Reacties voor: Apple eindelijk officieel eigenaar van merknaam iPhone

Apple is na jaren eindelijk officieel eigenaar geworden van de merknaam iPhone (met Apple-logo). Vanaf 9 februari 2010 is het geregistreerde handelsmerk van toepassing op elektronica, game-handhelds en een aantal andere productcategorieën.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl -

Reacties: 5 reacties

  1. wat voor een sterkere positie dan dat veel mensen denken dan?

  2. Wellicht het feit dat Apple een (ouder) beroep kan doen op het (bekende) woordmerk “iPod”. Ik kan me zo voorstellen dat Apple zich met een beroep op die merkregistratie kan verzetten tegen het gebruik en de registratie van het woordmerk “iPad” nu dit nauwelijks verschilt van “iPod” en bij het publiek kan leiden tot verwarring. Het is dus zeer de vraag of een andere partij dan Apple die het merk “iPad” heeft geregistreerd voor het depot van Apple, maar na de registratie van het woordmerk “iPod”, zich jegens Apple op de registratie kan beroepen.

  3. @Robert: Als lettertjes blauw zijn, betekent dat dat je erop kunt klikken om er meer over te lezen. :p

  4. Ik denk dat ze bedoelen dat Fujitsu de naam ipad al heeft, of iig, gebruikt, maar als ik het goed begrepen heb, nooit de officiële procedures correct afgehandeld heeft om de merknaam in het bezit te krijgen.

  5. Sterkere positie heeft Apple namelijk niet, want géén enkel bedrijf heeft bang van Apple en hun patenten. Vermits Google/Motorola/HTC/Microsoft nu Multitouch in de VS aanbieden, zegt genoeg.

    De enige sterke positie dat Apple heeft is $$$.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.