Reacties voor: Apple maakt Foto’s slimmer met kunstmatige intelligentie

Apple heeft kunstmatige intelligentie toegevoegd aan Foto's, zodat alle afbeeldingen netjes gesorteerd worden. Dit noemen ze Aandenkens (Memories) en er kunnen zelfs korte video's van gemaakt worden.
Redactie iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 12 reacties

  1. 11.000.000.000 berekeningen per foto, sure…
    Stel dat een iPhone 1.000.000 berekeningen per seconde per foto zou kunnen uitvoeren, dan is hij per foto ruim 3 uur bezig!!! Vraag me dan echt af WAT voor berekeningen dat zijn want voor een beetje intelligente en significante berekening is 1 miljoen per seconde natuurlijk al extreem veel.

  2. Fijn dat hij maar 5GB aan foto’s hoeft te analyseren 😉

    Of zou Apple eindelijk eens wat meer free cloudspace geven?

    (we hebben trouwens 50GB hier thuis, kost een euro per maand)

  3. Origineel geplaatst door Bas the boss!
    11.000.000.000 berekeningen per foto, sure…

    Stel dat een iPhone 1.000.000 berekeningen per seconde per foto zou kunnen uitvoeren, dan is hij per foto ruim 3 uur bezig!!! Vraag me dan echt af WAT voor berekeningen dat zijn want voor een beetje intelligente en significante berekening is 1 miljoen per seconde natuurlijk al extreem veel.

    1 miljoen per seconde is niets. Zoek eens op MIPS of instructions per second.

  4. @Gabor: Dat zijn alleen instructies per seconde (AND, OR, SHIFT, etc.) maar is geen betekenisvolle berekening maar gewoon een bitje verschuiven. Apple doet voorkomen of er miljarden intelligente berekeningen aan te pas komen per foto…

  5. “Het knappe van Apple’s nieuwe fotofuncties is dat alles lokaal werkt”

    Kan knap zijn maar is zeer onpraktisch. In ieder geval voor mij. Ik heb in Google Foto’s meer dan 100.000 foto’s staan. Daar is ordening dan ook zeer op z’n plaats. In deze tijd heb je toch niet zoveel meer lokaal staan? Ordening is bovenal nuttig voor oude foto’s. Alles wat je bv ooit ingescand hebt, ga je toch niet weer verplaatsen naar je iPhone? Even nog los van de vraag hoeveel foto’s je lokaal kwijt kunt, ik vrees dat er geen model is die mijn 100.000 + foto’s aankan…

  6. Ik heb meer dan 18000 in de cloud staan en toch worden ze allemaal meegepakt, ook met de gezichtsherkenning. Dus lokaal betekend bij Apple ook in de iCloud gok ik dan maar. Werkt trouwens wel super, al heeft hij bij kinderen wel wat moeite. Soms herkent hij zelfs een half gezicht ver achter in een foto. Ook krijg je automatisch steeds meer herinneringen. Alleen de herinneringen van “op deze dag” kloppen niet echt. Bij “op deze dag” ga je (lijkt mij) uit van vandaag, maar staan gewoon datums bij van eergisteren. Naar we zitten nog in Beta dus alle ruimte voor verbetering. Ik ben er iig super blij mee. Ga maar eens in 18000 foto’s op zoek naar je oma, nu heb je maar 1 foto nodig om ze (bijna) allemaal te krijgen.

  7. Kan je die memorries ook uit zetten ?, mijn telefoon hoeft niet constant mijn foto’s te door zoeken en filmpjes er van te maken.

  8. @Dennis: hij maakt alleen filmpjes als je op de “play” knop drukt.

  9. @Bas the boss!: Leuk bedacht, maar ook in (giga)FLOPS draait een mobiele CPU z’n hand niet meer om voor dergelijke cijfers, en dan heb je het echt niet over de simpele logische bitsgewijze bewerkingen die jij noemt. En wat te denken van de krachtige GPU’s in iPhones en iPads? Die zijn bij uitstek bedoeld voor beeldverwerking, realtime op bewegende beelden dus laat staan dat ze met foto’s moeite zouden hebben…

    Welkom in de 21e eeuw, ook zonder dat jij weet waar de klepel hangt heeft de klok niet stilgestaan 😉

  10. Hopelijk werkt de collectie optie beter dan Google want de zgn collecties klopt weinig van, bijvoorbeeld in mijn collectie van eten staan weinig foto’s van eten maar meer van plekken waar je evt een snelle hap naar binnen kunt werken (een trap) of exclusief kunt eten (harmony of the seas).

  11. Origineel geplaatst door Leo
    Hopelijk werkt de collectie optie beter dan Google want de zgn collecties klopt weinig van, bijvoorbeeld in mijn collectie van eten staan weinig foto’s van eten maar meer van plekken waar je evt een snelle hap naar binnen kunt werken (een trap) of exclusief kunt eten (harmony of the seas).

    Opmerkelijk, dat is niet mijn ervaring. De zwaktes van Google liggen bij locaties die ze zelf moeten bepalen aan de hand van de omgeving (geen gps dus uiteraard), ik ben zo te zien op locaties geweest waar ik nog nooit geweest ben… En vreemd genoeg bij dieren. Menig konijn bv wordt beledigd door het een hond te noemen… De rest vind ik zeer goed. Vooral de gezichtsherkenning. Van baby tot bv 60 jaar, hij koppelt ze aan 1 persoon met maar zelden een fout erbij. Ben benieuwd of Apple dit ook zo goed kan. Met ook de vraag of ze dit zomaar dan mogen uitrollen in Europa. Want vanuit privacy wetgeving heeft Google dit uitgeschakeld (wat dan weer simpel te omzeilen valt).

  12. Origineel geplaatst door Ferryman
    @Bas the boss!: Leuk bedacht, maar ook in (giga)FLOPS draait een mobiele CPU z’n hand niet meer om voor dergelijke cijfers, en dan heb je het echt niet over de simpele logische bitsgewijze bewerkingen die jij noemt. En wat te denken van de krachtige GPU’s in iPhones en iPads? Die zijn bij uitstek bedoeld voor beeldverwerking, realtime op bewegende beelden dus laat staan dat ze met foto’s moeite zouden hebben…

    Welkom in de 21e eeuw, ook zonder dat jij weet waar de klepel hangt heeft de klok niet stilgestaan 😉

    Prima gezegd! Maar vrees dat als het om zelflerend vermogen gaat, dat dat bij hem alleen op zijn iPhone beschikbaar is. Hij blijft gewoon dergelijke onzin voor waar verkopen in de hoop dat als hij maar hard genoeg blaast mensen onder de indruk zullen zijn. Maar wie weer dat hij volgende keer toch eens eerst eea uitzoekt🤔. De wonderen zijn de wereld nog niet uit misschien😉

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.