Reacties voor: Apple gaat AirPort Utility-app voor iOS uitbrengen

iOS 5 krijgt een aparte app AirPort Utility, die je uit de App Store kunt downloaden. Hiermee kun je je AirPort basisstation instellen.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl -

Reacties: 8 reacties

  1. Het instellen van een AirPort-netwerk lijkt als functionaliteit uit iOS 5 te zijn gehaald en verplaatst naar een aparte app

    Ja en nee… Ik heb het net gedaan… Mijn extreme gereset naar default en bij wifi kwam opeens een optie om een nieuw netwerk in te stellen… Die gekozen naam opgegegeven, wachtwoord etc en klaar was kees… Daarna verdwijnt die optie en als je dan je netwerkt kiest heb je de optie zoals in het artikel uitgelegd. Dus een nieuw netwerk kun je opzetten zonder de airport utility en daarna heb je hem wel nodig.

  2. stel: ik heb alleen een ipad 2 (wifi versie)
    mijn routertje gaat naar de zak en ik ga, omdat ik zo te vrede ben over apple, om een airport… hoe stel ik die dan in? heb geen toegang tot internet toch of wel?

  3. @patrick: zie antwoord Eddy

  4. Dat zou erg mooi zijn, een aparte Airport Utility app. Volgens mij hebben veel mensen hierom gevraagd, zo ook ik. Wanneer je namelijk in een hotelkamer zit met alleen bedraad netwerk, n iPad & Airport welke een instelling verandert moet hebben omdat er iets mis is, kun je dus niets als je geen laptop bij hebt! Een erg welkome app imho.

  5. @hub… Eindelijk iemand die wel leest 🙂

  6. Downloaden wordt druk op 12 oktober.

  7. Er is trouwens nu ook een privémodus toegevoegd aan Safari. Deze kan je vinden onder de instellingen.

  8. Logisch, de iPad, iPhone etc worden vanaf iOS 5 apparaten waarbij je geen computer meer nodig hebt om in gebruik te nemen. Vaak genoeg moet ik toch een duidelijke uitleg geven over het ‘opstarten van de iPad’ en dat je hier nog een pc voor nodig hebt met iTunes

    Wanneer je geen pc in huis hebt (ja! ze bestaan nog!) kom je van een koude kermis thuis. Wanneer je dat straks niet meer nodig hebt heb je opeens een pc nodig om je airport device in te stellen?? Ook niet meer nodig dmv deze mogelijkheid!

    Een iPad en een airport express zal een veel verkochte combi worden in de toekomst! Wanneer de iPad gebruiker straks ook nog eens zou kunnen backuppen op een Time Capsule, naast de iCloud backup, lijkt me het geheel pas echt compleet!

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.