Reacties voor: Apple vraagt of gebruikers nog steeds een usb-kabel bij de iPhone willen

Gaat mogelijk verdwijnen uit de verpakking
Een enquête van Apple wekt de indruk dat Apple geen USB-kabel in de verpakking meer zal meeleveren. Ook wil Apple weten of mensen nog steeds enthousiast zijn over Touch ID.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl -

Reacties: 50 reacties

  1. Gaat  straks ook nog vragen of men alleen een leeg doosje wil hebben of een IPhone? Ik begrijp de redenatie wel minder verpakkingen, minder materiaal, en transport kan compacter. Maar een IPhone 12 voor een prijs van een Mac Air en dan geen kabels of koptelefoon leveren.

  2. Misschien straks ook geen display?😂

  3. Steeds minder voor meer geld 🙁

  4. Geen kabels meer in de verpakking zodat je nog zelf zo’n (niet bepaald goedkope) kabel moet kopen want je blijft toch een kabel nodig hebben om je telefoon bij een gele lange dag onderweg met een powerbank op te laden.
    Persoonlijk heb ik liever Touch ID dan Face ID

  5. Nieuw verdienmodel.

  6. Als men dan een magsafe oplader kan meeleveren :). Bijkomend wijzen testen duidelijk op het feit dat draadloos opladen met Iphone duidelijk de traagste optie is. Dan moet men zorgen voor snelladen zoals de andere merken dit al doen. En zal dit resulteren in een lichte prijsdaling? Ik heb de indruk dat ze het licht zien in easy money oplossingen…

  7. Lekker weglaten by een magic muis krijg je er een bij een magic keyboard krijg je een bij AirPods Pro krijg je een de iPhone in de loop van de jaren zoveel kabels opgespaard en ze liggen allemaal in een la te verstoffen in de auto geen meer nodig mits draadloos opladen CarPlay. Via Bluetooth ipv de vroegere verplichte kabel En zoveel kost een kabel nu ook niet meer. Dus lekker weglaten

  8. Natuurlijk wil ik n kabel! Ik heb er al n paar keer eentje bijkopen omdat er n breuk id geleverde kabel ontstond. Verder moet ik eerlijk gezegd opmerken dat ik me steeds vaker ga afvragen of ik wel bij Apple blijf en niet terugga naar mijn eerdere merk. Samsung, gebruikte ik tot grote tevredenheid tot ik overgehaald werd om Apple te gebruiken. Maar het beleid dat Apple de laatste 2jaar voert heeft mijn van mening doen veranderen. Die zg updates van de laatste half jaar maken me niet blij. Ik volg de veranderingen bij Apple over ruim een jaar als het tijd wordt voor n nw mobieltje beslis ik of het n iPhone blijft of n mooie Samsung. Over het huidige Mac book pro beleid ben ik rondweg slecht te spreken. Ik overweeg id loop van volgend jaar over te stappen op een Windows surface waar ik enthousiaste gebruikers van ken. Vr groet

  9. @Christof: moeten is een groot woord met die MagSafe mee te leveren zo als jij zegt leveren ze wel een hele dure kabel dan of zit aan de MagSafe geen kabel? Gewoon enkel toestel. En klaar als je zoveel geld kan uitheb zal de prijs van een kabel het nu ook niet doen als je toch zonodig een kabel wilt

  10. Vind dat een product compleet geleverd hoort te worden, dus inclusief lader en kabel.
    Na 2 jaar gebruik is de kabel gewoon over de huizen.
    En een lader extra is altijd makkelijk.

  11. De kabel mag in het doosje blijven. Ook bij normaal gebruik is hij na 2 jaar tot op de draad versleten. Heb ook niet de illusie dat de iPhone goedkoper wordt bij het weglaten van de accessoires 😉

  12. SimTool…?
    de iphone van een volgende generatie gaat over op e-sim…

  13. Kabeltje van de 12 nog niet gebruikt. Ben de laders blijven gebruiken die ik al had liggen van voor de aanschaf van de 12. Nog geen noodzaak gehad om er een passende stekker bij te halen.

    Hoesje en screenprotector zitten er ook niet bij. Aan de accessoires moet je toch al denken bij de aanschaf van een iPhone. Dus wat is compleet 🙂

  14. Ja Apple als zijnde service hoort dit er wel bij

  15. Apple doet toch wel wat het wil net als Samsung en de andere. Face ID werkt prima net als Touch ID deed. Ach ik heb een kabeltje in de auto. Verder kunnen er beneden in huis 4 stuks draadloos worden opgeladen. De kids hebben een kabeltje op hun kamer, en nog leggen ze savonds het mobieltje beneden op de draadloze oplader. Als Apple toch iets goeds wil doen voor hun klanten die zo een prijzig maar toch uitstekend weekend mobieltje kopen, geef afhankelijk van de prijs van het nieuwe mobieltje een redelijke korting op de draadloze oplader. Dit zou ook kunnen voor AirPods e.d. zo blijft de klant tevredenheid hoog. Wij hebben niets te klagen over de producten van Apple. Met vriendelijke groeten Fam B

  16. Het is duidelijk dat het Apple niet om het milieu gaat anders hadden ze de iPhone wel meer reparabel gemaakt, het gaat hier dus ook weer over meer, meer, meer……wat een geldwolven zeg.

  17. Daarom merk ik bij mezelf , dat ik als trouwe iPhone gebruiker(sinds iPhone 4) steeds meer gevoelens krijg voor…..Samsung.🤷🏿

  18. Waarom geen optie voor kabels en stekkers. Als je een nieuwe iPhone koopt kan er toch voor een tientje een kabel of stekker of oordopjes bij? Dan betaal je de helft van de winkelprijs of zo.
    Hopelijk is Face ID een tijdelijk probleem en kunnen we dit volgend jaar weer zonder mondkapjes gebruiken. Dan werkt het gewoon heel goed.

  19. Ik vind dit een vreemde trend worden. Zoals meerdere reacties hier suggereren denk ik ook inderdaad dat het een excuus is om meer te kunnen verdienen.

    Minder voor meer geld. Ik vind het een vreemde zet als je bedenkt dat de stap voor mensen om van Android eventueel over te stappen groter wordt. Zij hebben immers vaak geen Lightning kabel van eerdere modellen bijvoorbeeld.

  20. Bij veel Apple gebruikers zwerven al een aantal laders en kabels dus die zullen het niet zo erg vinden. Alhoewel, de kabels slijten best wel dus af en toe een nieuwe is ook wel nuttig. Maar het is wel erg kaal als je je eerste iPhone koopt (zal toch eens moeten gebeuren). Is het niet mogelijk om een electronsiche kortingsbon mee te leveren zodat je met korting een lader en of kabel kan kopen. Nu krijg je ook 1 jaar gratis TV+ dus zo’n soort mechanisme hebben ze al. Dus geef bij een nieuwe iPhone via de Apple store een eenmalige korting op een lader en of kabel. Je voorkomt dat mensen om komen in de laders en kabels maar voor nieuwe gebruikers doe je toch iets om ze aan de juiste benodigde spullen te helpen!

    Face ID ben ik erg tevreden mee maar nu met de mondkapjes zou een Touch_ID in de aan/uit knop of onder het display wel handig zijn.

  21. Apple zou dit heel simpel kunnen oplossen door een voucher toe toe voegen aan de verpakking. Met deze voucher kan je, indien gewenst, bij een Apple reseller een kabel ophalen.

    Met de iPhone 12 hadden ze dit ook moeten doen met de oplader.

  22. Wat met de ‘oudere’ wagens die wel CarPlay hebben via usb ipv bluetooth? Gelijk onbruikbaar met nieuwe iPhones als ze de de lightning poort weg halen

  23. Kunnen wij ook meedoen? Is er een link?

  24. Wil nog wel graag een kabelaansluiting behouden op de iPhone in combinatie met Apple Carplay in de auto.

  25. Origineel geplaatst door Dito
    @Christof: moeten is een groot woord met die MagSafe mee te leveren zo als jij zegt leveren ze wel een hele dure kabel dan of zit aan de MagSafe geen kabel? Gewoon enkel toestel. En klaar als je zoveel geld kan uitheb zal de prijs van een kabel het nu ook niet doen als je toch zonodig een kabel wilt

    Beetje rare redenatie. Als ik het geld heb om een Ferrari te kopen vragen ze toch ook niet of ik er een benzinetank in wil voor een belachelijk hoge prijs? Gewoon omdat ik het geld toch wel heb?

  26. Ik zou liever zelf mijn kabels en adapters kiezen. Dus van mij mag het weg blijven. Heb van 2 iPhones nog alles nieuw liggen…🤷🏻‍♂️

  27. @Marv: Ik krijg hier verdorie ook last van. Wat is dat toch elke keer met dat gedwongen weglaten van opties. Eerst de minijack weg, nu lopen rotzooien met extra plugjes en rare kabels. Nu halen ze de hele kabel weg, straks de koptelefoontjes. We betalen meer dan genoeg voor de apparaten. Wat is er aan de hand Apple?

  28. Prima als ze dat weglaten, maar dan wel €20 eraf. Dat doen ze natuurlijk niet, dus als ik toch moet betalen, lever die dan mee!

  29. Voucher mee in de verpakking voor een bedrag van de laadkabel. Dan kun je in de Apple store kiezen of je een kabel wilt of het bedrag wil investeren in een draadloze lader.

  30. – Wat kabels betreft vind ik gezien de kosten van het desbetreffende Apple product (in dit geval iPhone) er gewoon netjes bij hoort te zitten, hoewel ik zelf ook een contactloze oplader gebruik in combinatie met mijn iPhone XS is het altijd handig om het e.a achter de hand te hebben liggen.

    – Wat Face ID betreft heb ik geen klachten alleen in combinatie met mondkapjes plicht is het niet altijd handig. Als Apple Touch – en Face ID nu eens ging combineren? Daarmee bieden ze de klant meer keuze.

  31. @Flieps: Dat vind ik niet eens een slecht idee 👍

  32. Het probleem met weglaten van dat kabeltje is an sich niet zó erg. Ik vrees alleen dat er op termijn geen fysieke aansluiting meer gaat zijn op een iPhone.
    Door Apple’s geknoei met ios 13 heb ik zowel mijn XsMax als de iPhone 7 van mijn ouders via DFU moeten resetten. Genoeg te lezen over battery drain. Sinds die handeling terug 2 perfect werkende mobieltjes.
    Als dat straks niet meer zal lukken(ah nee, zonder fysiek contact met een computer gaat dat niet), is het sowieso voor mij geen optie meer om 1000+€ uit te geven aan zo’n iPhone.
    Als er zonder fysieke aansluiting weer wat mis loopt in de software kan je hem tegen de nodige vergoedingen laten herstellen bij Apple.

    Dan zal ik voor de helft van de prijs wel terug een stomme Samsung kopen die sowieso elke twee jaar kapot gaat en moet vervangen worden. Ecologie wohow, maar als ik op 4 jaar 2 telefoons moet betalen om 1 te hebben kies ik jammer genoeg niet meer voor Apple.

  33. Geen lader of oortjes begrijp ik: Daar hebben de meeste mensen genoeg van. Maar de kabels gaan snel stuk. Je kunt er niet genoeg van hebben: in de woonkamer/slaapkamer, de auto, in elke jas.

  34. Origineel geplaatst door Ki Tali
    Natuurlijk wil ik n kabel! Ik heb er al n paar keer eentje bijkopen omdat er n breuk id geleverde kabel ontstond. Verder moet ik eerlijk gezegd opmerken dat ik me steeds vaker ga afvragen of ik wel bij Apple blijf en niet terugga naar mijn eerdere merk. Samsung, gebruikte ik tot grote tevredenheid tot ik overgehaald werd om Apple te gebruiken. Maar het beleid dat Apple de laatste 2jaar voert heeft mijn van mening doen veranderen. Die zg updates van de laatste half jaar maken me niet blij. Ik volg de veranderingen bij Apple over ruim een jaar als het tijd wordt voor n nw mobieltje beslis ik of het n iPhone blijft of n mooie Samsung. Over het huidige Mac book pro beleid ben ik rondweg slecht te spreken. Ik overweeg id loop van volgend jaar over te stappen op een Windows surface waar ik enthousiaste gebruikers van ken. Vr groet

    Denk inderdaad dat je vooral moet doen waar je jezelf goed bij voelt. Niet laten overhalen. Geen surface kopen omdat anderen enthousiast zijn, ken zelf menig andere die tevreden zijn over Apple producten, om die reden koop ik zelf geen Apple toestel.
    Toestellen hebben voor- en nadelen, is bij Apple, Samsung en andere fabrikanten zo.

  35. Ik zou het ook vriendelijker vinden als de iPhone dan goedkoper wordt bij het weg laten van kabels etc. Maar we moeten niet vergeten dat e-waste een groot probleem is. En het is een feit dat een heleboel mensen ongebruikte kabels etc. thuis hebben liggen. De EU is zelf met een wet bezig of hij bestaat al om e-waste tegen te gaan.

  36. In mijn geval mag die er prima uit geen probleem mee, gaate zit toch afgedekt zo komt er toch geen stof of iets binnen.,
    Laden doe ik altijd draadloos via belkin lader die al vanaf iphone 8 heb, de fast charge lader zit zelfs nog nieuw in de verpakking bij mijn 11 pro max.

  37. @Gert: Apple was bezig om een installatie te doen via internet, dus net als bij de mac een knop indrukken en hij boot een kleine partitie.
    De software kan hij dan van het internet halen , en je telefoon kan dan op een draadloze lader blijven.

  38. Als ze toch plots kabel met heel ander type aansluiting bij leveren, stop dan ook maar ,kan ik niks mee. Graag Touch ID , ik heb nog niks met Face ID en nu is dit extra handig vanwege mondkapjes ( en die zijn er groot deel van 2021 ook nog wel , vaccinatie gaat langzaam plus t is allemaal de vraag nog maar hoe t werkt ook) en ook bij Apple Pay lijkt mij Touch ID handiger , duim erop en bij de terminal!

  39. Nog even en dan moeten we bij een Mac ook een muis en toetsenbord los erbij kopen, het moet niet gekker worden.
    Een iPhone, iPad of egaal welk apparaat hoort komplot geleverd te worden. Niet iedereen heeft meerdere toestellen of apparaten van te voren gehad en de Apple apparaten zijn al duur genoeg.
    Als Apple zo doorgaat dan gaan er veel klanten overstappen ook i.v.m. het update gebeuren waar steeds meer irritante fouten in zitten ondanks dat het van tevoren in de praktijk getest is geworden.

  40. Origineel geplaatst door KY
    Prima als ze dat weglaten, maar dan wel €20 eraf. Dat doen ze natuurlijk niet, dus als ik toch moet betalen, lever die dan mee!

    Nee, maar voor datzelfde bedrag krijg je wel de nieuwe A14, nieuwe camera’s(sensor, sensor shift), betere speakers, LiDAR, nieuw design, groter scherm, betere waterdichtheid, ProRAW, Ceramic shield, OLED op alle modellen, enz enz enz. Ik zeg niet dat het goed is dat ze die kabel weglaten. Wel dat je voor dezelfde prijs veel meer nieuws krijgt. Minus een stekkertje.

  41. @Gert: Haha software fixen bij Apple kost geen geld 😂

  42. @RuudT: Moet dat niet dan bij mijn beide Mac mini heeft nooit een muis en toetsenbord gezeten ?

  43. Origineel geplaatst door KY
    Prima als ze dat weglaten, maar dan wel €20 eraf. Dat doen ze natuurlijk niet, dus als ik toch moet betalen, lever die dan mee!

    Origineel geplaatst door Jack
    Nee, maar voor datzelfde bedrag krijg je wel de nieuwe A14, nieuwe camera’s(sensor, sensor shift), betere speakers, LiDAR, nieuw design, groter scherm, betere waterdichtheid, ProRAW, Ceramic shield, OLED op alle modellen, enz enz enz. Ik zeg niet dat het goed is dat ze die kabel weglaten. Wel dat je voor dezelfde prijs veel meer nieuws krijgt. Minus een stekkertje.

    Mee eens.

  44. Meeleveren!!

    Als ik mijn iPhone verkoop nadat ik een nieuwe heb aangeschaft, dan is het normaal dat je er een kabeltje + adapter bij doet. Dus gewoon leveren. Ik moest alweer een nieuwe kopen, bij m’n 12 pro, voor in de auto (carplay), want de lightning naar usb-C gaat natuurlijk niet passen.

    Als het goedkoper zou worden (dus minimaal de waarde van de kabel) dan is het acceptabel, want dan kan je het kopen als je het daadwerkelijk nodig hebt.
    Maar in ieder ander geval is het gewoon ordinair de winstmarges opkrikken.

  45. Origineel geplaatst door Dito
    Lekker weglaten by een magic muis krijg je er een bij een magic keyboard krijg je een bij AirPods Pro krijg je een de iPhone in de loop van de jaren zoveel kabels opgespaard en ze liggen allemaal in een la te verstoffen in de auto geen meer nodig mits draadloos opladen CarPlay. Via Bluetooth ipv de vroegere verplichte kabel En zoveel kost een kabel nu ook niet meer. Dus lekker weglaten

    Niet iedereen heeft zijn huis vol staan met Apple producten.
    Ik heb een MacBook Pro, Apple Watch, AirPods 2 en een iPhone 12 pro. En daar krijg je welgeteld 1 oplader bij die geschikt is voor de iPhone, en 1 is USB-C naar lightning, dus bij lange na niet overal in te stoppen.

  46. Origineel geplaatst door KY
    Prima als ze dat weglaten, maar dan wel €20 eraf. Dat doen ze natuurlijk niet, dus als ik toch moet betalen, lever die dan mee!

    Origineel geplaatst door Jack
    Nee, maar voor datzelfde bedrag krijg je wel de nieuwe A14, nieuwe camera’s(sensor, sensor shift), betere speakers, LiDAR, nieuw design, groter scherm, betere waterdichtheid, ProRAW, Ceramic shield, OLED op alle modellen, enz enz enz. Ik zeg niet dat het goed is dat ze die kabel weglaten. Wel dat je voor dezelfde prijs veel meer nieuws krijgt. Minus een stekkertje.

    Dit is natuurlijk een beredenering van lik m’n vestje.
    Dus bij jou mag een iPhone over 50 jaar 1 miljoen kosten? Want er komt ieder jaar wel iets beters bij. Dan hoeft het niet duurder te worden hoor. Technologie wordt namelijk steeds goedkoper door doorontwikkeling.

  47. Alles modulair, helemaal top. Zelf kiezen wat je nodig hebt 🙂

  48. @Flieps:
    Prima idee, zo maken ze tegelijkertijd reclame voor hun webwinkel.

  49. Touch ID in de powerknop…?
    Met gebruik van een hoesje is die knop volledig buiten bereik. Misschien beter om dat dan op te nemen in het scherm.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.