Reacties voor: Apple erkent dat batterijproblemen nog niet geheel verholpen zijn

Apple geeft aan dat de batterijproblemen van veel gebruikers zijn opgelost door de update naar iOS 5.0.1 gisteren, maar het bedrijf erkent dat er nog steeds problemen zijn.
Elger van der Wel -

Reacties: 133 reacties

  1. inderdaad, nog geen ****en van gemerkt

  2. Nog niet geheel of geheel niet?!

  3. Sinds de ios update 5.0.1 is er bij mij ook geen verandering te merken bij men iphone 4s
    De batterij gaat even snel leeg als daarvoor maar wat is snel hé,sinds de laatste volledige
    oplading sta ik nu op 71% na 3 uur actief gebruik & 14 uur standby.
    Dat valt dus nog wel mee denk ik al kan het beter natuurlijk.

  4. Precies al veel veranderd sinds Phil Schiller aan het roer staat, onder Steve had men dit soort dingen met klem ontkend.

  5. Als ze nou eens beginnen met een optie om 3G uit te zetten…

    Zou een flinke stap voorruit zijn voor de batterij duur.

  6. Mijn 3GS loopt nu de update nog sneller leeg! Echt absurd snel, van 100% tot 15% in 2,5 uur. Snap niet dat deze update uitgebracht word, zeker nu het een hot item is, dan verwacht je toch echt een oplossing als je de update start. Erg jammer…

  7. Bij mij was het prima, maar is de batterijduur significant verslechterd na 5.01.

    Hebben meer mensen dat?

  8. Ben ik blij dat ik bij 5.0 gebleven ben. T is dus niet eens geheel verholpen en meer kans op toekomstige jailbreak aangezien ze waarschuwden voor 5.0.1 ;D

  9. Ze beloven dat een simpele software update alles zou oplossen, wat het vervolgens dus niet doet… Hmmm… waar ken ik dit van? iPhone 4 – Antenna-gate?

  10. Geen last van en ik heb een 4s

  11. Ik wacht nog wel even rustig af met 5.0 op m’n 4S tot er echt een update is die dit probleem verhelpt. Overigens ben ik een van de weinigen zonder batterijklachten.

  12. Inmiddels alle 150 reacties van gisteren bekeken. Bij de één beter, bij de ander slechter en alles ertussen in. De een heeft er meer kijk op dan de ander (zoals ik 🙂 om te weten wat er (bewust of onbewust) aan of uit staat (Locatievoorzieningen, 3G, Bluetooth, noem maar op) en wat deze zaken voor stroom trekken. Ik zou het niet weten. Maar volgens mij krijg je dan automotatisch vergelijking van appels met peren.

  13. Kan het niet zo zijn dat die dubbele antenne op die iPhone 4S de meeste problemen veroorzaakt? En dat dan iOS5… Die widgets in het Notification Center, zou het niet zo kunnen zijn dat die steeds op de achtergrond informatie opvragen en blijven draaien etc.?

  14. Ik heb er niet veel van gemerkt, heb zelf een iphone 4s. Ik heb gisteren tot vanochtend tot 10 uur opgeladen. Het is nu 23:30 mijn accu is op 50%. Wel netjes maar ik ben niet intensief bezig geweest de hele dag door. Een optie helpt ook: iphone 4s paar keer de accu helemaal leeg maken daarna opladen dit 4 a 5 keer doen. Helpt wel. Tenminste bij mij heeft het wel geholpen. Ik heb ios 5

  15. …Bovendien, is het niet ridicuul dat een dag na een update wordt erkend (sportief, dat dan weer wel) dat een (vermeend) euvel niet (volledig) is verholpen? Maar goed, misschien wordt er in de toekomst eerst getest.

  16. Aanmerkelijk beter sinds 5.0.1 !

  17. Erger geworden met ios 5 was het 14 uur met een charge, nu is het nog maar 5 uur tot 50%

  18. Nix van gemerkt hoor !! Heb 5.0 4S Batterij gaat 1 dag mee !! Nix te klagen ..

  19. Heb een 3GS, geen probleem met batterijduur maar had de 5.0.1 wel gedownload met de hoop dat de batterijduur beter zou worden maar heb er niet veel van gemerkt. Het lijkt dezelfde te zijn gebleven.

  20. Na update niets veranderd. Eerder iets verslechterd.

  21. mijn 4s heeft hier ook geen last van, tenminste.. hij gaat een dag mee met intensief gebruik vind ik netjes!

  22. Mijn 3GS’je draait op de 1 naar laatste Beta van iOS 5, daar deed de batterij het perfect op! Helaas werken daardoor sommige dingen niet, maar mijn batterij duur gaat voor!

  23. Ik merk weinig verschil tussen 5.00 en 5.01 op mijn 4S. In beide gevallen nog veel slechter dan mijn 3G met zijn vermoeide 2 jaar oude batterij. Bij matig gebruik gaat de batterij net geen werkdag mee.

  24. Heb een iPhone 3GS en merk dat de accu ongeveer netzo snel leeg gaat als voorheen. Draai nu met iOS 5.0. iPhone is al wel bijna 2 jaar oud, dus de accu zal ook wel minder worden zo langzamerhand. Om de accu (zelf) te vervangen wordt ook weer een dingetje. Tsjonge jonge, moet dat hele ding uitelkaar slopen. Wie verzint dat???

  25. Nou, wacht ik dan wel even met updaten tot alles is opgelost…

  26. 3 uur en 25 minuten gebruik en 22 uur en 47 minuten standby. Batterij staat nu op 51%. Een immense verbetering dus voor mijn 4s!!

  27. Ik merk inderdaad vrij weinig verschil met iOS5.0. Sta nu met iOS5.0.1 op 81% met 1 uur 22 minuten gebruik en 6 uur 31 minuten stand-by. Voor mij dezelfde snelheid als met 5.0.. kan alleen maar beter worden.

  28. Nog geen problemen gehad met de batterij duur van de 4S. De batterij gaat veel langer mee dan de 3GS. Althans dat is mijn ervaring

  29. Origineel geplaatst door JohnnyricoMC
    Precies al veel veranderd sinds Phil Schiller aan het roer staat, onder Steve had men dit soort dingen met klem ontkend.

    Het is Tim Cook die aan het roer staat.

  30. @JohnnyricoMC: EHMM toen steve jobs nog aan het roer zat werd alles niet herkent en kon het allemaal niet want het lag altijd aan de gebruiker. Men kunt de antenna gate er weer bij halen bijvoorbeeld.

  31. Geen last hier op mijn 4s. Wel gelijk in het begin een paar keer helemaal leeg laten lopen. Soms bleef hij een half uur op1% staan. Wellicht iets met de batterijduur indicator te maken?

  32. Ik heb ook soms problemen met mijn muziek slaat soms nummers over of speelt ze gwn niet af … 🙁
    Zijn er nog mensen met dit probleem ???

  33. Sinds dat ik ook IOS 5 heb geinstalleerd loopt batterij binnen halve dag leeg. Ik MOET elke dag opladen. Had ik maar nooit moeten updaten van IOS 4. Dit is echt absurd

  34. Mijn advies. Geen 4 aanschaffen. Blijf bij de 3G. Je ziet de batterij leeglopen. Had ik bij de 3G geen last van. Bijna 2 dagen. Nu paar uur.

  35. standby: 1dag 3 uur
    gebruik: 6 uur , 6 min

    baterij: 33%

    Is dat een beetje goed?
    ik heb geen idee , heb geen vergelijkingsmateriaal

  36. Ook bij mij staat het percentage na een half uur al 3/4.

  37. Raar, m’n iPhone loopt sneller leeg dan met beta2 van 5.0.1 …

  38. Heb geen klachten met mijn 4s. Na een hele dag is ie van 100% naar zo’n 30% gegaan, maar dan heb ik wel gemaild, getwitterd, online muziek geluisterd en wat potjes wordfeut gespeeld. Oh ja ook een paar foto’s en filmpjes gemaakt. Niet slecht dan toch?

  39. Bij mij is het veel verbetert sinds de update,gebruik 2uur en 37 min,stand-by 22uur en 42 min en nog 57 procent batterij over!

  40. Is de slechte batterij duur ook op een ipod touch?

  41. Ik vind de update prima tot nu toe. Afgelopen nacht even getest. 100% naar 98% met 10,24 uur standby en 14 minuten gebruik.

    Bij normaal gebruik zoals muziek luisteren en internetten is het verbruik ook prima te noemen. Telefoon gaat met gemak 24+ uur mee met enkelenuren gbruik.

    Enige waar ik batterij problemen zie is wordfeud. Die trekt mijn iphone met tientallen % leeg in een tijd van een paar uur

    Iphone 4. 3g en wifi aan,push aan, systeem locations uit zoals iads en tijd.

    Trouwens, ik lees dat mensen de 3g willen uitzetten, maar dat kan toch gewoon?

    Instellingen / Algemeen / netwerk

    Mobiele data aan en schakel 3g uit en je hebt alleen gprs.

    Die optie is er in 5.0.1 gewoon

  42. Na de update is er toch meer stand-by tijd van m’n iphone 4s.Gistere ochten geladen en veel gebruik gemaakt van nieuws apps. en vandaag nog maar 50% accu duur over!

    Dat was voor de update dus niet.

  43. Origineel geplaatst door Ternerito
    Ik vind de update prima tot nu toe. Afgelopen nacht even getest. 100% naar 98% met 10,24 uur standby en 14 minuten gebruik.Bij normaal gebruik zoals muziek luisteren en internetten is het verbruik ook prima te noemen. Telefoon gaat met gemak 24+ uur mee met enkelenuren gbruik.Enige waar ik batterij problemen zie is wordfeud. Die trekt mijn iphone met tientallen % leeg in een tijd van een paar uurIphone 4. 3g en wifi aan,push aan, systeem locations uit zoals iads en tijd.Trouwens, ik lees dat mensen de 3g willen uitzetten, maar dat kan toch gewoon?Instellingen / Algemeen / netwerkMobiele data aan en schakel 3g uit en je hebt alleen gprs.Die optie is er in 5.0.1 gewoon

    Jij hebt blijkbaar geen 4s.
    Voor de rest heb je gelijk. Systeem locations iads en tijd uitzetten deed bij mij wonderen voor de batterijduur.

  44. Batterijprobleem niet opgelost en ik lees berichten dat de update andere problemen veroorzaakt. Wat is advies: update installeren of nog even wachten?

  45. Ik heb nog steeds dezelfde batterij problemen. Daar komt nu na de update nog bij dat ik continu signaal verlies!!!! Spijt, spijt, spijt!!!!

  46. Ik vergeet hem ‘s nachts nog wel eens aan t kabeltje te doen zodat ‘ie de volgende dag weer 100% heeft. Als ik ‘t vergeet heb ik de volgende dag weinig batterij.. Maar nu is m’n iPhone ‘s ochtends gewoon leeg :s

  47. Ik heb gister mijn 4s binnen gekregen, ook deze gelijk een update gegeven naar 5.0.1

    heb veel met Siri lopen spelen, van alles gedaan met mijn iphone, heb hem opgeladen tot 82 procent, word nu wakker en hij staat nu op 52 procent, geen batterij probleem hier, laad je batterij eens helemaal leeg gaan, en hang hem dan aan je stopcontact (netstroom) en laad hem ff 100 procent en herhaal dit vaker,

    Bij mij werkt hij gewoon top, zelfde als bij mijn iphone 4 die ik toen had

    en bekijk deze website eens,,

    http://appletips.nl/ios-5-de-batterijduur-vergroten/

  48. Dus per saldo 30% die geen verbeterde batterijduur heeft gekregen (op jullie poll)
    Dat is niet mis.
    Ligt het nou aan mij, of communiceert Apple ineens met de buitenwereld?

  49. @Saimun: Mijn 3gs maakte gisteren na de ota update ook even sprongetje van 45 naar 27%. Ben vervolgens gaan kijken bij de instellingen en heb de volgende aanpassingen gedaan. Ik heb bij iCloud de foto stream uitgezet en bij opslag beheer twee grote folders uitgezet, al waag ik te betwijfelen of dat laatste nut heeft, de twee grootste heb ik nml. gewoon aan laten staan.
    Vervolgens de telefoon leeg laten lopen en aan de oplader gehangen. Resultaat vanmorgen het duurde 2,5 uur voordat hij 1% versprong in standby. Wifi en 3G staat altijd aan bij mij.

  50. Mijn batterij is na de update 5.0.1 minimaal 25% verslechterd. Nu heb ik naast het antenneprobleem ook nog een slechte batterij. Als iPhone 2 , 3 , 3GS en nu iPhone 4 bezitter begin ik toch mijn twijfels te krijgen of ik me eigen niet mee heb laten slepen in deze hype.

  51. Origineel geplaatst door Peter
    Heb geen klachten met mijn 4s. Na een hele dag is ie van 100% naar zo’n 30% gegaan, maar dan heb ik wel gemaild, getwitterd, online muziek geluisterd en wat potjes wordfeut gespeeld. Oh ja ook een paar foto’s en filmpjes gemaakt. Niet slecht dan toch?

    Precies ook mijn ervaring! Ik heb de 16gb 4s.

  52. Heb in gebruik iPhone 3GS ( van meer dan twee jaar oud ) iPhone 4 en iPhone 4s allen hadden en hebben geen battaerij probleem. Oke 3GS is sneller leeg dan 4s en 4s is sneller leeg dan de 4. Ik heb geen enkel probleem . Heb wel zaken als diagnostics en iCloud uit staan. Verder doe ik geen push mail. Bepaal zelf wanneer ik mail wil lezen. Zakelijk wordt de 4s gebruikt met alles aan BT, Wifi etc. Na ongeveer 2 a 2,5 dagen opnieuw opladen vind ik netjes voor een smartphone.

  53. Ik ben super blij nu met mijn 4S. Is een super telefoon. enige minpunt was de batterij, ging binnen 8 uur dood, ongeacht het soort gebruik (ook idle). Na de update zie ik sterke verbetering, na 8u gebruik stond ie nog op 72%, en toen ik vanmorgen wakker werd stond ie op 70%.

    Ik had mijn iPhone voor de update al volledig gereset en iOS 5 er opnieuw opgezet, en wat tips gevolgt om batterij duur te verlengen (auto timezones uit, location bij iAds etc)…dit hielp toen niet, maar hierna naar 5.0.1 is ie perfect!

  54. Mijn 4s staat nu 16 uur standby en 1 uur actief gebebelden en zo…..accu staat nog op 82 %. Dit is een sterke verbetering met voor de update. Misschien ligt het ook aan het soort app wat op de telefoon staat. Ik heb bij een aantal de locatie verb. Uit gezet en het scherm iets gedimd.

  55. Ik vraag mij eigenlijk serieus af wat mensen onder stand-by verstaan?

    Bij mij betekent stand-by het uitzetten van alle openstaande programma’s en eigenlijk alleen maar het ontvangen van push berichten/smsjes en emails. 3G en wifi staan wel aan. Diverse system locations zaken staan uit zoals iads/location. Icloud en fotostream staan gewoon aan.

    Dat resulteert in een verbruik van maar 2% gedurende de nacht. (10 uur) en overdag bij een gebruik van 3 tot 6 uur gaat de iphone probleemloos dik 24 uur mee.

    Bij de mensen die ‘s nachts een verbruik hebben van 20 tot 30%, wat staat er bij jullie eventueel allemaal nog aan? Als jullie instellingen hetzelfde zijn als bij mij, en het betreft een iphone 4s, dat is er zeker een serieus probleem…

    Ik heb collega’s/kennissen die serieus na 6 tot 12 maanden niet wisten dat je programma’s kon afsluiten d.m.v. 2x home knop en programma’s wegklikken. Die hadden vrolijk 30 apps continu aanstaan, dag en nacht.
    Tja, dat is vragen om problemen.

    Zoals anderen ook aangaven in diverse topics. Wordfeud vreet batterij, ook in stand-by stand. Is dit een fout van ios of wordfeud? Beide denk ik. Ios zou dit niet moeten toestaan en wordfeud is dramatisch geprogrammeerd.

    Iphone 4, 13 maanden oud.

    just my 2 cents…

  56. Batterijduur is bij mij wel in orde vind ik. Als je het normaal gebruikt gaat hij lang mee.
    Ik heb op dit moment een gebruik van 6 uur en 43 minuten en een stand-by van 1 dag en 11 uur. Batterij staat nu op 47%. (iPhone 4 en ios 5.0.1 & 13 maanden oud)

    Wat me wel opvalt is dat het gebruik toeneemt zelfs als ik het niet gebruik. Misschien dat dit te maken heeft met het binnenhalen van de mails?

  57. Het blijft toch echt van de zotte om voor een peperduur toestel allerlei tips te krijgen om dingen uit te zetten die júist op dat toestel zitten om ‘t ding naar behoren te doen kunnen functioneren?! Of ben ik nou gek??

  58. Apple zorg dat het opgelost wor want veel mensen die gaan nu rochting de samsung galaxy s 2
    Heel veel vrienden hebben de 4S al afgezegt voor een galaxy s 2

  59. hallo allemaal ik heb dus nu via die update 5.1 op mn device gezet. maar dat heb ik gedaan voor de beter batterij duur hier merk ik zelf amper wat van maar ik ben ook geliefd met een jailbreak en ik zit niet heel vaak op internet en houd de media niet heel goed bij maar ik las dus later dat er geen jailbreak meer komt voor 5.1 weet iemand hoe ik dit kan downgraden via sites of itunes, zodat ik toch nog gebruik kan maken van een dergelijke jailbreak verder ben ik wel tevreden met mn ios5 ziet er leuk uit. maar mist nog wel wat dingen. multitasken bij iphone/ipod, panorama functie, ect, ben benieuwd wat ios 5.2 me brengt als downgraden niet mogelijk is.

  60. @hIphone. Als je alles in huis aanzet wat stroom gebruikt moet je eens naar je meter kijken hoe hard hij draait!!!! Als je alles op je iPhone mee laat blijven draaien is het normaal dat je batterij eerder leegloopt.

  61. @giovanni: gewoon opnieuw laten syncen met iTunes

  62. usage 15 hours 34 minutes
    standby 1 day 9 hours

    de update werkt zeer goed geen problemen, is mijn eerste iphone

  63. iPhone herstellen via iTunes en als nieuw configureren, gebruik GEEN back-up (daarmee zet je de bug terug). Hierna is alles opgelost. Er bestaat geen batterij probleem.

  64. Hmm, ik merk vooral dat het helpt om de batterij opnieuw te kalibreren. 🙂
    Maar goed, dat heb ik verder niet met 5.0 uitgeprobeerd, dus ik weet niet of t dan ook verschil zou hebben gemaakt.

  65. Ik heb het idee dat het alleen maar slechter is geworden met de batterij. Voor iOS 5 ging het beter. Ik hen nu de iPhone 4

  66. @ternerito: Onzin, in iOS kunnen achtergrondprogramma’s maar maximaal 5 minuten draaien voordat ze op pauze worden gezet. Alleen gps apps en muziek apps mogen langer blijven aanstaan zolang ze werk aan het verrichten zijn. Dit is juist het mooie aan iOS: je hoeft geen achtergrondprogramma’s af te sluiten. Bewijs? Mijn batterij verliest ook maar 2 procent gedurende de nacht.

  67. Ik zit nu op 1 uur 10 min gebruik en bijna vier uur standbye. Percentage is 78%. Oogt mij niet veel!

  68. @Bert: Hoe heb je hem opnieuw gekalibreerd?

  69. ik merk er ook niets van, heb een iPhone 4. Kan het eigenlijk kwaad voor je iPhone dat je hem de hele nacht in de stekker laat steken?

  70. Origineel geplaatst door omnom
    ik merk er ook niets van, heb een iPhone 4. Kan het eigenlijk kwaad voor je iPhone dat je hem de hele nacht in de stekker laat steken?

    Dat kan geen kwaad. Een Accu wordt slechter naarmate hij meer (volledige) laad/ontlaad cycli heeft doorlopen. Als hij eenmaal volledig opgeladen is en nog aan de lader hangt zal de accu niet slechter worden.

    In theorie gaat een accu er minder snel op achteruit als je hem gedeeltelijk leeg aan de lader hangt ten opzichte van hem iedere keer volledig leeg aan de lader te hangen.

    Ik vind het trouwens knap dat mensen al na een dag kunnen oordelen over een verbetering/verslechtering van de accuduur. Ik zou Iphoneclub willen adviseren om de poll over een week nog eens uit te zetten en presenteren wat dan de uitkomst is..

  71. Mijn batterijduur is niet beter geworden eerder slechter na de update. Ik hem een 4s. Batterij staat sinds na een paar uur gebruik al weer op 59% terwijl ik de meeste locatiediensten etc al heb uitgezet. Ik vind dit eigenlijk niet kunnen voor een hoogwaardig product. Verder denk ik dat Apple niet eerlijk is door te zeggen dat slechts enkelen het probleem nog ondervinden. Dat doet het vertrouwen in Apple geen goed.

  72. Ik heb met mijn iphone4 na het updaten naar 5.0 eigenlijk geen verschil gemerkt en was zeer tevreden. Toch ook mijn telefoon van de nieuwste update voorzien.
    Want kan geen kwaad toch, en misschien dat de ik nog langer met mijn accu kan doen …… Helaas ik had hem 100%vol

    10 minuten aan het interneten(krant lezen)
    2 foto’s gemaakt
    Wifi 6 minuten aan
    wat twitter berichten bekeken.

    Maar ben nu 20 % kwijt. Ik haal dus einde van de dag niet zonder te laden. Normaal deed ik twee dagen met mijn iPhone. Ik pak dus wel weer mijn Android. Dat ding had ik een rotschop gegeven omdat ik er net een dag mee kon doen. Gaat dus nu weer langer mee dan mijn geliefde Apple. WTF waar is Apple mee bezig.

  73. Stand by 16 uur 22 minuten
    Gebruik. 3 uur 15 minuten

    Batterij 56 procent

    iPhone 4 15 maanden oud met iOS 5.0 en jailbreak, push aan, Fetch iedere 15 min. Lokatie uit 3G en Wifi aan.

    Ik ben blij met m’n iPhone wat batterijduur betreft.

  74. Origineel geplaatst door kleine jan
    standby: 1dag 3 uur
    gebruik: 6 uur , 6 minbaterij: 33%Is dat een beetje goed?
    ik heb geen idee , heb geen vergelijkingsmateriaal

    Bij mij is het ong.. hetzelfde. Ik vind dat zeer netjes voor een iPhone waar je tenslotte toch veel mee bezig bent. Mijn vrouw heeft een nokia van 35€, en die staat een hele week op stand-by zonder op te laden. Maar dat ding wordt alleen gebruikt om te bellen!!

  75. Opgeladen vannacht voor het slapen gaan. Volgende dag nog maar 40% over en dat in 8 uurtjes standby. Kan niet goed zijn.

  76. Batterij problemen iPhone 4S niet opgelost met 5.0.1, op mijn iPhone 4, ipod en iPad met iOS 5.0 nooit problemen met de batterij gehad. Heb nu de SIM weer in mijn oude iPhone 4. Ik heb nog 5 dagen om de 4S terug te sturen, wat zal ik doen?

  77. Word zo moe van die updates! Je word gewoon bang om te updaten, als je bijvoorbeeld op vakantie gaat en je hebt je iphone hard nodig, laat je t voortaan wel uit je hoofd om te updaten!!! Waardeloos waar praten we nou over? Toestellen wat onderhand een half maandsalaris kost, laat maar ik word er gewoon moe van

  78. Geen verbetering na de update de iPhone 4 blijft langer vol dan de nieuwe 4s :s

  79. Mijn 4s nu 3 dagen in bezit. En voor mij bij normaal gebruik met iOS 5 is dit pas de 2 de x dat ik hem van de lader haal. Heb wel het een en ander uit gezet.hij
    Is nu een uur van de lader en staat nog steeds op 100%

  80. Mijn 3GS heb ik op 5.01 sinds gisteren 15:30 standby staan. Was 100%, nu 22 uur later 86%. Push en lokatiediensten staan uit, ook telefoon en 3G maar iCloud, wifi en fotostream staan aan.

    Mijn nieuwe 4GS gaat beduidend minder lang mee maar deze heb ik dan ook zowel elke minuut in mij hand. Vooralsnog geen klachten. Ik denk wel dat het helpt om de batt helemaal leeg te gebruiken (tot onder 10%) en dan in één keer helemaal op te laden. En dat een paar keer herhalen.

  81. @jos: Gebruik dan de oplader en niet de meegeleverde usb. schakel wifi of 3g uit als je het niet gebruikt.

  82. @Scott: 4s bedoel je.

  83. Kan iemand mij vertellen of dit normaal is:
    Gebruik 3uur 35min
    Stand by 15 uur 37min
    49%

    Heb namelijk nog maar tot maandag om m’n 4s te retourneren bij Vodafone!!

  84. Origineel geplaatst door Joris
    Kan iemand mij vertellen of dit normaal is:
    Gebruik 3uur 35min
    Stand by 15 uur 37min
    49%Heb namelijk nog maar tot maandag om m’n 4s te retourneren bij Vodafone!!

    Is wel normaal volgensmij, als je die comments hierboven leest zijn ze ook niet beter.

  85. Update: Heb de SIM uit mij iPhone 4S gehaald, zonder SIM geen problemen meer!!! (wel iPhone uit zetten als je dit doet)
    Met wifi aan loopt het verbruik niet meer op in stand-by.

    gebruik: o min
    standby: 39min
    batterij: 100%

    Ps: Vliegtuigmodus werkt niet

    Het probleem van de leeglopende batterij ligt aan de SIM zelf, of aan de firmware van de SIM lezer.
    Niet aan de antenne denk ik.

    Heb een SIM van T-mobile zonder pincode
    De pincode erop zetten lukt niet met de 4S (3 2 1 pogingen over) wel met de iPhone 4???

  86. ik heb een Iphone 4 en Ipad 1 , beiden nu op 5.01 bij mij was er een verslechtering op IOS 5.0 in batterijduur, maar alleen op de Iphone niet de Ipad. na de update naar 5.01 is de batterijduur weer erg goed.
    maar ik lees hier standby 1 dag en 9uur en 15 uur gebruik en de mensen zijn dan happy??
    misschien ben ik dan de enige waar dat heel anders is, bij staat alles aan , lokatie voorzieningen, wifi, Icloud sync fotostream enz. email van 5 accounts wordt elk uur opgehaald, een programmaatje of 10 met push notificaties, de hele dag whatsapp, spelletjes bellen, muziek, internet enz. zet nooit apps uit via de werkbalk Maar mijn batterijduur is RUIM 2 DAGEN !!!

  87. Ik heb een Iphone 4, sinds Ios 5 had ik juist het gevoel dat mijn iphone normaal tot ietsje langer meeging. Nooit problemen gehad om eerlijk te zijn, terwijl mijn Wifi, dataroaming, 3g, berichtgeving en locatievoorzieningen altijd aanstaan. Mijn helderheid op automatisch en muziek speelt ook bijna altijd af.

    Nu sinds de update weet ik het niet meer zeker of het beter of slechter is gesteld met mijn iphone. In ieder geval niet heel erg slecht, toch? Normaal keek ik er nooit naar en laadde ik heb om de anderhalve dag ong. op, nu staat er:
    Tijd sinds volledig opladen:
    Gebruik 8 uur, 22 minuten
    Stand-by 2 dagen, 3 uur.
    Met nog 27% aan batterij.

  88. Origineel geplaatst door Sb
    Tijd sinds volledig opladen:
    Gebruik 8 uur, 22 minuten
    Stand-by 2 dagen, 3 uur.
    Met nog 27% aan batterij.

    Dit is gewoon goed, het gaat erom of het “gebruik” oploopt tijdens stand-by. Bij mij is het “gebruik” ongeveer de helft van stand-by, in stand-by.

  89. Origineel geplaatst door Bla blaat
    iPhone herstellen via iTunes en als nieuw configureren, gebruik GEEN back-up (daarmee zet je de bug terug). Hierna is alles opgelost. Er bestaat geen batterij probleem.

    Sorry maar daar heb ik gewoon geen zin in. Om dan al die SMSjes kwijt te zijn, alle apps opnieuw te moeten downloaden, alle progress van games kwijt te zijn en alle instellingen opnieuw te moeten doen? No thanks. Er bestaat wel degelijk een batterij probleem als je dat moet doen.

    Ik verlies 15% op 1 nacht, weet niet wat dat ding allemaal doet snachts, maar dat is allesbehalve standby alleen. Heb geen fetch email accounts, en locatie wordt niet opgevraagd. Kan me dus echt niet inbeelden waar die zoveel power voor nodig heeft om gewoon 8 uur op men nachtkastje te liggen.
    Na 3 uur “gebruik” zit ik op 50%.

  90. Iemand enig idee hoe ik die update van mijn Telefoon af krijg zonder hem te installeren?
    Hij is zonder dat ik dat wilde op mijn telefoon gedownload en nu staat er steeds zo’n irritant rood 1tje bij instellingen.
    Thanks.

  91. idd bij mij is het probleem veeel erger geworden
    voorheen met ios 5 kon ik meer dan dat ik nu kan het is nu 17:36 en heb nog 35 % over (vannacht opgeladen) heb de heldag gewerkt en tussen door een paar whatsapp berichten verstuurd en een paar keer op facebook thats it.
    waar kan je een klachten brief schrijven naar apple toe???

    @Consolez: ik heb de 4s al vanaf de 14e oktober in mij bezit. met ios 5.0 kon ik veel meer doen dan nu met het zuigende ios 5.1

  92. Origineel geplaatst door Artey86
    Sorry maar daar heb ik gewoon geen zin in. Om dan al die SMSjes kwijt te zijn, alle apps opnieuw te moeten downloaden, alle progress van games kwijt te zijn en alle instellingen opnieuw te moeten doen? No thanks. Er bestaat wel degelijk een batterij probleem als je dat moet doen.

    Kan ik me voorstellen, dat je daar geen zin in hebt, en daar zit waarschijnlijk je probleem ook niet.
    probeer eens snachts je SIM eruit te laten, (wel eerst uit zetten) Dan weet je dat daar het probleem zit, slechte SIM’s kun je omwisselen.

  93. Mijn iPod touch 4g is na de update allee maar sneller leeg, nu al spijt van het updaten, vind apple
    Mooi bedrijf maar dit moet beter natuurlijk

  94. Bij mij:
    Software : 5.0.1
    Telefoon : 4S
    Begint batterij : 100% met bluetooth + date & time automatisch + SIM pin UIT (ergens boven gelezen) maar locatie wel aan.
    Gebruikt : 3G constant (tune-in radio geluisterd + ook tegelijkertijd constant whatsappen bij de sportschool)
    Na 2 uur “gesport” : 85%
    Ik denk vals wel mee toch?

  95. iPod touch heeft trouwens geen enkele verandering kwa batterij duur! Is vanaf 4.3.3 het zelfde gebleven! (vreemd).

  96. Sinds update werkt de simkaart van hi niet meer.

  97. @Erik: Wachten met 5.0 op je 4S?
    Dat wordt lastig aangezien deze firmware standaard wordt geleverd op de 4S. Correct me if i’m wrong.

  98. Reacties op onderwerpen als deze lijken op een wijnproeverij. Na 10 proefjes proef je het verschil niet meer en smaakt alles hetzelfde.

  99. Volgens mij is het antenne probleem ook een beetje omdat mensen er extreem op letten. Je hebt een nieuwe 4s, leuk! Je gaat mij alleen niet wijs maken dat hij net zoveel tijd in je zak doorbrengt als de 3gs of 4 die je daarvoor had.

    Heb zelf de 4, amper verandering in batterijduur na updatie iOS5, iOS 5.0.1 lijkt er ook niet veel aan te veranderen.

    Merk trouwens dat een dag geen Wordfeud spelen een winst van ±20% aan het einde van de dag oplevert. (Ik speel dan misschien 1 potje in een dag)

    Wie met batterijproblemen speelt er eigenlijk Wordfeud? Deze app zou best weleens een grote rol kunnen spelen heb ik het idee..

  100. @Artey86: Woops, da’s dan een vergissing. Desondanks, onder Jobs ontkende men dit soort dingen met klem, het feit dat ze dit nu erkennen toont al dat er grote veranderingen op til zijn.

  101. Ligt eigenlijk aan de gebruiker. Ik hoor mensen zeggen dat na 5 minuten 1% eraf vliegt van hun batterij. Dit betekent dus dat er iets op de achtergrond draait. Ik heb dit uit lopen zoeken na wat research en ben erachter gekomen dat whatsapp en de ”weer” app op meldingen en push zaten, nadat ik deze had uitgeschakeld had de probleem zich hersteld.

    Sorry voor mijn slechte Nederlands, Ik woon pas 3 weken in Nederland

  102. Gisteravond de update iOS 5.0.1 op de iPhone 4S gezet. De hele nacht tot vanmorgen 09.00 uur uit de oplader gehaald met een vermogen van 100 %. Koffie gezet, ingeschonken en zet de iPhone aan . . . . . in 4 minuten tijd naar de 97 % en niets gedaan. Om 20.30 uur was ie compleet leeg: 0,00% ! ! Wat heb ik gedaan: een beetje email gechecked, één potje WordFeud géén 3G aan gehad (staat uit). Geen achtergrond apps draaien. Valt dus een beetje tegen. Voor de update had ik nog rond de klok van 21.00 uur 33% over en wél de hele dag 3G aan. Staat nu onder netspanning (rechtsreeks via stopcontact i.p.v. PC) . Ik laat hem staan tot morgenochtend en dan zien we wel weer verder. Ik zal maar zeggen: Wordt vervolgd!

  103. Wordfeud heeft een bug.

  104. Totaal geen verschil met update 5.0.1 accu helemaal leeg na 24 uur uur 4S ,mijn oude iphone 4 was na 36 uur helemaal leeg !!!

  105. Heb mijn 4s niet opgeladen vannacht en is van 61% naar 33% gegaan locatie voorzieningen uit!! Ik las eerder dat iemand zei dat het met de si kaart te maken had! Ik begin dat bijna te geloven omdat batterij dokter zegt dat de telefoon is gebruikt. En meteen er overheen krijg ik de melding ongeldiige simkaart! iOS 5.01 is een beroerde update!!

  106. Ik had er ook last van maar als ja de tijdzone instelling in lokatie voorziening uit zet is het over.
    Deze instelling heb heb je in Nederland toch niet nodig.
    Zelf ik heel Europa kennen we maar een tijdzone.
    Dus zet uit en geniet van je iPhone.

  107. Bij mij gaat batterij sneller leeg. Stond net nog op 100% en even twitter en Facebook bekeken via wifi en nu 4% minder.

    Of is dat normaal ?

  108. Mijn accu van m’n 4S was in een uur of 5/6 leeg wat ik ook gebruikte. Ik had een backup van mijn 3GS terug gezet vanaf iCloud. Ik heb nu hem terug gezet naar fabrieksinstellingen zonder backup terug van iCloud, probleem opgelost. Hij wordt lang zo heet niet meer en de batterij gaat veel langer mee. Kheb verder alles aanstaan, locatie voorzieningen, Bluetooth, wifi, 3G enz.

  109. De meldingen ongeldige simkaart vliegen me om de oren. Ik kijk het nog even aan maar mijn 4s gaat waarschijnlijk de deur uit.

  110. Na de upgrade dagenlang problemen gehad met de bereikbaarheid. Voortdurend no-service. Gisteren toch maar even een nieuwe sim gehaald bij t-mobile. Geen problemen meer! Kennelijk is de telefoon wat gevoeliger geworden voor zelf geknipte sims……

  111. @Rob: dat is wel vreemd ik had een sim-kaart die in de oude telefoons paste en die gwn geknipt (gewoon uit de losse pols zonder afmetingen erbij) en hij deed het gwn. En dat er bij jou no service stond kan veroorzaakt zijn doordat je de sim-kaart niet goed erin had geduwd. Dat had ik ook.

  112. Heb hier een Iphone 4 met 5.0 geen problemen met de batterij, heb er nu 5.01 opgezet de batterij gaat nu veel langer mee.
    Dus het werkt bij mij wel !!!

  113. Bij de iPhone 4 is het echt wel veel beter geworden maar bij de 4s is het echt dramatisch!!

  114. Heb een iphone 4 met 5.0. Gebruik 4 uur en 26 min, stand-by 1 dag , 19 uur. Batterij op 38%. Volgens mij wel goed.

  115. Bij mij gaat batterij sneller leeg. Stond net nog op 100% en even twitter en Facebook bekeken via wifi en nu 4% minder.

    Is dit normaal dan ? Niet te geloven!

  116. Niet normaal na een halve dag is de 4s leeg…..

  117. sinds 5.0.1 gaat mijn batterij meer dan dubbel zo lang mee!!

    (eerst een kleine 5 uur standby en nu 2-3 uur gebruik of 10u standby)

    Wat niet weg neemt dat ik nog steeds pincode van sim heb gehaald en de ‘tijdzone instellen’ locatievoorziening heb uitstaan.

    Edit: wat niet wegneemt dat als ik ‘s ochtends om 8u de stekker er uit haal de batterij niet plat is ‘s middags, ik gebruik ‘m af en toe tussendoor wel eens. En tijdens het uitgaan (bijvoorbeeld rond 21u vertrekken) is de batterij wel op 20% rond 6u ‘s ochtends en als ik dan wakker word om 11u/12u is de batterij wel plat. En dan staat ‘m in vliegtuigmodus (‘s ochtends: doe dat altijd zodat ze me niet wakker bellen/sms’en)

  118. @an1lo: of misschien niet helemaal goed afgeknipt 😉
    De nieuwe ziet er toch wel heel anders uit….

  119. Eerst dacht ik ook dat het niet geholpen had, maar ik heb hem een keer een nachtje met batterydoctor opgeladen en sindsdien 40% zakken op een dag met redelijk intensief gebruik. Misschien eens het proberen waard!

  120. Mijn iPhone 4 met 5.0 kon 2 dagen meegaan met gewoon gebruik. Dus maandagochtend uit de lader halen en dinsdagavond weer in de oplader stoppen voor het slapen gaan. Zeg dus 40 uur ongeveer. Mijn 4S met 5.0/5.1 komt iedere keer niet verder dan 24 bij hetzelfde gebruik. Matig…

  121. Met 5.0.1 gaat mijn 4S veel langer mee. Locatie is open bleutooth constant open vanaf 10.00 uur 100 % sochtends normaal gebruik van gemaakt, internet beetje gaming, apple tv gebruikt ( mirroring) batterij nu19.30 op 74 %.
    Dus beter updaten , meeste lullen zomaar.

  122. Origineel geplaatst door Charlie
    Gisteravond de update iOS 5.0.1 op de iPhone 4S gezet. De hele nacht tot vanmorgen 09.00 uur uit de oplader gehaald met een vermogen van 100 %. Koffie gezet, ingeschonken en zet de iPhone aan . . . . . in 4 minuten tijd naar de 97 % en niets gedaan. Om 20.30 uur was ie compleet leeg: 0,00% ! ! Wat heb ik gedaan: een beetje email gechecked, één potje WordFeud géén 3G aan gehad (staat uit). Geen achtergrond apps draaien. Valt dus een beetje tegen. Voor de update had ik nog rond de klok van 21.00 uur 33% over en wél de hele dag 3G aan. Staat nu onder netspanning (rechtsreeks via stopcontact i.p.v. PC) . Ik laat hem staan tot morgenochtend en dan zien we wel weer verder. Ik zal maar zeggen: Wordt vervolgd!

    Vervolg: Vandaag het zelfde gedaan als eerder vermeld. Op dit moment nog 63 !!!! % over. Het helpt dus echt om je iPhone helemaal leeg te laten lopen, dan via stopcontact op te laden. Dit eventueel een 2e keer te herhalen. Ik begin een beetje tevreden te worden.

  123. Niet alleen de batterij problemen zij niet opgelost, maar ook de Bluetooth problemen zijn er nog. Ik kan geen Bluetooth verbinding meer opzetten met mijn Opel cd70/uhp.

  124. @Saimun: Exact hetzelfde probleem accu op een paar uur leeg 🙂

  125. Mijn batterijprobleem is nog steeds niet verholpen.. Na een paar uur is hij al leeg.. Ongelooflijk..

  126. Origineel geplaatst door Charlie
    Vervolg: Vandaag het zelfde gedaan als eerder vermeld. Op dit moment nog 63 !!!! % over. Het helpt dus echt om je iPhone helemaal leeg te laten lopen, dan via stopcontact op te laden. Dit eventueel een 2e keer te herhalen. Ik begin een beetje tevreden te worden.

    Goed, hier mijn bevindingen deel 3: Vandaag al om 7.00 uur uit de oplader gehaald en op dit moment nog -schrik niet- 75% over!!! Vannacht ga ik hem niet opladen, met de bedoeling om hem morgen nogmaals (voor de 2e keer) helemaal leeg te laten lopen. Als dat lukt tenminste :-). Oja, vanmorgen ook nog 3G aangehad voor een aantal uren, dit in tegenstelling tot eerdere akties.
    Ik doe hierna nog 1x een “Word Vervolgd”. Tot dan.

  127. Ik heb hem vandaag retour gestuurd naar Vodafone met de eis om mijn geld terug te krijgen! Doe het voorlopig nog wel even met m’n iPhone 4, dit was echt de meest trieste ervaring die ik met Apple heb mogen meemaken, erg jammer!!

  128. Ik zou iedereen willen aanraden voor je de iPhone 4S terug stuurt de SIM te verwisselen, daar zit het probleem met de batterij. Dit kun je zelf testen, door de iPhone eens zonder SIM te gebruiken.

    Ik kwam er zelf achter toen ik de SIM vanwege de batterij problemen weer in mijn oude iPhone 4 gedaan had.

    Via het forum of de winkel van T-mobile kun je gratis een nieuwe krijgen. De mijne is vandaag op de post gedaan, om het oudere type te vervangen.

  129. Laat de batterij een paar keer leeglopen. Wat ook helpt is wifi uit. Mobiele data uit. Netwerkinstellingen herstellen. Mobiele data aan. Wifi aan. Dit heeft echt gewerkt bij mij. Ik zit nu ongeveer 20 minuten op IPC en in die 20 minuten zijn er maar 3 procenten afgegaan.
    Mijn batterij is nu op 96 procent ik laat hem vanacht aan en dan zeg ik wel of de theorie heeft gewerkt

  130. Origineel geplaatst door Charlie
    Ik doe hierna nog 1x een “Word Vervolgd”. Tot dan.

    Hierbij mijn laatste verslag: Het leeg laten lopen verliep nog al problematisch. Hij bleef toch zeker een uur lang op 1 % staan alvorens hij “uit” ging. Hierna volledig op geladen en kon er ruim 40 uren mee “werken”. Even helemaal leeg laten lopen (liefst 2x) helpt dus écht!

  131. Begrijp niet goed waarom ik een 4s gekocht heb, waarschijnlijk weer eens de heb. Want die batterij is helemaal … En ook als je iemand beld is het geluid in vergelijking met de iPhone 4 ook helemaal … Dus ik zou nog even wachten met aanschaf want er zitten gewoon nog te veel foutjes in en heb er eigenlijk een hard hoofd in dat ze het gaan oplossen!!

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.