ik heb liever een onbeschadigde telefoon, brengt ook een stuk meer op bij latere verkoop. Daarnaast ben ik ook nog eens gewoon zuinig op mijn spullen.

  31. Het is gewoon een opgeblazen probleem. Heb je er erg last van breng je hem binnen 30 dagen terug en krijg je een nieuwe of je geld terug. Je krijgt sowieso een bumper, dus als jij bij die 0,5% hoort die last heeft van het wegvallen van het signaal dan doe je die bumper er omheen. Ik denk dat het vooral veel te opgeblazen is in de media.

    Waarom een recall actie voor 0,5%? En wat doe je dan met die recalled telefoons? Ze hebben er geen andere oplossing voor zeggen ze zelf… Het is een probleem wat met de smartphones komt…

  32. Je kunt ook gewoon wachten tot na 30 september. Ik kan me niet voorstellen dat Apple ene jaar lang de iPhone 4 gaat produceren ,zonder aanpassing. Op de vraag wat Apple daarna (na 30 sept)gaat doen, zei Jobs het nog niet te weten.

  33. Verkoop begint 30 juli in NL 🙂

  34. Wie van jullie heeft werkelijk een iPhone met problemen??? Als het om 0.55% gaat dan zijn er toch heel veel bijzondere mensen. Een lotto winnen is ook zo zeldzaam

  35. Natuurlijk hebben andere telefoons er ook last van.. maar in die gevallen zou je de telefoon helemaal in hand moeten nemen op een lompe manier XD.. Bij de iPhone 4 hoef je maar één plek aan te raken, die ik als linkshandige toch veel zou aanraken, en de verbinding valt weg. Dus Apple heeft wel gelijk.. maar ze kunnen niet het probleem daarmee uit de lucht halen.. want je moet de telefoon toch normaal vast kunnen houden.

  36. @Jean-Paul Horn: Geef maar een gil als jullie eens een helpend handje nodig hebben. 😉

  37. nee, nee, nee, en nog eens nee. ik wil GEEN bumper om mijn dure smartphone. nee.

    ik heb: een dock thuis. een dock op kantoor. een dock op het andere kantoor. een TT carkit. een wekkerradio met dock. een JBL soundsytem met dock. nee. nee. nee en nog eens nee…… dit is toch geen oplossing ???????

  38. Ik heb een iPhone 4 en niet super last van de ‘death grip’ echter toch wel een probleem met de opstelling van Apple.

    Gewoon niet toegeven dat er een ontwerpfout is echter zeggen dat meer smart-phones dit probleem hebben.

    Volgens apple is heeft maar een klein gedeelte van de kopers een probleem. Alsof iedereen Apple gaat bellen.
    Steve had gelijk toch al een reply gegeven met de tip de telefoon anders vast te houden. Dan heeft het toch geen nut om met Apple te bellen? Als steve zoiets zegt, wat verwacht je dan van een Apple care medewerker.

    Tot nu toe nooit echt heel er kritisch geweest maar al met al echt een hele slappe persconferentie!

  39. Origineel geplaatst door anna
    nee, nee, nee, en nog eens nee. ik wil GEEN bumper om mijn dure smartphone. nee.

    Heeft jouw iPhone 4 dit probleem ook dan?

  40. Ze gaan een selectie van bumpers aanbieden want ze kunnen er zelf niet genoeg produceren.

    Doet u mij maar een vapor4 carbon!
    Maar die zal er wel niet tussen zitten…

    Idd geen echte oplossing. Kan dat zwarte streepje niet gewoon naar de boven/onder kant 🙂
    Ik zeg 1 october is het zover.

  41. Keurige actie lijk me. Wil je geen bumper maar heb je wel last van het probleem dab breng je hem terug en moet je niet gaan zeuren.

  42. Toch kan ik mij herinneren dat in de gebruiksaanwijzing van mijn MDA Vario(=HTC) staat dat je niet de antenne met je hand moet bedekken, want dat kan de ontvangst verminderen. Dat klopt op zich dus wel.
    Toch denk ik dat ze het ontwerp moeten wijzigen, en zoals bij de meeste smartphones de antenne bovenin plaatsen.

  43. @ManindeWereld: Zou ik weer wel te eerlijk zijn, maar ik heb gewoon 1 iPhone 4. Nu heb ik er niet veel last van, maar kan het wel forceren dat mijn bereik weg gaat vallen. (dat lukte me bij mijn iPhone 2G ook, maar dat koste wat meer moeite). Zou het wel eens willen zien met case. Nu ga ik daarvoor niet naar Londen en ik ga er ook geen €30,- voor te betalen om te kijken wat het effect is. (daarnaast vind ik cases sowieso niks, koop niet voor niets een iPhone, vooral voor het design…)

  44. Origineel geplaatst door Donstil
    Keurige actie lijk me. Wil je geen bumper maar heb je wel last van het probleem dab breng je hem terug en moet je niet gaan zeuren.

    Dus een stukje rubber van 20cent om een telefoon van 600euro te laten bellen is een keurige actie volgens jou?

    lol

  45. als je je probleem alleen op het internet spuit en niet naar apple stapt (of je provider) dan heb je dat aan jezelf te danken. Zo krijgt een fabrikant toch nooit een goed beeld van het probleem. Als je terug was gegaan naar je provider had je een nieuwe gekregen en was je dus in de statistieken meegenomen…

  46. Ja precies, iedereen doet nog steeds alsof IEDEREEN er last van heeft. Ik verwacht weinig veranderingen aan het toestel, misschien een coating (wat enkele al zelf gedaan hebben met een klein laagje doorzichtige nagellak maar oke wie wilt dat op zijn phone haha)..

    Denk dat ze nu alles willen sussen.. Het is namelijk ook echt van een mug een olifant maken. De mensen die er last van hebben, BRENG HEM TERUG, en wie er happy mee is ook prima.. Verwacht niet dat ze ineens een hele andere phone neer gaan zetten na 30 september. Kan elke smartphone teruggeroepen gaan worden.. Ik ga er gewoon voor en als ik pech heb dan weet ik T-Mobile te vinden..:P

  47. @Randy: afgelopen 2 weken stond het hele apple forum er vol mee XD dus ze hebben heus wel een goed beeld van het probleem gekregen

  48. Steve Jobs had iets kunnen leren van Toyota.Dat bedrijf heeft wél een terugroepactie opgezet, wél toegegeven dat ze fout zat en wél netjes haar excuses aangeboden via verschillende campagnes waaronder op de radio. Ook al is een auto iets anders dan een hippe smartphone, het gaat wel om imagoschade en dit probeert Apple nu op te lossen dmv een workaround (Lees: Door je eigenlijk te verplichten een idioot stukje rubber a €29 om je hippe spielerij te proppen, anders breng je ‘m maar terug)?

  49. 0,55% maar iedereen krijgt een bumper. Ongelooflijk dat iedereen de cijfers van Apple nog gelooft. Denk je dat ze met zulke getallen zoveel gaan weggeven? Als MS iets in deze richting zou doen zal de gene die hier alles afdoet als gezeur de eerste zijn om te gaan gillen. Ik ben een Apple fan maar wordt niet graag voorgelogen.

  50. @Banaan49: nee retour brengen als je klachten hebt. Athans als je klaagt dan vind je het product niets. Apple geeft je nu de kans hem terug te brengen zodat je voor een (bv) android kan gaan.

  51. @Dviate:
    Wat hadden ze moeten vervangen dan? De hele antenne? Ik zie geen heil in een terugroepactie wanneer er geen oplossing voor is…

    @Banaan49:

    Hoeveel van die mensen hebben daadwerkelijk een iPhone. Er zijn genoeg applebashers in de wereld die zo’n topic wel even voorzien van een stevig commentaar. Als bedrijf wil je harde cijfers en die krijg je niet vanuit een forum…

  52. Vind het toch raar dat sommige mensen hun telefoon hebben kunnen inwisselen, en een nieuwe (met ge-coate laag terug krijgen…).

    Daarom is (na mijn idee) de hoes alleen tot 30Juli te krijgen omdat daarna de nieuwere toestellen overal te koop zijn.

    Het probleem is allang verholpen, alleen jammer dat ze het zo naar buiten brengen…

    Persoonlijk zou ik mijn geld terug vragen, en na de 30e een nieuwe iPhone halen…

  53. Apple doet dit soort dingen bijna nooit dus er moet wel serieus iets mankeren aan dit product dus ik wil hier zeker niet spreken van een mug die een olifant wordt.

    De iphone 4 is gewoon een product wat nog niet klaar is/was voor de markt. Teveel kinderziektes en dit zijn serieuze problemen.

    Erg jammer en ik vindt dat het imago wat apple had van degelijke producten toch zeker wordt aangetast hiermee.

  54. Origineel geplaatst door mac-rick
    ach ja !!! je kan maar ergens over zeiken.. ik denk dat iedere telefoon wel iets heeft.. maar het spreekwoord zegt hoge bomen vangen veel wind.. en als je ineens uit het niet een grote speler op de markt bent zullen er veel mensen zijn die je graag de grond in boren ..APPLE.. i will always love you…

    Make twice of that 😉

  55. Zoals ik al drie weken roep, mensen schreeuwen moord en brand alsof ze zelf getroffen zijn door dit probleem. In werkelijkheid hebben ze geen iPhone 4. En papagaaien ze maar wat na, echt te zielig voor woorden!

    Ik ben blij met met iPhone 4 en ervaar geen problemen met wegvallende gesprekken.

  56. @Remco: Je bent te goed voor deze wereld! 😛

    @iedereen;
    Ze gaan geen bumpers weggeven, maar cases!
    Als je echter al een bumper hebt gekocht, krijg je het aankoopbedrag vergoed.

    Dus ik zou voorstellen aan iedereen die van deze actie
    gebruik wil maken om morgen als een mallemoer een
    bumper te gaan kopen, want (volgens mij) zijn die cases
    pas écht lelijk..

  57. Jammer zeg deze oplossing, beetje prutsactie. Ik denk dat het probleem -of eerder de media hype- ze zal achtervolgen totdat er een echte hardwarematige fix is waardoor er zeker geen bumper meer nodig is.

    Achja, ik drink nog maar een Coubergh.

  58. Ik dacht dat de vorige generatie 3GS heten.

  59. @ thespririt:
    Wat wil je nou met zo’n opmerking…. Ga lekker daar vertellen hoe fantastisch ze zijn! Suffert! Rot lekker op hier!!

    @Gonny: ben echt blij met jullie site, reageer zelden maar wou t toch een keer zeggen!!
    Dank je wel voor al t werk wat erin gaat zitten! Top!

  60. @ManindeWereld:

    het heten toch bumpercases? En ze hebben zelf alleen maar die bumpers. Als je een case van een andere fabrikant hebt gekocht krijg je ook geen geld terug…

  61. Is wel heel makkelijk gezegt, als je klachten heb breng je hem terug.

    Als je iphone nooit bereik heeft, dan breng je hem terug. Als je iphone 10% van de tijd geen bereik heeft en 90% van de tijd zonder problemen werkt. Breng je de telefoon dan terug of accepteer je het gewoon en geniet je van de die andere 90% van je tijd? Het is een afweging wat je moet maken. En als je hem terug brengt, wat wil je dan doen? Wachten op een nieuwe iPhone of een ander merk kopen?

    Vergeet ook niet dat de mensen die hem nu al (in Nederland) hebben, de telefoon niet zomaar hebben genomen bij hun abbo. De mensen die hem hebben, zijn mensen die hem op tijd hebben besteld, een dag vrij hebben genomen, naar Londen of Parijs zijn gegaan en daar €600-€700 hebben betaald voor een telefoon. Dit zijn dus de mensen die er echt iets voor over hebben. Het zijn de mensen die hier voor het eerste op de iPhoneclub waren met de 2G versie. De mensen die het nodige kwaad in zien van Jailbreaken en unlocken. Dat zijn dus niet die jankerds die later hier zijn gekomen en de telefoon gratis bij hun abbo kregen. Mensen die roepen dat je als je het niet zint, je het niet moet lezen, je telefoon moet omruilen en maar android moet nemen.

  62. Origineel geplaatst door anna: nee, nee, nee, en nog eens nee. ik wil GEEN bumper om mijn dure smartphone. nee.

    ik heb: een dock thuis. een dock op kantoor. een dock op het andere kantoor. een TT carkit. een wekkerradio met dock. een JBL soundsytem met dock. nee. nee. nee en nog eens nee…… dit is toch geen oplossing ???????

  63. Origineel geplaatst door anna: nee, nee, nee, en nog eens nee. ik wil GEEN bumper om mijn dure smartphone. nee.

    ik heb: een dock thuis. een dock op kantoor. een dock op het andere kantoor. een TT carkit. een wekkerradio met dock. een JBL soundsytem met dock. nee. nee. nee en nog eens nee…… dit is toch geen oplossing ???????

    Jaja in je poppenhuis zeker!!!!!

  64. Origineel geplaatst door ManindeWereld
    Origineel geplaatst door annanee, nee, nee, en nog eens nee. ik wil GEEN bumper om mijn dure smartphone. nee.Heeft jouw iPhone 4 dit probleem ook dan?

    de 4 is hier nog niet verkrijgbaar (spanje). op kantoor werken we op macs (15 in totaal), prive 2 books, ipad 3G, 3G en 3GS. als apple dit niet oplost, komt er hier geen iPhone 4. never ever. njet. als het moet koop ik via ebay een retro nokia-banaan. dit kunnen ze echt niet maken, de mensen zo voorliegen…

  65. Origineel geplaatst door Randy
    @ManindeWereld:het heten toch bumpercases? En ze hebben zelf alleen maar die bumpers. Als je een case van een andere fabrikant hebt gekocht krijg je ook geen geld terug…

    Ze maken zelf toch echt onderscheid tussen een bumper (alleen randje rondom) en een case..
    Zie ook de slide op deze foto.
    Een case sluit (voor zover ik weet) ook de achterkant af.

    /edit
    Steve Jobs zegt het zelf ook nog eens duidelijk;

    We’re going to send you a free case. We can’t make enough bumpers. No way we can make enough in the quarter. So we’re going to source some cases and give you a choice.”

  66. Ik snap niet waarom er nog mensen klagen als je hem met volledige teruggave van het aankoopbedrag kan terugbrengen!

    Die bumper is gewoon symbolisch…

  67. Origineel geplaatst door darthvader
    Origineel geplaatst door anna: nee, nee, nee, en nog eens nee. ik wil GEEN bumper om mijn dure smartphone. nee.ik heb: een dock thuis. een dock op kantoor. een dock op het andere kantoor. een TT carkit. een wekkerradio met dock. een JBL soundsytem met dock. nee. nee. nee en nog eens nee…… dit is toch geen oplossing ???????Jaja in je poppenhuis zeker!!!!!

    wat is jouw probleem ? mogen mensen geen accessoires kopen ?

    ik ga echt de bumper er elke dag geen 30 keer opdoen en weer af halen….

  68. Prima uitleg van Apple die inderdaad ook al wist van de nadelen van deze constructie. Zei ik toch. Ik kan er niet mee zitten hoor. Ik heb toch altijd droge handen en ook nog een bumpercase dus what da hell.

    Ik koop fijn een iPhone 4

  69. @Banaan49: Ik vind dat Donstil gelijk heeft hoor. Als je niet tevreden bent kun je je iPhone gewoon terug brengen.
    En als je geen bumper of hoesje wilt in verband met docking stations, dan neem je toch gewoon BodyGuardz?

  70. Origineel geplaatst door Patrickovic
    Super slechte actie van Apple, ik ben een rasechte Apple fanboy en ben in het bezit van een MacBook Pro, Itouch en iPhone 3GS, maar een terugroep actie was in mijn ogen beter geweest.Dit is namelijk geen oplossing maar een work-arround.

    Er is een terugbreng actie. Je krijgt gewoon je geld terug. Wat is het probleem?

  71. Heb 2 iphones in de UK gehaald (apple store regent street) en ja het signaal wordt wat minder als je precies het streepje aan blijft raken gedurende langere tijd. En nee het signaal valt nooit weg! Heb hier ook een ericsson adroid x10 mini en een nokia N97 liggen en hierbij is het wegvallen van de streepjes nog veeeeel erger, dus ik begrijp niet wat nou het probleem is? Misschien wordt het tijd dat nokia en sony wat bumpers gaan uitdelen!

  72. Origineel geplaatst door Donstil
    @Banaan49: nee retour brengen als je klachten hebt. Athans als je klaagt dan vind je het product niets. Apple geeft je nu de kans hem terug te brengen zodat je voor een (bv) android kan gaan.

    dus het is een stukje rubber of terug brengen lol fail ..

  73. Heeft iedereen op dit forum wél het antennerobleem? Nee toch (laat staan dat niet iedereen die iPhone4 heeft). Get real. Wacht af. Ruil in. Weet ik veel. Maar het is nu duidelijk: dit is de iPhone, hier moeten we het mee doen. Like it or buy an Android.

  74. @ManindeWereld: Ze gaan bumpers en cases weggeven. Steve: Jullie willen dat we iedereen een gratis hoesje geven? OK, we geven iedereen een gratis hoesje. Maar we kunnen gewoon niet genoeg Bumpers produceren, dus we gaan jullie een keuze laten maken uit de Bumper of verschillende andere hoesjes.

  75. Origineel geplaatst door Banaan49
    dus het is een stukje rubber of terug brengen lol fail ..

    Voor iets meer dan een half procent van de klanten is dat een keuze die ze moeten maken, 99.45% van de bezitters van een iPhone 4 heeft nergens last van. (geen klachten)

  76. Origineel geplaatst door Randy
    @Dviate: Wat hadden ze moeten vervangen dan? De hele antenne? Ik zie geen heil in een terugroepactie wanneer er geen oplossing voor is…

    Dat is iets wat jij beweert. Toyota heeft ook geen auto’s omgeruild bij die duizenden klanten, maar aanpassingen gedaan aan de auto waarbij je kans had op een ongeluk. Dit waren duizenden auto’s met “maar” enkele tragische aflopen, helaas heeft dit wel mensenlevens gekost maar grofweg gezien is dit gewoon hetzelfde probleem…

    Apple kan zoiets ook doen, door een kosteloos een coatinglaag aan te brengen waardoor “wij” niet meer geleiden als we bellen, ik heb nu al medelijden met alle T-Mobile klantjes ;). Ze verdienen nota bene genoeg met hun idiote prijzen voor reparaties.

  77. Als ik me 3GS of de x10 van de zaak goed vast hou verlies ik ook een paar strepkes.. Wist niet dat er anntenes bestonden die niet te beïnvloeden zijn….

  78. Leuk, een GSM met een gratis condoom… 🙂

  79. Nu hoop ik dan toch heel erg eropdat Apple de SwitchEasy NUDE als “compensatie” gaat weggeven ^^^^
    Wie weet 1,2,3 of de NUDE voor de 3GS eigenlijk werd verkocht in de Apple Store??

    @gonny heb gehoord van een vriend dat Italië maandag prijzen gaat bekendmaken van de iPhone 4!!

  80. Wat een zwaktebod, stellig ontkennen en dan met een case aankomen die misschien 3 dollar kost om te produceren. Dan voel jij je als klant toch in je bek gespuugd….

  81. High trees catch a lot of wind ej !?!

  82. Ze dronken uit een glas, deden een plas en alles bleef zoals het was!

    Merde!!

  83. Origineel geplaatst door jamy015
    OK, we geven iedereen een gratis hoesje. Maar we kunnen gewoon niet genoeg Bumpers produceren, dus we gaan jullie een keuze laten maken uit de Bumper of verschillende andere hoesjes.

    10:30AM “We’re going to send you a free case. We can’t make enough bumpers. No way we can make enough in the quarter. So we’re going to source some cases and give you a choice.”

    “We gaan jullie een gatis hoesje sturen. We kunnen niet genoeg bumpers maken. Geen schijn van kans dat we er dit kwartaal nog genoeg kunnen produceren. Dus gaan we wat hoesjes opgraven en jullie een keuze* geven.”
    *keuze uit verschillende (kleuren?) hoesjes dus.
    Lees het anders zelf even na: http://www.engadget.com/2010/07/16/live-from-apples-iphone-4-press-conference/?sort=newest&refresh=60

  84. NA 30 september komt er een hardwareoplossing voor de iPhone 4!!!!

  85. maar hoe krijgen mensen die hun iphone 4 van een veilingwebsite hebben gekocht zoals ik, een bumper?

  86. Origineel geplaatst door sty
    Wat een zwaktebod, stellig ontkennen en dan met een case aankomen die misschien 3 dollar kost om te produceren. Dan voel jij je als klant toch in je bek gespuugd….

    Idd… als ze nu gewoon de waarheid vertellen… ach ja, zijn zoveel dingen die we niet wete… :p

  87. Voorlopig lekker de 3GS houden. Ik had ook liever de Iphone 4 besteld, maar die sla ik voorlopig even over. Misschien na 30 september als Jobs door z’n oude voorraad is en hij zo de trouwe eerste kopers een pootje heeft gelicht.

    Het is zo jammer dat het iOS het fijnste is om mee te werken, want anders had ik allang overgestapt. Ik vind Apple steeds meer een oplichtersbende worden.

  88. @Dviate: Ik zal het je proberen uit te leggen. Je bent nu appels met peren aan het vergelijken 😉

    Toyota is een Japanse onderneming met een Japanse mentaliteit. Het eerste wat in Japan gebeurt is dat men schuld bekend…ook al is dat misschien niet of gedeeltelijk waar. Bovendien is Amerika voor Japan een bijzonder belangrijke afzetmarkt én werden er (volgens zeggen) mensenlevens in gevaar gebracht. Hierop heeft de Amerikaanse overheid onderzoeken ingesteld en heeft Toyota uit voorzorg auto’s teruggeroepen. In mijn ogen trouwens een juiste beslissing.

    Apple verkoopt een telefoon die vergelijkbare verschijnselen vertoont als (veel) andere telefoons. Dat is inherent aan het complexe ontwerp van een mobiele telefoon. Zie het als een auto waarbij de schijfremmen na constant hard remmen te heet worden en ‘faden’: de remwerking loopt sterk terug. Bij de ene auto zal dit eerder voorkomen dan bij een ander. Er worden miljoenen iPhone 4 toestellen verkocht en daarvan ervaart (blijkbaar) maar een zeer klein gedeelte problemen (op dit forum hebben verschillende personen gemeld dat zij de problemen niet of vrijwel niet hebben). Als je wel een probleem hebt, kan ik me voorstellen dat je niet blij bent. Als gebruiker neem je contact op met de verkoper en als het probleem onoverkomelijk is, dan probeer je de koop ongedaan te maken.

    Ik ben niet blind voor fouten (of tekortkomingen) in een product. Maar ik blijf wel met beide benen op de grond (althans dat probeer ik uit alle macht). Ik laat me niet gek maken door geruchten hier of daar. Je kunt je geld maar 1 keer uitgeven, dus enig onderzoek vooraf kan geen kwaad…

    @de forumbezoekers:
    Waar ik een gruwelijke hekel aan heb zijn de eigenwijze egotrippers die:

    a) hoogstwaarschijnlijk niet in het bezit zijn van het bewuste apparaat
    b) de gebruikers met klachten maar blijven napraten (ja, erg he…verschrikkelijk)
    c) daarmee het probleem volledig uit z’n proporties trekken (iedereen heeft er last van…)
    d) niet voor rede vatbaar zijn na het lezen van een toelichting (want zij zijn deskundig…de rest niet; dat is allemaal marketingpraat…)
    e) de hele wereld verkondigen dat ze liever kiezen voor product X van fabrikant Y (want die is toch zoveel beter!)

    Get a life mensen. Wacht rustig af als je twijfelt. Denk na voordat je iets koopt. Informeer jezelf eerst en stel vragen. Stel je niet als een deskundige op terwijl je er de ballen verstand van hebt. En als je het besluit hebt genomen voor Product X te gaan, onthou je dan van commentaar hier. Het heeft zooo weinig zin anderen te bekeren…

  89. Origineel geplaatst door sty
    Wat een zwaktebod, stellig ontkennen en dan met een case aankomen die misschien 3 dollar kost om te produceren. Dan voel jij je als klant toch in je bek gespuugd….

    Die klant kan gewoon de telefoon terugbrengen en zijn geld zonder morren terugkrijgen als hij zo ontevreden over de iPhone 4 is. Daar heeft hij een volle maand de tijd voor. Kunnen veel fabrikanten een voorbeeld aan nemen.

  90. Origineel geplaatst door Rene3g
    Leuk zon gratis bumper. Hoop dat er ook een oplossing komt.

    ja wachten op de iphone5 want het is hardware en niet software dus apple zal er bar weinig (meer) aan kunnen doen

  91. er is ook nog geen oplossing voor de proximity sensor.

    Binnenkort mailtje van Jobs: Your ear is just weird.

    Ik zou wachten totdat Apple dmv een HARDWAREUPDATE beide problemen oplost!

  92. Mijn iPhone 3G heeft ook een “deathgrip” in de rechter onderhoek. Als ik hem daar goed vast pak gaat mn bereik van 5 naar 3 streepjes (4.0.1).
    Heb ik er in de praktijk last van? Nee!
    Is er wel eens een gesprek beeindigd? NOOIT

    Ik blijf erbij dat de deathgrip een enorme storm in een glas water is.

  93. Origineel geplaatst door iPhonez
    @de forumbezoekers:
    Waar ik een gruwelijke hekel aan heb zijn de eigenwijze egotrippers die:
    a) hoogstwaarschijnlijk niet in het bezit zijn van het bewuste apparaat
    b) de gebruikers met klachten maar blijven napraten (ja, erg he…verschrikkelijk)

    Wat ben jij aan het doen dan….

  94. Eerlijk is eerlijk, de problemen worden groter en groter gemaakt dan ze werkelijk zijn!

  95. Origineel geplaatst door Redondo_1982
    Voorlopig lekker de 3GS houden. Ik had ook liever de Iphone 4 besteld, maar die sla ik voorlopig even over. Misschien na 30 september als Jobs door z’n oude voorraad is en hij zo de trouwe eerste kopers een pootje heeft gelicht.

    dat zou helemaal erg zijn

  96. Is er niemand die zich afvraagd wat er met de terug gebrachte telefoons gebeurd? Alleen onbeschadigd word ingenomen. Mijn vrees is dat ik straks gewoon weer zo’n toestel in handen krijg… Als nieuw verkocht waarschijnlijk.

  97. Origineel geplaatst door ManindeWereld
    Origineel geplaatst door Banaan49dus het is een stukje rubber of terug brengen lol fail ..Voor iets meer dan een half procent van de klanten is dat een keuze die ze moeten maken, 99.45% van de bezitters van een iPhone 4 heeft nergens last van. (geen klachten)

    Ik denk niet dat iedereen gelijk gaat bellen xD sommige willen altijd even de kat uit de boom kijken, en misschien hadden zij gedacht dat de software update het zou fixen

  98. Prima oplossing. Nu zal meteen duidelijk worden dat het probleem lang niet zo groot is. Wedden dat niemand zijn iPhone terug brengt.

  99. Ik vind dat Apple het juist oplost. Ik heb zelf een iPhone 4 (7 uur in de rij gestaan) en zie wel wegvallende streepjes maar ik heb nog nooit een wegvallend gesprek gehad. Ik hoef ook geen gratis bumpercase, vind het design veel te mooi daarvoor. Ter berscherming heb ik een leren sleeve aangeschaft.
    Nogmaals, storm in een glas water, denk meer dat de concurrentie dit min of meer veroozaakt heeft.
    Ik zou hem zo weer kopen.

  100. iPhone 4 sinds de lancering in bezit, nergens last van. Zoals Jobs al aangeeft, 0,55% van de iPhone 4 gebruikers heeft er last van… waar hebben we het over? Over een half jaar loopt iedereen weer met een iPhone 4 rond die aan het kraken is

  101. @iPhonez: Mooi gezegd 🙂 !

  102. In de presentatie van Steve worden verschillende cijfers genoemd. Één daarvan is het aantal dropped calls volgens AT&T. De iPhone 4 is iets slechter dan de 3GS. Per 100 calls heeft de 4G er nl. minder dan 1 meer dan de 3GS.

    En dan wordt nogmaals aangehaald wat ik al eerder noemde: het is uit z’n proporties getrokken. Bedrijven of personen de grond in trappen is big business, dus dat doel heiligt alle middelen. Grappig dat Steve terugkomt met de opmerking: “…Second, people said the bumper fixes everything… ‘why don’t you give everybody a case’? Okay — we’ll give you a free case.”

    Die zal niet iedereen snappen, maar ach…je kunt niet alles hebben he 😉

    Nou vooruit, laat ik dan toch een poging wagen: (vrij vertaald): “Mensen beweerden dat een bumper alles zou oplossen? Waarom geef je dan niet iedereen er een? Prima, hier heb je er een gratis”

  103. Origineel geplaatst door Flex
    Die cases zijn zo lelijk, als je bang bent dat je telefoon beschadigd koop je lekker een blokker telefoonTenslotte kunnen die cases ook beschadigen heb je alsnog krassen

    Jij begrijpt blijkbaar niet waar het over gaat…….
    Het gaat niet om beschadigingen maar om het ontvangst van de antenne van de iPhone 4.
    Beter lezen voordat je commentaar levert.

  104. Bijzonder dat tijdens de Q & A van de persconferentie ‘Apple’ zich niets kon herinneren van een eerdere firmware-update waarin (ook) het algoritme voor het aangeven van de signaalsterkte was aangepast.
    In versie 2.1 van september 2008 was dat een van de aanpassingen.

  105. Press Conference staat online op http://www.apple.com – iphone4 sectie
    (Red.) Bedankt, toegevoegd aan artikel.

  106. Origineel geplaatst door dna75
    Volgens apple is heeft maar een klein gedeelte van de kopers een probleem. Alsof iedereen Apple gaat bellen. Steve had gelijk toch al een reply gegeven met de tip de telefoon anders vast te houden.

    Sorry hoor, maar als ik een telefoon koop van dik 800 euro en hij doet iets wat ik niet wil of wat redelijkerwijs verwacht van zo’n apparaat, waarom zou ik dan Apple niet bellen met een klacht?
    Toen ik mijn nieuwe MBP in 2009 kreeg, heb ik in totaal 2x een nieuwe geeist omdat er kapotte pixels in het scherm zaten en ik geen apparaat van E1149,- wil dat niet puntgaaf is. De derde die ze me opstuurde was wel helemaal in orde, dus deze heb ik geaccepteerd.

    Conclusie: niet tevreden? Geld terug! Maar wel ophouden met zeuren a.u.b. (zoals het liedje ook aangeeft 🙂 )

    P.S. Hoe weet je zeker dat die reactie van Steve afkomt?

  107. Ze weten het mooi te brengen 😉
    – 0,55% van 3 miljoen iPhones = 165.000 klachten
    – 1,7% return rate, maar de iPhone 4 is pas 22 dagen op de markt
    – recht van retour was er al

  108. Origineel geplaatst door Dviate
    Origineel geplaatst door Randy@Dviate: Wat hadden ze moeten vervangen dan? De hele antenne? Ik zie geen heil in een terugroepactie wanneer er geen oplossing voor is…Dat is iets wat jij beweert. Toyota heeft ook geen auto’s omgeruild bij die duizenden klanten, maar aanpassingen gedaan aan de auto waarbij je kans had op een ongeluk. Dit waren duizenden auto’s met “maar” enkele tragische aflopen, helaas heeft dit wel mensenlevens gekost maar grofweg gezien is dit gewoon hetzelfde probleem…Apple kan zoiets ook doen, door een kosteloos een coatinglaag aan te brengen waardoor “wij” niet meer geleiden als we bellen, ik heb nu al medelijden met alle T-Mobile klantjes . Ze verdienen nota bene genoeg met hun idiote prijzen voor reparaties.

    Ja haha, die aanpassingen konden gedaan worden bij de plaatselijke Toyota-dealer. De fabrieken van Apple staan in Hong Kong en zulk soort landen. Dus mag Apple in elk land alle telefoons inzamelen, met een verzekerd transport naar Hong-Kong laten vliegen, daar de 3 miljoen iPhones die ze al verkocht hebben laten coaten en vervolgens mogen ze ook nog zorgen dat iedereen weer zijn eigen iPhone krijgt. Dan is een recall waarschijnlijker goedkoper..

    Denk toch eens na voordat je wat op een forum schrijft!

  109. Origineel geplaatst door Willem
    Origineel geplaatst door iPhonez@de forumbezoekers: Waar ik een gruwelijke hekel aan heb zijn de eigenwijze egotrippers die: a) hoogstwaarschijnlijk niet in het bezit zijn van het bewuste apparaat b) de gebruikers met klachten maar blijven napraten (ja, erg he…verschrikkelijk)Wat ben jij aan het doen dan….

    Quote mij eens waar ik heb gezegd dat het toestel gebreken heeft. Quote mij eens waar ik anderen heb nagepraat. Of waar ik de iPhone slecht vind want merk X is beter? Dat kun je niet? Dacht ik al. Wat is jouw toegevoegde waarde aan dit artikel overigens?

  110. Mooi trouwens al die schreeuwende mensen hier. Kan iemand mij een voorbeeld geven van een miljardenbedrijf waarbij de CEO het probleem komt uitleggen, en iedereen vervolgens een case geeft voor het probleem dat dus in feite niet Apple-specifiek is. Je hebt dit bij Nokia’s, HTC’s, Samsungs en Blackberry’s, maar nog nooit heeft een CEO het uitgelegt, laat staan een case cadeau gedaan (dan krijg ik er nog wel een stapel)..

    Hou op met zeuren please!

  111. Origineel geplaatst door Peter-Paul Bakker
    Ben een enorme iphone(3g) fan. Apple is me kwijt, helaas.

    En Apple is niet rauwig om onredelijke mensen als jou kwijt te zijn 😉 En aangezien je dus geen iPhone meer koopt, hoef je ook niet meer op iPhoneclub onredelijk te komen doen 🙂 Iedereen blij!

  112. Origineel geplaatst door Robbie
    Zoals ik al drie weken roep, mensen schreeuwen moord en brand alsof ze zelf getroffen zijn door dit probleem. In werkelijkheid hebben ze geen iPhone 4. En papagaaien ze maar wat na, echt te zielig voor woorden!Ik ben blij met met iPhone 4 en ervaar geen problemen met wegvallende gesprekken.

    Wat fijn voor je man !! Jij was vast nog harder gaan schreeuwen als je het zelf was overkomen.

  113. @Stephan: We weten niet welke reacties van Steve zelf komen, maar hij heeft nu zelf tijdens de sessie gezegd dat hij klanten mailt..

  114. Origineel geplaatst door Leon
    hahaha, wat een ongelofelijke blamage bij Apple…. we geven een persconferentie, maar we hebben eigenlijk geen oplossing……willen jullie aub wel de nieuwe iphone4 kopen, dan krijg je er helemaal gratis een hoesje bij (die ook niet werkt)

    Leon, houd eens op met trollen en ga met je Moto spelen. De boodschap is “we hebben geen probleem”, niet “we hebben geen oplossing”.

  115. Ik hoop da dat gezeik nu eindelijk is afgelopen. Blijf het vreemd vinden dat de mensen in mijn omgeving met een iPhone 4 totaal geen problemen hebben. Laat de pers zich nu eens storten op de antenneproblemen van ondermeer HTC.

  116. Sowieso, mensen die een belachelijk duur dockingstation kopen zijn een beetje maf. Vroeg of laat is de apple Iphone hype toch voorbij en is er een concurrent met een betere telefoon. Apple kan niet altijd koploper zijn.

  117. Origineel geplaatst door iFreek
    Ze weten het mooi te brengen – 0,55% van 3 miljoen iPhones = 165.000 klachten – 1,7% return rate, maar de iPhone 4 is pas 22 dagen op de markt – recht van retour was er al

    0.55% van 3miljoen is 16.500 hoor..

  118. Origineel geplaatst door iFreek
    0,55% van 3 miljoen iPhones = 165.000 klachten

    ho ho… daar mag nog een nulletje af hoor!

  119. handig die keynotes van de nieuwe iphone 4 maar die had ik vorige maand al gezien.

  120. Wat een zeikstengels hier zeg, als de iphone 4 je niet bevalt breng je hem terug en krijg je je geld ook terug en koop je toch een oud nokia-tje.

    Hou op te zeuren, apple is de enige die voorop loopt in de computer wereld en is sinds kort in de mobile telefoon industrie gestapt en hebben daar een één klap al die andere flut merken van de kaart geveegd.

    En al die andere merken maken een copy van de interface van apple want ze hebben zelf geen fantasie.

    Slapende bedrijven kijken alleen naar apple en zien dan plots dat appel het weer heeft geflikt. een top telefoon.

    pfff moe wordt je van die mensen.

  121. Go Steve/Apple.

  122. @Gerardus89: ja die ken ik. Wil je een lijstje? Toyota, Philips, Ford, Lucent, Microsoft, BP. En er zijn er nog veel meer.

  123. Lekker K, koop je ene design toestel, moet er dan zo’n K hoesje omheen. Bye bye Apple. Apple = Design en geen lelijke hoesjes

  124. O ja Apple was altijd koploper op de computer markt alleen veel mensen lopen elkaar graag achterna.

    Wat een flut systeem zeg dat windows.

    En nou maar Android volgen jongens toe maar snel want dan zijn we van jullie gezeur af.

    Dus kopen ze maar een Blackberry want de buurtman heeft er ook eentje…. pffff
    en nog wat: dit zijn de klachten over andere merken.

    Geachte klantenservice van Blackberry,
    rond de januari 2010 heb ik een blackberry bold 9000 white aangeschaft en deze begaf het al na 1.5 maand. De klachten hierbij waren dat internet het niet deed(met een onbeperkt internetbundel) en de telefoon gaf geen geluid bij ontvangst van een sms of telefoontje. De telefoon heb ik meteen teruggebracht bij belcompany waar ik mijn contract afgesloten heb. de precieze datum van teruggave van reparatie: 9 maart. inmiddels is het al 14 mei en nog steeds heb ik mijn telefoon niet terug! 2,5 maanden zijn ze bezig met het opsturen van een telefoon, want na 2 weken heb ik al gehoord dat mijn bb niet meer te repareren was… Ook heeft belcompany gevraagd of ze een nieuwe bb van hun voorraad mochten geven maar bb-klantenservice was het hier niet mee eens.

    en zo zijn er nog meer……

  125. Ben het helemaal eens met iPhonez.

    Mensen houden trouwens van kraken: get a freaking life!
    Als je issues hebt, breng dat ding gewoon terug voor de volle pond: ga niet moord en brand schreeuwen…
    Apple dwingt je niet om hun producten te kopen…

    Dat Apple niet helemaal eerlijk is vwb de 30e van september, is redelijk simpel te verklaren: tot die tijd willen ze nog wel blijven verkopen. Daarna is de nieuwe batch gereed en loopt alles weer van een leien dakje en zullen ze een ieder die issues heeft nog steeds een nieuwe geven die wel ok/gecoat/whatever is.
    Dit praat echter hun gedrag en leugen niet goed, maar ze geven wel heel goede opties…

    Just chill…

  126. Wat een hoop lariekoek van diegene die zeggen dat hun telefoon er geen last van heeft. Apple geeft notabene zelf aan dat alle andere merken dit ook hebben, en dat dit design niet meer aangepast wordt. Dus iedereen heeft dit, klaar uit; het is geen productieproces foutje.

    Het probleem is hier dat juist de locatie en het antenne systeem zo in de telefoon verwerkt is, dat als je hem op een normale manier vast hebt, en dan met nadruk in de linkerhand, het signaal met een x aantal db wegvalt.

    Nu maakt dit geen ruk uit in een gebied waar je vollop bereik hebt, maar ben je ergens in een winkel of weet ik het, en je hebt maar 3 of 2 streepjes, boom weg signaal.

    De iPhone 3GS heeft dit probleem ook, in mindere mate omdat het antenne design anders is. Je moet die telefoon echt volledig afsluiten met je handpalm voor signaal verlies.

    Conclusie is dat er wel degelijk meer aan de hand is met de iPhone 4 t.o.v. de vorige, en dit heeft alles te maken met het design. Met een beetje pech kan je het ook met je rechter hand laten optreden, wanneer je net het verkeerde stukje metaal aanraakt van beide antennes (GPS/3G).

    Overigens kan ik me goed voorstellen dat een k*t provider als t-mobile (welke ik ook heb) alles erger maakt.

  127. @iFreek: Recht op retour was er al, alleen betaalde je daar $20 restocking fee voor. Dat is nu niet meer van toepassing.

  128. Ja, ik heb wel een iphone 4, en ja, ik zie het teruglopen van het aantal blokjes en ja, dat zou een wegvallende verbinding kunnen veroorzaken en ja, ik gebruik een hoesje en ja, daardoor is voor mij het probleem opgelost…

  129. Ik denk dat deze website genoeg zegt: http://www.apple.com/antenna/

    ELKE telefoon heeft een Death Grip, alleen Apple vangt nu even de klappen.

  130. @iPhonez:
    True, niets meer aan toe te voegen.. Vele mensen hebben de iphone4 nog niet eens en ze zijn al aan het klagen..

  131. Is nou ook bekend waneer ios 4.1 komt??? :s

  132. Origineel geplaatst door iFreek
    Ze weten het mooi te brengen – 0,55% van 3 miljoen iPhones = 165.000 klachten

    Ja jij weet het ook mooi te brengen…
    – 0,55% van 3 miljoen iPhones = 16.500 klachten…..

    Ik heb zelf (nog) geen iPhone 4, maar volgens mij zit daar een kek rekenmachientje op 🙂

  133. @WvB22: Schei toch uit. Microsoft is alleen in staat toe te geven dat hun producten niet goed zijn nadat ze een nieuw product op de markt hebben gezet of er echt niet meer omheen kunnen! (Vista, Windows Mobile 6, Xbox 360). En ik zie graag links naar over Philips, Ford, Lucent waarin topmannen tekst en uitleg geven in een persconferentie. Toyota is niet vergelijkbaar, wat ik hierboven al heb toegelicht.

  134. Sorry maar dit snap ik niet hoor. Er is geen antenneprobleem, maar toch krijg je gratis een beschermhoes om het probleem op te lossen…. Begrijpen wie begrijpen kan. Of doet men dit omdat Apple denkt dat iedereen zijn mond houdt als men gratis iets krijgt van Apple….?

  135. Ik koop nu de Samsung Galaxy en volgend jaar komt er wel een verbeterde versie van de iPhone: de iPhone 5.

  136. Origineel geplaatst door Nick Parrin
    Wat een hoop lariekoek van diegene die zeggen dat hun telefoon er geen last van heeft.

    Waarom zou iedereen hier last van moeten hebben? Het omlaag brengen van streepjes op je display is de ene kant van het verhaal, maar ik denk dat de terechte klagers (en niet de papegaaien) meer bezig zijn met het verliezen van de verbinding tijdens een gesprek.
    Als je in een gebied staat met een sterk signaal, dan kun je je telefoon nog zo dood knuffelen, maar de verbinding blijft. Ik kan me dus voorstellen dat Nederlanders met een iPhone 4 in de randstad (en zonder t-mobile) geen of nauwelijks klachten hebben.
    Het gaat dan ook om het verliezen van een connectie in een gebied met een minder sterk signaal (of t-mobile 😉 ). Dat zwakkere signaal werd dus niet duidelijk genoeg getoond in iOS4 en dat is nu aangepast in iOS 4.0.1.

  137. Ik heb op mijn 4 af en toe wegvallende gesprekken maar echt vervelend vind ik dat niet. Ben toch wel de koning met mijn vette iPhone en beter af en toe opnieuw bellen dan een lelijke andriod ofzo!!!

  138. Ze hebben er gewoon een liedje van gemaakt… 😛 If you don’t wanna iphone4, don’t buy it. If you buyed one and you don’t like it -> bring it back.

  139. Het lag aan de bal en de scheidsrechter…

  140. Origineel geplaatst door Tommymang
    Sorry maar dit snap ik niet hoor. Er is geen antenneprobleem, maar toch krijg je gratis een beschermhoes om het probleem op te lossen…. Begrijpen wie begrijpen kan. Of doet men dit omdat Apple denkt dat iedereen zijn mond houdt als men gratis iets krijgt van Apple….?

    Apple heeft geen antenneprobleem maar een mediaprobleem. En dit is een deel van de oplossing.

  141. @Stephan: welke iPhone is er ruim €800 dan?
    Ik ken alleen de 16gb van ongeveer 620a640 en de 32gb van 730a750 (afhankelijk van koers enz)

  142. Origineel geplaatst door dashboardlampje
    Robbie

    Ik heb ook het probleem IEDEREEN heeft het! Maar het is optisch dude !

  143. @Larss: o ja straks ligt het aan de aarde omdat de aarde scheef op zijn steeltje staat…
    hahahaha…pffff media probleem!
    hou toch op.

    ik puf wat af…..

  144. Waarom laten ze de Q & A niet op video zien? Waar kan die wel zien? 🙁 Die is juist interessanter om te zien… 🙂

  145. @Stephan: Wat ik bedoelde te zeggen is dat, naar mijn gevoel/ervaring, alle iPhone 4 toestellen dezelfde symptomen laten zien wanneer deze in een gebied met minder bereik zijn.
    Verder ben ik het helemaal eens met jou verhaal over het feit dat dit waarschijnlijk te maken heeft met een samenloop van slechte providers, niet juist weergeven van het signaal in de eerste plaats.
    Toch denk ik dat het nieuwe antenne systeem voor meer problemen zorgt omdat bij de oude iPhone alles in de onderkant zat. De kans dat je die op de ‘deathgrip’ vast houdt is volgens mij aanzienlijk kleiner dan dit nieuwe antenne design.

    Vandaar mijn stelling dat iedereen er ‘last’ (wat dat dan ook is) van heeft onder bepaalde condities (slecht signaal voornamelijk, als niet alleen).

  146. Origineel geplaatst door vincent
    o ja straks ligt het aan de aarde omdat de aarde scheef op zijn steeltje staat… hahahaha…pffff media probleem! hou toch op.

    Als je niet doorhebt dat dit opgeklopte komkommertijdbullshit, bladvulling, advertentiemolen en sensatielust is ben je stekeblind en zo doof als een konijn. Het “probleem” is gigantisch opgeblazen omdat elke nepjournalist die een negatieve ‘scoop’ opschrijft over het meest gewilde consumentenprodukt in de VS per definitie oogballetjes naar zich toe trekt.

    ik puf wat af…..@Larss: @Larss:

    Jij maakt het wel heel spannend. Wat is er?

  147. Ik lach me echt dood om hoe makkelijk Apple de fans weer zand in de ogen strooit. Ben ik dan de enige die even doordenkt? Sorry hoor als ik onze Messias Steve niet meer op zijn blauwe ogen geloof. Even een paar feitjes:

    Apple zegt dat geen enkele smartphone perfect is en last heeft van dit euvel als je de antenne blokkeert. Helemaal waar en geen speld tussen te krijgen. Maar bij geen enkele telefoon lukt dit door één vinger op de verkeerde plek te leggen. Steve ging niet in op die vraag maar zei dat elke telefoon dat heeft. Dat is gewoon niet waar.

    Als er echt niets aan de hand is wat Apple beweert, waarom krijgt dan iedereen een gratis case? Als echt niets aan de hand is moet dat bewezen worden met verifieerbare lab tests. Dan hoef je ook geen cases uitgedelen. Op zich waardeer ik het gebaar maar heb het gevoel dit alleen gedaan wordt om kritiek in te dammen. Als elke smartphone hier problemen mee heeft waarom deelt alleen Apple dan nu cases uit.

    Daarnaast vertrouw ik de cijfers niet helemaal van Apple. Als maat 0,55% van de mensen (en dus telefoons volgens Apple) hier last van heeft hoe kan het dan dat Annand Tech en Consumer Report het probleem met al hun telefoons konden aantonen? En bovendien met een groter verlies dan vergelijkbare smartphones (in de Annand Tech test).

    Misschien is de dagelijkse impact niet al te groot en dat zal de iPhone 4 dan redden. Maar ik ben ervan overtuigd dat er meer aan de hand is dan Apple nu toegeeft. Op zich kan iedereen het nu voor zichzelf risicoloos testen want de iPhone kan je binnen 30 dagen terugbrengen zonder opgaaf van redenen. Ik ga daar ook zeker gebruik van maken en de iPhone goed testen. Als de dagelijkse praktijk goed werkt is er niks aan de hand anders gaat ie terug. Ik zorg wel dat ik zwart op wit krijg dat ik ook mijn T-Mobile contract mag ontbinden. T-Mobile is immers de enige officiële aanbieder.

  148. Om te beginnen..

    Ik leef nog steeds met mijn Iphone 2g 16 gig. uit Amerika. Dat ding doet het nog perfect, nooit problemen mee gehad.

    Mijn vriendin heeft een Iphone 3gs 16 gig. Ook nooit problemen mee gehad, ja af entoe wat minder bereik maar dat komt denk door t-mobile.

    Ik was gister op de hoge veluwe en daar had ik GEEN verbinding mijn vriendin ook niet.

    Hier in zuid holland regio leiden is het dan goed dan weer niet, en dan heb ik het over 3g en telefonisch bereik!

    Maar ik neem aan dat de Iphone 4 buiten het probleem het gewoon goed doet en prima werkt. Als de phone totaal niet zal werken, werd ie echt nog niet verkocht.

    Zogenaamd ze leveren half werk:S Ik koop een t-shirt die eigenlijk niet af is, ik koop een tv die eigenlijk niet af is.. Klopt niet echt he..

    Het apparaat doet het gewoon, maar voor de pietje precies gasten komen ze met updates om iedereen tevreden te houden.

    Zoals ik al zei, ik heb een iphone 2g weet de veel betere kanten van de 3gs vergelijken met mijn 2g maar de 2g ben ik nog zeer en zeer tevreden over.

    Persoonlijk buiten alles om, zal ik wel een trotse eigenaar van de iphone 4 worden, omdat ik contract verlenging van t-mobile kan doen. En best wel van het nieuwe ben. Waarom zou ik die 3gs nemen terwijl die 4 er is. Ik koop ook geen Playstation 2 terwijl die 3 op de markt is.. En toch ook weer zijn min puntjes heeft vergelijken met die ps2.

    Als met mijn toekomstige telefoon echt niet kan bellen, dan simpel: IK weet me recht en breng hem terug, en cancel mijn abo. Simpel toch.. Heb ik wel is vaker gedaan voor de simpelste reden: Ik had een abo genomen met een telefoon, dag erna kwam er een actie op een andere site dus heb gezegd dat ik spijt had, en het lukte gewoon:D (Voelde me des ondanks wel genaaid:P)

    Maar ik neem aan dat ik dit niet zal doen, omdat wat je uit mijn tekst kan merken geen pietje precies ben.

    IK wil gewoon legaal te werk gaan met de iphone en niet zoals wat ik nu doe gejailbraikt op de 2g, dus ik zal snel dik tevreden zijn.

    Kom maar met die Iphone 4 32 gig. 1 jaar abo 🙂

    PS.

    Nogmaals:

    De telefoon doet het gewoon, anders was ie niet verkocht.
    Mensen, de ene keer zeur je over 3g wegvalt, nu dit en in de tussentijd wel gewoon gebruik van je phone maken.. :S

    De iphone 4 is gewoon top! Maak je maar meer zorgen over de provider;)

    En btw. stiekem weet ik echt wel dat de meeste mensen toch zo snel mogelijk een iphone 4 halen uit nieuwsgierigheid.

    Ik vraag gonny op de dag van release om een thread te openen met ervaringen van mensen met een Iphone 4. Ik weet zeker dat de meeste positief zullen zijn. (Met uitzondering de zeikerds die pietje precies zijn, maar die hebben we hier ook helaas op de site) Ja pietje precies is goed als het positief is, maar niet voor onnodige redenen te kraken terwijl het gewoon goed functioneert.

  149. Denk dat de hele ophef grotendeels een ‘geruchtentruc’ is. Je ziet dat vaak bij organisaties die marktleider zijn of groot commercieel succes boeken. In het verleden hebben o.m. MacDonalds, Coca Cola, Omo, Shell, Exota, Oisterwijk meubelen en Buckler daar veel van te lijden gehad. Enkele merken zijn er zelfs kapot aan gegaan. Enig doel is: schade toebrengen.
    De moraal: laat je niet van de wijs brengen en maak je eigen keus!

  150. Ik heb via switcheasy een bumper gekocht, heb ik dan ook recht op geld terug?

  151. @WvB22:

    Het is niet zo erg dat de telefoon onbruikbaar is. Was toevallig vandaag in de stad aan het bellen bij de blokker, abrupt werd de verbinding verbroken. Moet eerlijk zeggen dat ik dat nog nooit gehad heb met mijn 3GS.

    De vraag is of ik bij de blokker toen ook belde 😛 Vaak als ik de telefoon uit de broekzak haal dat het signaal erg laag was, wat ik me kan herinneren was dit vroeger niet zo.

    Probleem is dat je steeds meer gaat letten op dit soort dingen. Ervaring is dat ik maar 1 keer last heb gehad van een gesprek dat verbroken werd en dat was in een gebouw waar ik niet vaak kom 🙂

    Verder blijft het gewoon erg vreemd dat je een plekje op de telefoon zo makkelijk kunt bereiken waardoor je veel signaal verliest, dat is het hele euvel.

    Volgens mij helpt een case wel voor dat probleem van geleiding tussen de 2/3 antennes. En als je niet linkshandig bent, zoals ik, dan zal je sowieso niet vaak de deathgrip spot raken 😀

  152. Origineel geplaatst door Jonh
    Heb 2 iphones in de UK gehaald (apple store regent street) en ja het signaal wordt wat minder als je precies het streepje aan blijft raken gedurende langere tijd. En nee het signaal valt nooit weg! Heb hier ook een ericsson adroid x10 mini en een nokia N97 liggen en hierbij is het wegvallen van de streepjes nog veeeeel erger, dus ik begrijp niet wat nou het probleem is? Misschien wordt het tijd dat nokia en sony wat bumpers gaan uitdelen!

    mmm ik heb een Nokia E71…..vertel me eens hoe ik dat probleem bij mij moet simuleren…want mij lukt het niet. En ik ben een linkshandige beller

  153. Origineel geplaatst door Maarten
    Ik heb via switcheasy een bumper gekocht, heb ik dan ook recht op geld terug?

    Ik ook, en is niet via Apple gekocht dus neen.
    Neem gewoon een gratis extra bumper die je denkt het beste te verkopen later 😉

  154. Origineel geplaatst door WvB22
    Ik lach me echt dood om hoe makkelijk Apple de fans weer zand in de ogen strooit. Ben ik dan de enige die even doordenkt?

    Ja, jij bent de enige slimmerik hier. Chapeau.

    Even een paar feitjes:

    Een paar feitjes? OK. Ik ben benieuwd.

    Apple zegt dat geen enkele smartphone perfect is en last heeft van dit euvel als je de antenne blokkeert. Helemaal waar en geen speld tussen te krijgen. Maar bij geen enkele telefoon lukt dit door één vinger op de verkeerde plek te leggen. Steve ging niet in op die vraag maar zei dat elke telefoon dat heeft. Dat is gewoon niet waar.

    Als je dit voor feitje 1 wilt laten doorgaan, prima. Maar ten eerste is wat Steve vertelt heeft wel waar voor elke smartphone, dat ging namelijk over vasthouden met een hele hand. De synthetische test met 1 vinger, nou waauw. Daar ga ik echt last van hebben.

    Als er echt niets aan de hand is wat Apple beweert, waarom krijgt dan iedereen een gratis case?

    Omdat klanten en would-be klanten er happy van worden in deze mediastorm.

    Als echt niets aan de hand is moet dat bewezen worden met verifieerbare lab tests. Dan hoef je ook geen cases uitgedelen. Op zich waardeer ik het gebaar maar heb het gevoel dit alleen gedaan wordt om kritiek in te dammen. Als elke smartphone hier problemen mee heeft waarom deelt alleen Apple dan nu cases uit.Daarnaast vertrouw ik de cijfers niet helemaal van Apple. Als maat 0,55% van de mensen (en dus telefoons volgens Apple) hier last van heeft hoe kan het dan dat Annand Tech en Consumer Report het probleem met al hun telefoons konden aantonen?

    Omdat de gemiddelde consument zijn telefoon gewoon gebruikt zonder ‘m moeilijk vast te houden en naar de streepjes te gaan starten, wellicht.

    En bovendien met een groter verlies dan vergelijkbare smartphones (in de Annand Tech test).Misschien is de dagelijkse impact niet al te groot en dat zal de iPhone 4 dan redden. Maar ik ben ervan overtuigd dat er meer aan de hand is dan Apple nu toegeeft. Op zich kan iedereen het nu voor zichzelf risicoloos testen want de iPhone kan je binnen 30 dagen terugbrengen zonder opgaaf van redenen. Ik ga daar ook zeker gebruik van maken en de iPhone goed testen. Als de dagelijkse praktijk goed werkt is er niks aan de hand anders gaat ie terug. Ik zorg wel dat ik zwart op wit krijg dat ik ook mijn T-Mobile contract mag ontbinden. T-Mobile is immers de enige officiële aanbieder.

    Je begon je bericht met de belofte van een paar feitjes. Daar ben je niet echt in geslaagd helaas.

  155. @PhilipG: Volgens mij waren de apple bumpers moeilijk te krijgen en al voor 80 dollar op ebay te vinden. Voor een stukje rubber:P

  156. Origineel geplaatst door Randy
    @Dviate:Wat hadden ze moeten vervangen dan? De hele antenne? Ik zie geen heil in een terugroepactie wanneer er geen oplossing voor is…@Banaan49:Hoeveel van die mensen hebben daadwerkelijk een iPhone. Er zijn genoeg applebashers in de wereld die zo’n topic wel even voorzien van een stevig commentaar. Als bedrijf wil je harde cijfers en die krijg je niet vanuit een forum…

    Dat is het probleem met de Iphone. Apple is design en het probleem is bij de Iphone4 onderdeel van het design. Het lukt Apple niet om dit probleem op te lossen zonder het ontwerp aan te passen. En dat gaan ze natuurlijk nooit doen.
    Daarom geven ze bumpers en/of cases van een paar eurocent weg en hopen dat het probleem overwaait.

    Ik vind het niet erg dat apple een ontwerpfoutje maakt. Maar hoe ze dit op proberen te lossen…pffff. Aan de andere kant, als je klaagt mag je je toestel terugbrengen. Maar als ik in december het toestel ga halen geldt die regeling niet meer. Dus het wordt een gokje???

  157. Origineel geplaatst door Nick Parrin
    @PhilipG: Volgens mij waren de apple bumpers moeilijk te krijgen en al voor 80 dollar op ebay te vinden. Voor een stukje rubber:P

    Exclusive betaal je ook voor he;)
    Ik koop t-shirtjes van het merk BAPE (A bathing ape) die kosten gemiddeld 80 euro. Een vest kost daarvan ongeveer 250 euro.
    Vertel mij echt niet dat zo’n tshirt zoo duur is om te fabriceren. Ok het komt uit japan en niet uit china. De meeste dingen uit japan (Made in Japan) zijn duurder.
    Maar van deze shirtjes zijn er maar 50 van gemaakt en de winkels bevinden zich bijna alleen maar in Japan. 1 in londen, 1 in Amerika en 3 vierkante meter in Parijs (Instore)
    En omdat bekende mensen zoals snoop dog, pharrel williams, kid cudi en al dat soort mensen dit draagt is er veel vraag naar. Daar betaal je nou eenmaal voor.

    H&M is veel goedkoper omdat het aanbod veel groter is en de vraag ernaar ligt in evenwicht. H&M heb je zowizo velen winkels per land, hadden ze er maar 1 in amerika en was het gewild dan was het veel duurder geweest dan 10 euro voor een shirt.

    Zie dit dan ook met die case van stukje rubber 😛

  158. Laat me raden wat de ‘next killing feature’ van de volgende iPhone zal zijn: een antenne aan de BOVENKANT van de telefoon. Iedereen gilt in koor ‘amazing’, pleurt de iPhone 4 weg en rent naar de winkel om een iPhone 4A (a van antenne) te kopen, want het is natuurlijk best wel handig, een telefoon die ook nog af en toe bereik heeft.

  159. hoeveel mensen hebben een 3GS ??? die heeft ook dat probleem met de ”death grip”
    kijk zelf maar

  160. Origineel geplaatst door WvB22
    @Gerardus89: ja die ken ik. Wil je een lijstje? Toyota, Philips, Ford, Lucent, Microsoft, BP. En er zijn er nog veel meer.

    Ja, reageren de bedrijven daar op een probleem wat eigenlijk niet bestaat (bij Toyota vielen er doden bijvoorbeeld), en geven de bedrijven daar iets gratis weg voor een klein probleem waar het bedrijf weinig tot niets aan kan doen?? Noop!

  161. het is (komkommer) wereldnieuws. teletext pagina 101, 131

  162. Origineel geplaatst door alchemist
    Laat me raden wat de ‘next killing feature’ van de volgende iPhone zal zijn: een antenne aan de BOVENKANT van de telefoon. Iedereen gilt in koor ‘amazing’, pleurt de iPhone 4 weg en rent naar de winkel om een iPhone 4A (a van antenne) te kopen, want het is natuurlijk best wel handig, een telefoon die ook nog af en toe bereik heeft.

    Stoer man, met de mainstream media meelullen over een apparaat dat je nog niet eens hebt vastgehad.

  163. @WvB22: koop hem dan niet man

  164. Origineel geplaatst door isezumi
    Ben het helemaal eens met iPhonez.Mensen houden trouwens van kraken: get a freaking life! Als je issues hebt, breng dat ding gewoon terug voor de volle pond: ga niet moord en brand schreeuwen… Apple dwingt je niet om hun producten te kopen…Dat Apple niet helemaal eerlijk is vwb de 30e van september, is redelijk simpel te verklaren: tot die tijd willen ze nog wel blijven verkopen. Daarna is de nieuwe batch gereed en loopt alles weer van een leien dakje en zullen ze een ieder die issues heeft nog steeds een nieuwe geven die wel ok/gecoat/whatever is. Dit praat echter hun gedrag en leugen niet goed, maar ze geven wel heel goede opties…Just chill…

    Er komt helemaal geen aangepaste batch, want er is (zoals Jobs zegt) erg weinig aan te doen. Misschien dat Apple vanaf 30 september de Bumper standaard in het doosje stopt (en nu dus nieuwe doosjes ontwerpt) ofzo..

  165. @Robert:

    As in, get rich en ga ze op ebay verkopen. Dat bedoelde ik. Overigens is de vraag/aanbod niet lijn voor die dingen, dat is een beetje de trend nu met producten die apple uitbrengt. Ook een strategie zou je denken.

    Nu is het niet apple die dingen duur en exclusief maakt door de prijs hoog te leggen, maar de resellers die even snel winst willen maken (nothing wrong there) nu schaarste heerst.

  166. Weet je wat echt een probleem is?

    Dat één kilo vlees 13.000 liter water kost.

    Dus begin maar met één dag in de week geen vlees eten.
    als we dat allemaal doen wordt het mischien ietsje beter.

  167. Origineel geplaatst door crazyceesy
    het is (komkommer) wereldnieuws. teletext pagina 101, 131

    Ja echt erg, mijn vriendin vroeg mij of ik chagrijnig was om die problemen met de iPhone, want ze had het op de radio gehoord. Is toch te ziek, dit is toch geen wereldnieuws? 😉

  168. Ga naar KPN of de Phonehouse of zo, en probeer verschllende smartphones. Los van de fragiliteit is de human interface discutabel. Dan is het een verademing als je een iPhone in de hand hebt, ongeacht of dat een 3G, 3GS of 4 is.

  169. Het blijft leuk om al die oververhitte reacties te lezen. Ik heb net de film zitten bekijken omdat het op de gizmodo blog heel raar overkwam.

    Het lijkt mij ook vrij simpel want bevalt de telefoon niet dan kun je hem zo terug brengen. Wil je geen case of bumper dan probeer je het zonder. Toch teveel problemen terug ermee…

    Ik heb een 3GS die ik nog wel even blijf gebruiken. HTC Desire gebruikt voor een maandje maar heel snel weer verkocht.

  170. Origineel geplaatst door Constant
    Het blijft leuk om al die oververhitte reacties te lezen. Ik heb net de film zitten bekijken omdat het op de gizmodo blog heel raar overkwam.Het lijkt mij ook vrij simpel want bevalt de telefoon niet dan kun je hem zo terug brengen. Wil je geen case of bumper dan probeer je het zonder. Toch teveel problemen terug ermee…Ik heb een 3GS die ik nog wel even blijf gebruiken. HTC Desire gebruikt voor een maandje maar heel snel weer verkocht.

    houd de 3gs ook maar eens goed vast dus in de dead grip en je zult zien dat er daar ook streepjes weggaan
    maar heb verder nergens last van niet met 3gs en niet met iphone 4 dicht bij de duitse grens 50 m en vier streepjes bereik met vodafone op 3gs met ios 4.0.1 en 5 met iphone 4 op ios 4.0

  171. Willen de mensen die nu een iphone 4 hebben en geen last hebben zoals ze beweren, gelijk aangeven welk netwerk ze hebben?!? Dat maakt misschien het kiezen wat makkelijker.

    Verder begrijp ik de actie van apple, alleen is er wel degelijk wat mis met het toestel anders ga je geen cases weggeven lijkt mij!!!

    Ik vind hem wel te gek alleen heb ik t-mobile en das al niet al te bedt in nederland. Dus ja ben echt wel ah twijfelen op dit moment.

  172. Origineel geplaatst door Frankdj
    Ik denk dat deze website genoeg zegt: http://www.apple.com/antenna/ELKE telefoon heeft een Death Grip, alleen Apple vangt nu even de klappen.

    Waarom dit niet in het artikel staat is me een raadsel.

    Dank voor de link!
    (Red.) De link staat wel degelijk in het artikel (zelfs heel duidelijk in het infoblok)

  173. Nou ja, steekt dhr. Jobs toch een klein beetje hand in eigen boezem.

    Ikzelf houd niet van de hoesjes (bumpers). Een paar krasjes op de achterkant vind ik niet erg. Volgend jaar zal het probleem wel uit de wereld zijn geholpen wanneer ik kan verlengen.

    Ben benieuwd wat dit nieuws betekend voor de Class Action lawsuit: of ze deze nu intrekken of toch doorgaan. Hieromtrent iets nieuws gehoord?

  174. nog meer echte probleempjes horen?:

    De wereld besteed 12 keer meer uit aan militaire troep dan hulp aan ontwikkelings landen.

    5000 mensen per dag gaan dood aan smerig drinkwater.
    1 Biljoen mensen hebben geen toegang tot drink water.

    1 biljoen mensen hebben honger.

    50% van de graan productie in de wereld wordt besteed voor dieren-voedsel.

    Elk jaar wordt er 13 miljoen hectare bos weg gezaagd en is blijvend weg.

    Drie-vierde van de visgronde zijn leeg of niet meer bevisbaar of in gevaar.

    De ijskap is 40% dunner dan 40 jaar geleden.

    In 2050 zullen er waarschijnlijk 200 miljoen milieu-vluchtelingen zijn.

    15.000 mensen hebben een iphone4 antenne probleem!!!!!!!!!

  175. @Donstil: I stand corrected! De officiele prijs moet nog steeds bekend gemaakt worden toch? Zijn dat de officiele belgische prijzen? (Ik heb hem voor E380,- met abo via phoneshop.nl)

  176. @vincent:

    RAAR maar waar? :p

  177. De X-SPOT!!!!
    Apple maakt juist bekend wat de zwakke plek is.
    En daarom kan je de plek vermijden en heb je altijd goed bereik. Andere fabrikanten maken het niet bekend en daarom heb je vaker last van een slechte verbinding bij andere mobiles.

  178. @vincent

    Je hebt helemaal gelijk man. Er zijn ergere problemen. Alleen gaat het er in dit topic niet over!! Stay on topic.

  179. Origineel geplaatst door knauf
    hoeveel mensen hebben een 3GS ??? die heeft ook dat probleem met de ”death grip” kijk zelf maar

    Klopt, die heb ik ook. ‘t grappige is dat ik daar pas achter kwam door het gedoe met de iPhone 4. Prima apparaat die 3gs en over 14 dagen koop ik gewoon de 4. Prima persconferentie, facts are always friendly.

  180. Dat het aandeel Apple na deze persconferentie gestegen is, geeft al wel aan dat het vertrouwen bij investeerders toch wel goed zit: Apple durft toe te geven dat er wat is en zeggen dat ze er niet veel aan kunnen doen en waarom, maar geven wel de keus om het product terug te brengen voor de volle pond of een hoesje geheel gratis te krijgen… Hoe dan ook een goed gebaar naar de consument toe…

  181. Origineel geplaatst door WvB22
    Origineel geplaatst door michalJaja dus alle gsm’s hebben er last van en niet alleen de iphone 4. Geloven jullie dat? Ja dat gelof ik wel en Apple heeft daarin gelijk. Echter met de iPhone 4 kan je dit bereiken door met één vinger op de spot te leggen en dat lukt je met geen enkele andere telefoon. Daarom ben ik ook ongelooflijk boos want Apple draait om de hete brij. Ik de Q & A werd er ook specifiek naar gevraagd maar de journalist kreeg het antwoord dat je de antenne dan blokkeert bij elke telefoon. Een grof leugen.

    Heb heel goed nieuws voor je… Je HOEFT hem niet te kopen. Je mag ook iets anders kopen.

    Als je hem nu gekocht had EN er last van had EN je hem niet kosteloos terug kon brengen…

    DAN PAS, had je recht van spreken.

    GEEN van die drie voldoe je aan…
    Dus get a life, en boos worden is een teken van zwakte 😉

  182. De vraag blijft natuurlijk.
    Kan Apple echt geen betere antenne maken en heeft elke mobiele telefoon het probleem van weg vallende verbinding.

  183. @iphonez…mooi stuk!

    Tevens is het niveau van de gemiddelde zgn kritische forumbezoekers ook niet erg hoog! Het is ze al teveel om gewoon de feiten aan te horen…het is ook veel leuker om met elkaar te zeuren over iets waar je geen geld voor (over) hebt om te kopen.

  184. Goed artikel! Duidelijk, helder, overzichtelijk!

  185. Ik moet altijd erg lachen om de reacties hier. Je mag geen enkele kritische vraag hebben over de iPhone of je wordt afgebrand met “koop hem dan niet” of “loop niet te zeuren”. Sorry hoor dat ik niet jullie heilig verklaarde Messias Steve Jobs op zijn blauwe ogen geloof. Gek hè als hij er direct belang bij heeft (van miljoenen en miljoenen euro’s).

    Sorry dat ik even probeer verder te kijken dan een door Apple geregisseerde persconferentie. Waar veel vragen onbeantwoord bleven. Waarin Apple nog steeds doet alsof haar neus bloedt en met zwaktebod komt door de telefoon met andere smartphones te vergelijken.

    Nogmaals: elke telefoon heeft last van verstoring van het signaal doordat je deze vastpakt. Apple heeft helemaal gelijk dat dit voor elke telefoon geldt. Maar ik geen enkele telefoon die in contact met een simpele sleutel of een ander stukje metaal zijn signaal volledig kwijt raakt: http://www.youtube.com/watch?v=zvH-i7rKPJc Dat toont aan dat dit niets te maken heeft met het vasthouden van de telefoon maar met een probleem van de externe antenne die op de één of andere manier verstoord wordt door het ‘bridgen’ van de antennes.

    Laat je verder lekker in slaap sussen door Apple. Maar als je alles op een rijtje zet heeft Apple vandaag niets toegevoegd wat ze in de open brief al gezegd hebben. Het is niet ons probleem, het is een probleem van alle telefoons. Dan daag ik Apple uit om een telefoon te laten zien waar je een sleutel op of tegen aan legt en zijn signaal (bijna) totaal verliest. Of door er één vinger op te leggen er totaal geen data meer doorkomt: http://www.youtube.com/watch?v=Wzn8QhrYIvI . Ik ken geen telefoon die totaal stopt met het verzenden van data door er een vinger op te leggen, ook niet met een al zwak signaal.

    Misschien valt het in de dagelijkse praktijk mee en is er goed met dit design te werken. De praktijk zal het uitwijzen. Maar dat dit specifieke probleem (een ‘bad spot’) een probleem van alle telefoons is klopt gewoon niet.

    Ik ben een enthousiast gebruiker van de iPhone en de iPhone 4 is nog steeds een fantastische telefoon. Het display is geweldig volgens de reviews, hij is supersnel en er worden een paar leuke dingen toegevoegd. Ik ben absoluut geen Apple hater en ik had me onwijs verheugd op de iPhone 4. Maar ik ga niet alleen af op een nietszeggende persconferentie van Apple. Ik ben ervan overtuigd dat er vast nog vele testen zullen volgen om Apple’s uitspraken te controleren.

  186. @seminifeer…..try it, you’ll love it! And if you don’t like it, bring it back!

  187. Hahaha Epic FAIL! Je zal maar 1 gepreordered hebben. Ik hoef geen meuk waarvan je van tevoren al weet dat t niet deugt. stocks gaan dalen met deze stunt. Helemaal nu de nieuwe win7 phones met look a like iphones eraan komen.

  188. @PlaceR: Dus ik mag mijzelf niet meer goed oriënteren en pas ergens een mening over geven als ik iets bezit of ben. Dan mag je pas een mening hebben over een beslissing in Den Haag als je in de politiek zit zeker?

  189. “X marks the spot”

    Ruim voor de presentatie van de nieuwe iPhone 4 werd er druk in diverse fora gespeculeerd hoe deze eruit zou komen te zien.
    Uiteindelijk dook er een “gestolen” toestel op, welke vakkundig werd ontleed. Al snel werd kwamen er posts op diverse fora, waaronder die van de iPhoneclub, waarom er toch van die lelijke onderbrekingen in de metalen buitenrand zaten.

    Alle “forum deskundigen” wisten direct te melden dat deze onderbrekingen aangebracht waren om de toen nog drie vermoedelijke antennes van elkaar te scheiden.
    En toen was er de grote dag . . . de presentatie van de iPhone 4. En inderdaad, Steve Jobs bevestigde dat in het unieke nieuwe design, de antennes verwerkt zijn in de metalen buitenrand.

    Om de drie antennes van elkaar te scheiden, zijn er onderbrekingen in de buitenrand. Ze zijn zeer duidelijk aanwezig. Zoals Steve net zei in de persconferentie: “X marks the spot”.
    Duidelijk een plek om dus niet met hand bedekking te doen laten kortsluiten. En bij normaal bellend vasthouden, raak je die plek ook niet aan . . .
    Maar net zoals je tegen een klein kind verteld dat het zijn of haar vingers niet in het stopcontact moet steken, is het eerste wat je doet natuurlijk je vingers daar juist wel insteken, je wilt immers weten waarom je dat verboden wordt.
    Vervolgens gaat de hele wereld er zich over buigen, en voila, iedereen roept dat alle stopcontacten terug naar de fabriek moeten, want je kunt je vingers er in stoppen.
    De persconferentie van vandaag was duidelijk. Steve geeft iedereen van die “stopcontact” beschermers die iedereen wel thuis heeft om zijn kind of huisdier te beschermen tegen domme acties.
    Heel veel meer ga ik er niet meer aan uitweiden . . . Al mijn Sony Ericssons en Windows Mobile phones die ik in het verleden had, gaven dezelfde problemen.
    Echter, wanneer je goed bent, en echt top producten maakt die vernieuwend en populair zijn, wordt elke misser onder een microscoop geplaatst.

    It is lonely at the top,

    “X marks the spot”

  190. ik heb een iPhone 3GS, en heb geen problemen. 5 streepjes met iOS 4.0.1, ik houdt hem vast met 2 handen, goed omsloten, 30 sec lang, en nog steeds 5 streepjes.

    Ik denk dat iedereen nu problemen ‘ziet’ omdat iedereen nu probeert die death grip uit te voeren.. maar als je er niet op let hé, dan gaje nooit je iphone zo helemaal omsluiten, en dus nooit een signaal verlies hebben..

  191. @Daan: Yep!
    If you don’t want an iPhone 4
    – don’t buy it
    If you’ve got one and you don’t like it
    – bring it back back to the Apple Store but you know you won’t

  192. @WvB22: Je mag je zeker orienteren. Maar om nu (in jouw woorden) “ongelooflijk boos” te zijn is echt heel, heel erg raar.

    Serieus, niet gezond. Als dat echt waar is moet je eens goed bij jezelf te rade gaan en verzinnen wat je belangrijk vindt in het leven.

  193. Origineel geplaatst door rwortel

    groot gelijk! 2 comments (mss nu al meer) heb ik ook zoiets geschreve, je hebt compleet gelijk 😉

  194. Hmm door hoe met dit probleem zijn omgegaan zit ik toch wel een beetje te twijfelen of ik nog wel een iphone 4 wil :S Maarja toch eerst maar even testen, als ik ‘m maar kan terug brengen als het niet goed genoeg werkt ;P

  195. mensen die zeuren over de iphone 4 kunnen beter op zoek gaan naar een ander telefoon 🙂 niet zeiken maar kopen. :d

  196. @Ray: Niet doen, wacht maar even tot ik er één heb.

    Dude, echt. Hoe ze ermee zijn omgegaan…?
    1) ze tonen aan dat het probleem zeer, zeer beperkt is en totaal wordt opgeblazen in de media
    2) ze bieden ontevreden klanten een gratis case aan
    3) ze bieden dan nog steeds ontevreden klanten een complete refund aan

    Serieus, wat verwacht je nog meer? Een pijpbeurt?

  197. Apple valt pas echt door de mand als er een gsm die niet het antenne probleem heeft of waar ze het probleem hebben oplost.

  198. @Daan: Yep, com-pleet idioot.

    Maar goed, des te korter de wachttijd voor de mensen die zich niet laten opwinden hierdoor. En tegen de tijd dat Apple op voorraad kan produceren (maanden in de toekomst) is iedereen deze onzin weer vergeten, net als de exploderende iPhone-farce van afgelopen jaar. Herinnert u zich die nog?

  199. Origineel geplaatst door Canero
    mensen die zeuren over de iphone 4 kunnen beter op zoek gaan naar een ander telefoon niet zeiken maar kopen. :d

    Volgens Apple heeft elke mobiel dat probleem.
    Dan je beter weer de iphone 4 nemen.

  200. Origineel geplaatst door Larss
    Origineel geplaatst door michalApple valt pas echt door de mand als er een gsm die niet het antenne probleem heeft of waar ze het probleem hebben oplost.Sorry, maar dat is compleet onbegrijpelijk.

    Apple zegt als het ware dat elke mobiel het antenne probleem heeft toch?

  201. Meneer Jobs vergelijkt de afnemende ontvangst met die van andere merken/modellen maar vergeet voor het gemak dat de iphone soms 2 keer zo duur is als die andere modellen.Dan MOET een toestel perfect zijn en wil ik geen enkele fout tegen komen.

    Verder beweerd ie dat de 3GS minder problemen had omdat 80% van de kopers meteen een case bij hun nieuwe 3GS hadden gekocht.Bullshit,want de 3GS heeft geen externe antenne’s die je direct aan kan raken.

    Apple heeft nooit om haar klanten gegeven en de enige reden waarom ze nu wel openlijk over tekortkomingen praten is omdat ze de adem in de nek voelden.

    “We love our customers”
    Had ie moeten roepen toen zijn klanten ineens allemaal haarscheurtjes in hun toestel kregen.
    Of mensen geen garantie hadden omdat een of ander vaag stickertje paars was gekleurd.

    Wie na dit slappe verhaal van Daddy Jobs alsnog een iphone wil kopen,gaat uw gang.

  202. Kijkt echt totaal verbaasd naar RTL4 nieuws…..’Apple geeft ontwerpfout toe’.

    Wat een slechte redactie daar, luisteren leer je al de basisschool toch?

  203. Origineel geplaatst door Larss
    @WvB22: Je mag je zeker orienteren. Maar om nu (in jouw woorden) “ongelooflijk boos” te zijn is echt heel, heel erg raar.Serieus, niet gezond. Als dat echt waar is moet je eens goed bij jezelf te rade gaan en verzinnen wat je belangrijk vindt in het leven.

    Dan heb je me echt niet begrepen. Ik ben niet boos om de iPhone zelf. Ik ben boos omdat ik het sterke vermoeden heb dat Apple de boel hier belazerd. Dat ze net doen alsof dit een probleem is van elke telefoon. Dat is gewoon een grof leugen. Apple sleept er nu allemaal andere merken bij om hun blunder te maskeren. Dat het signaal (bij een zwak signaal, dat moet erbij gezegd worden) te verstoren is door er één vinger op te leggen. Ik wil die zogenaamde testen van andere telefoons nog eens zien als ze er één vinger op leggen.

    Apple probeert nu van hun probleem een algemeen probleem te maken. Ik vind dat een enorm zwaktebod en ik hoop dat de concurrenten van Apple nu terugkomen door filmpjes te maken waarbij de iPhone 4 zijn signaal verlies door er één vinger op te leggen en vervolgens proberen om met één vinger het signaal van hun toestel te verstoren. Dat lukt je niet kan ik nu al vertellen.

    Ik ben ervan overtuigd dat dit nog steeds een ontwerpfout is maar Apple pakt het zo in dat het een algemeen probleem lijkt. Een knap staaltje damagecontrol, dat dan weer wel.

    En ik gun Apple het succes echt wel want dat hebben ze verdiend. iOS is nog steeds het beste mobilele OS op de markt. De iPhone 4 is nog steeds een fantastisch stukje techniek. En behalve dan de antenne is het een prachtig en fantastisch toestel. Nu je het zonder risico kan uitproberen raad ik ook iedereen aan om er één te halen en te bekijken in hoeverre de problemen voor jou van toepassing zijn. Geen problemen? Geweldig. Heb je wel problemen kan je hem terugbrengen. Dat is het beste wat uit deze actie van Apple gekomen is, niet het weggeven van hoesjes. Wel even controleren of je ook je T-Mobile contract kosteloos kan ontbinden (want Apple kan zoveel zeggen, als T-Mobile niet akkoord gaat zit je alsnog vast aan een duur iPhone abonnement, bij een provider die anders misschien niet je eerste keuze was).

  204. Dus geen een fabrikant kan het probleem van het zwakkere verbinden oplossen.
    Dus ook Apple niet.

  205. @WvB22: Wie legt er nu één vinger op zijn telefoon? Sorry, maar dat is echt een synthetisch probleem en niet relevant in de praktijk. Een telefoon ligt op tafel, of je hebt ‘m vast. Er zit niets tussen.

  206. Sjonge jonge wat zijn we hier aan het gal spugen over de iPhone 4 . Had ik hem maar in bezit maar zit nog 2 jaar aan mn 3gs vast.
    De meeste hebben hem niet eens en het percentage is dood gewoon voor een telefoon. Ik heb 2 HTC’s gehad en die hadden precies dezelfde problemen met ontvangst (evenals de nieuwere modellen)

    Hoesje cadeau of telefoontje ruilen/retour…ik zou zeggen het kan er alleen maar beter op worden! Zeikerds hier!
    Gelukkig zijn er ook veel mensen hier met dezelfde optimistiche instelling 😉

  207. Leuk maar mijn filmrol is nog steeds naar de vaantjes na die update :/

  208. Origineel geplaatst door Appie
    Meneer Jobs vergelijkt de afnemende ontvangst met die van andere merken/modellen maar vergeet voor het gemak dat de iphone soms 2 keer zo duur is als die andere modellen.Dan MOET een toestel perfect zijn en wil ik geen enkele fout tegen komen.Verder beweerd ie dat de 3GS minder problemen had omdat 80% van de kopers meteen een case bij hun nieuwe 3GS hadden gekocht.Bullshit,want de 3GS heeft geen externe antenne’s die je direct aan kan raken.Apple heeft nooit om haar klanten gegeven en de enige reden waarom ze nu wel openlijk over tekortkomingen praten is omdat ze de adem in de nek voelden.“We love our customers” Had ie moeten roepen toen zijn klanten ineens allemaal haarscheurtjes in hun toestel kregen. Of mensen geen garantie hadden omdat een of ander vaag stickertje paars was gekleurd.Wie na dit slappe verhaal van Daddy Jobs alsnog een iphone wil kopen,gaat uw gang.

    Als je de iPhone 3GS rechtsonder goed bedekt wordt het bereik ook snel minder, dus ook de streepjes, probeer maar uit en dit is ook algemeen bekend.

  209. Origineel geplaatst door Larss
    net als de exploderende iPhone-farce van afgelopen jaar

    Die exploderende iPhones waren inderdaad overtrokken, maar daar heb ik ook geen honderden YouTube filmpjes van gezien. Dit kan je totaal niet vergelijk als gerespecteerde onderzoekers de fout onafhankelijk van elkaar aantonen. Apple doet wat het nu moet doen. De schade beperken voor zijn aandeelhouders voordat de boel ‘out of control’ gaat. Maar een echte oplossing is er eigenlijk nog steeds niet.

    Er is maar één echt goede indicator of het design wel of niet goed was. Helaas weten we dat pas volgend jaar. Als Apple volgend jaar precies hetzelfde design aanhoudt dan geloven ze echt in deze antenne. Als het design (van antenne of iPhone) veranderd is dan was deze kennelijk toch zo goed niet.

  210. Origineel geplaatst door Larss
    @WvB22: Wie legt er nu één vinger op zijn telefoon? Sorry, maar dat is echt een synthetisch probleem en niet relevant in de praktijk. Een telefoon ligt op tafel, of je hebt ‘m vast. Er zit niets tussen.

    Je snapt het echt niet hè? Als je het probleem al met één vinger kan aantonen is er iets mis met de antenne. Het is niet normaal dat je het signaal van je telefoon kan verstoren met één vinger. Als je al met één vinger het signaal kan verstoren, moet je nagaan wat je hand doet. Moet ik het nog verder voor je uitspellen of begrijp je het nu?

  211. Origineel geplaatst door Appie
    Meneer Jobs vergelijkt de afnemende ontvangst met die van andere merken/modellen maar vergeet voor het gemak dat de iphone soms 2 keer zo duur is als die andere modellen.

    Soms, ja. Geen sterke redenering aangezien er genoeg toestellen zijn waarvoor dat niet opgaat…

    Dan MOET een toestel perfect zijn en wil ik geen enkele fout tegen komen.

    Als jij echt denkt dat je “perfectie” kunt kopen in een apparaat zo gecompliceerd als een smartphone, en zeker voor een slordige paar honderd Euro, zul je de rest van je leven nog heel veel teleurstellingen tegenkomen. In ieder geval ben ik benieuwd welk toestel je wel kunt gebruiken.
    Een mobiel device zit helemaal vol met compromissen (grootte vs batterijtijd, gewicht vs schermgrootte, afmetingen vs antennes, features vs. ontwikkeltijd, etc. etc.) dus zelfs al functioneert elke component goed dan is de kans minimaal dat die mix van keuzes precies aansluit bij jouw verwachtingen. Perfectie vragen in een gecompliceerd consumentenprodukt betekent een totaal gebrek aan realiteitszin en is een garantie voor teleurstelling.

    Verder beweerd ie dat de 3GS minder problemen had omdat 80% van de kopers meteen een case bij hun nieuwe 3GS hadden gekocht.Bullshit,want de 3GS heeft geen externe antenne’s die je direct aan kan raken.

    Bekijk de video’s eens die Apple op haar site heeft gezet. Ook door capacitief in te koppelen, of domweg af te schermen, kun je de antenneprestaties verminderen. Een case zorgt voor een grotere afstand dus minder beinvloeding. Zeker voor capacitieve koppeling gaat dat heel hard. Contact met een metalen deel van de case (kan dat nog versterken, ook al heeft dat deel by design geen antennefunctie.

    Apple heeft nooit om haar klanten gegeven

    Wat een bizar toeval dan dat ze consequent als eerste uit tevredenheidsonderzoeken komen (zowel betreffende apparatuur als service). het kan raar lopen!

    en de enige reden waarom ze nu wel openlijk over tekortkomingen praten is omdat ze de adem in de nek voelden.“We love our customers” Had ie moeten roepen toen zijn klanten ineens allemaal haarscheurtjes in hun toestel kregen.

    Je bedoelt de haarscheurtjes op basis waarvan een toestel zonder enige discussie wordt omgeruild? Schandalig, inderdaad (??).

    Of mensen geen garantie hadden omdat een of ander vaag stickertje paars was gekleurd.

    Noem mij één telefoonfabrikant die garantie geeft nadat de vloeistofindicatoren verkleurd zijn.

    Wie na dit slappe verhaal van Daddy Jobs alsnog een iphone wil kopen,gaat uw gang.

    Jouw slappe verhaal zal me er zeker niet vanaf houden, in ieder geval.

  212. Origineel geplaatst door isezumi
    Dat het aandeel Apple na deze persconferentie gestegen is, geeft al wel aan dat het vertrouwen bij investeerders toch wel goed zit: Apple durft toe te geven dat er wat is en zeggen dat ze er niet veel aan kunnen doen en waarom, maar geven wel de keus om het product terug te brengen voor de volle pond of een hoesje geheel gratis te krijgen… Hoe dan ook een goed gebaar naar de consument toe…

    Sorry hoor, maar volgens mij hadden ze eigenlijk geen keus!
    Ze konden het hun klanten, waar ze zoveel van houden, toch niet aandoen niet te reageren!? Dat zou wel heel ontzettend arrogant geweest zijn.

    Nu hebben ze bij veel mensen ook weer sympathie gekweekt en gaat de verkoop van de iPhone 4 gewoon een succes worden.

    Ik ga er zelf ook 1 aanschaffen, ben nou eenmaal een Apple-liefhebber. Bevalt ie niet, breng ik hem lekker terug, ga weer verder met mijn 3Gs en kijk rustig uit naar de opvolger van de iPhone 4.

  213. Schitterend, dit, eerst hoor ik iedereen altijd zeggen nee je moet geen case/bumper gebruiken joh, dat laat de beauty van de telefoon niet zien!

    Nu zijn er problemen en mr. Jobs zegt; koop een case of houdt de telefoon anders vast en opeens is iedereen Like “OKEY”. Alsof ze gehypnotiseerd zijn.

    Begrijp me niet verkeerd, ik ben een trotse bezitter van een iPhone 3Gs, en fan van Apple, maar wat ik nu steeds zie.. Ikzelf zou hier niet mee akkoord gaan maar ik zie iedereen zeggen ah joh, in een andere handhouden, wat maakt dat nou uit? Ik vind het toch aardig wat.

    Nou iig. Succes met de iPhone 4 waarvan juist het nieuwste en mooie snufje verborgen wordt.

  214. Origineel geplaatst door WvB22
    Origineel geplaatst door Larss@WvB22: Wie legt er nu één vinger op zijn telefoon? Sorry, maar dat is echt een synthetisch probleem en niet relevant in de praktijk. Een telefoon ligt op tafel, of je hebt ‘m vast. Er zit niets tussen. Je snapt het echt niet hè? Als je het probleem al met één vinger kan aantonen is er iets mis met de antenne. Het is niet normaal dat je het signaal van je telefoon kan verstoren met één vinger. Als je al met één vinger het signaal kan verstoren, moet je nagaan wat je hand doet. Moet ik het nog verder voor je uitspellen of begrijp je het nu?

    Nee, ik begrijp prima wat je wilt zeggen maar het is irrelevant. Echt, who cares, behalve de YouTube-filmamateur die wat kijkertjes wil trekken.

    Zelfs al is het zo dat andere telefoons niet verstoord worden door een vinger, geen enkele telefoon wordt ooit beroerd door maar een vinger.

    Wat wel gebeurt is dat telefoons worden vastgehouden met een hele hand, en dan blijken allerlei toestellen last te hebben. Dus je kunt wel een kunstmatig truukje verzinnen waar alleen de iPhone last van heeft, het enige relevante gebruikersscenario is vervelend voor alle toestellen. Het maakt een eindgebruiker geen donder uit wat er gebeurt met z’n telefoon als ie iets doet wat ie normaal nooit doet.

    Dit soort beoordelen op secundaire eigenschappen die er niet toe doen in een echt gebruikscenario zie je bv. ook veel terug op Tweakers. “Dat is geen échte multitasking!” “Deze processor is 25MHz sneller” “Dit scherm kan 15 inputs tegelijk verwerken”. Nutteloze info die je in een tabelletje kan zetten waar een normale gebruiker niets aan heeft.

    P: Dokter, het doet pijn als ik hier druk.
    D: Dan moet U daar niet drukken, meneer.

    Zo simpel is het.

  215. Wat een oeverloos gelul allemaal…

    Wat boeit het nou dat je ‘bars’ dalen? Het gaat er toch om dat je bereik niet wegvalt, dat gebeurt toch niet?

  216. @Remco: als je hem kan importeren (en dus toch al meer wil betalen) kun je ook wel die extra 30 euro uitgeven,..

  217. Origineel geplaatst door WvB22
    niet

    Hij ligt idd wel op een ongelukkige plaats. De x plek.

  218. Ik wil geen iPhone 4, ik wil een iPad 3G!!! Alleen die komt maar niet!

  219. @Richard:

    Ga er nou gewoon eerst 1 halen de 30ste, probeer hem uit en kom dan nog eens met een reactie. Ik ben vreselijk benieuwd naar je bevindingen, maar denk dat ik die zelf al kan invullen.

  220. Origineel geplaatst door Larss
    P: Dokter, het doet pijn als ik hier druk.
    D: Dan moet U daar niet drukken, meneer.

    Als jij zo’n dokter wilt, prima. Ik heb liever een dokter die het probleem bekijkt en mij geneest.

    En het gaat niet om die ene vinger. Dat is alleen om aan te tonen dat de antenne het probleem is. Apple blokkeert de antennes van de andere toestellen ‘met opzet’ en zegt zie je wel dat is het probleem. Ze verhullen dat het echte probleem het antenne gedeelte is.

    Ik zal nu een klein beetje speculeren, maar als Apple het voor elkaar krijgt om de antenne alsnog te isoleren (het overbruggen van de antenne) dán heb je een geweldige antenne met een super ontvangst. De antenne wordt immers bijna niet meer gehinderd door welk intern onderdeel dan ook.

  221. Kan ik lekker van die 30 dollar een dock kopen

  222. @DJ:

    Helaas voor jou, ik heb hem al 2 keer mogen gebruiken. Helaas was ook deze ‘besmet’ en dus bazeer ik het op feiten. Die rand van de telefoon is werkelijk schitterend, dus maar met een bumper case lopen is echt gestoord.

    Ga me nou niet afzeiken omdat ik kritiek geef, want ik merk dat de mensen in love makes blind zijn.

  223. Origineel geplaatst door Richard
    Schitterend, dit, eerst hoor ik iedereen altijd zeggen nee je moet geen case/bumper gebruiken joh, dat laat de beauty van de telefoon niet zien!Nu zijn er problemen en mr. Jobs zegt; koop een case of houdt de telefoon anders vast en opeens is iedereen Like “OKEY”.

    Volgens mij zie jij een heel andere discussie dan ik…? ik zie zo snel niemand hierboven roepen dat ze het ding op aanbevelen van Steve dan wel in een case stoppen, en de een of twee die ik wel zie… hadden al een case, Jobs of niet.

    Maar goed, jezelf een beetje verheffen boven een zelfverzonnen schare hersenloze fanboys kan lekker zijn, dat geloof ik wel. Gratis tip: probeer iets minder in hokjes te denken.

  224. Origineel geplaatst door Michal
    Origineel geplaatst door ManindeWereldOrigineel geplaatst door michalApple valt pas echt door de mand als er een gsm die niet het antenne probleem heeft of waar ze het probleem hebben oplost.Nu nog eens in het Nederlands a.u.b.Ik miste een paar woorden en komma’s, maar ik kon het niet editen. :s

    Blijkbaar moet je om de paar weken alle cookies die iets met iphoneclub te maken hebben, weggooien. ik heb datde laatste paar weken enkele keren moeten doen, onhandig. Bovendien betekent dat niet dat je je zojuist geplaatste reactie alsnog kunt bewerken, natuurlijk; alleen vanaf het wegmikken van je cookies. Oh well, niets is perfect 😉

  225. Origineel geplaatst door Larss
    Maar goed, jezelf een beetje verheffen boven een zelfverzonnen schare hersenloze fanboys kan lekker zijn, dat geloof ik wel. Gratis tip: probeer iets minder in hokjes te denken

    Over mensen in hokjes plaatsen gesproken…

  226. @WvB22: Dat doet iet toch echt zelf, met z’n fijne stroman.

  227. Ze moesten wel iets doen, hun beurscijfers zijn al flink gezakt door alle commotie rond de iPhone 4. Na de persconferentie zijn de cijfers terug licht gestegen.

  228. Origineel geplaatst door Richard
    @DJ:Helaas voor jou, ik heb hem al 2 keer mogen gebruiken. Helaas was ook deze ‘besmet’ en dus bazeer ik het op feiten. Die rand van de telefoon is werkelijk schitterend, dus maar met een bumper case lopen is echt gestoord.Ga me nou niet afzeiken omdat ik kritiek geef, want ik merk dat de mensen in love makes blind zijn.

    Helaas voor mij??? Alsof ik via jou een punt wil maken ofzo??? Geef het alleen maar aan. Als jij had aangegeven dat je er al 2 hebt uitgeprobeerd had ik wel gereageerd maar anders. Maar ik geloof er geen reet van dat uitgerekend jij bij 1 van die 15000 op de 3 miljoen verkochte iPhone 4, er 2 had niet niet lekker werkt…?? Tuuuurlijk joh!
    En als er nu iemand hier ongenuanceerd loopt af te zeiken, ben jij het wel!

  229. Origineel geplaatst door Larss
    Origineel geplaatst door RichardSchitterend, dit, eerst hoor ik iedereen altijd zeggen nee je moet geen case/bumper gebruiken joh, dat laat de beauty van de telefoon niet zien!Nu zijn er problemen en mr. Jobs zegt; koop een case of houdt de telefoon anders vast en opeens is iedereen Like “OKEY”.Volgens mij zie jij een heel andere discussie dan ik…? ik zie zo snel niemand hierboven roepen dat ze het ding op aanbevelen van Steve dan wel in een case stoppen, en de een of twee die ik wel zie… hadden al een case, Jobs of niet.Maar goed, jezelf een beetje verheffen boven een zelfverzonnen schare hersenloze fanboys kan lekker zijn, dat geloof ik wel. Gratis tip: probeer iets minder in hokjes te denken.

    Precies !! Wat je zegt !!!

  230. Lachwekkend. Krijgt deze telefoon nu ook een prijs die past bij het kwaliteitsniveau?

  231. Goeie actie van Apple. Goed voorbereid in slechts 3 weken tijd. Grote klasse zoals je van een groot bedrijf mag verwachten.
    Het is geen ontwerpfout; ieder bestaand smartphone ontwerp heeft dit probleem. Er is (nog) geen ontwerp dat niet tot signaalverlies zou hebben geleid.
    Een vergelijking met Toyota gaat dus ook niet op. Andere modellen van Toyota hadden het gaspedaal-probleem niet. Andere autoproducenten hadden het probleem ook niet. Toyota kon uit veiligheidsoverwegingen niet met een elastiekje aankomen om je pedaal te fixen… Er moest gewoon een vervangend onderdeel in die auto’s; grote klasse van Toyota ook, trouwens.
    Het probleem van het signaalverlies is niet te verhelpen… alleen te verminderen, door de invloed van de hand op de ontvangst te verminderen, door het afschermen van de antenne met een bumpercase. En daar komt Apple haar klanten in tegemoet: iedereen een gratis bumper of case. Grote klasse!
    En los daarvan: niet goed? geld terug!
    Prachtig.
    Was iedere ondernemer maar zo klantgericht.

    Ben benieuwd naar de gesprekken die nu gaande zijn bij de concurrentie van Apple… die zojuist gewezen zijn op de tekortkomingen bij hun eigen toestellen… ontkennen heeft geen zin… Toegeven leidt tot media-aandacht en dat leidt tot ontevreden klanten die alsnog zullen aankloppen voor ook een refund… Het zal wel een soort bagatelliseren worden. Zo snel mogelijk het probleem terugkaatsen naar Apple…

    Ik ben rechts, maar bel met links; toch raak ik een telefoon “daar” niet aan tijdens een gesprek… En anders zou ik daar vanaf nu gewoon rekening mee houden. Een klein “offer” om een verder prima toestel te gebruiken.

  232. @Larss: Overigens ben ik het wel op één punt helemaal met je eens. Als de iPhone 4 voor 99% in de praktijk wel zonder problemen werkt is er niets aan de hand. Dat de oorzaak eigenlijk anders is (iPhone 4 = kortsluiten antennes met vinger/hand : andere smartphones = blokkeren signaal met hand) maakt niet zo veel uit. Als het in de praktijk maar werkt. Maar ik blijf erbij dat Apple niet de feiten gepresenteerd heeft om een blunder van de design afdeling te verhullen (of wellicht konden ze leven met het signaalverlies en namen ze het op de koop toe).

  233. Origineel geplaatst door Trip
    Lachwekkend. Krijgt deze telefoon nu ook een prijs die past bij het kwaliteitsniveau?

    Jazeker, zo’n iPhone is nog best prijzig.

  234. Iphone 3G = kinderziekten
    3Gs = is goed
    Iphone 4 = kinderziekten
    Iphone x = zal mogelijk beter zijn

    Overigens mag je wel iets verwachten van Apple als het toestel 900 Euro of meer kost voor de consument. Zo’n stomme bumper om je Iphone. Veel te hoekig de Iphone en die 5MP camera doet het niet echt super. Gewoon wachten op een 8MP camera

  235. Mooi en triest stemmend, hoe de mest die Apple over het land uitstrooit braaf, opnieuw geformuleerd, in de reacties terugkeren. Denk even voor je zelf, wil je?

    Ik heb nog geen iPhone 4 in handen gehad, dus heb nog geen definitief oordeel – maar de filmpjes en reacties (van échte bezitters) op internet spreken boekdelen: er is iets mis.

    De argumenten waar Apple vanavond mee gekomen is zijn banaal en kinderachtig: “anderen hebben dat ook” en de gratis bumper zijn enkel een erkenning dat er iets mis is.

    Post-september maar eens kijken hoe de vlag erbij hangt.

  236. Origineel geplaatst door EddyK
    Het is geen ontwerpfout; ieder bestaand smartphone ontwerp heeft dit probleem

    En zo strooit Apple iedereen die weinig weet van dit onderwerp zand in de ogen. Signaalverlies komt voor op elke telefoon. Het kortsluiten van antennes duidelijk niet! Geen enkele telefoon heeft namelijk de antenne aan de buitenkant zitten en dat is niet voor niets. Al voor de telefoon op de markt kwam voorspelde een Noorse professor met verstand van zaken dat er problemen van zouden komen.

  237. Antenne-gate: ja of nee -> i don’t care! Ik moet een Iphone 4 gewoon hebben. Ik accepteer minder bereik, maar de overige functies maken veel meer goed.

  238. Nokia heeft gelijk een statement uitgebracht dat zij ‘t uiteraard wel altijd goed doen! 😉

  239. Origineel geplaatst door vincent
    nog meer echte probleempjes horen?:De wereld besteed 12 keer meer uit aan militaire troep dan hulp aan ontwikkelings landen.5000 mensen per dag gaan dood aan smerig drinkwater. 1 Biljoen mensen hebben geen toegang tot drink water.1 biljoen mensen hebben honger.50% van de graan productie in de wereld wordt besteed voor dieren-voedsel.Elk jaar wordt er 13 miljoen hectare bos weg gezaagd en is blijvend weg.Drie-vierde van de visgronde zijn leeg of niet meer bevisbaar of in gevaar.De ijskap is 40% dunner dan 40 jaar geleden.In 2050 zullen er waarschijnlijk 200 miljoen milieu-vluchtelingen zijn.15.000 mensen hebben een iphone4 antenne probleem!!!!!!!!!

    En waar is je argumentatie bij deze stelling(en)? Zonder verdere informatie zijn het niet meer dan losse flodders.
    Overigens zijn er niet eens een biljoen mensen… slechts een paar miljard.

  240. Origineel geplaatst door Henk
    Overigens mag je wel iets verwachten van Apple als het toestel 900 Euro of meer kost voor de consument.

    Ik weet niet waar jij je iPhones haalt maar dat is een fantasieprijs.

    Zo’n stomme bumper om je Iphone.

    Onnodig

    Veel te hoekig de Iphone

    Smaak

    en die 5MP camera doet het niet echt super. Gewoon wachten op een 8MP camera

    Um, right. De kwaliteit van een camera wordt niet gemeten in megapixels… die Android 8 en 12 MP dingen leveren over het algemeen redelijk beroerde foto’s op, tegen 2 of 3x de bestandsgrootte. Je zou er goed aan doen eens wat testen te bekijken van de iPhone camera. Die is namelijk -voor een telfooncamera- bijzonder goed.

  241. @WvB22: Het is een interessant issue. De theorie in mijn hoofd is een beetje roestig maar volgens mij kun je de antennesignalen in dit frequentiebereik niet goed kortsluiten met de menselijke huid.

    Je krijgt veel meer een capacitieve koppeling – ook potentieel schadelijk (zeker gezien de korte afstanden!) maar niet fundamenteel anders dan capacitieve koppeling door een case heen. Ik geloof bij dit soort frequenties (~GHz) niet meer zo in efficiente galvanische inkoppeling tussen staal en menselijke huid. Toch maandag eens kijken of ik een witte jas kan vinden die daar meer van weet.

  242. @Lars: ja, het is absoluut een erkenning dat er iets mis is… Dat zei Steve toch ook gewoon? Hij vertelde er zelfs bij dat hij dat ook liever anders zou hebben gehad… Dat de iPhone4 het enige toestel zonder greep-des-doods zou zijn geweest… Dat zou het goed gedaan hebben in de Keynote 🙂

    Dus wat is er mis met het aanbieden van een oplossing die het probleem kan verhelpen of verminderen? Niets toch? Apple biedt haar eigen bumpercase aan voor nop (een case die ze zelf ontworpen hebben en dus voldoende mooi vinden) en als een klant die niet mooi vindt… dan mag je gewoon een case van een derde partij uitzoeken…
    Moet je daar nou echt over zeiken?

    Daar moet ik nou over zeiken… over dat gezeik van jou en van iedereen die met je meezeikt. Ik ben dat negatieve gezeik zo enorm zat. Wat een verloren energie zeg! Ga liever iets creatiefs doen, of doe iets goeds voor een ander.

  243. Thing is dat Apple net als iedere andere fabrikant manipulatief te werk gaat: daar valt niet over te twisten. Echter, Apple doet iets wat andere fabrikanten niet snel doen: het toegeven dat er iets scheelt aan de iPhone 4.

    Als we nu lekker slim wachten tot de 1 oktober batch uitkomt, hebben we allemaal een 4 waar we naar hartelust kunnen death grippen zonder dat ie zulke freaky issues vertoont…

    Deze shit hadden we bij de lancering van de first gen 2G, toen bij de 3G na de uiterlijke verandering en nu weer met de 4: niets nieuws onder de zon, aangezien het binnen no time wel weer opgelost is.

    Plus iedereen wil Apple graag op zn bek zien gaan. To be the man, you got to beat the man: Apple is the one to beat. De enige manier om dat te doen is door dit buiten proporties op te blazen…

  244. @WvB22: Wat voor problemen dan? Juist: signaalverlies… en daar hebben we het hier over…
    Denk je nou echt dat je de antenne écht aan het kortsluiten bent? en denk je dan écht dat ze dat echt niet zouden kunnen hebben bedacht? Denk je écht dat ze zelf geen Noorse professor in dienst hebben die slim genoeg is om dat te bedenken?
    Steve gaf toe dat ze wisten dat er signaalverlies kon optreden…. net zoals dat gebeurt bij andere smartphones. Hij werd er door de omstandigheden nu echter toe gedwongen om dit algemeen bekend te maken en te demonstreren. Hij benadrukte dat het een generiek probleem is; het is nu de vraag welke producent dit als eerste kan oplossen (en er patent op aanvraagt uiteraard, haha).

  245. Ik heb ook een Blackberry Bold 9700. En Apple heeft gelijk, als ik de Blackberry op de manier vasthoud zoals ze tijdens de persconferentie hebben getoond valt de verbinding weg. Dit geldt ook voor de Nokia E72. Het is goed dat Apple met deze feiten naar buiten komt. Hopelijk raken alle producenten nu gemotiveerd om aan dit probleem te werken.

  246. Apple gaat echt niets veranderen aan het design na 30 september….er is gewoon niets mis mee! Het probleem dat zich voor doet bestaat echt altijd bij alle kleine mobiele apparaten, maar omdat ze van de antenne design hebben gemaakt valt het op en is makkelijk om ze nu neer te maaien!

  247. @Banaan49: Dat uit de boom kijken mogen wel meer mensen gaan doen. Dan is er voor de rest ook veel eerder een iPhone 4 🙂

    @WvB22: Zoals ze zelf al hebben aangegeven is er bij tests van hun niet veel anders uit komen rollen. Zij kunnen niet achterhalen dat het antenne ontwerp de boosdoener is. Het is 1 van de vele mogelijkheden. Voor hetzelfde geld is het helemaal geen ontwerpfout maar een fabricagefout bij een bepaalde batch omdat de fabriek van grondstof x gebruik heeft gemaakt terwijl y een stuk beter is. Niet iets wat raar is, het komt vrij vaak voor. Ook andere dingen als een bug in de firmware, configuratiefout en noem maar op kan de oorzaak zijn. Wellicht is de samenhang van de diverse zaken uiteindelijk de oorzaak en zullen ze op diverse vlakken aanpassingen moeten gaan doen. Meteen en per direct wijzen naar de antenne terwijl er verder geen enkel wetenschappelijk onderzoek is (die van Anandtech komt er heel dicht bij in de buurt en zelfs zij konden het niet concluderen omdat hun test de gehele telefoon testte en niet alleen de antenne), is gewoon stupide. Ja het kan maar er is op dit moment nog geen bewijs die goed onderbouwd dat dit ook daadwerkelijk het geval is. We zullen dus moeten wachten tot zoiets wel beschikbaar is.

    Ter illustratie: ik had een Treo 650 waarbij mensen ook zagen dat als je ergens was waar weinig verbinding was de verbinding nog wel eens compleet wegviel. Je kon daarna de verbinding echter niet meer terugkrijgen, daarvoor moest je een softreset uitvoeren. Toen dachten er ook een aantal dat de antenne niet goed was omdat het zo’n klein ding was of omdat ie er niet goed in zat. Uiteindelijk bleek het een bug in de firmware te zijn die met een nieuwe firmware werd opgelost. Weg antenne theorie.

    @Larss: Please do, het is interessante informatie.

    Trouwens, die cijfers van Apple moet je met een korrel zout nemen omdat ze er niet bij vertellen over welke periode en bij welke aantallen verkochte iPhones dit hoort. Je weet dus niet waarmee ze het vergelijken. Als die 6% sinds de introductie van de 3GS is dan is dat al heel anders vergelijken omdat de iPhone 4 niet zo lang op de markt is. Dat cijfer voor de iPhone 4 kan dus nog stijgen of dalen.

  248. Origineel geplaatst door Sanjeev
    Ik heb ook een Blackberry Bold 9700. En Apple heeft gelijk, als ik de Blackberry op de manier vasthoud zoals ze tijdens de persconferentie hebben getoond valt de verbinding weg. Dit geldt ook voor de Nokia E72. Het is goed dat Apple met deze feiten naar buiten komt. Hopelijk raken alle producenten nu gemotiveerd om aan dit probleem te werken.

    Ik heb een iPhone 2g, 3g en een 3gs gehad, geen van die telefoons had zoiets.
    Als ze dus hetzelfde hadden gedaan wat ze bij de vorige generaties hadden gedaan, hoeft er dus helemaal geen probleem te zijn.

    Ik sla dus maar 1 generatie over, want ik wil niet zo een lelijke cover over mijn telefoon.

  249. Ik heb een vriendelijk verzoek aan iedereen die lult over dat hij niets merkt aan het bereik als hij zijn iPhone 4, iPhone 3GS of iPhone 3G in een stevige greep vasthoudt:

    Zet hem eerst eens op de numerieke (dB) ontvangstweergave ipv die brakke standaard streepjesweergave want die laatste weergave zegt geen donder over je ontvangst. Alles beter dan 103 dB geeft OS4 namelijk weer met 4 of 5 streepjes! En 103 decibel is echt al behoorlijk brak.

    Korte uitleg voor degenen die nog niet snappen hoe je ontvangstweergave op numeriek te zetten: eerst je aaifoontje jailbreaken, vervolgens SBsettings installeren en dan in SBsettings via “more” naar de “extra’s & options” gaan, daar kun je switchen tussen “balkjes GSM” en “numeric GSM”. iPhone in dit scherm laten staan.

    Dan je iPhone in een *stevige* greep nemen waarbij de onderste helft van de telefoon aan de achter/zijkant volledig goed wordt afgedekt, en met je andere hand lekker switchen tussen streepjes en numerieke weergave.

    Even geduld hebben en je merkt zowel bij de 3GS als de 4 het volgende:
    – Je bereik neemt significant af, het kan zo 20-30 dB schelen op 3G. Op 2G scheelt het minder dB.
    – Het bereik op de 4G neemt STERKER af dan op de 3GS
    – De streepjes reageren trager dan de numerieke weergave! Zo kan het komen dat je al -107dB hebt staan en er ondertussen nog steeds 5 streepjes weergegeven worden als je switcht naar streepjesweergave.
    – Nou, laat mij je vertellen; met -107dB kan je niet of nauwelijks bellen en zeker niet een paar minuten onafgebroken. (Ja, wel als je iPhone vervolgens door signaalgebrek automatisch terugvalt van van 3G naar het GSM netwerk, duh. Maar daar hadden we het niet over).

    Ten slotte nog een opmerking voor de mensen die suggereren de 3G antenne boven in te bouwen: dat gaan ze dus nooit of te nimmer doen omdat ze dan problemen krijgen met het stralingsniveau op menselijk weefsel. Je drukt op die plek je telefoon immers tegen je oor/slaap. Daarom zitten *alle* 3G antennes van moderne telefoons aan de onderkant van het toestel en niet aan de bovenkant…
    (Google maar eens op iets als “iphone antenna placement FCC regulations”)

  250. de mensen die hun bumper niet willen, die wil ik wel (A)

  251. Ik zie een paar keer vergelijkingenmet Toyota en terugroep acties. Dat Toyota wel moest omdat het daar fout was. Echter heeft zowel onafhankelijk onderzoek van Amerikaanse autoriteiten als intern onderzoek van Toyota beiden uitgewezen dat er helemaal geen problemen waren.
    Het terugroepen was louter een voorzorgsmaatregel.

    En mensen die zeggen dat anderen zeuren. En anderen die dan weer zeggen dat die anderen de feiten niet zien doordat ze een “roze Apple-bril” ophebben.
    Houdt aub allebei eens op. Iedereen heeft recht op z’n mening, en iedere lezer hecht weer waarde aan verschillende meningen.
    – edit: Jean-Paul was me net even voor. Helemaal mee eens!
    Fijn als iedereen andere ervaringen heeft, dan krijgen we een zo compleet mogelijk beeld.

    Mijn mening. Ik wil wel eens een echt onafhankelijk rapport zien met uitgebreid wetenschappenlijk onderzoek met een volledige methodensectie en niet alleen maar populaire resultaten, of die nu goed of slecht zijn.

  252. @ppl: al zouden ze weten dat het een designfout is dan zullen ze het nog niet toegeven. Het is stukken goedkoper om 3 miljoen cases weg te geven van een paar dollar dan alle iphones terug te roepen. Dat kan een kind nog begrijpen.

  253. Even terzijde: ik heb op school vaak les over presentaties en hoe goed te presenteren..en wat is Steve Jobs hier een meester in..of je het nu met hem eens bent of niet, deze man is een geniaal spreker..

    Desondanks..ik heb mijn 3gs na dit filmpje weer op allerlei wijze vast gehouden en ‘geknepen’ maar toch geen signaalverlies..(op een locatie met vol bereik, want op sommige locaties heb je met geen 1 telefoon perfect signaal)
    Maar toch denk ik dat er ook zat mensen zijn met nokias samsungs of htc die hem vasthouden en idd wel eens signaal verliezen..is het de telefoon, provider of locatie? Wie zal het zeggen..wel denk ik dat het met de iphone 4 gruwelijk overhyped word omdat veel mensen toch naar zwaktes zoeken om aan te tonen dat er betere telefoons dan de iphone zijn

  254. Geachte heren en dames,

    Mijn advies is koop geen iPhone 4!!!

    Zolang er geen duidelijkheid is wat er nu aan de hand is, en Apple niet waarheid durft te vertellen, zeg ik wacht tot Apple met een echte oplossing komt.

    Het is dus waar dat de iPhone 4 signaal verlies heeft bij het vasthouden van de iPhone.
    Dit zelfs kan betekenen dat de verbinding wordt verbroken.
    Je gaat er toch vanuit dat je met de iPhone kan bellen zonder problemen.

    Volgens Apple heeft niet elke iPhone 4 hier last van.
    Dit zou betekenen ondanks dat ze toegeven dat de iPhone en zelfs andere telefoons hier wel last van hebben.

    Ik durf hier zelfs te beweren dat elke iPhone hier wel last van heeft en dat je het zeker gaat merken in gebieden met een slechte ontvangst.
    Waarschijnlijk ook op momenten waar meerdere telefoons de zelfde mast op hetzelfde moment aan spreken.

    Dat de iPhone een mooi product is ok, maar van Apple had ik toch iets meer verwacht en vind dus dat Apple zijn klanten in de steek laat.

    Apple moet niet vergeten dat wij degene zijn die hun producten kopen en uiteindelijk ervoor zorgen dat ze daardoor kunnen bestaan.

    Ik vind dus ook dat we Apple moeten laten weten dat wij het niet eens zijn met de oplossing die ze ons bieden.

    We kunnen dat op 2 manieren doen,
    de Amerikaanse manier of de Nederlandse manier.

    Ik zelf kies voor de Nederlandse manier en Apple massaal laten weten hoe wij erover denken.
    Apple zal de iPhone moeten aanpassen, hardware matig zonder dat er iets veranderd aan de huidige vorm.
    Apple zal de klanten moeten adviseren te wachten met het kopen van de iPhone 4 totdat ze het probleem echt hebben opgelost.

    Ik voorspel zelfs, dat als Apple het probleem niet anders gaat aanpakken, dat Apple de iPhone 4 heel veel geld gaat kosten en heel veel klanten.

    Ik ben een liefhebber van Apple producten, maar de geloofwaardigheid in het merk Apple zal een stuk dalen, als er geen andere oplossing komt en Apple niet met de waarheid op tafel komt.

    Sterkte Apple.

  255. Het gaat allemaal wel heel makkelijk de greep des doods op die toestellen uit te voeren. Bij mij is het op nog geen 1 toestel gelukt. Heb hier een HTC hero (vodafone sim) Iphone 3G (t-mobile sim), Sony Ericsson X10 (vodafone sim).

    Op mijn iphone 3G ging er bij de greep des doods 1 streep eraf. Dus heb hem niet vermoord hij ademt nog rustig op 4 streepjes. Soms kneep ik zijn keel goed dicht maar toch overleefd hij het en ademde dan rustig door met 3 streepjes.

    Denk dat die providers in Amerika hun netwerk gewoon moeten aanpakken want denk dat het daar aan ligt. Denk niet dat het hier een groot probleem gaat zijn. Natuurlijk zullen er een paar “maandagmorgen” modellen tussen zitten maar dat is normaal.

    Ook die conspiracy gedachte die mensen hier hebben is allemaal grote onzin. Get a life

    Wacht lekker op mijn iphone 4. Is het niks koop ik gewoon iets anders.
    Genoeg andere telefoons die goed hun werk doen.

  256. Ik heb net de hele persconferentie bekeken. Steve heeft gelijk. Iedere telefoon heeft zijn zwakke punt. Mensen die nu hoog van de toren blazen over wat Apple allemaal wel niet zou moeten doen, moeten mogelijk eens deze hele persconferentie bekijken alvorens te gaan schreeuwen. Het is echt verhelderend. Ik ben overtuigd en ga er zeker een aanschaffen. JP en Gonny, respect voor jullie geduld met het stelletje tuig wat hier af en toe denkt te kunnen bezoeken. Het lijkt wel een kroeg. 🙂

  257. Origineel geplaatst door Gerardus89
    Dviate

    1) Een recall kan ook geregeld worden via de telco. Iedere zichzelf respecterende (Zelfs “hier in ons kikkerlandje” hebben Vodafone, Telfort, KPN en T-mobile dat) telco heeft een eigen service shop of authorized reseller.
    2) Verder hoef je heus niet bang te zijn dat ik een “hekel” heb aan Apple of zonodig wil gaan bashen, ik ben tenslotte zeer tevreden met mijn MacBook. Ik ben alleen misschien wat kritisch als het om Apple gaat. Ik weet niet wat jouw mening is maar in mijn ogen heeft een product van Apple een aardig prijskaartje. Hiervoor krijg je een knap staaltje electronica terug, helaas niet van toepassing op de laatste iPhone. Bij Toyota gold hetzelfde, je neemt voor een goed bedrag een product af en het functioneert niet goed. Dan ga je geen bagger workaround leveren en de klant verplichten om een achterlijk stukje rubber te gebruiken omdat je zelf een wanproduct, voor een aardig bedrag dat je gewoon maandelijks afbetaalt, levert. Sorry, dat gaater bij mij echt niet in.

    Wees eens wat kritischer als het om Apple producten gaat op dit “forum”, het is niet altijd heaven.

  258. En die 1,5 % ingeleverde toestellen verkopen we gewoon als nieuw aan alle sukkelaars die ons nog vertrouwen.

    Voor mij was mijn 3G de eerste en voorlopig toch de laatste Apple. Dat ze eerst maar eens bewijzen dat hun telefoons 200€ meer waard zijn.

  259. ZAGG heft blijkbaar DE oplossing voor iedereen die klaagt over hun bereik en geen bumper wilt…
    Video inbegrepen met proof.

    http://www.zagg.com/iphone-4-antenna-fix.php

  260. Origineel geplaatst door sashimi
    Ik heb net de hele persconferentie bekeken. Steve heeft gelijk. Iedere telefoon heeft zijn zwakke punt. Mensen die nu hoog van de toren blazen over wat Apple allemaal wel niet zou moeten doen, moeten mogelijk eens deze hele persconferentie bekijken alvorens te gaan schreeuwen. Het is echt verhelderend. Ik ben overtuigd en ga er zeker een aanschaffen. JP en Gonny, respect voor jullie geduld met het stelletje tuig wat hier af en toe denkt te kunnen bezoeken. Het lijkt wel een kroeg.

    Volgens mij moet je nog eens luisteren en goed luisteren wat Steve zegt.

    Tijdens de presentatie van de nieuwe iPhone hoe blij hij was over hun nieuwe ontwerp betreffende de antennes.

    Het eerste wat hij nu zegt we zijn niet perfect.
    Hij zegt 22 dagen na shiping ontdekten ze het probleem.
    We hebben finest engineers.
    We hebben sophisticated antenne lab.
    State of the art test faciltiy.
    100 million dollar last 5 year invested in those labs.
    18 PhD scientist @ engineers.

    Ok nu komt het .
    We hebben het getest, we wisten dat als je de telefoon op een bepaalde manier vasthoud dat (13:26 min) dat de streepjes zouden verdwijnen, net als alle andere telefoons. We dachten dat het niet zo’n groot probleem zou zijn.

    Dus met andere woorden ze wisten dat het probleem er was, voordat de iPhone op de markt kwam.

    Wat mij ook opvalt is dat Steve zelf niet heeft gezegd dat ze de test ook uitgevoerd hebben met de bumper of het dan wel goed gaat. Nee hij zegt dat anderen het getest hebben en zeggen dat het misschien gaat helpen.

    O ja we kunnen ongeveer aangeven hoeveel telefoons hun signaal verliezen, maar niet helemaal want het is geheim.

    Als laatste, die bumper, het is geen toeval dat die tijdens de eerste presentatie door Apple werd gepresenteerd.

    Ben heel benieuwd hoe anderen het gesprek hebben gevolgd.

    Het gaat me niet om Apple te bashen, maar kom alsjeblieft niet met zo’n lul verhaal aan.

    Kleine opmerking,
    Waarom horen en zien wij niet wat de aanwezige pers voor vragen heeft.

  261. Origineel geplaatst door sashimi
    Ik heb net de hele persconferentie bekeken. Steve heeft gelijk. Iedere telefoon heeft zijn zwakke punt. Mensen die nu hoog van de toren blazen over wat Apple allemaal wel niet zou moeten doen, moeten mogelijk eens deze hele persconferentie bekijken alvorens te gaan schreeuwen. Het is echt verhelderend. Ik ben overtuigd en ga er zeker een aanschaffen. JP en Gonny, respect voor jullie geduld met het stelletje tuig wat hier af en toe denkt te kunnen bezoeken. Het lijkt wel een kroeg.

    Amerikanen en vooral Steve Jobs zijn goed in het geven van dergelijke conferenties en presentaties. Ik heb ook altijd het gevoel dat Steve Jobs weet hoe hij op mij indruk kan maken en zou nog wel een wasmachine van hem kopen. Dat zal vermoedelijk ook de reden voor de persconferentie zijn geweest, om de menigte gerust te stellen. Zoiets maakt veel meer indruk dan een e-mail.

    Overigens ben ik niet overtuigd dat Apple een verbeterde versie na 30 september aanbiedt. Ik vermoed dat Apple nu zijn klanten die al een iPhone hebben besteld of dit zo spoedig mogelijk gaan doen tegemoet wil komen. Klanten die daarna volgen hebben tijd zat om van de mankementen op de hoogte te kunnen zijn. Voor Apple is het geld dan toch al binnen, en het negatieve image van de iPhone 4 zal dan niet meer al te present in de media zijn.

    Ik ben in ieder geval teleurgesteld. Ik wil geen iPhone met een lelijke rubberen band, als die daadwerkelijk nodig mocht zijn. Ik zal mijn iPhone pas bestellen als ik er eentje zelf in mijn handen heb gehouden. Ben ik niet overtuigd, haal ik wel de 3GS of stap over op een ander merk. Apple is wat mij betreft te duur om zulke mankementen te accepteren.

  262. Zeer netjes opgelost van Apple!. en ja marketing technisch hebben ze het verhaal sterk gebracht (de vergelijking met andere merken) maar dat is dan ook waar ze zeer goed in zijn! Die problemen komen zeker ook voor bij andere merken, maar zoals dat gaat bij alle bedrijven en dingen in het leven: als je te snel goed bent/wordt en in 1 klap markt leider bent gaan anderen je haten en je onderuit trappen.
    Ik ben en blijf een fanboy en zit nog steeds met smart te wachten op mn iphone (waar toch al een hoesje omheen kwam alleen nu istie gratis=> mooooi :D)
    mn Liefde voor apple is er nog steeds en blijft ook nog een lange tijd!!!!

  263. Wat men hier steeds vergeet is dat 0,55% van de mensen in amerika met apple care hebben gebeld en dat de statistiek hier op is gemaakt dus feitelijk gaat dit veel hoger liggen al die mensen die niet gebeld hebben tellen niet mee.
    Al de mensen buiten amerika tellen ook niet meer
    Dus het % ligt veel hoger dan steve zij

    maar dit is geen oplossing dit is een zoethoudertje in de ogen van apple zijn wij allemaal dom en ergens zijn we dit ook door dat we dit pikken.

    als ik een telefoon koop moet ik er geen bumper omheen moeten doen omdat ik anders problemen heb.
    Als ik mijn oude nokia n80 pak en ik draai een nr en ik bel kan ik deze op verschillende manieren vastpakken zonder dat ik signaal verlies krijg of dat het gesprek word verbroken,pak ik me3g iphone kan ik deze in elke houding vastpakken zonder dat ik signaal verlies krijg of dat de verbinding word verbroken.
    Ik gebruik en heb nog nooit zakjes of bumpers gebruikt bij mijn gsm,s en ben dit niet van plan ooit te doen.
    als ik een bumper of weet ik wat om mijn gsm moet steken koop ik hem gewoon niet.

    Maar bij de fanboys zal de foto van steve al terug op het nachtkasje staan want steve heeft een oplossing gevonden een lelijke rubbere rand om je dure iphone.

    Van apple verwacht ik kwaliteit want hun producten zijn toch al een stuk duurder dan het het gemiddelde en als er dan een probleem is wil ik niet afgescheept worden met een goedkope rubberen rand en verwacht ik een oplossing die apple waardig is.

    dus voor mij geen iphone 4 dit jaar ook geen ipad
    en ik wacht gewoon op de volgende en misschien dat deze dan wat beter is en mochten er in de toekomst nog meer problemen opduiken met apple producten word het stil aan tijd om op zoek te gaan naar een alternatief

  264. kijk maar eens goed naar je 3Gs die verliest ook streepjes in de ”death gtrip”
    bij mij werkt het goed 3 tot 4 streepjes binnenhuis vlak bij duitse grens zowel met iphone 3Gs als iphone 4

  265. streepjes verliezen in veel woningen is bekend geen verbinding en gesprekken die worden verbroken omdat je je toestel verkeerd vast houd niet.

    en aan de grens is het zowieso al ergens normaal woon ik zelf aan de belgische nederlandse grens en soms zit ik al in me eigen dorp op een nederlands netwerk en ligt het er gewoon aan aan welke kant van de straat je bij wijze loopt.

  266. en voor ik het vergeet apple geeft bumpers tot 30 september dus de mensen die na 30 september een iphone kopen kopen een toestel waarbij dit probleem waarschijnlijk is opgelost.
    Dus hiermee geeft apple toch daadwerkelijk toe dat deze reeks een productie fout heeft

  267. Ik ben benieuwd of ik nu naar Parijs niet voor mijn bumper…hopelijk mag ik online bestellen…

  268. Aan iedereen die voornamelijk graag aan de negatieve kant blijft hangen… Laat alsjeblieft de iPhone 4 liggen en koop iets anders wat aan je verwachtingen voldoet. Wat heeft het voor zin om eindeloos blijven te vertellen dat Apple fout bezig is e.d. Het komt wel eens voor dat mensen/bedrijven niet precies doen wat jij graag wilt. Probeer daar mee te leven (poehpoeh) en als dat niet bevalt, dan koop je gewoon iets anders (ja, dat kan… we leven hier niet in noord-korea dus je mag helemaal zelf kiezen wat je koopt).

    Waarschijnlijk heeft 99% van de mensen die reageren nog niet eens een ervaring met het toestel. En ik word zo moe van die superlatieven als; je kunt er niet eens mee bellen e.d. Als je wilt meepraten, verdiep je dan in de materie en kraam geen onzin uit. Het feit is dat er signaalverlies optreed, het droppen van een verbinding is bijna niet aan de orde. Trouwens mijn 3G doet precies hetzelfde, is toen niemand opgevallen zeker?
    Ik weet nog wel dat er in het begin met de 3G soortgelijke problemen waren, echter werd toen alles toegeschreven aan T-Mobile. Men gebruikte toen het ‘fieldtest’ menu om te zien wat de signaalsterkte was.

    Zohee, weer een veel te lang verhaal zie ik. In ieder geval doet het spreekwoord ‘hoge bomen vangen veel wind’ wel zijn eer aan.

    Ik wacht in ieder geval rustig af en reken maar dat ik 30 juli ga genieten van mijn iPhone 4

  269. Als ik de “deathgrip” toepas op mijn Sonyericsson P1i, verlies ik ook minimal 2 streepjes!
    Is me nooit eerder opgevallen!!!

  270. Ben nu al op 5 plaatsen geweest met iPhone 4 en heb nergens last van kan prima bellen en internetten 🙂 met of zonder bumper

    Origineel geplaatst door ronaldoo
    en voor ik het vergeet apple geeft bumpers tot 30 september dus de mensen die na 30 september een iphone kopen kopen een toestel waarbij dit probleem waarschijnlijk is opgelost.
    Dus hiermee geeft apple toch daadwerkelijk toe dat deze reeks een productie fout heeft

  271. Grappig dat er zoveel mensen zijn die Apple blijven verdedigen. Volgens mij is het heel simpel. Als je een telefoon van meer dan 700 euro koopt dan mag je verwachten dat je er mee kunt bellen zonder condoompje er omheen. Waarom hebben ze die bumper trouwens niet meteen ingebouwd? Honderden miljoenen zijn er waarschijnlijk aan research besteed en dan komen ze met een telefoon die niet werkt. Apple neemt de klachten niet serieus. Ik neem aan dat de iPhone 5 er heel snel aan zit te komen en dat deze wel fatsoenlijk werkt anders verliest Apple miljoenen klanten die volgende keer een telefoon met Android kopen.

    Ik zie trouwens nog die persconferentie met de introductie van de iPhone4 voor me.
    Fantastic, amazing, fast, state of the art technology, revolutionary, stunning, never seen… blablabla

    Overigens ben ik een grote Apple fan maar dat betekent niet dat ik niet kritisch mag zijn…..

  272. Origineel geplaatst door michal
    Tommy

    Die filmpjes zullen er ongetwijfeld aankomen de komende dagen. Let maar op!

  273. @Dviate: die auto’s waren levensgevaarlijk… Tuurlijk dat ze die terugroepen. Een telefoon met een antenne die eventueel wat signaal verliest door de antenne te bedekken (wat dus echt elke telefoon heeft…), is niet levensgevaarlijk.

    denk ik

  274. @Génicus:

    http://www.autoweek.nl/autonieuws/14591/Toyota-ongelukken-door-vergissing-bestuurders

    Komt dus NIET door de auto. Komt door domme Amerikanen die niet kunnen remmen maar wel aanklagen!

  275. Ik heb met al mijn telefoons (Nokia. Sony, samsung) wel eens signaal verlies gehad. Ook met mijn 3G. Ook bij verschillende providers. Van hun heb ik nog nooit een bericht gezien dat ze het probleen hebben onderzocht. Iedereen zit met smart te wachten op zijn nieuwe 4g en zich gek te maken over een probleem dat uiteindelijk niets voorsteld. Take a chill-pil!!!

  276. @Juan: Mooie oplossing zeg ik.
    Ziet er volgens mij erg mooi uit en als het werkelijk helpt lijkt dit een goede oplossing!!
    Maar toch ondanks de hele uitleg van apple blijf ik het raar vinden dat door de constructie van de telefoon je hem niet vast kan houden zoals je hem vast houdt met bellen.
    Anyway ik ga er toch wel een kopen want terugbrengen is nu dus een prima oplossing als hij het niet goed doet, al vraag ik me wel af wat bijv. T-debiel doet op het moment dat je je contract of verlangd hebt of een nieuw contract hebt afgesloten.
    Zullen ze het contract ontbinden binnen 30 dagen?

    Ik weet nog dat mijn eerste 3G net een zakverwarmer was! dat ding werd bloedheet en was dan binnen een uurtje helemaal leeg, toen ik daarmee naar tmobile terug ging hebben ze (omdat ik hem niet meer wilde hebben) terug genomen en het contract ontbonden!! en dat was na 2 weken volgens mij.

    En oja, voor iedereen die GEEN iphone 4 wil met wat voor reden dan ook………PRIMA blijf maar lekker weg van de winkels want dan hebben de andere die hem wel heel graag willen meer kans 😉

  277. Origineel geplaatst door ronaldoo
    streepjes verliezen in veel woningen is bekend geen verbinding en gesprekken die worden verbroken omdat je je toestel verkeerd vast houd niet.

    Dat je ontvangst afhangt van hoe je je telefoon vasthoudt is al 20 jaar doodnormaal, alleen lette niemand erop.

    Ook bij telefoons van 700 euro van andere merken.

    Alleen nu het over de Jezustelefoon gaat, wordt op alle slakken zout gelegd.

  278. Ondertussen komen andere fabrikanten met aangepaste advertenties waarin duidelijk blijkt dat ze toch net even wat beter hebben nagedacht over de antenne:

    Hier een tekst over de binnenkort gelanceerde Motorola Droid X (die er eigenlijk wel heel erg goed uitziet)

    “It comes with a double antenna design. The kind that allows you to hold the phone any way you like and use it just about anywhere to make crystal clear calls.”

  279. De media heeft het zooo opgeblazen,,en elke hater vind het heerlijk

  280. Alle mobiele telefoons gehad van Nokia tot Motorola en nu de iphone 3GS .Ik heb nog nooit een death grip probleem gehad.Ik heb met mijn 3 GS alles geprobeerd om het signaal af te zwakken maar hij blijft perfect werken.Mijn partner heeft de iphone 4 en als ik die gewoon links gebruik valt het signaal lanzaam weg tot geen verbinding.Laat Apple gewoon toegeven dat dit model een design fout heeft en kom niet aan met een gratis bumper.Ik wacht wel even met de iphone 4 tot ze het allemaal hebben aangepast.Apple is arrogant en dit gaat ze opbreken .

  281. Origineel geplaatst door vincent
    nog meer echte probleempjes horen?:De wereld besteed 12 keer meer uit aan militaire troep dan hulp aan ontwikkelings landen.5000 mensen per dag gaan dood aan smerig drinkwater. 1 Biljoen mensen hebben geen toegang tot drink water.1 biljoen mensen hebben honger.50% van de graan productie in de wereld wordt besteed voor dieren-voedsel.Elk jaar wordt er 13 miljoen hectare bos weg gezaagd en is blijvend weg.Drie-vierde van de visgronde zijn leeg of niet meer bevisbaar of in gevaar.De ijskap is 40% dunner dan 40 jaar geleden.In 2050 zullen er waarschijnlijk 200 miljoen milieu-vluchtelingen zijn.15.000 mensen hebben een iphone4 antenne probleem!!!!!!!!!

    En laten we nu hier een Iphone-forum hebben.
    Uiteraard snap ik dat je andere problemen aan het licht wil stellen die wellicht veel erger zijn maar daar gaat het niet om. Op dit forum wordt er gesproken over Iphone problemen. Zonder oog te verliezen voor andere (wereld)zaken is het topic de persconferentie van Steve Jobs , de analyse van het antenne-probleem en het vervolg in deze.

  282. If you don’t want the iPhone 4, don’t buy it!!! If you bought one and you don’t like it, bring it back!!!

    ….is all I need to say!!!!

  283. OMG, wtf mensen? Ik heb net een test gedaan met mijn eigen mobiel en het blijkt gewoon waar te zijn. Ik heb een Samsung Jet at the moment. En ik hield hem stevig vast in mijn linkerhand en de balkjes liepen af. Ik denk dat Apple de beste keuze heeft gemaakt. Het is gewoon een grote mediahype. Zoals Steve Jobs zelf zegt: Hoge bomen vangen veel wind. En dat is in dit geval heel erg het waar. Ik kan niet wachten tot ik de iPhone 4 kan kopen.

  284. Ik ben ook redelijk perplex van de arrogante houding van Apple. Uit commercieel (lees: winst) oogpunt kan ik begrijpen dat ze voor deze oplossing hebben gekozen, maar echt commercieel vind ik het niet.
    Een éénmaal slechte ervaring met een product betekent hier meestal dat je dat product nooit weer koopt.
    En dat kost Apple op de langer termijn meer dan dat ze nu denken.
    Zo denken al die op winst beluste bedrijven nu eenmaal..

    PS: Love de iphone 3GS

  285. @V!P: Apple heeft geen probleem. De Media heeft een probleem.

    Oh ja. Iedereen a.u.b. even zijn bestelling annuleren.
    Dan heb ik mijn witte exemplaar wat sneller.

  286. @ronaldoo:

    wat heeft de iPad er nu weer mee te maken?

  287. @ronaldoo:

    Jij geloofde zeker ook in de theorie dat 9/11 twintowers opzet was en dat de gebouwen zijn opgeblazen?!

    Op basis van wat kom jij tot deze noemenswaardige conclusie, ik zou de persconferentie nog eens goed bekijken en luisteren wat hij nu daadwerkelijk zegt….

  288. Origineel geplaatst door Eppo
    Origineel geplaatst door tripGrappig dat er zoveel mensen zijn die Apple blijven verdedigen. Volgens mij is het heel simpel. Als je een telefoon van meer dan 700 euro koopt dan mag je verwachten dat je er mee kunt bellen zonder condoompje er omheen.You are literally too stupid to insult.Het wegvallen van enkele blokjes betekent toch niet dat je er meteen niet meer mee kunt bellen! En apple heeft dat ook netjes aangetoond met de dropped call data van AT&T

    Omdat er NIETS aan de hand is doet Apple er een stuk rubber bij om de verbinding minder slecht te maken.

    Omdat er niets aan de hand is biedt SJ zijn verontschuldigingen aan.

    Omdat er NIETS aan de hand is kunnen klanten tot binnen een maand hun miskoop terugbrengen.

    En dit alles omdat er niets aan de hand is. Vreemde strategie.

  289. Hee ja..! Het klopt, mijn Nokia telefoon heeft ook signaalverlies als ik hem zo vasthoudt!

  290. Origineel geplaatst door ronaldoo
    en voor ik het vergeet apple geeft bumpers tot 30 september dus de mensen die na 30 september een iphone kopen kopen een toestel waarbij dit probleem waarschijnlijk is opgelost. Dus hiermee geeft apple toch daadwerkelijk toe dat deze reeks een productie fout heeft

    Te zwart-wit. Ik zou zeggen bekijk nog de persconferentie nog eens een keer. Dat er een probleem is wordt toegegeven maar het probleem is opgeblazen en treft slechts een klein gedeelte van de gebruikers. Er is gesteld dat in elk geval tot 30 september bumpercases worden gegeven en dat tot die tijd wordt gekeken naar eventuele andere “oplossingen” en wordt geherevalueerd. Deze actie kan dus simpelweg verlengd worden.

  291. Origineel geplaatst door Ben
    Origineel geplaatst door EppoOrigineel geplaatst door tripGrappig dat er zoveel mensen zijn die Apple blijven verdedigen. Volgens mij is het heel simpel. Als je een telefoon van meer dan 700 euro koopt dan mag je verwachten dat je er mee kunt bellen zonder condoompje er omheen.You are literally too stupid to insult.Het wegvallen van enkele blokjes betekent toch niet dat je er meteen niet meer mee kunt bellen! En apple heeft dat ook netjes aangetoond met de dropped call data van AT&TOmdat er NIETS aan de hand is doet Apple er een stuk rubber bij om de verbinding minder slecht te maken.Omdat er niets aan de hand is biedt SJ zijn verontschuldigingen aan.Omdat er NIETS aan de hand is kunnen klanten tot binnen een maand hun miskoop terugbrengen.En dit alles omdat er niets aan de hand is. Vreemde strategie.

    En omdat er NIETS aan de hand is kon je altijd al je iPhone terugbrengen. En omdat niet iedereen er last van heeft geven ze voor die mensen die er wel last van hebben een stuk rubber bij en zoals Jeroen Noten al zegt: de iPhone is niet de enige.

  292. Origineel geplaatst door Ben
    Origineel geplaatst door EppoOrigineel geplaatst door tripGrappig dat er zoveel mensen zijn die Apple blijven verdedigen. Volgens mij is het heel simpel. Als je een telefoon van meer dan 700 euro koopt dan mag je verwachten dat je er mee kunt bellen zonder condoompje er omheen.You are literally too stupid to insult.Het wegvallen van enkele blokjes betekent toch niet dat je er meteen niet meer mee kunt bellen! En apple heeft dat ook netjes aangetoond met de dropped call data van AT&TOmdat er NIETS aan de hand is doet Apple er een stuk rubber bij om de verbinding minder slecht te maken.Omdat er niets aan de hand is biedt SJ zijn verontschuldigingen aan.Omdat er NIETS aan de hand is kunnen klanten tot binnen een maand hun miskoop terugbrengen.En dit alles omdat er niets aan de hand is. Vreemde strategie.

    Bekijk het laatste gedeelte van de persconferentie nog eens want bovenstaande slaat kant nog wal.

  293. Op zich heeft Apple de angel wel uit het probleem gehaald. Toch hoop ik dat ze een flinke rechtzaak aan de broek krijgen om eens haarfijn uit te zoeken wat er al bekend was en hoe het probleem nu gepresenteerd wordt. Bij Microsoft zijn tijdens het Vista debacle ook allemaal mailtjes naar boven gehaald en toen bleek dat de top wel degelijk van te voren op de hoogte was van de problemen.

    De reden dat Apple de hele media over zich heen krijgt is niet zo gek. Ten eerste presenteert Apple het antennesysteem als een briljant stukje engineering tijdens de presentatie van de iPhone 4. Als het dan niet werkt roep je deze reacties over jezelf af.

    Ten tweede wordt het probleem eerst afgedaan als een non-issue met een paar laatdunkende opmerkingen van Steve Jobs naar een klant (die er dan ook nog eens een schepje bovenop doet en een deel verzint, ook stom natuurlijk). Dat is niet hoe je een mogelijk probleem aanpakt.

    Dan tonen vele mensen het probleem en wordt er een onderzoek ingesteld. Serieuse organistaties en techsites stellen ook een onderzoek in en bevestigen het probleem van de antenne. Antennagate is geboren.

    En vervolgens komt Apple met een, sorry dat ik het zeg, bullshit persconferentie dat moet aantonen dat de iPhone 4 hetzelfde probleem heeft als elke smartphone. De persconferentie is niets anders dan een enorm rookgordijn dat Apple nu optrekt.

    Andere smartphones hebben last van wegvallend signaal door het blokkeren van de antenne met de hand. De iPhone heeft last van één of andere storing veroorzaakt door het overbruggen van de antenne gedeeltes. Een groot verschil maar Apple doet net alsof er niets aan de hand is en roept “Oh maar dat heeft elke telefoon hoor”. Nee dat heeft niet elke telefoon Apple.

    Tijdens de Q & A werden er kritische vragen gesteld maar wat raar, die zijn nergens terug te vinden in het filmpje van de persconferentie van Apple. Zo was er een journalist die zijn BB Bold aanbood aan Steve of hij even het signaal kon laten droppen. Lukte wel met de iPhone maar niet op de BB Bold in de persruimtem beiden op AT&T. Steve zijn antwoord: het lukt niet altijd, alleen op plekken met slecht bereik. Waarom lukt het dan wel met de iPhone 4?

    De andere fabrikanten zullen niet blij zijn met deze actie van Apple en ik vrees voor Apple dat deze actie als een boemerang terug in het gezicht krijgen. Andere fabrikanten zullen nu ook met modder gaan gooien nu Apple de knuppel in het hoenderhok heeft geworpen.

    Overigens is de oplossing van Apple danwel geen echte oplossing, ze hebben er wel voor gezorgd dat iedereen het toestel zonder enig risico kan proberen gedurende 30 dagen. Een gratis case is een aardig goedmakertje waar veel mensen genoegen mee zullen nemen. Overigens is die dertig dagen nog veel te beperkt natuurlijk. Als je na 6 maanden erachter komt dat het product niet voldoet aan de verwachtingen die je er aan mag stellen dan heb je volgens het Nederlands recht altijd nog de mogelijkheid om het toestel terug te brengen. Van een telefoon mag je immers verwachten dat deze kan bellen bij een signaal waar andere telefoons ook kunnen bellen. Wordt wel verdomd lastig om dat aan te tonen maar theoretisch moet dit mogelijk zijn indien de iPhone 4 echt niet zou voldoen (ik ben daar overigens niet heel bang voor).

    Ik ben benieuwd of de storm nu overwaait of dat klanten die echt problemen ondervinden nu akkoord gaan. Als iemand straks kan bewijzen in een rechtzaal dat de antenne wel degelijk ondeugdelijk is heeft Apple een nog veel groter probleem. En ik verwacht zeker een aantal rechtzaken in de VS. Mogelijk van bloedzuigers die hopen dat er iets te halen valt maar mogelijk ook van serieuse consumentenorganisaties. Ook kan je er vergif op innemen dat de (samenwerkende Europese) consumentenbond hier nog wel in gaat duiken en testen zal doen.

    Spannende tijden voor Apple. Als ik Jobs was zou ik snel terug naar Hawaii gaan en even uitrusten.

  294. Overal zoekt iedereen wat achter?! Ze geven toe dat het probleem voorkomt en dat ze niet perfect zijn, maar laten wel zien dat meerendeel van de telefoons dat heeft.. Maar Apple heeft hoge naam dus wordt het geheel uit proporties getrokken.. Het beinvloed mensen bij de keus voor een Iphone of een ander toestel dus MOETEN ze wel IETS doen. Hierbij is het weggeven van een Bumper een oplossing voor de time-being. Eigenlijk is er weinig aan de hand maar ze willen de boel sussen en waarschijnlijk hopen ze dat tegen 30 september de zaak wat rustiger is.. Dan hebben mensen wat nagedacht over alle zeikverhalen..

    En immers heeft hij dus aangegeven, heb je er daadwerkelijk veel last van.. Breng hem maar terug.. Ofwel ze willen de beweegredenen van een mens om de Iphone 4 te kopen positief beinvloeden..

    Eerst ging je naar de winkel met het idee, OE ZAL IE HET OOK HEBBEN? En nu ga je met het idee, hmmmm krijg er toch een bumper bij.. Er is een software update dus ze verbeteren het nog.. EN als ik er echt zoveel last van heb nemen ze iig mijn telefoon terug….PRIMA..ik NEEM HEM!

    Iig dat willen ze..:P

  295. Origineel geplaatst door Ben
    Origineel geplaatst door EppoOrigineel geplaatst door tripGrappig dat er zoveel mensen zijn die Apple blijven verdedigen. Volgens mij is het heel simpel. Als je een telefoon van meer dan 700 euro koopt dan mag je verwachten dat je er mee kunt bellen zonder condoompje er omheen.You are literally too stupid to insult.Het wegvallen van enkele blokjes betekent toch niet dat je er meteen niet meer mee kunt bellen! En apple heeft dat ook netjes aangetoond met de dropped call data van AT&TOmdat er NIETS aan de hand is doet Apple er een stuk rubber bij om de verbinding minder slecht te maken.Omdat er niets aan de hand is biedt SJ zijn verontschuldigingen aan.Omdat er NIETS aan de hand is kunnen klanten tot binnen een maand hun miskoop terugbrengen.En dit alles omdat er niets aan de hand is. Vreemde strategie.

    Apple doet dat, omdat ze als grootste speler in het smartphone segment in een hoekje zijn gedrukt door de media en mensen zoals jij die moord en brand roepen terwijl er weinig aan de hand is.

    Kom op, iedereen(!) heeft wel eens meegemaakt dat bij een willekeurig toestel de verbinding niet helemaal goed was of spontaan werd verbroken. Toen lag het aan zaken als; toeval, provider of een act of god. Maar nu is het in één keer de iPhone 4, waarbij er een geheim complot tégen de consument is met als meesterbrein Steve Jobs. Mwoeahahaha! De ‘deathgrip’ is een gehypte storm in een glas water.

  296. Origineel geplaatst door V!P
    Ik ben ook redelijk perplex van de arrogante houding van Apple. Uit commercieel (lees: winst) oogpunt kan ik begrijpen dat ze voor deze oplossing hebben gekozen, maar echt commercieel vind ik het niet. Een éénmaal slechte ervaring met een product betekent hier meestal dat je dat product nooit weer koopt. En dat kost Apple op de langer termijn meer dan dat ze nu denken. Zo denken al die op winst beluste bedrijven nu eenmaal..PS: Love de iphone 3GS

    Ik vond de persconferentie geniaal juist en alles behalve arrogant. Tenzij je het arrogant noemt dat je de iPhone terug mag brengen begrijp ik ook echt niet wat je bedoelt. Elke iPhone die van de band rolt is bij wijze van spreken al 10x verkocht en als deze hele hype over is en mensen zich beseffen dat het probleem niet zo groot is als wordt geschetst herstelt ‘t vertrouwen zich denk ik ook weer vanzelf. Wel zo is dat Apple een merk is waar mensen graag over praten dus het zal nog wel even duren voor ‘t zo ver is.

  297. @WvB22: Ik ben het met je eens dat Apple een heel specifiek probleem heeft bij het aanraken van de tweede antennes ter hoogte van de antennescheiding. Maar dat dit tot succesvolle rechtzaken zal leiden of moddergooien van andere fabrikanten denk ik niet. De eerste reacties van Nokia en HTC zijn zeer mild. Zie deze link. En waarom zou een rechtzaak kans van slagen hebben? Er is geen duidelijk gevaar voor de gezondheid of gevaar voor wat dan ook en Apple heeft een gratis workaround beschikbaar gesteld en biedt klanten alle mogelijkheden om het toestel kostenloos te retourneren.

  298. Het is simpel…Apple heeft een probleem geconstateerd.
    Dan gaan de communicatie/pr specialisten en de directie in beraad hoe ze dit op een zo goedkoop mogelijke manier op kunnen lossen.
    Apple heeft het daarbij iets makkelijker omdat ze een flinke schare diehardfans heeft die alleen een product willen als er Apple op staat.

    Dus die telefoon, zal met zijn tekortkoming gewoon verkocht blijven worden. Als de gebruikers echt willen dat de Iphone5 een toptoestel wordt zouden ze de Iphone4 nu allemaal moeten boycotten.
    Maar dat gaat niet gebeuren.
    Dus men moet niet piepen. De Iphone heeft een geweldige interface, geweldige apps………..maar bellen….neem gewoon een goedkoop nokiaatje van 30 euro mee. Dan heb je in ieder geval verbinding.

    Het probleem bij Apple is dat het een Ipod is waar ze telefoonfunctionaliteit aan hebben toegevoegd. Mijn inziens begin je met een telefoontoestel en ga je daar andere functionaliteiten aan toevoegen.
    Het sterkste punt van de Iphone zijn de Apps……en zeker niet het telefoongedeelte.

  299. Overigens zullen we ook berichten gaan zien zoals bijvoorbeeld op iSpazio is verschenen. H3G een provider in Italië heeft zijn eigen testen gedaan van de iPhone 4 en die zijn zeer positief. Natuurlijk heeft een partij als deze grote commerciele belangen bij een succesvolle iPhone 4 maar de bashers hebben ook zo hun eigen belangen/redenen. De vraag is wat doet de twijfelende klant en ik denk dat die op termijn toch gaat kiezen voor deze iPhone 4 omdat er gewoon niet zo veel aan de hand is. Mensen die geen hoesjes willen kunnen altijd nog met bijvoorbeeld een Invisible Shield van Zagg aan de slag of een ander soortgelijk produkt.

  300. Euuhmmm als je dat lelijke bumperding niet wilt ga je lekker zelf aan de slag met blanke lak of een stukje tape …. kwestie van ff de antennes isoleren en voila !

    Oh pak je 3GS ff op dezelfde manier vast en hop zie het signaal gaan. Het is toch vrij normaal dat als je een antenne insluit dat je ontvangst be-invloed wordt.

    Enigste waar ik niemand over hoor is dat als het ontvagst zo terug valt houdt het ook in dat je Iphone zijn zendvermogen zal verhogen ivm contact met de cell te behouden. Dit levert extra accu drain op maar ook extra straling 🙂

  301. Origineel geplaatst door seminifeer
    Het probleem bij Apple is dat het een Ipod is waar ze telefoonfunctionaliteit aan hebben toegevoegd. Mijn inziens begin je met een telefoontoestel en ga je daar andere functionaliteiten aan toevoegen. Het sterkste punt van de Iphone zijn de Apps……en zeker niet het telefoongedeelte.

    Misschien moet je ze even bellen. Blijkbaar heb je het allesomvattende probleem geconstateerd! Man, wat een onzin.
    De iPhone is als nieuw apparaat vanaf de grond opgebouwd. De iPod functionaliteit is alleen maar software en heeft niks met antennes of wat dan ook te maken.

  302. Ik heb mijn 1G op allerlei mogelijke manieren zitten knijpen maar er gaat geen % van mijn ontvangst af! Mijn 1g her introduceren? 😉

  303. wat een onzin oplossing , ik wacht op de volgende Iphone.
    Zie al dat ik een wasmachine koop en dat de verkoper er bij verteld dat hij lekt maarrrrrrrr er wel een gratis lekbak bij krijg .
    Snap echt niet dat je dan toch nog de Iphone4 wil kopen nu je weet dat hij niet goed werkt ( ontvangst ).

  304. Je merkt wel dat de grootste fabrikant van de smartfone-marketing het hoogst in de media komt en zelfs op tv! Als dit geen reclame is weet ik het ook niet 😛
    Ik heb over HTC nog nooit wat gehoord terwijl die juist dezelfde problemen hebben misschien omdat men liever een iPhone heeft? Ik denk dat Apple nu juist een boost gaat krijgen door deze publiciteit en slim bezig is door gratis hoesjes uit te delen. Want je kan immers altijd terug met je mobieltje.

    Dus conlusie: De grootste fabrikant van de markt krijgt nu de grootste publiciteit rondom het euvel. Dat doet geen ander merk hem na! Ik wou dat ik nu in zijn schoenen stond! 😛

  305. @Patrickovic: Helemaal mee eens. Dit is een lapmiddel om te maskeren dat de iPhone 4 eigenlijk niet goed werkt. Net als een kapotte ijskast, je krijgt er dan een zak ijs mee om te koelen.

    Oplossing vinden, terugroepen, en gratis repareren….

  306. @z-nyx: helemaal mee eens. Zie mijn eerdere reactie….

  307. Origineel geplaatst door Antoine
    De eerste reacties van Nokia en HTC zijn zeer mild

    Ik zou de reacties niet bepaald mild willen noemen. En van RIM al helemaal niet: “Apple’s attempt to draw RIM into Apple’s self-made debacle is unacceptable,” RIM co-CEOs Mike Lazaridis and Jim Balsillie said in a statement.

    Motorola: “Antennas on the outside of products have known issues, and despite the fact that they lead to smaller phones we have avoided them…”.

    HTC: HTC spokesman Keith Nowak said if a person blocks enough of any phone the signal will be affected, but the “single spot” that the iPhone 4 has as a weakness is “probably not true for all phones”.

    Lijkt me vrij duidelijk dat de concurrentie het niet waardeert dat Apple hun meesleept in de “Antennagate”.

    Dat Apple begon met de persconferentie begon kon ik mijn ogen niet geloven. In plaats van de hand in eigen boezem te steken sleuren ze andere telefoonmakers erbij terwijl de sitautie niet te vergelijken is. Een totaal zwaktebod die als een boemerang in hun gezicht zal terugkomen.

    En voor een rechtzaak is geen gevaar nodig hoor. Microsoft kreeg ook op zijn donder toen ze Vista met gekende problemen uitbrachten. Dat was ook niet gevaarlijk voor je gezondheid. Als Apple willens en wetens een ondeugdelijk product hebben uitgebracht dan is er echt wel kans dat zo’n rechtzaak succes heeft. Daarom doet Apple nu ook zo verbaasd: huh hoe kan dat nou? Nee we wisten niet dat het zo’n groot probleem was. Oh, we zien het al, we berekenen de streepjes verkeerd. En toen daar naar gevraagd werd op de Q & A hoe het dan kwam dat na iOS 2.1 de streepjes op miraculeuze wijze omhoog waren geschoten wisten ze zogenaamd niet waar de vraag over ging…

    “Q: You released a software update for the iPhone about two years ago which improved the signal. You say now you’ve got a long-standing bug that doesn’t show the right bar data. Can you square those two things?
    Antwoord Steve: Bla bla bla iets over hoe goed ze software maken, dan: To answer your question, the formula we use the calculate bars has been off since the beginning, and the new update fixes that for the iPhone 4, 3G, and 3GS… I don’t know if I understand the other part of your question?

    Q: Well you fixed this bug two years ago, and now you say there’s always been a problem…
    A: They’re probably unrelated. I honestly don’t remember what the issue was before, but they’re probably totally separate.”

    Precies wat de journalist bedoelde. Na iOS 2.1 ging de signaalsterkte ‘plotseling’ omhoog en hadden ze een bug gefixed (zeiden ze). En nu zijn we weer terug bij af. Maar Steve weet even niet waar hij het over heeft. Niet erg geloofwaardig in mijn ogen.

  308. dames en heren ik heb een aantal smart phones thuis liggen. onder andere de telefoons die worden laten zien door steve jobs in de perconferentie plus ik heb de nieuwe samsung galaxy s te leen gekregen van een persoon die voor samsung werkt. wat blijkt…….

    ALLE SMARTPHONES HEBBEN DITZELFDE PROBLEEM zelfs nog erger!!!. ik vertrouw volledig op de perconferentie van steve jobs. die vent spreekt de waarheid. laat jullie niet meeslepen door die onzinnige verhalen. voordat iemand nog iets slechts te melden heeft kijk aub eerst naar de persconferentie en oordeel dan pas. ik ga lekker de iphone 4 kopen en sterker nog ik weet zeker dat ik geen bumper nodig heb. ik ben weer helemaal tevreden

  309. Die van RIM stond gisteren nog niet in ‘t artikel maar de RIM CEO’s zijn idd. redelijk fel. HTC heeft uiteraard gelijk aangaande de ‘single spot’ maar weerlegt verder niets.

    Logisch dat ze dit niet waarderen maar Apple heeft z’n doel bereikt; over de hele wereld zitten mensen hun telefoons te knijpen en zien dat ‘t idd. bij meer toestellen optreedt. Nogmaals dit waait wel weer over, het “probleem” is overdreven/opgeblazen. Ondertussen is het wel een leuke soap om te volgen! 😉

  310. Origineel geplaatst door Banaan49
    Origineel geplaatst door DonstilKeurige actie lijk me. Wil je geen bumper maar heb je wel last van het probleem dab breng je hem terug en moet je niet gaan zeuren. Dus een stukje rubber van 20cent om een telefoon van 600euro te laten bellen is een keurige actie volgens jou?lol

    Als dat “stukje rubber” volgens jou 20 cent kost, kost die foon dan 600 euro? Dacht het niet dan… 😉

  311. oja en voor de mensen die nu een iphone 3g of 3gs bezitten en niet de iphone 4 willen hebben zoals meneer z-nyx hierboven dan adviseer ik hem eens de oude iphone op dezelfde manier beet te pakken. je zult zien dat je dit zoiezo al nooit doet om op die manier de telefoon beet te pakken en plus…..je balkjes vliegen weg hahaha. test die samsung namaak iphone apparaten die doen hetzelfde.

  312. @Antoine: Precies, uiteindelijk is dit Apple zijn oplossing: we trekken een rookgordijn op, laten zien dat elke telefoon dit probleem heeft. Mensen slikken het als zoete koek en we geven ze een cadeautje. En zo wordt de ontwerpfout onder het tapijt geveegd.

  313. lol je koopt een nieuwe auto maar de fabrikant verteld je wel dat de handrem het niet doet een oplossing weten ze niet dus ze geven je maar zo maar gratis en voor niks 2 bakstenen om onder de wielen te leggen is dat niet super van die fabrikant

  314. @Leo:

    Net getest, de 3G en de 3GS hebben ook last van dit probleem. Hou alle hoeken van je iPhone met twee handen vast en je zult zien dat je verbinding minder wordt. Niemand houdt zo zijn telefoon vast waardoor niemand het gemerkt heeft. Elke smartphone heeft dit probleem.

  315. Ik heb mijn 3 GS op alle manieren vastgepakt en heb geen signaalverlies .Mijn Partner heeft de iphone 4 en als ik die linkshandig beetpak dan heb ik na een paar minuten geen signaal meer.

    Apple geeft nooit toe dat het een designfout is dus ik wacht wel even met de aanschaf van de iphone 4 .
    Om een bumper cadeau te geven is wel erg makkelijk om eronder uit te komen .Ik verwacht voor dat bedrag een goede en werkende iphone te hebben en geen produkt dat niet voldoet .

  316. Ik ben blij om te lezen dat steeds meer mensen em niet of nog niet gaan kopen…wat natuurlijk degenen die em wel gaan kopen goed uitkomt! Bedankt alvast!

  317. @*BEAR*: Mijn idee. Is zo’n mediahype toch nog ergens goed voor.

  318. @Larss:

    Inderdaad!! 🙂

  319. Origineel geplaatst door WvB22
    @Antoine: Precies, uiteindelijk is dit Apple zijn oplossing: we trekken een rookgordijn op, laten zien dat elke telefoon dit probleem heeft. Mensen slikken het als zoete koek en we geven ze een cadeautje. En zo wordt de ontwerpfout onder het tapijt geveegd.

    Eens, althans heel negatief gezegd klopt dat wel. Maar volgens mij is het helemaal geen ernstige fout. Knullig, dat wel. Zeker (of juist wellicht) als je ziet wat ze bij Apple aan testapparatuur/testkamers hebben dan zou je zeggen dat dat opgevallen had moeten zijn. Ik ben bang dat ze de publieke reactie en die van de media hebben onderschat maar uiteindelijk denk ik dat ze ‘t goed hebben opgepakt met de gratis returnmogelijkheid en de bumper case als workaround voor het probleem.

  320. @*BEAR*:

    haha tsjaa daar zit ook wat in, ik ben alleen bang dat ‘t niet genoeg is. 😉 Hoe dan ook, ik ben benieuwd wat T-Mobile gaat doen! 🙂

  321. Origineel geplaatst door Antoine
    Knullig, dat wel. Zeker (of juist wellicht) als je ziet wat ze bij Apple aan testapparatuur/testkamers hebben dan zou je zeggen dat dat opgevallen had moeten zijn

    Dan hebben ze dus bewust een product met (in mijn ogen) een ontwerpfout aan de man gebracht. Ik weet niet wat ik erger vind. En natuurlijk mag iedereen er zelf iets van vinden maar als je met één vinger een telefoon kan verstoren dan noem ik dat echt wel een ernstige fout

  322. Origineel geplaatst door trip
    Grappig dat er zoveel mensen zijn die Apple blijven verdedigen. Volgens mij is het heel simpel. Als je een telefoon van meer dan 700 euro koopt dan mag je verwachten dat je er mee kunt bellen zonder condoompje er omheen. Waarom hebben ze die bumper trouwens niet meteen ingebouwd? Honderden miljoenen zijn er waarschijnlijk aan research besteed en dan komen ze met een telefoon die niet werkt. Apple neemt de klachten niet serieus. Ik neem aan dat de iPhone 5 er heel snel aan zit te komen en dat deze wel fatsoenlijk werkt anders verliest Apple miljoenen klanten die volgende keer een telefoon met Android kopen.Ik zie trouwens nog die persconferentie met de introductie van de iPhone4 voor me. Fantastic, amazing, fast, state of the art technology, revolutionary, stunning, never seen… blablablaOverigens ben ik een grote Apple fan maar dat betekent niet dat ik niet kritisch mag zijn…..

    second that, we zitten op dezelfde lijn.

    Vraag me enkel af aan degene die nu Apple zitten te verdedigen ( en dus ook de iPhone4) tot ze er bijna bij doodvallen , als Apple gisteren zou aangekondigd hebben dat in september er een update of redesign zou komen van de hardware, of deze personen de “huidige perfecte iPhone” nog zouden kopen.
    Niks aan de hand, storm in glas water, al degene die dat liggen roepen zouden wachten als het bekend was dat ze werken aan een iPhone met verbeterde ( lees: antenne probleem oplossen) hardware.
    Eerlijk zijn tegenover jezelf is ook een deugd.

    Dit mag ook even vermeld worden: ben geen Apple hater, hier staan iMacs, MacBooks, iPhone 3GS en randapparatuur van Apple. En zelfs een tevreden Apple gebruiker wat betreft deze.

  323. Origineel geplaatst door Milo
    Vraag me enkel af aan degene die nu Apple zitten te verdedigen ( en dus ook de iPhone4) tot ze er bijna bij doodvallen , als Apple gisteren zou aangekondigd hebben dat in september er een update of redesign zou komen van de hardware, of deze personen de “huidige perfecte iPhone” nog zouden kopen. Niks aan de hand, storm in glas water, al degene die dat liggen roepen zouden wachten als het bekend was dat ze werken aan een iPhone met verbeterde ( lees: antenne probleem oplossen) hardware. Eerlijk zijn tegenover jezelf is ook een deugd.Dit mag ook even vermeld worden: ben geen Apple hater, hier staan iMacs, MacBooks, iPhone 3GS en randapparatuur van Apple. En zelfs een tevreden Apple gebruiker wat betreft deze.

    Eerlijk zijn begint bij jezelf, Milo. Twee puntjes.

    Ten eerste denk ik niet dat iemand hier de iPhone perfect noemt. Dat doet SJ zelf niet eens.

    Ten tweede: gebruik zuivere logica als je eerlijkheid zo belangrijk vindt. Het is onzinnig een parallele wereld op te voeren waar Apple veel drastischer maatregelen neemt, maar de “problemen” exact hetzelfde zijn. Met andere woorden, ALS Apple zich inderdaad genoopt zou zien tot een drastisch redesign DAN zouden we er goed aan doen daaruit op te maken dat je beter even kunt wachten omdat er blijkbaar iets te fixen valt (al is het maar vanwege bv. resale value). Maar dat is de realiteit niet – het is jouw verzinsel.

  324. Origineel geplaatst door WvB22
    Ik moet altijd erg lachen om de reacties hier. Je mag geen enkele kritische vraag hebben over de iPhone of je wordt afgebrand met “koop hem dan niet” of “loop niet te zeuren”.

    Een kritische noot is prima mits goed onderbouwd.

    Sorry dat ik even probeer verder te kijken dan een door Apple geregisseerde persconferentie.

    Het feit dat je vanaf meet af aan alleen maar naar de antenne kijkt en ook alleen maar de antenne als oorzaak aanwijst laat al wel zien dat je absoluut niet verder kijkt dan je neus lang is. Het enige wat dat laat zien is dat je niet gek veel anders bent als de rest van de lemmings die elkaar maar na lopen te praten. Als je daadwerkelijk verder dan je neus zou kijken dan zou je heel wat meer veroorzakers kunnen zien en was de antenne maar 1 van de velen. Het is ook uitermate opvallend dat juist jij mensen die dat wel doen en ook andere oorzaken aandragen aanvalt en maar vast blijft houden aan het feit dat het de antenne is en niet iets anders. Je doet daarmee exact hetzelfde als de mensen die jij nu loopt te beschuldigen!

    Dat toont aan dat dit niets te maken heeft met het vasthouden van de telefoon maar met een probleem van de externe antenne die op de één of andere manier verstoord wordt door het ‘bridgen’ van de antennes.

    Owja, waar wordt dan aangetoond? Precies, nergens 😉
    Het enige wat je hiermee aantoont is jouw gebrek aan kennis van een telefoon. Er zijn zoveel factoren die een rol spelen en waar problemen mee kunnen zijn dat je op dit moment absoluut niet met een vinger kan gaan lopen wijzen en 1 factor als oorzaak aan kunt duiden. Vergeet niet dat een antenne een dom stukje metaal is dat verder niets kan. Alles wat van belang is en wat er voor zorgt dat er iets van te maken is gebeurd achter de antenne door een of andere chip. Als daar fouten in zitten kun je de huidige problematiek krijgen. Met name als het schort in de gevoeligheid. Het antenne ontwerp heeft in dat geval dan ook niets te maken met de problematiek. Had je daadwerkelijk verder nagedacht dan je neus lang is dan had je dit soort ook geweten.

    Maar dat dit specifieke probleem (een ‘bad spot’) een probleem van alle telefoons is klopt gewoon niet.

    Zoals je al hebt kunnen zien in die persconferentie is Apple het helemaal met je eens op dit punt. Er is een algemeen probleem van signaalverlies bij alle telefoons maar de mate waarin is een stuk kleiner dan bij de iPhone 4. Juist dat laatste is nou net wat het hele euvel is en waardoor het komt weet Apple nog niet. Dat hebben ze nog steeds in onderzoek. Iets wat vrijwel letterlijk door Steve Jobs wordt gezegd :X Klaarblijkelijk haal je die informatie uit je grote duim of interpreteer je de informatie weer eens verkeerd.

    Maar ik ga niet alleen af op een nietszeggende persconferentie van Apple. Ik ben ervan overtuigd dat er vast nog vele testen zullen volgen om Apple’s uitspraken te controleren.

    Die vele tests staan al een paar jaar op YouTube en die laten ook zien dat Apple wel degelijk gelijk heeft. Sterker nog, HTC bevestigd zelfs het verhaal van Apple op dit vlak (iets wat je zelf ook nog eens citeert ;))! Uit de test van bijv. Anandtech blijkt dat het probleem bij de iPhone 4 wat ernstiger is dan bij de concurrentie. Dat soort tests mogen er wel meer komen omdat dit een meer wetenschappelijke en correctere aanpak is van testen dan tot dusver door gebruikers gebeurd. Om de daadwerkelijke oorzaak te achterhalen zal ook Apple nog heel wat moeten gaan testen. Ook wanneer ze de oorzaak hebben gevonden zal er nog veel getest moeten worden of hun fix en hun gevonden oorzaak ook daadwerkelijk het probleem oplost, vooral nu met die hele negatieve hype.

    @Ben: Lijkt idd een vreemde strategie. Ik heb het vermoeden dat Apple het gebruik van een case niet als silver bullet ziet wat de rest wel doet. Dit lijkt dan ook meer op domweg cases weggeven zodat mensen er vanzelf achter kunnen komen dat dit niet de oplossing is waarna Apple dan kan gaan roepen “told ya so!”. Of deze strategie ook gaat werken…

  325. hey lekker boeiend wat iedereen hier vind van de iPhone 4 of wat dan ook. ten eerste: je koopt hem of je koopt hem niet. ten tweede: Arguing over the internet is like running the Paralympics. You can win, but you remain retarded. Het boeit niemand of je dat ding koopt of niet.

  326. Origineel geplaatst door Larss
    Origineel geplaatst door MiloVraag me enkel af aan degene die nu Apple zitten te verdedigen ( en dus ook de iPhone4) tot ze er bijna bij doodvallen , als Apple gisteren zou aangekondigd hebben dat in september er een update of redesign zou komen van de hardware, of deze personen de “huidige perfecte iPhone” nog zouden kopen. Niks aan de hand, storm in glas water, al degene die dat liggen roepen zouden wachten als het bekend was dat ze werken aan een iPhone met verbeterde ( lees: antenne probleem oplossen) hardware. Eerlijk zijn tegenover jezelf is ook een deugd.Dit mag ook even vermeld worden: ben geen Apple hater, hier staan iMacs, MacBooks, iPhone 3GS en randapparatuur van Apple. En zelfs een tevreden Apple gebruiker wat betreft deze.Eerlijk zijn begint bij jezelf, Milo. Twee puntjes.Ten eerste denk ik niet dat iemand hier de iPhone perfect noemt. Dat doet SJ zelf niet eens.Ten tweede: gebruik zuivere logica als je eerlijkheid zo belangrijk vindt. Het is onzinnig een parallele wereld op te voeren waar Apple veel drastischer maatregelen neemt, maar de “problemen” exact hetzelfde zijn. Met andere woorden, ALS Apple zich inderdaad genoopt zou zien tot een drastisch redesign DAN zouden we er goed aan doen daaruit op te maken dat je beter even kunt wachten omdat er blijkbaar iets te fixen valt (al is het maar vanwege bv. resale value). Maar dat is de realiteit niet — het is jouw verzinsel.

    Je hebt gelijk Larss, ik was al bang om deze reactie te krijgen. Het is een beetje gevaarlijk om ALS ALS te gebruiken en veronderstellingen te maken. Ik weet dat je dan deze reacties mag verwachten.
    Toch blijf ik erbij dat sommigen ver gaan in hun adoratie wat betreft merken-toestellen of wat dan ook ( wat hun goed recht is), ondanks een toestel met mijn inziens een ernstig gebrek en dat is enkel het punt dat ik wilde maken.

  327. Ik benijd Steve Jobs. Zijn klanten zijn net lemmings. Fantastisch lijkt me dat.

  328. @*BEAR*:
    shhh moet je niet zeggen!

  329. Kun je de bumper bij tmobile voorbestellen en weet iemand een Dock waar de iPhone in kan MET een case of bumper b.v.d.

  330. @ppl: Dat jij het niet wil of kan zien, kan ik niet helpen. Bekijk deze filmpjes maar eens. Het zijn alleen filmpjes waar alleen met een vinger de antennes gebridged worden.

    Je kan natuurlijk nog steeds zeggen dat er niets aan de hand is, maar het bewijs is overweldigend.

    http://www.youtube.com/watch?v=zvH-i7rKPJc
    http://www.youtube.com/watch?v=Wzn8QhrYIvI
    http://www.youtube.com/watch?v=tNmXrVNeGzs&feature=PlayList&p=B74FD451F03D5100&playnext_from=PL&playnext
    http://www.youtube.com/watch?v=4gb3aQ5XoQw

  331. Origineel geplaatst door WvB22
    @ppl: Dat jij het niet wil of kan zien, kan ik niet helpen. Bekijk deze filmpjes maar eens. Het zijn alleen filmpjes waar alleen met een vinger de antennes gebridged worden.Je kan natuurlijk nog steeds zeggen dat er niets aan de hand is, maar het bewijs is overweldigend.http://www.youtube.com/watch?v=zvH-i7rKPJchttp://www.youtube.com/watch?v=Wzn8QhrYIvIhttp://www.youtube.com/watch?v=tNmXrVNeGzs&feature=PlayList&p=B74FD451F03D5100&playnext_from=PL&playnexthttp://www.youtube.com/watch?v=4gb3aQ5XoQw

    Als meerdere consumentenorganisaties onderzoek doen en negatief verslag uitbrengen, zegt dat niets. Alles wat Steve Jobs zegt klopt. Hij is de grote leider van menig iPhone-bezitter. It’s great, phenominal, fantastic, never seen, fast….. Kan trouwens iedereen even zijn telefoon uitzetten want ik heb geen bereik…..

  332. Ik vindt het niet netjes dat ze de concurrenten als RIM en NOKIA onderuit halen door ook te zeggen dat zij hier ook last van hebben. Ik zie al op diverse sites staan dat mensen met een telefoon van RIM (blackberry dus) en NOKIA hier helemaal geen last van hebben.

    1 ding is zeker, de mensen met een RIM of NOKIA telefoon hebben geen extra case nodig voor een prima connectie. Apple maakt een bepaald design en beslissing waar hun dan ook maar de verantwoordelijkheid voor moeten nemen in plaats van NOKIA of anderen in dit soort situaties te betrekken.

  333. Origineel geplaatst door WvB22
    @ppl: Dat jij het niet wil of kan zien, kan ik niet helpen. Bekijk deze filmpjes maar eens. Het zijn alleen filmpjes waar alleen met een vinger de antennes gebridged worden.Je kan natuurlijk nog steeds zeggen dat er niets aan de hand is, maar het bewijs is overweldigend.

    Nogmaals, dat er een probleem is, is wel duidelijk aangezien het signaalverlies zo’n 7 a 10 dB meer is dan de concurrentie (iets wat nu inmiddels in 2 tests is aangetoond met een onderzoek dat wetenschappelijk verantwoord is i.t.t. die van Comsumer Reports en jouw YouTube filmpjes). Echter heeft de concurrentie ook aardig fors signaalverlies 😉 Dat jij niet wil zien dat mensen en Apple toegeven dat er een probleem is geheel jouw probleem. Ik kan weinig doen aan die enorme oogkleppen van je.

    Op de vraag/het verzoek om eens te laten zien waarom de antenne het hele probleem veroorzaakt worden steeds dezelfde YouTube filmpjes door jou naar voren geschoven. Filmpjes waarop alleen te zien is wat er gebeurd als je de vinger op een bepaalde plek houdt maar die totaal niet demonstreren dat het antenne ontwerp de oorzaak is. Er is geen enkele onderbouwing in die filmpjes te zien dat alleen het antenne ontwerp het probleem kan veroorzaken en niet iets als een fabricagefout in de antenne of een foutieve instelling in die firmware van de umts chip. Apart want die factoren kunnen namelijk ook dit euvel veroorzaken net als een bug die in de firmware is geslopen. Zo moeilijk om dat te begrijpen is het nou ook weer niet hoor tenzij je enorme oogkleppen op hebt en je volledig blind loopt te staren op dat antenne ontwerp. Open je ogen nou eens en verdiep je nou eerst eens even in wat er allemaal komt kijken bij een zender/ontvanger zoals een telefoon, toch heel wat meer dan alleen maar een stuk metaal wat de naam “antenne” draagt.

    Zolang men niet met onderbouwing kan komen dat het antenne ontwerp daadwerkelijk de oorzaak is, is het ook niet meer dan een vermoeden. Vermoedens moet je niet zo stellig staan te verkondigen als de meesten hier doen.

    Origineel geplaatst door trip
    Als meerdere consumentenorganisaties onderzoek doen en negatief verslag uitbrengen, zegt dat niets. Alles wat Steve Jobs zegt klopt. Hij is de grote leider van menig iPhone-bezitter. It’s great, phenominal, fantastic, never seen, fast….. Kan trouwens iedereen even zijn telefoon uitzetten want ik heb geen bereik…..

    Consumer Reports (die een net zo questionable reputatie heeft als de Consumentenbond hier en de Belgische versie ervan) is de enige consumentenorganisatie die er “onderzoek” naar heeft gedaan. Het enige wat zij hebben is een filmpje met een of andere vent die wat staat op te dreunen wat zo nu en dan opgeleukt wordt met wat beeld van een iPhone in een houder en wat getalletjes op een apparaat die heen en weer gaan. Het meest hilarisch is toch wel dat ze eerst de vinger op de iPhone houden waarna ze een beeld van die getallen hebben gemonteerd waarbij het aantal negatieve dB’s afneemt! M.a.w. door de vinger op die plek te houden verbeter je de ontvangst. Verder hullen ze zich compleet in stilzwijgen wat en hoe ze nou hebben onderzocht. Het is dus absoluut geen “onderzoek”. Zelfs op een middelbare school levert je zo’n “onderzoek” een onvoldoende van de docent op, omdat je domweg de onderzoeksmethodiek niet uit de doeken doet en alleen maar een of ander niet te controleren lulverhaal ophangt. Dat euvel is helaas nogal inherent aan consumentenorganisaties lijkt het, dus nee, als een consumentenorganisatie het zegt dan zegt dat inderdaad niets.

    Zoals al vaker gezegd zijn er inmiddels al een tweetal wetenschappelijk verantwoorde onderzoeken waarin de conclusie is dat er wel degelijk een probleem is. Iets wat Apple ook toegeeft in die persconferentie waarbij ze melden dat ze dingen nog aan het onderzoeken zijn. Dat verhaal over die formule voor het berekenen van de streepjes is maar een deel van het verhaal. Wel even opletten bij het bekijken van die persconferentie he!

    Btw: als jij succesvol een wifi netwerk weet staande te houden tijdens een beurs of persconferentie laat dan even weten hoe je dat gedaan hebt. De rest van de wereld smacht namelijk naar die info omdat tot op heden is gebleken dat zoiets nagenoeg onmogelijk is.

  334. ik heb mijn iphone 3gs vastgehouden zoals ze doen op de nieuwe “antenne-pagina” van apple. ik ging van 5 naar 4 streepjes. dan legde ik hem neer en ik heb na ongeveer 10 min nog altijd 4 streepjes. wat ze daar op die pagina zeggen is volgens mij dikke kul. en anders moede is late zien da andere smartphones even slecht zijn. ik heb niks tegen apple, ik zou een moord plegen voor zo een iphone 4, ma zoalsk altijd zeg: ze hebben kei goeie ideeën, maar de producten zelf hebben soms (vaak, idk) problemen en dan is het altijd een ander zijn fout of hun neus bloed. ik heb bij mijn iphone de vorige keer een probleem gehad me de batterij, heb na 2 keer een nieuwe gekregen. en btw: ik vind da ze die telefoons op die pagina’s wel heel raar vasthouden. ik doe da toch wel anders ze 😮

  335. Ik heb het idee dat iedereen zich een stuk drukker maakt dan dat werkelijk nodig is. Oordeel gewoon op het moment dat je hem zelf in je handen hebt.
    Al ben ik het er wel mee eens dat de antenne voor mijn gevoel niet op de meest tactische plaats zit. Al sluit ik niet uit dat het ook zo maar iets software matig kan zijn. Maar ja eerst hebben dan oordelen 😛
    Maar goed elke telefoon heeft positieve en negatieve kanten. Er valt immers altijd wel ergens over te zeuren.
    Ik laat me in iedergeval niet leiden door alle verhalen die er rond gaan. Niet dat ik ze niet geloof, want apple zegt immers zelf dat er inderdaad iets niet goed zit.
    Ik blijf bij dat ik zelf wil kunnen oordelen en als het dan zo is dat ik gewoon dat plekkie moet vermijden kan ik daar mee leven.

  336. Origineel geplaatst door ManindeWereld
    Origineel geplaatst door FlexDie cases zijn zo lelijk, als je bang bent dat je telefoon beschadigd koop je lekker een blokker telefoon Tenslotte kunnen die cases ook beschadigen heb je alsnog krassenKnul, ik weet niet hoe het met jou €€€ zit, maar sommige mensen moeten een week werken voor een iPhone4 32gb. En ja, ik heb liever een onbeschadigde telefoon, brengt ook een stuk meer op bij latere verkoop. Daarnaast ben ik ook nog eens gewoon zuinig op mijn spullen.

    Sommige mensen moeten hier een week voor werken? Dat ding kost 999,- , dus jij wou zeggen dat sommige mensen 4000 euro per maand verdienen en de rest meer? :/

  337. Origineel geplaatst door Schnjoep
    Dat ding kost 999,-

    Dit wordt wel een zinloze discussie als we fantasieprijzen gaan hanteren…

  338. Ik wacht totdat de iphone 4.1 versie uitkomt.

    Ga toch geen mooi design toestel kopen
    waar een hoes om moet om te kunnen bellen

  339. @jamy015: Als ik morgen een iphone hoes koop, krijg ik dan het bedrag terug? Weet iemand hier antwoord op?
    Alvast bedankt.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.