Reacties voor: Zo kan de Apple Watch je gezondheid nog beter in de gaten houden

Apple lijkt grootse plannen te hebben om eigen chips te ontwikkelen voor gezondheidstoepassingen. Daarmee kun je steeds meer vitale lichaamswaarden meten.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 3 reacties

  1. Erg gaaf om te lezen dat grote partijen ontwikkelen voor de healthcare. Ik ben zelf it-er in de healthcare sector en onze sector is volop in beweging. Mocht je van school komen met je it papiertje op zak dan kun je zo bij diverse healthcare toppers aan de slag.

    • @Richard: Merken jullie iets van de gevaren en sceptici rondom technologische ontwikkelingen in health care? Ik vraag me bijvoorbeeld zelf wel eens af of mijn gezondheidsgegevens niet een keer bij een zorgverzekering kunnen belanden, of dat al dat uitlezen van gegevens via een horloge niet schadelijk is. Of ben ik nu aan het doemdenken?

  2. Inderdaad heeft Apple on 2014 verschillende medische deskundigen aangenomen. Maar het is nu 2018 en wanneer hebben we iets van de resultaten van Dr. Marcelo Malino Lomego en zijn collega’s gemerkt?
    Hemoglobine onderzoek? Nee
    Zuurstofgehalte? Nee
    Bloedsuikergehalte? Nee
    En ga zo maar door. We zitten nog steeds met het zelfde metertje om de hartslagen te meten. Dankzij een paar leuke apps kunnen we daar iets meer mee, maar het is mager. Ik ben nog altijd benieuwd wanneer de Apple Watch medisch écht wat gaat betekenen!

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.