Reacties voor: Apple’s nieuwe privacytools zijn nu beschikbaar

Vanwege Europese privacywetgeving
Apple moet net als alle andere bedrijven voldoen aan de nieuwe GDPR-privacywetgeving in Europa. Wat doet het bedrijf om aan de richtlijnen te voldoen? Dat lees je in onderstaand artikel. We zullen dit regelmatig bijwerken om je op de hoogte te houden van de ontwikkelingen in aanloop naar 25 mei.

Reacties: 16 reacties

  1. Blij dat ik eindelijk mijn account kan verwijderen! Hulde aan de EU!

  2. Dat Apple data verzamelt van haar gebruikers weet vrijwel iedereen wel.
    Persoonlijk vind ik het niet erg als Apple weet hoe ik heet, waar ik woon etc. omdat ik weet dat Apple de gegevens niet doorverkoopt aan andere partijen.
    Tim Cook zei het volgende in een interview met MSNBC:
    “The truth is, we could make a ton of money if we monetized our customer—if our customer was our product,” he added. “We’ve elected not to do that.”

  3. Ik zou graag willen weten of Apple zich ook aansluit bij het EU-VS privacy shield. Dat maakt het voor bedrijven in de EU makkelijk om te kunnen aantonen dat de gegevens die Apple van eigen klanten heeft volgens de juiste principes worden verwerkt. Google en Amazon (en vele andere organisatieS) hebben hier zich wél bij aangesloten.

  4. Wordt het ook mogenlijk om je apple-id te verwijderen maar je @me account te behouden als mail adres of is alles dan weg?

  5. Veel oudere gebruikers hebben een App Store account op basis van hun niet-Apple e-mail adres.
    Later hebben ze daar dan een me.com adres en/of een iCloud.com adres bijgekregen.
    Hij is al eindeloos vaak aangevraagd om die accounts te mergen.
    Wellicht dat je dat nu handmatig kan als je al je Appstore aankopen kan downloaden en importeren in je andere account ?

    • @Jesse: Ik denk niet dat Apple dat ook zak toestaan. Foto’s e.d. downloaden en daarna weer bij een ander account importeren, dat zie ik nog wel gebeuren. Maar aankopen overzetten of accountant mergen… daar wordt idd al zo lang om gevraagd, maar is waarschijnlijk te ingewikkeld dat ze er hun vingers niet aan willen branden.

  6. @Gonny van der Zwaag: Dank voor de snelle actie en reactie. Ik zal me hier dan toch iets in moeten verdiepen, helaas.

  7. Een ander belangrijk item van de AVG is dat Europese data op Europese servers dient te staan. Google wil dat bijvoorbeeld wel proberen, maar garandeert dat niet. Inzake Apple is dit nog niet geheel duidelijk (iCloud!)

  8. @Gonny van der Zwaag: Jammer inderdaad. Zou bijvoorbeeld graag een nieuwe Apple ID willen maken met een mail adres die ik ooit 1x gebruikt heb bij mijn huidige A. ID. Hopelijk komt dit nog!

  9. Lol, de iPhone Safari browser is niet eens supported

    This browser is not supported yet. To access this site, use:
    A Mac with Safari 9.1, Google Chrome 54, or later
    A PC using Internet Explorer 11, Google Chrome 54, or later
    An iPad with Mobile Safari

    Dat schiet dus weer lekker op 👎

  10. Hoe lang bewaart Apple je data?

    Ik wil uberhaupt niet dat er iets bewaard/gebruikt wordt, en die mogelijkheid is er nog steeds niet, ook niet met de nieuwe EU voorwaarden !

  11. @Thom: Alles is dan weg

  12. Ik heb ze net als bij google en facebook maar eens opgevraagd. Puur nieuwsgierigheid, daarna gooi ik ze weer weg. Sorry voor het extra werk high tech company’s 😛 .

  13. @JeroenT: Als je op je iPhone even de desktopversie opvraagt in safari doet de site het wel.
    In ieder geval bij mij op mij iPhone 7.

  14. Weer een top artikel Iculture! Bedankt daarvoor.

    Irriteer mij echt aan die schijnheilige houding van Apple. Ons businessmodel.. Alsof dat allemaal vooraf opzet was 30 jaar terug. Dat kan je zeggen vanuit de positie waarin het bedrijf zich nu bevind. Alsof Tim wakker ligt over jou, hij ligt wakker van een company die de capaciteit heeft om een belangrijkere positie in te nemen dan Apple. Aandeelhouders, omzet, verliezen.

    Als Apple zo gebruikersgezind zijn waarom kan ik dan niet een deel van die data verwijderen? Bijvoorbeeld Game Center-activiteit. Ze weten dat gebruikers daarvoor niet een account zullen verwijderen dus zo dwing je een ieder dit deels iets weg wil hebben alles maar te moeten bewaren.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.