Reacties voor: Apple en Foxconn overwegen schermenfabriek van $7 miljard in de VS

Apple en Foxconn overwegen een schermenfabriek in de VS, maar dan moeten er volgens topman Gou wel gunstige regelingen komen.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 9 reacties

  1. “In de toekomst betalen mensen misschien wel $500 meer voor een product, maar die werkt niet noodzakelijk beter dan een $300 telefoon”, aldus Gou.

    Dat maakt ipv een $300 artikel een $800 artikel, een prijsverhoging van ruwweg 175%.
    Klopt dat wel?

  2. Ik ben geen fan van trump. Maar je moet wel zeggen dat veel bedrijven toevallig ineens immense investeringen in de VS doen. ( Amazon, Apple, IBM,… )

    Wie had gedacht dat een grote mond echt jobs zou creëren? …

  3. En Trump blij.

  4. Origineel geplaatst door Jonathan
    Ik ben geen fan van trump. Maar je moet wel zeggen dat veel bedrijven toevallig ineens immense investeringen in de VS doen. ( Amazon, Apple, IBM,… )

    Wie had gedacht dat een grote mond echt jobs zou creëren? …

    Mja.. maar of dat een goede ontwikkeling is? Ik zag van de week ergens een mini-docu over de vorige keer dat een Amerikaanse President alleen nog maar Amerikaanse producten wilde. Dat leidde tot een gigantische crisis over de hele wereld.

    (Hier een artikel die de situatie beschrijft)

    Om het even beperkt te houden tot deze situatie, is het natuurlijk mooi dat er een paar duizend banen komen voor Amerikanen, maar een meervoud van dat aantal verliest hun baan in landen waar werkgelegenheid nog veel schaarser is. Plus als bijkomend effect dat de eindproducten ook nog eens duurder voor ons zullen worden.

  5. Trump wordt inderdaad op z’n wenken bediend. Tim Cook was al een paar maanden nerveus, nadat Trump over importheffingen begon. Overigens zou het hier niet gaan om een direct Foxconn bedrijf, maar een beeldschermenfabriek van Sharp, dat onlangs is overgenomen door Foxconn. Apple gebruikt al langer beeldschermen van Sharp in iPhones en Macs. Ik begrijp trouwens niet waarom Apple het niet zelf gekocht heeft. Sharp stond al een tijdje in de aanbieding en maakt altijd al goede beeldschermen. “De vraag naar grotere beeldschermen groeit”…..komt mijn Apple MacOS Smart Televisie eindelijk in zicht?? (M’n 11 jaar oude Sony LCD TV gaat niet zo lang meer mee, denk ik…)

  6. Ik vind het grappig dat sommige mensen nog denken dat er een Apple Smart Televisie komt. Apple heeft al meermaals duidelijk gezegd dat ze in de TV industrie geen toekomst zien en dat ze niet nu, en niet in de voorziene toekomst TV’s gaan en willen produceren. Ze zeiden meermaals dat na alle kosten voor de productie van een TV, er geen winstmarge is wat hun überhaupt zou interesseren.

  7. Worden iphones en ipads nog duurder!
    Overigens leidt protectionisme (wat Trump voorstaat) bijna altijd tot crisis.

  8. Origineel geplaatst door Naam

    “In de toekomst betalen mensen misschien wel $500 meer voor een product, maar die werkt niet noodzakelijk beter dan een $300 telefoon”, aldus Gou.

    Dat maakt ipv een $300 artikel een $800 artikel, een prijsverhoging van ruwweg 175%.

    Klopt dat wel?

    Nee dat klopt niet.
    Het is 266%
    🤐

  9. Ik wil niet betweterig doen maar de prijsverhoging is $500. Dit is ($500/$300/100%)x100%= 166,66%.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.