Reacties voor: Apple gaat voor de kerst geen producten meer lanceren

Volgens Apple's VP Phil Schiller komen er dit jaar geen nieuwe producten meer vóór de kerst. De kerstman zou dus voldoende moeten hebben aan het huidige aanbod in de Apple Store.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl -

Reacties: 15 reacties

  1. Met Holiday Line-up bedoelen ze Kerst of Thanksgiving?

  2. Vast die generaal van sadam houssein in dienst genomen
    amerikanen waren al in de straten van bagdad en beweerde dat amerika nog op de grens verslagen was

  3. Natuurlijk gaat Schiller niet verkondigen dat er nog nieuwe producten aankomen. Als hij zegt dat bijv. de MacBook pro’s nog een update krijgen voor de kerst koopt niemand meer de huidige productie. En dat is slecht voor de omzet in het algemeen. Het meest betrouwbare is de voorraad in de gaten houden. Zodra er tekorten ontstaan is het een serieuze aanwijzing dat er een nieuwe serie aan zit te komen. Ook is het mogelijk dat sommige producten een “stille” upgrade krijgen. Gebeurt wel vaker bij Apple. Gaat dan wel om hele kleine veranderingen zoals een net iets snellere processor of een standaard grotere schijf e.d.

  4. Origineel geplaatst door WvB22
    Het meest betrouwbare is de voorraad in de gaten houden. Zodra er tekorten ontstaan is het een serieuze aanwijzing dat er een nieuwe serie aan zit te komen.

    Bij ons in de Winkels hadden we de iMac en Macbook anders nog goed op voorraad op de dag van introductie van de nieuwe lijn.

    dus beschikbaarheid en voorraad zegt niet altijd wat over of er iets nieuws aan zit te komen. die productlijnen werden op de dag zelf pas EOL verklaard en waren vanaf die dag niet meer te bestellen.

    Apple word ook slimmer. 😉

  5. Aha, dus ze gaan in de laatste week van dit jaar nog een anatal nieuwe producten lanceren? 😛

  6. @Tales: Behalve hooguit een flinke kalkoen geven de amerikanen elkaar geen cadeaus met Thanksgiving en bedoelen ze dus vast Kerst.

  7. Simon hij zegt dat dit jaar geen nieuwe producten meer komen.
    Maar 1 januari 2010 hebben we weer een kans. LOL

  8. Hoe lomp zou het zijn om nieuwe producten na de kerst op de markt te brengen?

  9. @ Prana, dat is opzich niet lomp, maar marketing.
    Mensen zullen nu in theorie inkopen voor kerst gaan doen, dus kopen ze de ‘oude’ mac producten. Voorraad wat geslonken, en dan een maand na oud en nieuw nieuwe lijn introduceren. Als je nu nieuwe producten released zit je met een grote voorraad te vervangen producten, en de net gereleasde producten druk je weg van de belangstelling. Marketing bij Apple, ze zijn er sterk in..

  10. Phil is tussen Kerst en Oud- en Nieuw meestal drukker met het natellen van zijn bonus dan met het verschepen van nieuw spul naar NL.
    En begin Jan. is er meestal de MacWorld in S Francisco of doet Apple niet mee dit jaar ?

  11. Holiday line-up is set, als in, je hoeft alleen nog maar te wachten tot kerst? Kan ook!

  12. @4saus:
    Hoeft ook natuurlijk niet voor elke Apple reseller te gelden maar ik kan me goed herinneren dat er verschillende resellers melden dat ze met tekorten zaten in de iMac lijn en dat dat een goede aanwijzing bleek voor de nieuwe Macs.

  13. “the holiday line-up is set” had Schiller toch vorig jaar gezegd, rond deze tijd? Of bedoelt de schrijver van dit artikel dat ook met ‘zou gezegd hebben’.

  14. Er komen geen producten meer bij, maar dat wil niet zeggen dat bepaalde producten geen upgrade meer krijgen. Ik verwacht nog wel een upgrade van de MacBook Pro’s voor de kerst.

    @Jens Kortmeijer: Apple heeft vorige keer al aangegeven dat ze niet meer naar MacWorld gaan. Juist omdat het precies na de kerst is.

  15. Jammer genoeg vier ik nooit kerst met “cadeautjes”, anders stond de Magic Mouse zeker boven aan! Een waardige vervanger voor m’n huidige wired Mac mouse.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.