Reacties voor: Apple moet FBI helpen met ontgrendelen iPhone van terrorist

Een Amerikaanse rechter heeft Apple gevraagd om technische assistentie te leveren bij het ontgrendelen van de iPhone van een terrorist. Apple heeft echter eerder al gezegd dat alleen de gebruiker toegang heeft tot de gegevens van een vergrendelde iPhone.
Benjamin Kuijten | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 20 reacties

  1. Goed om te horen dat mijn data veilig is wanneer m’n iPhone gestolen wordt.

  2. Een Amerikaanse rechter heeft besloten dat Apple de FBI moet helpen bij het toegankelijk maken van de iPhone VAN DE schutter die in december 2015 veertien mensen ombracht in het Amerikaanse San Bernardino.

  3. Toch wel apart.Het kan niet.Ik wil toch.Het kan ECHT niet.IK WIL TOCH!Ja maar het kan gewoon niet.Dan laat ik de rechter roepen dat ik toch echt wil!!!

  4. De rechter kan wel meer willen.
    ( er moet gewoon in hoger beroep worden gegaan ) die mensen zijn inmiddels al dood. ( de schutters )

    ( mijn medeleven gaat uit naar de slachtoffers )

    Kan niet , gaat niet , gewoon niet doen!

    Apple heeft hier niet de de mogelijkheid toe
    En gaat dit ook niet doen. En moet dit ook niet doen. 1. Privacy recht.
    2. Ze hebben dit inderdaad al eerder aangegeven dat dit niet mogelijk is.
    Hiermee zouden ze hun geloofwaardigheid verbreken.
    En als ze dit wel doen moeten ze er meer doen en dat zou dom zijn , want dan is hun security niks meer waard.
    Ze hadden hier geen toegang toe hadden ze zelf aangeven.

  5. Natuurlijk kan Apple dat wel. Echter er is een hoger politiek spel bezig tussen de technologie reuzen en de Amerikaanse overheid of er bewust achterdeurtjes ingebouwd moeten worden die door overheden gebruikt kan worden bij ernstige misdaden. Dat echter ook weer misbruikt kan worden door criminelen. Maar het kan bijna niet anders dat er echt wel een manier is waarop de data te achterhalen valt. Zeker op de iPhone zelf (kwestie van het ding volledig uit elkaar halen (letterlijk vernietigen) en de geheugenchips dumpen en daarna hopen dat je iets van die data puzzel kan oplossen of kraken). iCloud is lastiger omdat de gegevens op een server staan. Tegelijkertijd is dat ook eenvoudiger want dan heb je alleen een wachtwoord nodig (zolang tweestapsverificatie uit staat).

  6. Als de rechter opdracht geeft dan moet Apple er aan voldoen.
    Ze hebben er ook mogelijkheden toe: aan de achterkant hebben ze de mogelijkheid om met brute force de icloud inlog te kraken van de terrorist, zonder de beperking van een beperkt aantal pogingen op de iphone zelf of de website.

    Wel fijn om te weten dat de FBI er zonder court order ook echt niet bij kan.

  7. Met het openen van deze desbetreffende iPhones komen de doden echt niet meer tot leven , CASE CLOSED!

    En btw de schutters zijn inmiddels overleden. Net als de slachtoffers.

    Ze hebben deze mensen zelf toegelaten in de USA.

    En je kan toch niet in iemands hoofd kijken. Wat voor zieke plannen deze mensen hebben.

    O.a de FBI , moet hier preventiever mee om gaan. En het niet zo zeer laten afhangen van een iPhone.

    PRIVACY , is dit niet belangrijk meer ?

    Natuurlijk is wat er gebeurd is erg.
    Maar laat dit niet zo afhangen van een iPhone. Om Apple’s privacy en die van hun klanten te schenden op basis van de empathie die men heeft voor de slachtoffers!

  8. Op naar het suprême court !

  9. Die rechter heeft zelf van geen iPhone
    Noch voldoende respect voor andermans privacy , want zoals ik eerder al aangaf ; ALS ze het voor elkaar krijgen deze iPhone te bricken ; volgen er HELAAS meer, wat ik ten zeerste zal betreuren.

    ( In dat geval ; RIP PRIVACY )

  10. Origineel geplaatst door WvB22
    Natuurlijk kan Apple dat wel.

    Waarom denk je dat?
    De beschrijving van de implementatie met de Security Enclave maakt het mogelijk dat zelfs Apple er niets aan kan doen: De Security Enclave zorgt voor de delay en het wissen van de AES keys die nodig zijn om alle data op de flash opslag te decrypten. Als ze het goed ontworpen hebben (en dit is erg basic) accepteerd de Security Enclave alleen nieuwe firmware als het systeem unlocked is. Hiermee kun je er dus niet omheen.

    Er is echter maar een probleempje: De iPhone 5C heeft dacht ik geen Security Enclave…

  11. (Red.) Verwijderd: discriminatie. Eenmalige waarschuwing. Deze reactie is door een moderator verwijderd omdat deze niet aan onze reactierichtlijnen voldoet. Antwoorden op deze reactie zijn mogelijk ook verwijderd.

  12. Dus de fbi willen gewoon een bot program erop los kunnen gooien totdat t juiste wachtwoord wordt geraden..en oops de bot program wordt “gestolen” en valt in handen vn criminelen of andere instanties..nu kan iedereen je iphone in.

  13. Hoewel ik mee eens ben dat privacy belangrijk is, is het natuurlijk niet alleen maar van belang dat de schutters dood zijn. Wellicht hebben ze plannen voor mogelijke andere aanslagen, of met andere mensen. En sowieso de hele planning kan net zo interessant zijn, om mogelijke andere mensen/handlangers te vervolgen.

  14. @Jordy: precies wat ik dacht, 1!

  15. Het Ministerie van Justitie laat weten dat ze slechts toegang wil tot een enkel apparaat

    Tuurlijk. En dan slechts toegang tot het volgende ‘enkele apparaat’… Enzovoort…

  16. Privacy vind ik heel belangrijk en nog belangrijker dat criminelen heel moeilijk bij mijn data kunnen als ik goed en slim omga met de beveiliging in mijn telefoon. Echter ik snap ook wel dat organisaties als een FBI bij de data van telefoons wil kunnen om zaken op te lossen. Moet ook kunnen nadat een rechter toestemming heeft gegeven. Het belang tussen privacy en het oplossen/voorkomen van ernstige misdrijven is dan al gedaan. Van een rechter mag je verwachten dat hij de belangen goed kan afwegen. De mobiele telefoon is het allerbelangrijkste informatie en communicatie middel geworden van zo’n beetje iedereen. Dus ook van terroristen en zware criminelen. Zonder die gegevens gaat het zeker een stuk moeilijker worden om criminelen en terroristen te bestrijden. Nu zijn vele terroristische aanslagen nog relatief klein. Maar wat als er weer iets wordt voorbereid op de schaal van 11 september of erger (nucleaire vuile bom bijv, of zenuwgas). Ik denk toch dat veel mensen graag willen dat een overheid dat kan voorkomen of in ieder geval alles inzet om zijn burgers te beschermen. Maar wel pas toegang na een rechterlijk bevel.

  17. (Red.) Verwijderd: persoonlijke aanval. Deze reactie is door een moderator verwijderd omdat deze niet aan onze reactierichtlijnen voldoet. Antwoorden op deze reactie zijn mogelijk ook verwijderd.

  18. Over dat de rechter de belangen ( qua privacy ) wel in acht neemt ; voor de terrorist is dit MISCHIEN niet meer van belang.

    Maar voor alle mede gebruikers van Apple wel.

    Want als je deze deur opent is het einde zoek. Net als die van alle andere iOS gebruikers.

  19. (Red.) Verwijderd: persoonlijke aanval. Deze reactie is door een moderator verwijderd omdat deze niet aan onze reactierichtlijnen voldoet. Antwoorden op deze reactie zijn mogelijk ook verwijderd.

  20. Wat zijn dat voor sukkels bij de FBI. er staan op het internet genoeg programma’s om die code te achterhalen. Er is zelfs een website die dit kan, iPhone aansluiten en code wordt gezocht. Ik was een keer m’n. Code kwijt voor beperkingen, in een uur had de site hem gevonden. Vraag me niet welke site het was, dat weet ik niet meer, maar had hem gewoon via Google gevonden.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.