Reacties voor: Apple en Orange willen kleinere simkaarten in 2012

Apple is voorstander van kleinere simkaarten, zo blijkt uit een aanvraag bij ETSI, het European Telecommunications Standards Institute. Het kan nog wel even duren voordat ze het voor elkaar hebben.

Reacties: 17 reacties

  1. Waarom willen ze dat? Die dingen zijn al zo klein, niemand heeft er last van. Als ze nou extreem veel ruimte innemen zodat de toestellen hierdoor flink groter uit zouden vallen begrijp ik het; nu ben ik van mening dat dit alleen maar een hoop gedoe oplevert.

  2. Nóg kleiner dan de microsim? Dan zie ik meer heil in het vorige idee van Apple, nl. de sim functionaiteit in het toestel integreren, zodat je helemaal geen simkaart meer nodig hebt. De microsim is al zo klein, een nog kleinere simkaart kan alleen maar kwijtraken.

  3. Daar gaat het makkelijk swappen van de SIM wanneer je naar het buitenland gaat 🙁 als je met meerdere toestellen werkt

  4. Waarom geen standaard simkaart al IN de iPhone.. En activeren via de winkel of online.. kan je zelf je abbo kiezen en koppelen aan je toestel? zou toch niet zo moeilijk moeten zijn.. (denk ik)

  5. Wordt daar ook een loep en pincet bijgeleverd? 😀

  6. 2 chips op 1 kaart zodat je niet met telefoons hoeft te lopen.

  7. @frank – Waarschijnlijk een miniatuur stroboscoop! 😉

  8. Misschien met de mogelijkheid erbij dat je 2 simkaarten in de houder kunt doen.

  9. Of gewoon een chip in je lichaam implanteren.. Beter nog de hele iphone implanteren;)

  10. Een vaste sim al in bijv een iPhone lijkt mij niet handig. Hoe verkoop of koop je dan een telefoon van iemand over waarvan de vaste sim is geprogrameerd en geregistreerd op een persoon.

  11. Welk belang kan een provider als Orange nou hebben bij weer een nieuwe kaart? Weet je hoeveel een simswap kost als je hele klantenbestand binnen 2 jaar weer een nieuw kaartje nodig heeft? Niet alleen het fabriceren/opsturen kost geld, ook de contactmomenten waarop de klant initieel aangeeft dat hij weer een nieuwe kaart moet hebben én het moment waarop de nieuwe kaart geactiveerd moet worden.

    Het belang van Apple begrijp ik wel…

  12. dus we hebben nu al een microsim en ze willen alweer een nanosim. nog maar een paar jaar en we hebben de picosim, femtosim, attosim, zeptosim of yoctosim. alleen nog maar een iphone van 5 mm groot. :p

  13. Origineel geplaatst door Barry55
    @frankWaarschijnlijk een miniatuur stroboscoop!

    Waarschijnlijk bedoel je een microscoop, een stroboscoop is namelijk een snel knipperende lamp 😉

    Ontopic: Een ingebouwde sim-kaart zou een goede oplossing zijn. Het bied apple namelijk de mogelijkheid om zelf telefoons te verspreiden; je koopt een iPhone via de website of een reseller en kiest daarna je provider!

  14. En dan graag alle toestellen voortaan dualsim waarbij beide telefoonnummer sgelijktijdig werken !!!!
    Ik sta voorin de rij.

  15. waarom eigenlijk nog een sim… is dit niet iets wat softwarematig al te realiseren is… (en dus ook dual-“sim”)

    of wordt het dan (te) fraudegevoelig???

  16. Origineel geplaatst door seminifeer
    En dan graag alle toestellen voortaan dualsim waarbij beide telefoonnummer sgelijktijdig werken !!!!
    Ik sta voorin de rij.

    En ik sta meteen achter je!

  17. In Japan en enkele andere landen werkt men zonder sim en dat betekent dat je de telefoon niet kan verkopen en je met een overschot aan telefoons zit als je een beetje bij wilt blijven.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.