Reacties voor: Apple wil voorkomen dat ‘evil twin’ jouw iPhone kan ontgrendelen

Face ID veiliger voor tweelingen
Face ID is veiliger dan veel andere methoden voor gezichtsherkenning. Maar toch kan het voorkomen dat een 'evil twin' toegang krijgt tot het toestel als tweelingen erg op elkaar lijken. Apple wil dat oplossen.

Reacties: 5 reacties

  1. Gelukkig lijken m’n zonen en ik niét zoveel op elkaar dat we Face ID kunnen foppen, al kunnen we wél allemaal elkaars Siri laten antwoorden 😜

  2. Dat FaceID veiliger is dan TouchID geloof ik helemaal niet. Tenslotte kan je zien of mensen op elkaar lijken. Maar zie je niet op het oog dat een vingerafdruk op elkaar lijkt.

  3. FaceID zal prima zijn en omdat er weinig identieke gezichten zijn zal deze risicofactor zo klein zijn dat die geen zichtbaar effect heeft op de veiligheidsstatistiek. Maar het blijft voor mij een raadsel waarom de TouchID door Apple gelijk helemaal uitgefaseerd is vanaf iPhone X. Dat maakt dat ik geen nieuwe iPhone wil kopen, want voor mij werkt TouchID subliem, ook al is die 20x onveiliger. Mijn PIN is nog veel onveiliger, dus waar heb je het over?
    Voor mijn gebruik is FaceID in te veel situaties gewoon niet praktisch, terwijl het intypen van je PINcode omslachtig is. Kortom: Ik wil gewoon een iPhone XI met TouchID!

  4. @Walden: ik wil gewoon een iPhone met Touch ID en Face ID!

  5. Mijn dochter kan mijn telefoon ook unlocken. Ik heb mijn gezicht en die van mijn zoon toegevoegd, maar blijkbaar heeft ze een goede match met mij of mijn zoon (ze zijn geen tweeling)

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.