Reacties voor: Apple ID nu vereist voor het controleren van je Apple-garantie

Wil je de garantie van een tweedehands iPhone of een ander Apple-product checken dat nog niet van jou is? Dan heb je pech, want vanaf nu moet je nu altijd inloggen met de Apple ID waar het product aan gekoppeld is.
Benjamin Kuijten | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 11 reacties

  1. Dat is erg onhandig, je moet de verkoper maar op zijn blauwe ogen vertrouwen dat hij het juiste apparaat weer geeft.

  2. Geldt dit ook voor Macs? Want dat gaan mijn hackintosh builds niet leuk vinden als dit niet meer te checken valt.

  3. Begint allemaal steeds vervelender en omslachtiger te worden bij apple. Bah bah

  4. Is dat overal al aangepast dan? Ik heb zojuist (naar aanleiding van dit artikel) nog mijn garantie e.d. gecheckt via de link in dit artikel, maar ik hoefde nergens in te loggen… alleen serienummer en de code om te zeggen dat je geen robot bent was al genoeg

  5. Handig ook voor de zakelijke gebruiker. Bedrijf X schaft toestellen aan voor medewerker 1,2,3 etc. etc. Nu gaat medewerker 2 ineens uit dienst en geeft zijn iPhone niet vrij. Mag het bedrijf niks omdat de iCloud niet is vrijgegeven…..

  6. Kortom… dit artikel kan komen te vervallen ?

  7. Origineel geplaatst door Jimmy
    Geldt dit ook voor Macs? Want dat gaan mijn hackintosh builds niet leuk vinden als dit niet meer te checken valt.

    Waarom niet, kan je dat uitleggen>?

  8. Vreemd, ik heb een iPhone 6s via Vodafone gekregen (abo-verlenging) anderhalf jaar geleden en nu geeft hij bij Apple warranty aan dat het een buitenlands toestel is???? Zit in een verpakking met Nederlandse omschrijving en Vodafone NL sticker!! Hoe kan dat nou weer?

  9. @Remco: Een Apple ID zit gekoppeld aan een e-mail adres.
    Bij een bedrijf zal dat het zakelijke e-mail adres zijn en is een wachtwoord reset zo aangevraagd.
    Indien de (ex)medewerker toch een privé mail als Apple ID gebruikt en weigert mee te werken is de factuur voor de iPhone/iPad zo gemaakt en verstuurd.
    En, aangezien het om bedrijfseigendommen gaat zou het bedrijf in het meest extreme geval zelfs nog aangifte kunnen doen van vernieling.

  10. @Rotte appel: Hier hetzelfde

  11. @do: omdat het zo lastiger wordt om een serienummer te genereren (iets wat nodig is wil je imessage/facetime werkend krijgen op een hackintosh. Er zal vast een andere methode zijn, maar dit is de enige die ik ken die simpel is en snel werkt.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.