Reacties voor: Opinie: ‘Apple moet een desktopmodus voor de iPad maken’

Eindelijk kan de iPad je enige computer worden
Apple praat al jarenlang over de iPad als je belangrijkste computer. Maar nu de Mac op Apple Silicon overstapt kunnen macOS en iOS/iPadOS nog dichter naar elkaar toegroeien. Op mijn verlanglijstje staat daarom een desktopmodus voor de iPad.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 12 reacties

  1. Het is mij wel duidelijk waar het heen gaat.😏 Over een aantal jaar heb je alleen een beeldscherm en een iPhone nodig om macOS te kunnen draaien. iPad en iPhone zijn min of meer hetzelfde.

  2. Ik gebruik mijn IPad (maart 2020) eigenlijk steeds als desktop, zeker nu in coronatijd echt ideaal. Ik sluit een toetsenbord en muis aan en als ik het nodig heb de externe schijf. Het scherm (de IPad) staat in een houdertje. Het enige wat íets omslachtiger is, is het ‘typen’ van emoticons (dat moet je even via je scherm doen) Maar als ik hem voor social media gebruik, zit ik niet in de ‘desk-top’ stand, dus dat deert niet echt.

    Ik denk dan ook zeker dat Apple wel degelijk in deze richting gaat.

  3. Origineel geplaatst door Marc
    Het is mij wel duidelijk waar het heen gaat.😏 Over een aantal jaar heb je alleen een beeldscherm en een iPhone nodig om macOS te kunnen draaien. iPad en iPhone zijn min of meer hetzelfde.

    Dat is ook niet echt een verrassing. De macs en macOS worden al jaren alleen gefacelift. Deze nieuwe koers betekent uiteindelijk 1 schaalbaar os voor alle Apple devices. iPad Pro is net zo krachtig als de nieuwe macs, iPhone Pro in principe ook. Toetsenbord eraan, het nieuwe “SilliconOS” iets aanpassen zodat de doorsnee gebruiker alles kan en alles draait overal. De groep echte mac pro’s die een shell willen, x86 virtualisatie en nog wat specials is klein. Geef Apple ongelijk.

  4. @Marc: kán, maar gezien de verdienmodellen denk ik van niet.

  5. Ff een website bouwen met programma’s als Photoshop en illustrator om vervolgens in WordPress door te gaan. Dat kan de ipad toch niet net zo lekker als een Mac. Wanneer dat net zo vlot kan wil ik het overwegen.

  6. Alleen met een Mac doe je + – 10 jaar met een beetje mazzel. Dat ga je met een iPad niet redden. En elke 5 jaar een nieuwe a €1200 zie ik niet zitten.

  7. @Kbm: de aandeelhouders van Apple wel denk ik :). Zoals ook al in het artikel terecht werd opgemerkt. Ook MS heeft met de laatste incarnatie van Windows Mobile met zoiets gespeeld… er waren HP telefoons die je aan een monitor kon koppelen om vervolgens in een desktop modus verder te gaan.

    Ik denk dat het wel meevalt, ik zie dat ik nog steeds meerdere apparaten gebruik voor specifieke doeleinden, een Windows laptop naast mijn iPad en iPhone… ik ervaar juist veel voordeel van Office 365 waarbij het niet uitmaakt welk apparaat ik gebruik voor wat… alleen de gewenste activiteit en de locatie bepaalt wat ik ga gebruiken.

  8. Een iPad is een scherm, een scherm meesleepen om op een extern scherm aan te sluiten is in feite dom en inefficiënt gebruik.
    De desktop/laptop is nog lang niet uit de wereld.

  9. Mijn MBP uit 2010 heeft het begeven, batterij staat bol. Ik wacht op de nieuwe iPad Pro evt met een toetsenbord hoes. Ga mijn MBP niet meer vervangen. Als die IPad Pro dan nog makkelijker kan samenwerken met mijn iMac zou dat geweldig zijn. Nu werkt dat niet fijn met mijn iPad 2018. Dus nog even geduld hebben…

  10. Ik werk al met een PC sinds 1983 en probeerde de Apple Lisa (wow!) tot onze IT vanwege het netwerk voor IBM = MS koos. Ik had al vroeg een mobiele PC, een laptop en een Toshiba Libretto voor in het vliegtuig. Vroeg mobiel en Internet. Ik heb alle varianten van docking stations gebruikt, maar die verlaten nu draadloze verbindingen goed werken voor toepassingen met een 2e scherm of projector. Ik heb in mijn vrije tijd jaren les gegeven aan ouderen voor laptop onder Windows en de iPad. Pas na mijn pensionering ben ik stapsgewijs overgegaan naar Apple vanwege de perfecte samenwerking van veel gebruikte apps tussen IPhone, iPad en Mac. Dat was onder MS nooit betrouwbaar. De iMac heeft het grote voordeel van een groot scherm en 5K. Fantastisch bij foto- en video bewerking, beeld bellen met groepen of een film kijken met Apple TV. Die blijft. De MacBook Pro neem ik mee op reis, want daar kan je nog goed foto’s mee bewerken en ‘kantoor taken’ in bestuurlijke functies mee verrichten. Maar het meest intensief gebruik ik toch de iPad Pro 12,9” en de iPhone. De iPhone is klein genoeg om in ieder soort kleding mee te nemen, maar te klein voor lange teksten lezen of schrijven. De iPad Pro 12,9” – sinds kort 4e gen. – is met het dure maar kwalitatief fantastische magic keyboard de laptop waarvan ik vroeger droomde. Daar kan je uren mee letterlijk op schoot zitten en ik kijk er even graag TV / film op als op de TV. Als er nog wat meer zakelijke toepassingen goed op werken dan is de MacBook Pro niet meer nodig. Overigens: Internet is niet overal op de wereld goed beschikbaar, dus je Cloudopslagdienst ook niet. Opslag geheugen van Apple is nog altijd peperduur, maar de USB-C poort van de iPad Pro biedt mogelijkheden voor betaalbare opslag. De iPad Pro is bij mij dus ook een blijver, maar kan voor zakelijke toepassingen nog beter.

  11. Een soort van Samsung Dex dus?
    Zou wel tof zijn!

  12. @Angelus230: het zou nog mooier zijn als je bijv echt macos kan draaien. Misschien met dubbele user. Dan worden processen gescheiden van het gebruik op de iPhone. Dan zou je servers en processen op de desktop omgeving kunnen starten. Die hij als een soort virtual box kan bevriezen als je het scherm weer loskoppelt.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.