Reacties voor: Apple doet geheimzinnig met rode lampjes en foute informatie

Geheimzinnigheid zit bij Apple in de bedrijfscultuur gebakken. The New York Times had een gesprek met twee ex-werknemers, die vertellen hoe geheimzinnig het toegaat binnen het bedrijf.

Reacties: 59 reacties

  1. geheimzinnig… xD

  2. Paranoia…. Ieder zijn hobby zeker?

  3. lol. XD

  4. Ach jeetje, wat erg zeg,…. maar wacht eens even… ik hou wel van verrassingen en mooie gadgets…. hmm is dat niet apple zelf die me altijd verrast.

  5. “Eigerman werd ontslagen nadat een collega een preview van nieuwe software aan een klant had laten zien”

    Zo fucked up. :’)

  6. Big Brotha is watching you….
    past wel bij het app rejection beleid.

  7. lijkt me normaal, 20 jaar geleden had steve jobs deuren open gedaan aan een nieuwe jonge en demonsteerde waar ze mee bezig zijn, multitasking graphisch user interface mouse , taskbar , en een compleet revolutionere besturingsysteem, die nieuwe jonge beloofde wat software voor apple te maken maar heeft hij nooit gedaan en heeft ie alles wat ie gezien heeft gekopieerd
    die jongens naam is bill gates

  8. Ben toch wel benieuwd wie dat op de foto is 😉

  9. Het verkeerde informatie verstrekken aan verschillende medewerkers is ook in Nederland gemeen goed. Zeker als het om financiële informatie gaat. Kortom mij verbaast het niets, een rood lampje etc. verbaast mij wel. Kennelijk is de gemiddelde Apple medewerker niet te vertrouwen.

  10. Goede zaak en blijkbaar werkt het. 🙂

  11. Origineel geplaatst door junero
    lijkt me normaal, 20 jaar geleden had steve jobs deuren open gedaan aan een nieuwe jonge en demonsteerde waar ze mee bezig zijn, multitasking graphisch user interface mouse , taskbar , en een compleet revolutionere besturingsysteem, die nieuwe jonge beloofde wat software voor apple te maken maar heeft hij nooit gedaan en heeft ie alles wat ie gezien heeft gekopieerd
    die jongens naam was bill gates

    En zo deed Steve dat weer bij Xerox.

  12. slim…

  13. Het heeft wel iets, dat geheimzinnig gedoe!

  14. Voor de goede orde, Bill Gates heeft niet van Apple gejat maar van Xerox.
    Apple doet alleen maar zo geheimzinnig om de hype in stand te houden zodat wij hoge pijzen betalen voor apparatuur die allang voorbij gestreefd is door anderen.
    Het is dat anderen !!! zoveel mooie applicaties maken voor dat apparaat wat de Iphone heet. Anders waren we hem allang vergeten.

  15. Beter goed gejat dan een slecht origineel.
    Maar bij de Iphone is het origineel niet zo goed, maar de daarop geinstalleerde software juist wel.
    Laat Apple niet zo geheimzinnig doen en vast de hoge pieptonen uit hun 3GS halen

  16. tja tis wel overdreven allemaal, mja dat weet je voor je daar gaat werken. En Apple is wel 1 van de weinige die producten die een enorme hype zijn in de hele wereld, geheim weet te houden tot het allerlaatste moment 🙂 Niet dat ik dat nou zo leuk vind mja daar gaat t nu niet om haha.

  17. @seminifeer: Huh, dus eigenlijk zeg je dat de iPhone een flutapparaat is, maar door de applicaties is het nog net uit te houden?

  18. Origineel geplaatst door seminifeer
    Voor de goede orde, Bill Gates heeft niet van Apple gejat maar van Xerox.
    Apple doet alleen maar zo geheimzinnig om de hype in stand te houden zodat wij hoge pijzen betalen voor apparatuur die allang voorbij gestreefd is door anderen.
    Het is dat anderen !!! zoveel mooie applicaties maken voor dat apparaat wat de Iphone heet. Anders waren we hem allang vergeten.

    En wie was het ook alweer wie die Appstore heeft bedacht waar jij zo vol van bent? Waarom is iedereen toch altijd zo ongelooflijk gefocust op wat een computer/telefoon kan en niet hoe die dat doet. Daar haal ik namelijk evenveel voldoening uit en dat heb ik eigenlijk alleen bij Apple producten.

  19. niks voor mij, ik zou alles doorvertellen of mee naar huis nemen.

  20. Lees dit boek eens krijg je een mooie kijk in de Apple keuken De ongeautoriseerde biografie iCon – Steve Jobs: The Greatest Second Act in the History of Business door Jeffrey Young en William Simon

  21. ‘t is bijna zielig te noemen… alles voor de publiciteit en appel-geilers
    😉

  22. Apple is slim bezig. Je moet helaas wel als je zo in de gaten gehouden wordt door de pers, community en aandeelhouders.

  23. @junero: Wat had Steve ook alweer bij Xerox gedaan 😉 ?

  24. Origineel geplaatst door seminifeer
    Voor de goede orde, Bill Gates heeft niet van Apple gejat maar van Xerox.

    voor de goede orde : Bill Gates heeft helemaal niets gejat van Xerox. Het is Jobs geweest die na een bedrijfsbezoek aan Xerox het potentieel van een GUI (graphic user interface) zag nadat men er bij Xerox al jaren niets mee had gedaan… 

  25. Gewoon ziek, er zijn grenzen.

  26. Het gaat om het product resultaat. Daar zijn we blij mee, want anders kochten we wel een microsoft product.

    Laat het dus aan apple over om te zorgen met hun manier van werken omdat dat resultaat te realiseren. Daar hangt natuurlijk een prijskaartje aan, als je dat niet wil accepteren, kies je toch een ander computer product met de daarbij behorende interface (problemen) en functionaliteit.

    Iemke

  27. Medewerkers die aan geheime producten werken moeten door een aantal beveiligingsdeuren en toegangcodes invoeren voordat ze op hun werkplek zijn.

    Wat is daar raar aan dan? Het is niet dat ik iedere dag zo loop, maar kom op, het lijkt me dat veel ontwerp afdelingen wel een beetje in de buurt komen, zou raar zijn als je gewoon door een raampje naar de iPhone 4G zou kunnen gaan staren.

    Daarnaast doet het een beetje voorkomen dat achter ieder deurtje een medewerker onder een zwart doekje zit te gluren, zoveel supergeheime gadgets zullen er nu ook weer niet zijn.. wel een leuk verhaal, dat dan weer wel.

    En die rode lamp, daar staat natuurlijk gewoon on air onder 😉

  28. = het met tijmen eens.

  29. volgens mij is dit de reden van Apple’s succes, zei nemen alles serieus en laten niets aan het toeval over!

  30. @David: Precies! Apple is juist beroemd en succesvol door hun goede geheimhouding. Als ze niet zo streng zouden zijn, zouden al die producten maanden van te voren uitlekken. Het zijn best heftige maatregelen inderdaad, maar je kiest er zelf voor als je daar gaat werken.

  31. Ik vind het allemaal zo raar nog niet!

    Er gaan miljoenen in om!

    Als niemand van niks meer zie je ineens dat veel meer mensen geïnteresseerd zijn in jouw product. Als de er al groot aantal mensen zijn die de helft al weten hebben ze er minder aandacht voor. Volgen er dus ook minder mensen de keynote ect ect ect.

    Waardoor weinig mensen weten WAT nou de ECHTE mogelijk heden zijn van het nieuwe Model Of Product.

  32. Euhm, ben een keer naar de 4e etage van de Witte Dame geweest waar Philips design zit. Wordt je meteen door een paar brede mensen toch vriendelijk de deur gewezen.

    Overal waar R&D en product design plaatsvind zal dit gebeuren

  33. Leuk verhaal !!!!!!

  34. Inderdaad Baard, als IT engineer kom ik bij genoeg grote bedrijven. Overal wandel je al of niet met een toegangspas binnen. Totdat je R&D bereikt. Dan lukt het opeens niet meer… 😉
    Dan is er opeens extra begeleiding en te ondertekenen formulieren.

  35. @seminifeer:
    whahaha, grappemaker. de iPhone niet zo goed, whahaha moest het even een aantal keer lezen.

  36. @Maikel22:

    Kwa hardware is de iphone toch ook niet speciaal?

  37. @Tommy: @seminifeer:
    Jobs heeft alleen het idee van de muis en vensters ‘afgekeken’, maar er waren veel meer zaken die onlogisch en niet handig in elkaar zaten.

    Microsoft kopieert meestal.
    Kijk eens naar Vista:
    Gadgets = Widgets
    Search = Spotlight
    Windows Calender = iCal
    Windows Fotogallerie = iPhoto
    Windows Moviemaker = iMovie
    Windows Mail = Mail

  38. @Chris:
    ik heb geen problemen, op de camera na dan. Maar liever het iPhone OS met een baggercamera, dan windows mobile met een stokkie en een goede camera.

  39. Zo is het niet moeilijk om hormonenziektes te krijgen en levertransplantaties te moeten ondergaan. Al dat geheim geheim en knipoog, knipoog. Want een stress dat dat moet zijn om onder zoveel camerabewaking te moeten staan en dan nog het risico lopen om ontslagen te worden. Zeker als je ‘s avonds doodmoe thuiskomt je gaat in bed en in je slaap begin je zo allemaal specs te zeggen van de nieuwe iPhone of iPod tege je vrouw en dan ja, dan wordt je ontslage omdat je bent gaan slapen 😉
    PARANOIA!!!! xD

  40. Ik denk dat dit de juiste werkwijze is. Zo wil je niet dat bedrijfsgeheimen uitlekken, medewerkers informatie doorspelen en dat iedereen zich met je product en procedures gaan bemoeien.
    Het lukt Apple telkens weer om state of the art producten op de markt te zetten. Meestal zeer innovatief, van goeie kwaliteit en met een hoog Wow factor!!

    Geen enkel bedrijf weet zijn producten marketingtechnisch zo weg te zetten als Apple met telkens weer geweldige softwarematige ondersteuning. Ze leggen de lat altijd redelijk hoog voor zichzelf.

    Geen enkele phone/ict bedrijf heeft zo’n trouwe schare fans als Apple. Rijen voor de deur bij nieuwe producten en het meest besproken. Tegelijkertijd ook de meeste criticasters, jaloerse mensen die Apple op elk mogelijk punt proberen af te troeven, maar echt wel weten dat de producten heel goed zijn in vergelijking met de concurrentie.

    Om deze hype te kunnen blijven continueren, om vernieuwende producten te kunnen blijven aanbieden, lijkt mij dit de juiste manier, hoe stiekem en overdreven het ook lijkt te zijn.

    Ik geef eerlijk toe dat ik niet meer zonder mijn iPhone en dagelijkse Iphoneclub nieuwtjes kan :-). En geloof me, ik ben vast niet de enige hier!!

  41. Origineel geplaatst door Maikel22@Tommy: @seminifeer:
    Jobs heeft alleen het idee van de muis en vensters ‘afgekeken’, maar er waren veel meer zaken die onlogisch en niet handig in elkaar zaten. Microsoft kopieert meestal.
    Kijk eens naar Vista:
    Gadgets = Widgets
    Search = Spotlight
    Windows Calender = iCal
    Windows Fotogallerie = iPhoto
    Windows Moviemaker = iMovie
    Windows Mail = Mail

    hoe zou jij die toepassingen dan uitvoeren ? Als ik dus een e-mail cliënt bouw dat e-mails uitleest en je berichten mee kunt verzenden, is dat een kopie van Apple dan ? Kom op, dat is toch pure onzin wat je nu aan het uitkramen bent, MS-hater…

  42. Meer dan terecht wat ze doen. het kan het bedrijf misschien wel miljarden kosten als zoiets uitlekt.
    hoe minder mensen het weten hoe makkelijker het is de gene op te sporen wie het verder doorgeeft. en over de persoon die ontslagen is ja je weet het je tekent een contract dus meer dan terecht. ik vind het een super beleid wat ze daar voeren.

  43. @Ibrahim:
    ik denk dat elke keer als Apple wat nieuws heeft, dat Microsoft het probeert na te doen. Zo ook met al die programma’s: Ik denk dat als Apple bepaalde handigheidjes niet in het systeem had gestopt, dat het nu ook niet in Windows had gezeten.

  44. Origineel geplaatst door Maikel22
    @Tommy: @seminifeer:Jobs heeft alleen het idee van de muis en vensters ‘afgekeken’, maar er waren veel meer zaken die onlogisch en niet handig in elkaar zaten. Microsoft kopieert meestal.Kijk eens naar Vista:Gadgets = WidgetsSearch = SpotlightWindows Calender = iCalWindows Fotogallerie = iPhotoWindows Moviemaker = iMovieWindows Mail = Mail

    Vast features die OS X er al voor het jaar 2000 in heeft zitten. Toen waren ze bij MS namelijk al met die features en programma’s (lees; Vista) bezig. Helaas heeft MS enorm veel aanhangers en duren testprocedures maanden tot soms jaren voordat iets bij de klanten komt (verschillende hardwareplatformen etc.). Vista is een mooi pakket waar het grootste probleem bij acceptatie werd veroorzaakt door derden. (Fabrikanten die hun hard- en software te laat compatible met Vista hebben gemaakt). Gelukkig is dit bij Windows 7 een geheel ander verhaal.

    Als je met een beschuldigende vinger wilt wijzen, wijs dan eens naar Google. Die alles (w)etende knaapjes komen er zelfs voor uit dat ze liever het beste van de besten stelen om zo met de concurrentie en de grote jongens mee te komen.

  45. normaal is dat toch niet wettelijk dat ze je filmen terwijl je werkt ? recht op de privacy
    maja boeie, wie daar wilt werken moet het zelf weten zeker 😉
    ik zou me er alleszinds nie op me gemak voelen, ge durft nog nie eens aan uw gat krabben 😉

  46. Origineel geplaatst door seminifeer
    Beter goed gejat dan een slecht origineel.
    Maar bij de Iphone is het origineel niet zo goed, maar de daarop geinstalleerde software juist wel.
    Laat Apple niet zo geheimzinnig doen en vast de hoge pieptonen uit hun 3GS halen

    Yeah righttttt!! Kwerk thuis met een pc met xp (vista zet ik er echt niet op!! da trekt echt op niks!! en windows 7 moet ik ook ni hebbe want das ook weeral gwn een msilukte copie van Leopard!!) en een laptop (macbook pro) met Leopard en geloof mij als ik die 2 besturingssystemen met elkaar vergelijk dan werk ik toch wel veel liever met Leopard omdat dat gwn beter aanvoelt en het gewoon doet wat je vraagt (en dan heb ik het niet eens over stabiliteit, klantvriendelijkheid, …). En als ik beide hardwares met elkaar vergelijk is mijn keus ook wel snel gemaakt. Kheb mijn pc zelf in elkaar laten steken dus ik heb zelf bepaald wat erin moet dus das zelfs geen “standaard”-pc en toch is men macbook pro 10x beter in prestaties enzovoort terwijl de hardware dat erin zit gwn standaard is. windows gaat pas een echte concurrent worden voor Apple als ze hun eigen software en hardware beginnen te produceren

    wat betreft de iPhone: kheb hier een Samsung Omnia liggen en een HTC P4350 allebei met windows mobile 6.0 en in vergelijking met OS 2.2.1 en OS 3.0 trekken die echt op niks!! Totaal niet klantvriendelijk ofzo dus geef mij maar een iPhone standaard dat zo simpel maar toch tegelijk zo functioneel is dan een smartphone met WM!!

    On Topic: kvind dat vrij normaal al die veiligheidsmaatregelen. Er zijn zoveel mensen die Apple proberen na te apen dus dit is de enigste manier om alles goed geheim te houden. Er zijn genoeg mensen die gelijk 1000de euro’s zouden aanbieden om die geheimen te weten te komen en zo zelf iets te ontwerpen en dan op de markt te brengen om zo Apple voor te zijn

  47. On topic vind ik dat Apple er steeds in slaagt om het nieuwe product geheim te houden tot de keynote,dat paranoia gevoel word toch alleen maar bevestigt door een ex-werknemer dat zegt veel vind ik.

  48. Origineel geplaatst door Gonny van der Zwaag
    @seminifeer: Huh, dus eigenlijk zeg je dat de iPhone een flutapparaat is, maar door de applicaties is het nog net uit te houden?

    Daar sluit ik me graag bij aan. Zonder third-party-developers had ik hem allang weer de deur uitgedaan. Met name het telefoongedeelte is mager.

  49. nog eens voor de goede orde 😉

    Steve Jobs heeft in het begin interface en muis gejat van uitvinder Xerox daarmee besturingssysteem gemaakt: “Macintosh” Daarvan wou Bill Gates een paar prototypes van “”om er software voor te maken”” en heeft het Apple besturingssysteem lichtjes aangepast en er de naam Windows op geplakt.

    Zo wil ik ook wel de rijkste man ter wereld worden.

  50. Het opvallende van Apple gebruikers is dat zij altijd anderen afkraken. Dit zegt meer over hen zelf dan over ander systemen. Apple heeft het een stuk makkelijker als anderen omdat ze een OS maken wat op maar 3 telefoons of een paar pc’s hoeft te draaien die ze ook nog eens zelf ontwikkeld hebben. Laten we zeggen,hebben ze in hun opdracht láten ontwikkelen.
    Microsoft Windows en Linux zijn systemen die op duizenden verschillende configuraties moeten draaien met software en drivers van tienduizenden verschillende ontwikkelaars die niet door zo’n belachelijke selectiecommissie van Apple heen hoeven.
    Dat is dus eigenlijk een grotere prestatie dan wat Apple doet.
    Ik zal het Apple OS nooit afkraken. De verschillende operating systemen zijn gewoon verschillende smaakjes met voor ieder wat anders.
    Iedereen heef het over allerlei problemen met windows. Het rare is dat ik meerdere pc’s heb. Ik heb XP, Vista en de windows7 RC draaien en ik heb géén problemen.
    Waar zou dat toch aan liggen?

    De moraal van dit verhaal, ik heb niets tegen Apple producten maar vind dat het afzeiken van andere telefoons en operating systemen meer over de mensen hier zegt dan over die andere producten.

    De liefde voor de Iphone maakt hier een hoop mensen blind en tunnelvisie is hier ook een groot goed.

    En inderdaad…zonder third-party-developers was de Iphone nooit zo populair geworden.

  51. niets nieuws …
    Andere inovatieve bedrijven doen hetzelfde voor producten in otnwikkeling … zoals toyota, sony, nikon, … allen zijn tijdens ontwikkelingsfase “gesloten” en zorgen er voor dat medewerkers steeds attent zijn op deze geslotenheid (rood zwaailicht is één dat denk ik overal gebruikt wordt … als extern consultant al regelmatig interventies moeten doen met zo’n lamp aan in de werkruimte).

  52. … en een leuke foto …

  53. Ja mensen zet die roze bril is af.
    Dan blijkt Apple uitendelijk ookmaar gewoon een bedrijf dat geld wil verdienen.

    Verschil is dat ze alles zelf ontwikkelen met eigen ( gejatte, geleende, gestolen ) bedachte ideen die leiden tot mooie producten die gewoon werken. Idd niet zo verwonderlijk als je controle hebt over het idee tot de realisatie. Dan gaat er minder snel wat fout. Maar ook Apple is niet heilig.

    Kom maar is bij mij op werk in het reparatie hok kijken. Ook Macs gaan stuk. En dan is dat geweldige Apple in eens niet zo geweldig meer als je een week buiten de garantie valt en geen AppleCare hebt gekocht.

    Idee bedrijf zal zijn projecten geheim houden tot de dag dat er publiciteit gebruikt kan worden. Apple doet dat op zijn eigen manier. Met een reality distortion field en mistries plus geheimzinnigheid. So what het werkt voor Apple. Ze hebben er een grote trouwe aanhang die bijna allemaal fan(boy/girl) zijn aan over gehouden. Die mensen worden vanzelf wel weer wakker wanneer echt door krijgen hoe het bedrijf achter de leuke producten is.

  54. wuhaha!.. lijkt alcatraz wel met al die security procedures :P.

    Opzich wel goed dat ze producten zo geheim houden. Zo wordt het wel moeilijk om dingen naar buiten te brengen.

  55. Origineel geplaatst door RobUSA
    @junero: Wat had Steve ook alweer bij Xerox gedaan ?

    Jobs and several Apple employees including Jef Raskin visited Xerox PARC in December 1979 to see the Xerox Alto. Xerox granted Apple engineers three days of access to the PARC facilities in return for $1 million in pre-IPO Apple stock.[27] Jobs was immediately convinced that all future computers would use a GUI, and development of a GUI began for the Apple Lisa.[28]
    sinds wanneer doe je betalen voor gejatte spullen

  56. Origineel geplaatst door Maikel22
    @Tommy: @seminifeer:
    Gadgets = Widgets
    Search = Spotlight
    Windows Calender = iCal
    Windows Fotogallerie = iPhoto
    Windows Moviemaker = iMovie
    Windows Mail = Mail

    Widgets/Gadgets zijn niet uitgevonden door Apple. Het concept is groot gemaakt door Konfabulator, later opgekocht door Yahoo en omgedoopt tot Yahoo Widgets. Microsoft had overigens al ooit iets wat er enigszins op leek in de vorm van active desktop. De implementatie van active desktop was zeker niet fantastisch maar Apple was zeker niet de eerste.

    Outlook had natuurlijk al lang een kalander voordat Apple überhaupt een letter code voor iCal had geschreven.

    Apple Mail is voortgekomen uit NeXT en wordt pas sinds OS X 10.3 standaard meegeleverd. Outlook Express bestaat als sinds 1996.

    iPhoto en iMove zijn gewoon losse programma’s die je los koopt. Apple was uiteraard niet de eerste met dergelijke programma’s. Dat de nu door Microsoft gebundelde gallery en moviemaker niet vergelijkbaar zijn met iPhoto en iMovie is niet zo gek. Voor iLife moet je tenslotte ook extra betalen en dus mag je daar ook wat meer van verwachten.

    Spotlight search is inderdaad vernieuwend. Maar vergeet niet dat het pas een paar jaar oud is.

  57. @eMilt:
    Oké ik snap wat je bedoelt, maar het zijn juist de kleine handigheidjes die overgenomen worden (ook door Apple soms) maarja dat is de biznis. Ik wil ermee zeggen dat ik niet veel innovatie van Microsofts kant zie op dat gebied. Nogmaals: ik snap wat je/jullie bedoelen.

  58. @Maikel22: Het is zo dat Apple vaak de dingen zo simpel en eenvoudig kan maken dat je je afvraagt waarom andere het zo moeilijk doen.
    Aan de andere kant kan Apple soms ook enorme steken laten vallen en vraag je je af hoe ze het over het hoofd kunnen zien. De iPhone (om on-topic te blijven) is er een goed voorbeeld van. In de basis een fantastisch product maar dat we twee jaar op copy & paste, mms, sms delete/forward, vcard support, etc… hebben moeten wachten is natuurlijk niet goed te praten.

  59. Ja ik ben het eens met dat ze er erg laat mee zijn. De massa miste die punten erg, maar ik persoonlijk niet. Ik heb maar enkele keren in 2.x copy/paste gemist. En om het zo eenvoudig mogelijk te houden heeft Apple het volgens mij eruit gelaten. Ik zit nu ook wel eens te klooien met dubbeltappen als ik in wil zoomen of de cursor ergens anders heen wil verplaatsen. Toch heb ik het de laatste tijd soms al wel nodig gehad. Ik denk dat ze eerst mms eruit hebben gelaten omdat mailen wat moderner is. Ik had mms dan ook egt niet verwacht en op gehoopt zeker nu je dan 50 cent extra moet betalen. Anders had ik het ook wel leuk gevonden. Wat ik niet snap is dat je geen Bluetooth bestandsuitwissing ken doen. En ook het doorsturen van berichten had ik toen met 2.x ook wel handig gevonden. Begrijp me niet verkeerd ik praat voor mezelf.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.