Reacties voor: Apple dwingt importverbod Samsung Galaxy Tab 10.1 in Europa af

Apple heeft een importverbod van de Samsung Galaxy Tab 10.1 voor elkaar gekregen. Het verbod geldt in Europese landen behalve Nederland en werd uitgesproken door een Duitse rechter.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 27 reacties

  1. wel wonderlijk dat samsung nog steeds een grote toeleverancier is voor de ipad. weet iemand of dit nog steeds zo is?

  2. Ondanks alle eerdere berichten had ik dit toch niet zien aankomen :o.
    Ik weet niet of er nog meer sprekende voorbeelden zijn waar dit op deze schaal eerder is gebeurd, maar ik ken ze niet.

  3. Tja,

    Allemaal erg triest. Of er voor ons beslist word?

    Eerlijk is eerlijk. Origineel zijn de ontwerpen van derde niet. Lijken inderdaad erg veel op Apple ontwerpen en ja dat inden ze niet leuk. Terecht. Software is weer heel iets anders.

  4. Spijtig, zag er me een geweldig apparaat uit

  5. Apple moet uitkijken dat de consument zich niet tegen hen keert met dit soort acties. Hier kunnen geen winnaars zijn.

    De verliezer is de consument met minder keuzevrijheid…

  6. Nog even en Apple is een advocatenkantoor wat ook hard- en software verkoopt.

  7. Maar Apple betaald wel heel wat miljoenen voor hun patenten dat vergeet iedereen.

    Samsung moet gewoon eens met een eigen idee komen maar helaas zal ze dat niet lukken ze hebben alleen maar scouts in dienst lijkt het wel .

  8. Samsung galaxy s 2 is vele malen beter dan Iphone, en dan nog ook goedkoper. Apple moet echt ophouden met dit en misschien hun telefoon open maken.

    Verder zou het leuk zijn als de telefoons een prijs hadden van 400 euro inplaats van 700 euro.

  9. iWin …

  10. Origineel geplaatst door Eminem’s grandmother
    Samsung galaxy s 2 is vele malen beter dan Iphone, en dan nog ook goedkoper. Apple moet echt ophouden met dit en misschien hun telefoon open maken.Verder zou het leuk zijn als de telefoons een prijs hadden van 400 euro inplaats van 700 euro.

    Vele malen….beter? Goedkoper misschien…maar beter? Nee. Het is net als met Coca Cola, a het andere lijkt erop, maar het is het net niet.
    Geloof me, ik vind het spelletje van Apple ook niet leuk, maar ze laten de concurrentie echt mijlenver achter zich.

  11. Origineel geplaatst door Eminem’s grandmother
    Samsung galaxy s 2 is vele malen beter dan Iphone, en dan nog ook goedkoper. Apple moet echt ophouden met dit en misschien hun telefoon open maken.Verder zou het leuk zijn als de telefoons een prijs hadden van 400 euro inplaats van 700 euro.

    Mag ik even heel hard lachen?

    Zo’n Galaxy is een prima toestel, maar zeker geen iPhone. Buiten dat gaat het hier om de iPad en de Tab, en als we even eerlijk tegen elkaar zijn, dan is het duidelijk dat Samsung heel goed heeft gekeken naar de iPhone en de iPad, tot op het Springboard aan toe.

    Apple en hun telefoon open maken? Wat? Hetgeen dat iOS juist zo snel, stabiel, veilig en makkelijk in gebruik maakt, komt juist doordat het een gesloten systeem is. Ik ben zo blij als ik mijn vriendin met haar Android zie rommelen met vreemde software, die dan vervolgens niet voor haar toestel geschikt blijkt te zijn (wat een diversiteit!). Als ik een App installeer op iOS weet ik dat de App doet wat het moet doen, en dat het werkt op mijn device.

    En ja, ik zou het ook leuk vinden als een Audi R8 voor de helft van de prijs over de toonbank gaat, of voor 20.000 euro (want dan is ‘ie voor mij ook nog betaalbaar). Zo ken ik er nog wel een paar. Een dik huis met zwembad is ook leuker voor 50.000 euro.

    Tip voor grootmoeders: onderbouw je mening en praat geen onzin, je weet.

  12. Laat me raden jou vriendin heeft een wildfire. @Dopje:

  13. Origineel geplaatst door Eminem’s grandmother
    Samsung galaxy s 2 is vele malen beter dan Iphone, en dan nog ook goedkoper. Apple moet echt ophouden met dit en misschien hun telefoon open maken.Verder zou het leuk zijn als de telefoons een prijs hadden van 400 euro inplaats van 700 euro.

    Tja, op papier mag ie betere specs hebben maar het blijft een Samsung. En dat is ondersteuning tot de voordeur. Nee, geef mijn portie maar aan fikkie. M’n overstap naar de iPhone heb ik nooit betreurd.

  14. Wat is nou een boete van € 250.000 voor een bedrijf als Samsung? Heeft de directeur dat op een doordeweekse dag niet als wisselgeld in zijn broekzak zitten? Lijkt me sterk dat Samsung zich door zo’n (relatief) lullige boete laat tegenhouden.

  15. Origineel geplaatst door Edwin
    Maar Apple betaald wel heel wat miljoenen voor hun patenten dat vergeet iedereen.Samsung moet gewoon eens met een eigen idee komen maar helaas zal ze dat niet lukken ze hebben alleen maar scouts in dienst lijkt het wel .

    Onzin. Er valt weinig nieuws hier aan te bedenken. Je zou kunnen zeggen dit is een e reader maar dan met kleurtjes. De standaard pc is ook een kast waar je kabeltjes in kunt doen, laptop scherm met toetsenbord. Tablet is een tablet en ik vind het ronduit grof dat apple op deze manier de markt op slot wil gooien. Er was al eerder bericht dat apple niet anders doet dan patent na patent in te dienen uitsluitend om ontwikkelingen door derden -die niet de miljarden achter de hand hebben- tegen te houden. Dit slecht nieuws voor de consument. Wil de klant een minder product kiezen, laat de klant zelf kiezen en niet op deze manier gedwongen worden 1 product aan te schaffen.

  16. Als de tab een aantal maanden geleden al leverbaar was (toen de ipad2 werd gelanceerd), dan had ik de tab 100% zeker gekocht!

    Ik ken zat mensen die last hebben van uitvallende en vastlopende iphone 4. Mijn ipad begint nu ook al afentoe vast te lopen en apple support doet er ook niets aan.

    De galaxy tab lijkt echt niet sprekend op de ipad hoor.. zo kan ik ook zeggen dat een ford op een mercedes lijk, want ja hoor ze hebben beide 4 vielen!

    Er zijn zat trouwe samsung klanten op de aardbol, en nee hun garantie gaat niet alleen tot aan je deur, maar zelfs verder dan de 1 jarige garantie van Apple!

  17. @Dopje: Word! Gelukkig zijn er ook mensen die het wel snappen, zoals jij.

  18. @Dopje: Mijn iPad 1 heeft na minder dan een jaar ook steeds meer last van vastlopers, apps die langzaam werken en force closed. Gesloten is dus niet vanzelfspreken goed werkend.

    Ik heb daarbij een iPhone 4, HTC Sensation en Samsung Galaxy SII uitgebreid met elkaar vergeleken. Je verhaal is absoluut niet waar wat dat betreft en de resolutie van de Sensation komt erg dicht bij de iPhone en de kleuren van de Samsung zijn veel beter dan de iPhone. De android telefoons zijn echter wel (i.c.m. een abonnement) in totaal zo’n 300 euro goedkoper.

  19. Ik heb alle iPhones tot nu toe gehad en ben ook een maniakale Apple fan op gebied van pc en laptop. Onlangs door omstandigheden een tijdje met een Galaxy SII gewerkt. Neem het van mij aan, dat is een prima, supersnel toestel. Open of niet, alles wat verwacht wordt op de iPhone 5 is al geruime tijd aanwezig op de Galaxy SII. En ik kan perfect vergelijken 😉

  20. @wasabi: iWhine

  21. wat een gedoe, ik heb hier de ipad, ipad2 en de nieuwe samsung galaxy tab 10.1(import usa)
    De tab is totaal anders. Dat is gewoon een android clone. Geheel andere werking en andere doelgroep! Doet het prima maar als een android. Net zoiets als windows pc en een apple mac.
    Ze kunnen aan en uit en je kan er op typen!

  22. Het was ook iets te verleidelijk. Als leverancier voor Apple kreeg Samsung als eerste de specs door en om dan geen klonen te gaan bouwen…
    Maar goed, dit had Samsung natuurlijk aan kunnen zien komen.

  23. Zinloze discussie… het gaat niet om wat nu beter of slechter is. Apple en dus eigenlijk steve Jobs begint een aardige monopoly te krijgen. Dat heeft hij gekregen door zijn ios en iphone/ipad. Goede apparaten waar hij terecht veel geld mee verdient heeft. Maar hij heeft nu controle in de muziek (itunes), controle in boeken (ibooks), in apps/informatie voorziening (appstore). Hij zou in principe zelfs een krant kunnen verbieden wanneer bijvoorbeeld new york times schrijft dat hij een roze tutu in de kast heeft hangen. Begint mij iets te ver gegaan. En ik denk dat je een nummer wat; n**k steve jobs in zijn reet, heet je ook niet in itunes kan krijgen. Monopolist lijkt mij.

    Daarnaast krijgt apple patenten toegewezen die je in mijn ogen niet toe kan wijzen, veel te algemeen. Daarnaast zijn er specifieke patenten bijvoorbeeld in de auto industrie. Airbag, ABS, ESP zijn allemaal gepatenteerde systemen. Maar deze delen/verkopen ze aan elkaar omdat er dan een betere/veiligere auto ontwikkeld kan worden. En als er ruzie is vechten ze dat in kantoor uit. Ik ben blij met deze instelling in de auto’s, de consument kan kiezen en krijgt een betaalbaar product dat continu wordt ontwikkeld. Ontwikkelingen zijn ook beter te financieren wanneer je deze deelt….
    Apple is bezig alles wat rechthoekig is een display heeft aan te klagen omdat het lijkt op een ipad. Complete onzin, hoop dat apple zichzelf nog een keer tegenkomt. Ik wordt simpel van alle rechtzaken van de media nazi Jobs.

  24. Origineel geplaatst door P.
    Maar deze delen/verkopen ze aan elkaar…

    Ik denk dat hier een beetje hetzelfde aan de hand is. Er lopen natuurlijk ook allerlei aanklachten tegen Apple, ook van Samsung. Mocht de rechter hierin in het voordeel van Samsung gaan beslissen dan heeft Apple iets achter de hand om “weg te strepen” tegen de zaken die Apple volgens Samsung onterecht gebruikt. Uiteindelijk blijft het volgens mij gewoon een spelletje dat als uitkomst moet krijgen: “als ik dit van jou mag gebruiken mag jij dat van mij gebruiken”.

  25. Ik ben ook overgegaan van IOS phone en TAB naar Android Samsung, Geloof me dit had ik veel eerder moeten doen!

    Alles wat Android wel heeft heeft IOS niet.

  26. De pot verwijt de ketel dat hij zwart ziet, is Apple is groot geworden met gappen, Apple heeft het gappen zelfs naar een hoger niveau getilt (zie wat ze met weekcal) hebben gedaan…

  27. Ik heb de Galaxy 10.1 nu twee weken binnen. Geweldig apparaat. Wel even wennen aan Android, maar met de gegeven resolutie, het gewicht en de breedbeeld uitvoering wint de Galaxy 10.1 het echt van de iPad.

    Nu Samsung heeft aangekondigd de Note dit jaar uit te brengen, ben ik serieus aan het overwegen om mijn iPhone 4 te verkopen een de Note aan te gaan schaffen.

    De rechtzaak van Apple tegen Samsung is mij in het verkeerde keelgat geschoten en vindt persoonlijk dat Apple met haar lijst van Europese patenten de plank zo hard misslaat, dat ik mij echt afvraag waarom ik ook binnen mijn eigen bedrijf Apple only ben..

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.