Reacties voor: Apple wil exclusieve deals met Taylor Swift en andere artiesten

Apple wil exclusieve deals sluiten met Taylor Swift en andere bekende artiesten voor de vernieuwde Beats Music muziekdienst.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 11 reacties

  1. Ik ben benieuwd. De reden waarom ik nu nog altijd muziek koop via iTunes is omdat de muziek dan voor altijd van mij blijft. Wanneer ik stop met betalen voor Spotify blijf ik achter met niets.

    Dat zal nu niet gaan veranderen, maar misschien dat ik het dan toch een keer ga overwegen.

    De dienst zal trouwens eerst wel weer jaren lang in heel veel landen behalve Nederland beschikbaar komen.

  2. het verdienmodel is gewoon veranderd. Je moet als artiest nu weer echt doen wat hoort om geld te verdienen; je vak uitoefenen door op te treden en muziek te maken. In plaats van achterover leunen en kijken hoeveel mensen je kopietjes van je gemanipuleerde opname kopen. Die tijd is voorbij. Gelukkig.

    En zo’n over het paard getild kind als Taylor Swift is helemaal walgelijk. €64 miljoen verdiend in 1 jaar en dan zeggen dat je ‘kunst’ (kopietjes van gemanipuleerde opnames) niet genoeg betaald wordt op Spotify. Teiltje graag

  3. (Red.) Deze reactie is door een moderator verwijderd omdat deze niet aan onze reactierichtlijnen voldoet. Antwoorden op deze reactie zijn mogelijk ook verwijderd.

  4. @MoBieler: 100% mee eens! Artiesten (en voetballers en acteurs en …) worden zó overgewaardeerd. Hoop ook inderdaad dat dit iedereen weer enigszins met beide voeten op de grond plaatst…

  5. Apple: lekker op tijd in de streaming business !
    Succes met dit soort business partners (Swift, De Dré) van het type snelle geld maar weinig held.
    Ik kijk alleen maar naar aanbod dus blijf lekker bij Spotify

  6. Ik denk dat het probleem eerder bij het verdienmodel van de gevestigde muziek-orde en hun politiemacht zit. Alleen maar blind naar dollartekens staren heeft zijn tijd langzaamaan wel gehad. Ik vraag me alleen af of ze het door hebben 😉

  7. @Knarf: Ben ik niet met je eens. Hebben een ongelofelijk zwaar leven waar jij niet zomaar mee zou willen ruilen, dus overgewaardeerd, nee dat vind ik niet.

  8. @Brian: Dat dacht ik ook altijd. Ik heb vooral mooie klassieke muziek gekocht op iTunes en het zit fijn in de Cloud, maar ik zit hiermee wel aan Apple vast, tenzij ik het op een externe schijf weet te krijgen. De muziek is dus een beetje van mij en een beetje van Apple.

  9. @Karin: Wat een onzin. Met iTunes downloads kun je gewoon alles wat je wil

  10. Exclusieve deals zijn leuk voor de marketing van Apple, maar natuurlijk waardeloos voor de consument.

    Als gebruiker ben je er immers bij gebaat dat het aanbod van je muziekdienst zo groot mogelijk is, want anders moet je meerdere abonnementen gaan afsluiten.

  11. @online: ‘ongelofelijk zwaar leven’… mag ik hier even smakelijk om lachen? 😉

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.