Reacties voor: ‘Apple en News Corp werken samen aan iPad-krant The Daily’

Apple en News Corp zouden samen bezig zijn met het maken van een nieuwe krant. The Daily gaat alleen op de iPad en andere tablets verschijnen.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl -

Reacties: 17 reacties

  1. Als ze dan ook nog van de privateframeworks gebruik mogen maken dan heeft news corp een mooi voorrecht!

  2. Ben benieuwd

  3. Ter aanvulling: een abonnement zou 99 ct per week gaan kosten. Heel goedkoop dus en mogelijk door ontbrekende dure kostenposten als druk en distributie

  4. Gonny, heb jij een masker op? Onee, het is je dikke kop

  5. Klinkt best interessant, maar gaan bij daar als Nederlanders en Belgen ook iets aan hebben?

  6. Oh kees dat word een IP-ban

    OT: volgens mijn vader word het voor een week $0.99.
    En hij is een insider.

  7. Tuurlijk dat wordt het. Het eind van kranten as we know them. En ik ben echt dol op NRC.next… maar die kolder die zij net uitgebracht hebben…

  8. Origineel geplaatst door Kees
    Gonny, heb jij een masker op? Onee, het is je dikke kop

    Kan dit soort reacties geblokkeerd worden?

  9. Heel mooi. Dit scheelt enorm veel kosten aangezien er geen rekening gehouden hoeft te worden met de print versie van de krant. Ik ben benieuwd hoe deze app er uit gaat zien.

  10. Origineel geplaatst door Ruben.cc
    Klinkt best interessant, maar gaan bij daar als Nederlanders en Belgen ook iets aan hebben?

    LEZEN : “De inhoud van The Daily is gericht op de VS”

    Dus ja als jij geïnteresseerd bent in US nieuws dan heb ook jij als NLer of Belg er wat aan.

    Zo niet dan dus niet.

  11. Het blijft een grote uitdaging voor kranten om met een juiste prijs te komen voor een dergelijke krant. Er wordt steeds gezegd dat de iPad de redding van kranten/magazines zal zijn, maar het grootste probleem zijn de kwalitatief goede blogs waar je gratis goede artikelen kunt lezen op internet samen met de gratis nieuwsartikelen van bijvoorbeeld nu.nl. Wat is dan uiteindelijk nog de meerwaarde die een dergelijke krant zal bieden? Een kwestie van de juiste sites vinden en op google reader plaatsen. Zo krijg ik dagelijks mijn portie informatie binnen. Vaak nog sneller ook omdat ik gewoon de (Engelse) sources lees waar Nederlandse kranten en sites hun artikelen weer op baseren.

    Bij een krant bepaald iemand anders wat jij interessant moet vinden. Door zelf wat tijd te steken in het vinden van de juiste websites maak je een veel persoonlijkere selectie van informatie. En dat is nog gratis ook.

    Edit: ik wil niet zeggen dat zoiets niet succesvol zou kunnen zijn want er zal heus een doelgroep zijn. Maar concurreren met iets dat gratis en kwalitatief voldoende hoog is, is lastig.

  12. @Alex Montanus:

    Ik vind anders Nu.nl helemaal geen goede nieuwswebsite. Het is helemaal niet crities, het heeft een rechtse mening/zo niet: ultra rechts(als je naar hun blogs kijkt) en rapporteert soms dubbelzijdig. Soms vindt ik ook dat de advertenties iets te in beeld zijn.

    Wa ik hiermee bedoel te zeggen: ja, gratis is gratis, maar het betekend nog niet dat het correct nieuws is waar bronnen zijn nagecheckt. Bij gratis nieuwssites is dat soms ver te zoeken, maar bij kwaliteitskranten, zoals de Volkskrant en de NRC, is dat wel zo.

    Los of dit er nu wel of niet komt: gratis is niet altijd het meest voordeeligst.

    OT: als dit er komt zou dat wel erg vet zijn en dan verwacht ik ook dat de Nederlandse kranten daar ook over gaan stappen.

  13. @JMO: Een betaalde krant is ook niet geheel vrij van politieke voorkeuren, en vrij van fouten. En waarom moet een krant kritisch zijn? Jij kan toch kritisch zijn?

    Ik geef alleen aan dat voor een groot deel van de mensen (voornamelijk jeugdige mensen) een kwaliteitskrant geen hoog aanzien meer heeft. We leven in een tijd dat alles beschikbaar is. Er is een ware informatie-overload, maar we leren tegenwoordig veel beter om informatie te kanaliseren en naar waarde in te schatten.

    En nogmaals, ik zeg dat het een uitdaging zal zijn voor de kranten. Er zullen meerdere initiatieven en ideeën komen van de verschillende kranten. En het heeft even tijd nodig voor er een geheel nieuwe format zal zijn die succesvol is, genoeg kwaliteit en waarde biedt, voor de juiste prijs en voor de juiste doelgroep.

  14. @Alex Montanus:

    Laat ik op jouw laatste reactie in delen antwoorden. Dan is het voor iedereen duidelijk.

    Origineel geplaatst door Alex Montanus
    @JMO: Een betaalde krant is ook niet geheel vrij van politieke voorkeuren, en vrij van fouten. En waarom moet een krant kritisch zijn?

    Dat zeker. De Volkskrant wordt geacht als een ‘’linkse’’ krant en de NRC ‘’rechts’’ en daarin worden ook zeker fouten gemaakt.. Er zitten alleen wel wat verschil in hoe de kranten met die fouten omgaat en nieuwswebsites.

    Een een geleden, geloof ik, schreef de NRC Handelsblad een artikel over defensie. Dat bleek helemaal niet te kloppen, want de minister reageerde dezelfde dag nog dat het niet waar was wat de NRC schreef. De volgende dag gingen diezelfde journalisten, die de artikel hadden geschreven, door het stof om zijn excusses aan te bieden.
    Geenstijl.nl heeft wel vaker berichten op hun websites staan die gewoon niet waar zijn. Als belanghebbende het daar niet mee eens zijn dan duurt het soms maanden – met een aanklacht – om rectificatie te krijgen. En in de tussen tijd worden de belanghebbende alleen maar overdompelt met negatief nieuws over hun door Geenstijl.nl.

    Met alle respect, maar dan ben ik ook kritisch en dan kies ik voor de krant (app).

    Origineel geplaatst door Alex Montanus
    Ik geef alleen aan dat voor een groot deel van de mensen (voornamelijk jeugdige mensen) een kwaliteitskrant geen hoog aanzien meer heeft. We leven in een tijd dat alles beschikbaar is. Er is een ware informatie-overload, maar we leren tegenwoordig veel beter om informatie te kanaliseren en naar waarde in te schatten.

    Ik zal eerlijk zijn en zeggen dat ik ook de vruchten af pluk van het vele aanbod aan informatie. Ik kijk meestal op vk.nl, of de iphone app, ik kijk meestal op nrc.nl, of de iphone app, en ja ook op nu.nl, en de iphone app, maar al deze informatie tot mijn beschiking zie ik toch dat er een paar websites zijn die er een potje van maken. En dat geloven mensen gewoon!

    Je laatste alinea ga ik er niet erbij zetten, anders wordt mijn reactie wel heel erg groot, maar als je denkt dat men zelf rond gaat kijken, om te kijken of het echt waar is, dan heb je dat mis!! dat doen mensen niet uit hun zelf. Dat weet ik om dat daar meerdere, marketing, onderzoeken over zijn gedaan en dat geldt dus ook in real life. Ook als mensen dat doen dan zien ze dat als niet waar.

    Dus wat wil ik hier zeggen? Ja, het is goed om veel informatie tot je beschiking te hebben, maar je moet er ook wat mee doen! Aangezien veel mensen dat niet doen vind ik dat een klein, financiele, prikkel goed om hen daartoe, zogenaamd, te dwingen.

    Het internet bestaat als een hele tijd, en er staan al vele goede initiatieven (zoals iphoneclub.nl), maar er zijn ook een paar, naar mij mening, die niet goed zijn. Zoals Geenstijl.nl, maar toch onwijs gewild is en zelfs serieus wordt genomen. Nu.nl mag daar misschien helemaal bij horen, het moet gezegd worden dat daar ook fouten gemaakt worden zonder dat daar iets tegen gedaan wordt. Ik zie het niet in ieder geval.

  15. @jmo: Ben zelf totaal geen fan van geenstijl.nl om de genoemde redenen. Geenstijl is voor mij ook totaal geen ‘nieuws-site’. En nu.nl is inderdaad hap-slik-weg nieuwsartikelen waar (door snelhied) vaak fouten worden gemaakt, en dan heb ik het ook niet over alleen spellingsfouten.

    En een bedrag van 0,99 cent per week is vrijwel gratis te noemen. En wat is dan verschil met echt gratis?

  16. @Johny Starfield: Goeie vraag. Alweer: als dit er komt, dan zou het vet zijn, dan denk ik dat men eerder voor Apple versie betalen, als het 0,99 cent is, dan voor echt gratis, want dan hebben ze de kwaliteit van een kwaliteitskrant op een goedkope prijs.

    Laat duidelijk zijn dat ik hier nog niet iets wil gaan “promoten” wat er nog niet is, maar ik denk dat mensen nog is gaan nadenken hoe ze nieuws consumeren en dat kan alleen ten goede aan de kwaliteit van het nieuws. Als het er komt.

    Dan kunnen de kranten eindelijk zeggen: kijk: we zijn goedkoop en we hebben kwaliteit. Dus kom maar terug naar ons, want die “andere” nieuws websites kunnen niet of slecht.

  17. Ben het sterk met de mening van @jmo eens dat de kranten kritisch moeten zijn en daar hoor en wederhoor zichtbaar moeten zijn in een krant zodat we als lezers beide kanten kunnen lezen.
    Ook vind ik dat de kranten best een mening mogen ventileren over de belangrijke issues in de wereld, b.v. zoals het wikileaks gebeuren, nu lijkt het alsof wikileaks soms geheel alleen staat en de rest een beetje aan de kant staat te gniffelen, net nu er het momentum geschapen wordt om iets aan (vaak al door ons vermoede) misstanden te doen.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.