AirPods pro 2022 ruisonderdrukking en transparantie

Reacties voor: Apple geeft uitleg over AirPods Pro en lossless

Apple heeft uitleg gegeven waarom lossless audio niet wordt ondersteund op de AirPods Pro 2022 en bij de AirPods Pro 2023 alleen werkt in combinatie met de Vision Pro-headset. Het heeft te maken met wifi-frequenties en Bluetooth.
Lees het complete artikel → Apple geeft uitleg over AirPods Pro en lossless
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 11 reacties

  1. Wat was het antwoord nou, waarom ondersteunen de AirPods Pro 2 geen lossless…? Ik had verwacht dat hij juist die vraag zou beantwoorden

  2. @Leon: Betrouwbaarheid boven losseless. Want volgens Apple kun je met Bluetooth en huidge codec de audio quality ook gewoon goed hebben:

    Andersen remains coy, saying that while audio quality is always a priority, “it is important to understand that we can still make big strides without changing the codec. And the codec choice we have there today, it’s more about reliability. So it’s about making something robust in all environments.”

    (Bron)

  3. Hij geeft dus geen uitleg…

    Ik ging er ook vanuit dat er het een en ander is verbeterd aan de kwaliteit van de audiostream tussen Airpods pro 2 en iPhone 14 pro (ik heb beide). De Airpod pro’s 2 klinken echt beter dan de Airpod pro’s 1. Maar dat zal wel aan de betere drivers liggen en betere ruisonderdrukking (ook die is echt beter, vind ik). Wellicht komt er in de toekomst met een firmware update verbetering in de audiostream.

  4. Origineel geplaatst door Leon
    Wat was het antwoord nou, waarom ondersteunen de AirPods Pro 2 geen lossless…? Ik had verwacht dat hij juist die vraag zou beantwoorden

    Dat was ook direct mijn gedachte…

  5. Toch heeft Apple bij de tweede generatie wel wat verbeterd, bijvoorbeeld op het gebied van actieve ruisonderdrukking. Dit is volgens Apple 2x beter dan voorheen.

    Nochtans zijn de APP’s Gen-1 technisch meer dan capabel om zeker ook die ANC-waarde te halen. Dat heb ik zelf, samen met de eerste kopers aan den ore mogen ondervinden…

    Tot enkele dagen nadien FW 2B588 het definitieve einde in kwam te luiden van één van de USP’s van de APP Gen-1.

    Nu komen aandraven met ‘2x beter’; terwijl de Gen-1 dit zéker ook even wist te realiseren is … eum …jammer?

  6. @Stealth: Idd, dat heb ik destijds ook zo ervaren.de airpods pro 1 hadden bij de release een heel goede noise cancelling, tot de eerste firmware versie uitkwam. Toen was het plots veel slechter.

  7. No way dat de ANC van de AirPods Pro 2 in de buurt komen van de AirPods Max. Ik heb beide en het verschil is verbluffend.

  8. Origineel geplaatst door Marc
    @Stealth: Idd, dat heb ik destijds ook zo ervaren.de airpods pro 1 hadden bij de release een heel goede noise cancelling, tot de eerste firmware versie uitkwam. Toen was het plots veel slechter.

    Ik ook klopt helemaal ze hebben de APP totaal verknald met die update. Ik heb nu het gevoel dat ze helemaal geen noise cancelling hebben.

  9. (Red.) Artikel bijgewerkt met nieuwe informatie over lossless audio op AirPods Pro.

  10. @Jeroen: Ik heb de Airpods Pro 2 gekocht omdat er vaak in video reviews werd verteld dat de Airpods Max minder effectieve ANC dan de Airpods Pro 2 zou hebben.

    Beweer jij dat jou Airpods Max betere ANC heeft dan je Airpods Pro 2?

  11. Ik heb hier thuis de AirPods Max en AirPods Pro 2. Eerstgenoemde is veel stiller met ANC.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.