Reacties voor: Apple wil eigen servers en netwerkapparatuur bouwen tegen afluisteren

Apple wil eigen servers en moederborden voor datacentra bouwen, zodat ze zeker weten dat er niet is geknoeid met de computers.

Reacties: 7 reacties

  1. Lijkt me wel cool als Apple servers gaat bouwen met hun eigen-ontworpen ARM-based processors. Misschien kunnen later dan ook terugkeren in de server/cloud-business die ze in 2011 verlaten hebben (Intel-based Xserve lijn). Dat zou Intel flink onder druk zetten want de volgende stap zou dan kunnen zijn om Intel helemaal de deur uit te doen. Is allemaal nog wel toekomstmuziek.

  2. Zeer goed idee! Ik zeg doen!

  3. Hopelijk gaan ze hiermee ook de markt op.

  4. Uhm, altijd beter om het in eigen hand te hebben natuurlijk, is altijd veiliger.
    Maar het kan nog steeds tijdens bv transport onderschept en veranderd worden lijkt mij.
    Ieder item controleren aan de hand van foto’s lijkt me onbegonnen werk.
    ( hoewel het nu wel eerder opvalt als je wat vind tijdens een steekproef)

  5. Een eigen iCloud-server. Plug & play voor thuis welteverstaan. Dáár ben ik ernstig voor. Dan kunnen we zelf bepalen via welke lijnen de data loopt.

  6. Een eigen cloud van Apple.com (US) valt nog steeds onder de Patriot wetgeving van Amerika. Dat blijft dus gewoon kwetsbaar voor (in mijn ogen) ongeautoriseerde toegang door Amerikaanse overheidsorganen.

  7. Volgens mij gaat het hier niet over het zelf produceren van Servers etc, maar over de diensten van Apple op volledig eigen datacenters laten landen. Momenteel hebben ze een aantal eigen datacenters en maken ze nog steeds heel veel gebruik van de datacenters van Microsoft Azure, Amazon Web Services en Google. Ik kan mij niet voorstellen dat ze daadwerkelijk weer eigen servers willen gaan inrichten.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.