Reacties voor: Apple gaat homeknop verwijderen op toekomstige iPad?

Apple zou van plan zijn om de homeknop op de volgende generatie iPhone en iPad te verwijderen. Bedienen doe je dan vooral met vingerbewegingen.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 19 reacties

  1. Wordt dan wel moeilijk je iPhone / iPad te bedienen als je deze vasthoudt met één hand.

  2. Lijkt mij op het eerste gezicht een goed idee. Hoe minder bewegende delen die kapot kunnen hoe beter.
    Alleen moet dan de aan/uit knop gebruikt worden om de iPad te activeren en dat is weer onhandig met meer slijtage voor die knop.
    Nou ja, we zullen wel zien hoe ze het gaan doen.

  3. Ik denk dat dit voor het design een goede zaak kan zijn. Maar functioneel lijkt me dit voor de iPhone niks. Ik heb regelmatig een app open staan en mijn iphone in mijn zak. Dan kan ik gewoon zonder mijn iPhone uit mijn zak te halen de app afsluiten en iPhone op slaapstand zetten.. Dit doe ik best wel vaak. Bovendien houdt je je iPhone vaak met 1 hand beet, dat zou dus betekenen dat je wordt verplicht om je andere hand ook te gebruiken..

    Op de iPad moet ik het nog afwachten, dan ben je toch wel met 2 handen bezig. Het hangt dan af van wat voor een beweging er gemaakt moet worden.. Ik ben benieuwd. Zou wel balen zijn als je niet kan kiezen voor een homeknop of juist niet..

  4. Bovendien, hoe zit het dan met het resetten van het apparaat? Als er geen home knop meer is, dan kun je die ook niet meer samen met de sleep/wake knop gebruiken…

  5. @Vinnyme: Hold + Swipe to restart 🙂
    OT: ik zie het niet zitten, je mis toch een stukje. met 1 hand vind ik het minder lekker vast houden..

  6. @MrVerCouter: Als je scherm niet meer reageert kun je toch niet swipen?

  7. Ben benieuwd, klinkt goed. Hoe minder knoppen hoe beter 🙂

  8. Op een iPhone lijkt me dit inderdaad niet handig, aangezien veel (ook ik) de iPhone met 1 hand vasthouden en tegelijk bedienen met die zelfde hand.

    Maar op de iPad daarentegen lijkt me het wel weer erg slim! Want een iPad bedien je toch niet met 1 hand.

    We zullen zien! Interessante ontwikkeling, dat wel.

  9. Ze kunnen hierdoor wel een grotere scherm op de iPhone plaatsen, aangezien er gewoon meer ruimte voor is.. De telefoon zal wel erg strak worden! Alleen de werking ervan vraag ik me af… iPhone heletijd met 2 handen lijkt me onhandig… En ik denk dat ALS ze het zullen de je wss de volumeknop+sleep kan gebruiken voor DFU mode 😉

    Voor de iPad is het wel echt een uitkomst, voelt ook veel natuurlijker en makkelijker met de swipes, waardoor de home-knop niet nodig meer zal zijn..

  10. Verwijderen dat ding 🙂

  11. Ik geloof er helemaal niks van, en wel om de volgende redenen:

    – de homeknop is nu een iconisch anker in het ontwerp én gebruik. Weet je even niet meer wat je moet doen of ben je de weg kwijt? Homeknop. Intuïtief snapt ook iedere gebruiker wat de knop doet, je hoeft er verder niet bij na te denken.
    – een aantal functies zijn afhankelijk van de knop, zoals de muziekcontrols oproepen, screenshots maken en het resetten van het apparaat
    – zonder homeknop kan het apparaat niet meer met 1 hand volledig bedient worden. Dit terwijl dit juist veel voorkomt bij het gebruik van de iPhone bv.

    Bij de iPad zou ik er nog enugzins iets van kunnen voorstellen, maar daar zal het ook een aderlating van usability zijn. Wat wel kan is dat de knop niet meer mechanisch is in de toekomst, maar touch-sensitive, maar er zal buiten het scherm om een mogelijkheid blijven om met 1 tap naar het homescreen te gaan.

    En dat er een extra mogelijkheid komt om naar het homescreen te gaan of van app te wisselen is niet zo raar. In MacOS X kun je ook middels het dock én met appletje-tab wisselen van app.

  12. vergeet lockscreen niet, hoe krijg je het scherm aan?

  13. @yosecret: Door de lockbutton in te drukken?

  14. Ik wil juist meer knoppen op de iPad. Al dat knoploze gedoe bevalt me totaal niet …

  15. De homebutton op de iPad is echt een onding, die zal zeker gaan verdwijnen. Vast nog niet bij de eerst volgende versie, maar daarna zeker.
    Hoe vaak heb je niet dat je niet weet waar die knop is, boven onder, links of juist rechts. Of dat je er tijdens het gamen per ongeluk op klikt (is iedereen wel eens overkomen denk ik). Die homeknop op de iPad gaat echt wel verdwijnen. Een ander iOS apparaat de Apple TV heeft zelfs 0 knoppen. Ideaal, kun je ook niet de verkeerde indrukken 🙂

    Op de iPhone zie ik de knop niet verdwijnen, die wil je immers eenvoudig met 1 hand kunnen blijven bedienen.

    Inmiddels heb ik die swipe gestures kunnen proberen op de iPad, en werkt echt fantastisch.

    We wachten gewoon rustig af wat het gaat worden.

  16. @Paul van Dijk: Ehm, de Apple TV bevat 3 knoppen. En ik denk dat Apple wel zo slim is om de gebruiksvriendelijk hoog te houden. En minder knoppen betekent moeilijker.

  17. @Jan Erik: Ik bedoel de nieuwste Apple TV, die heeft echt geen knoppen.

    Apple reduceert juist het aantal knopjes op devices.
    Time Capsule, Magic Mouse en Magic Trackpad hebben ook 0 knopjes. M’n iMac heeft maar 1 knop en een MacMini en MacBook ook (behalve dan het toetsenbord uiteraard).

    Dus een iPhone met 5 fysieke knoppen is voor Apple’s doen erg veel 🙂

    We zullen zien.

  18. Ik vraag me af hoe dit gaat werken in Bijvoorbeeld de “Piano” Apps en andere Apps waarin MultiTouch op “De Top van haar Kunnen” wordt gebruikt.

    Dadelijk zit je in Plants vs. Zombies precies met 5 vingers op 5 plantjes, waardoor je het Spel Minimized (Back to HomeScreen, red.).

    Enerzijds vind ik Gestures echt geweldig, maar ik werk nu ook al in iCab e.d. dat dit soms best Frustrerend is, wanneer je midden in een 100 berichten tellend Forum een bepaalde Swipe “Probeert” en vervolgens een hele andere Functie aanroept. Erg frustrerend, vooral omdat je dan de pagina weer in moet laden EN het juiste berichtje op moet zoeken.

    Ik ben benieuwd hoe dit tot uitwerking komt.

  19. Iedereen moet straks gewoon hun app updaten. Apple’s wil is wet tenslotte.

    Origineel geplaatst door JunkieXP
    Ik vraag me af hoe dit gaat werken in Bijvoorbeeld de “Piano” Apps en andere Apps waarin MultiTouch op “De Top van haar Kunnen” wordt gebruikt.Dadelijk zit je in Plants vs. Zombies precies met 5 vingers op 5 plantjes, waardoor je het Spel Minimized (Back to HomeScreen, red.).Enerzijds vind ik Gestures echt geweldig, maar ik werk nu ook al in iCab e.d. dat dit soms best Frustrerend is, wanneer je midden in een 100 berichten tellend Forum een bepaalde Swipe “Probeert” en vervolgens een hele andere Functie aanroept. Erg frustrerend, vooral omdat je dan de pagina weer in moet laden EN het juiste berichtje op moet zoeken.Ik ben benieuwd hoe dit tot uitwerking komt.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.