Reacties voor: ‘Apple gebruikt Nuance-technologie al in nieuwe datacenter’

Volgens TechCrunch heeft Apple een akkoord met Nuance om diens spraakherkenningstechnologie te mogen gebruiken. Apple zou de techniek al gebruiken in het nieuwe datacenter dat dit voorjaar haar deuren opent. De techniek wordt naar verwachting een belangrijk onderdeel van het nieuwe iOS 5-besturingssysteem.
Michel Lusthof -

Reacties: 13 reacties

  1. De spraak wordt dus remote in het datacenter geanalyseerd… ik zie weer een schandaaltje aankomen wanneer blijkt dat apple toch iets meer spraak analyseerde dan we wilden.. en daar komen dan weer excuses en een patch voor…

  2. Kan niet wachten op iOS 5!

  3. Hm interesting. Hopelijk zijn de geruchten volgende maand tijdens de WWDC voorbij en weten we zeker wat de plannen van Apple zijn. Al is het ook wel een beetje leuk om steeds te gaan speculeren..

  4. Klint allemaal mooi, maar wie heeft er ooit de stembediening op zijn telefoon gebruikt? Beter gezegd, wie gebruikt het dagelijks?
    Juist dus.. Zonde van de energie die ze er insteken. Wat een poeha allemaal weer en dat mensen hier weer niet op kunnen wachten…. Get a life.

  5. hopelijk komen ze met iets groots 😀

  6. Of je gebruikt zelf de technologie van Nuance met Dragon Dictate en Dragon Search…. nu alleen nog in de amerikaans appstore volgende maand waarschijnlijk in de nederlandse appstore met nederlandse taalondersteuning!

  7. toch denk ik dat er nog steeds een “taboe” heerst over spraakherkenning… denk dat er schroom is voor het hardop uitspreken van een voice-opdracht…

    ik zie mijzelf in de bus of op straat nog niet roepen: bel schoonmoeder… of zoek pizzeria…

  8. @iDMi: Nee misschien niet op straat. Maar sinds je in de auto handfree moet bellen kan dit denk ik wel een uitkomst bieden. Ik denk dat je ook vaak genoeg op de fiets met een paar oordopjes in spraakopdrachten kunt uitvoeren. Het werkt in ieder geval sneller een naam te noemen dan je iPhone uit je zak te halen etc etc.

  9. iOS 5 gaat knallen. Dat wordt het een voorsprong op de concurrentie dat kan niet missen.

  10. Je hebt toch al spraakherkenning voor het bellen en muziek. Wat is de opvolger dan?

  11. @Frank: Wat bedoel je precies? Heb je iets vernomen over een uitbreiding van het Nuance-pakket met Nederlands? Daar wacht ik echt al jaren op namelijk. Telkens zeggen ze dat er nog geen plannen voor zijn (heel lang geleden had je tenminste nog iListen in het Nederlands).

  12. @Rimmert: Die spraakherkenning zit al in iOS.. Het gaat hier om dicteren, dus sms ‘sprekend schrijven’ etc. Ook handig tijdens rijden, of als je iphone in de houder/op bureau staat een email tikken ofzo. Voice-dialing en zoeken zit al standaard in iOS (homeknop langer dan 2sec vasthouden..)

  13. Ik vind spraakherkenning op de iphone erg fijn, op de fiets vragen hoe laat het is, of zeggen wie ik wil spreken via welk nummer… zou ik niet kunnen doen met de hand en ik schaam me er niet voor, boeiend ik heb een iphone 😛

    als ik nou ook zou kunnen vragen welk weer het vandaag gaat worden, hoe laat de volgende trein naar Amsterdam vertrekt vanuit Delft etc. (zoals bij siri) Zou ik de functie nóg meer gaan gebruiken :D. Al vrees ik voor de Nederlandstalige ondersteuning, dat is zo veel werk!

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.