Reacties voor: Apple doet calculator-widget in de ban

Apple heeft de ontwikkelaar van de calculator-app PCalc verzocht de widget in het notificatiecentrum te verwijderen.
Lees het complete artikel → Apple doet calculator-widget in de ban
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 37 reacties

  1. Pardon? Ik heb veel van dit soort nieuwsberichten gezien over Apple die functies inperkt bij apps, maar dit slaat werkelijk alles. Bij de introductie van OSX Yosemite werd toch ook een (eigen) calculator-widget gebruikt in berichtencentrum??

    Snap niet dat dit op iOS dan ineens verboden is…

  2. Ik ben een enorme fan van Apple, maar dit soort berichten (los van hun filosofie) laten m’n haren rechtovereind staan.

    Laat aub de mensen werken met het apparaat zoals ze zelf willen. Dit zorgt er steeds vaker voor dat mensen in mijn omgeving voor Android kiezen of zullen gaan kiezen.

    Erg jammer #Apple!

  3. Wat een onzin! Ik heb deze app ook (lite versie) en er al een paar keer gebruik van gemaakt. Even snel een berekening maken zonder dat je de app waar je in zit hoeft te verlaten. Gewoon even het notificatiescherm omlaag, berekening maken en weer verder waar je mee bezig was. Superhandig, ben blij dat ik hem al heb.

  4. Snel even downloaden dan

  5. Origineel geplaatst door Peabz21
    Wat een onzin! Ik heb deze app ook (lite versie) en er al een paar keer gebruik van gemaakt. Even snel een berekening maken zonder dat je de app waar je in zit hoeft te verlaten. Gewoon even het notificatiescherm omlaag, berekening maken en weer verder waar je mee bezig was. Superhandig, ben blij dat ik hem al heb.

    Zorg er dan maar voor dat je de app niet gaat updaten.

  6. En dan zeggen mensen dat Apple open wordt, iOS is net zo beperkt als Apple dat wilt hebben, waar op Android dit wel kan is dit niet mogelijk in iOS, zo iets simpele en handigs Apple en jullie ontnemen zelfs dat.

    Weer het bewijs dat Apple steeds gekker en kinderachtiger wordt, zonde maar het is hun eigen schuld.

  7. @Veronica: Dan koop je toch lekker fijn een plastic Android toestel die binnen 1,5 jaar traag wordt en waar je na een jaar geen drol meer voor krijgt als je m wilt verkopen omdat je een nieuwe wilt! |-)

  8. Heeft vast iets te maken met batterijverbruik, traagheid en Apple dat koste wat kost een reputatie wil beschermen.

    Persoonlijk ben ik van mening dat de alternatieve toetsenborden ook veel te langzaam werken, het voelt meer alsof het tegen iOS is aangeplakt in plaats van geïntegreerd. Waarschijnlijk willen ze dat gevoel bij de widgets voorkomen.

  9. @Sarafina: Dat was vroeger misschien zo. Android staat ook niet stil. Een iPhone 6 met maar 16GB geheugen is ook niet bepaald toekomstbestendig!

  10. @Marc: ik moet Sarafina gelijk geven mijn broer krijgt zijn 5-6 maanden oude S5 ( perfecte staat met garantie ) niet verkocht

  11. Dacht Dat iOS 8 Heel toegankelijk werd etc etc mag niet eens zelf berekeningen maken Apple wat een onzin toch allemaal weer

  12. Ach, al dat widget gedoe in notificatie centrum is toch om te kotsen, lelijk en 9 van de 10 word toch niet eens gebruikt,
    ohh leuk een metertje die laat zien hoeveel ram ik nog over heb, of hoeveel percentage mijn batterij nog is,
    En veel van die weer widgets met een vierkante foto,

    ZIET ER NIET UIT

  13. Toen Apple ios nog lekker op slot zat, waren er weinig tot geen bugs en was de “ervaring” super. Op het moment dat Apple ios opende begon de ellende en de, ik noem het “android-gevoel”. Geef mij maar het oude eigenwijze “take it or leave it” Apple mét alle keuze beperkingen die daarmee gepaard gingen. Maargoed, moest t ff kwijt, lol

  14. @Marc: Daarom kun je gelukkig ook kiezen voor een 32 of een 64 GB iPhone 😀
    Ik heb al bijna 2 jaar een 16 GB iPhone 5 en ik heb m nog niet halfvol.
    Voor mij is 16 GB dus ruim voldoende.

  15. @devi: sorry Devi maar dat ben ik niet met je eens. Launcher, Pcalc en OVDelay gebruik ik dagelijks als widget en is een flinke verrijking van m’n telefoon!

  16. Beetje jammer dat hier weer een paar Apple fanboys ongenuanceerd Android en hun toestellen afkraken. Net of bij Apple alles geweldig is? De WiFi verbinding met m’n IPad mini is na de nieuwe update zwaar bagger. Het vrije karakter van Android werkt prima. En idd soms hapert m’n Galaxy S5. En de vingerprintscanner is ook lang niet zo goed als die van Apple. Maar ik kan wel m’n schermen indelen zoals ik wil. En heb een super mooi scherm in die Galaxy. Ik maak gebruik van een Apple product en van een Android product. Dat gaat prima samen. En beide hebben hun voor en nadelen. Niks of niemand is perfect!

  17. Ik begrijp überhaupt niet waarom Apple widgets heeft geintroduceert het ziet er totaal niet uit en nog eens onnodig.

    Het lijkt allemaal teveel op Android.

  18. @Julian: ‘Ik vind het onnodig’ is NIET gelijk aan ‘het is onnodig’. Meer mensen hierboven moeten dat blijkbaar nog leren.

  19. (Red.) Verwijderd: persoonlijke aanval.

  20. @achi: Dan doet hij het niet goed want ik was mijn 5s met beschadigingen met 1 dag kwijt en mijn vrouw zijn iphone 4 binnen 3dagen.

  21. Geen zorgen jongens, de iOS 8 jailbreak is ‘bijna’ gebruiksklaar. We hebben al sinds jaar en dag widgets in ons Berichtencentrum, dus na dit debacle zal er vast gauw een werkende widget verschijnen (mits er iemand is die het wilt).

  22. Ik dacht: wow iOS 8, voor het eerst geen jailbreak meer nodig.
    Lijkt erop dat ik toch maar moet wachten op jailbreak for iOS 8.

  23. @rkltnk: ik denk dat @Achihet het over een Samsung Galaxy s5 heeft en niet een iPhone 5s.

  24. Kan me er iets bij voorstellen dat widgets geen berekeningen danwel grote taken mogen uitvoeren. Deze progjes start je zonder in te loggen op je telefoon met als gevolg dat je een duidelijke grens moet stellen wat wel en wat niet mag. Wellicht was dit voor de calculator niet direct noodzakelijk… echter de keuze van Apple is begrijpelijk. Ik hoor iedereen al piepen als dmv een widget een Iphone gehackt wordt of dat er iets anders mee gebeurd. Kan me ook nog voorstellen dat in toekomstige modellen of IOS versies dit problemen kan veroorzaken. En nee…. Zoals jullie allemaal weten… Apple laat zich niet in de (toekomst) keuken kijken.

  25. @Veronica: de gewone calculator kun je gebruiken vanuit het control center dat je omhoog kunt trekken.

  26. Origineel geplaatst door achi
    @Marc: ik moet Sarafina gelijk geven mijn broer krijgt zijn 5-6 maanden oude S5 ( perfecte staat met garantie ) niet verkocht

    Dat moet voor de juiste prijs geen enkel probleem zijn. Maar als je nu nog iets erg dicht bij de (huidige) nieuwprijs wil vangen, ja dan wordt het lastig. Dan loop ik ook liever even bij de Apple Store binnen.

  27. Maar zijn de bugs in de nieuwe update eindelijk verholpen?

  28. Beetje rare beperking. Het is niet alsof een minicalculatortje nu grote berekingen aan het uitvoeren is. Het netjes op het scherm zetten van het widget is veel en veel meer rekenwerk dan de eigenlijke berekening zelf. Ook het ophalen en tonen van bijvoorbeeld een buienradarkaartje of de actuele treintijden is veel intensiever.

  29. Je kan Appels niet vergelijken met snoep.
    Een appel is immers vele malen gezonder dan troep in een plastic omhulsel.
    Afgezien daarvan: Apple heeft een beleid, daar dient een ieder zich aan te houden.
    Snap overigens niet waarom de app niet eerder is afgewezen voor het werd uitgebracht.

  30. 8,99 voor een calculator!

  31. @ alle andriod boys en girls die het zo leuk vinden dat hun andriod zo lekker open is. Wel eens bij nagedacht waarom apple het niet zo open maakt? andriod is lekker open , das mooi maar ook erg open voor virussen en maleware en anders zooi wat je juis niet in te foon wil hebben .
    Bij sommige dingen van apple heb ik ook iets van kan iets minder maar weet 1000 procent zeker dan ios veiliger is dan andriod.

  32. @devi: Gebruik de widget van pocket informant dan maar eens, voor mij heel handig en vele malen beter dan wat Apple er probeert in te stoppen.

  33. In de ban van wat?

  34. Als ze dit tegen mij hadden gezegd had ik keihard geprotesteerd en het (eventueel met advocaat) tegen Apple uitgevochten! De widget is namelijk best een Unique Selling Point van deze app, dus kan Apple jou niet zomaar financieel benadelen vind ik. Schande Apple!

  35. Dan moeten Weer widgets toch ook uit de app store gehaald worden!
    Dat maakt je apparaat ook traag, elke keer dat je je notificatie centrum omlaag haalt, al die data verzenden en zo…
    Stomme zet van Apple, dit is net het hele idee van widgets! :/

  36. Origineel geplaatst door Thijs
    8,99 voor een calculator!

    Had ik ook nog niet gezien… Ik open mijn iphone dan maar gewoon en reken met de gewone calculator.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.