Reacties voor: Apple-designer Jonathan Ive: liever prototypes dan focusgroepen

Apple-designer Jonathan Ive vertelde op een bijeenkomst in Londen dat hij niets moet hebben van focusgroepen, waarin iedereen mag meepraten. Wel maakt hij het liefst zo snel mogelijk prototypes van nieuwe producten.

Reacties: 17 reacties

  1. Ive kan in ieder geval zeer goed designen! De iPhone ziet er geweldig uit, maar ik ben toch benieuwd wat hij voor de volgende iPhone in gedachten heeft.

  2. gewoon doen waar je goed in bent…

  3. hee ik kan ook niet tekenen.. is er nog hoop?

  4. @Gregor Biljardt:
    Voor een keer mag iets van een ander jatten:

  5. Vervelend dat mensen meteen een connectie leggen tussen design en tekenen. Ik deed een opleiding Multimedia Vormgeven op een grafisch lyceum en kreeg van kennissen meteen vragen of ik dan zo goed kon tekenen.

  6. Ik ben anders ook wel erg blij met de designs van m’n iMac en Macbook! Zeker de unibody vind ik erg mooi, die kerel is goed bezig. Elke keer denk ik weer, hoe kunnen ze dit nou weer verbeteren, maar elke keer flikken ze het weer 😛

  7. Die dude is wel een held. Het is ook gewoon echt heel mooi wat hij maakt.

  8. @Mintvis:En? Kon je goed tekenen? Ik vind het maar een pot nat, en de rest denk ik ook. 😉

  9. één woord voor deze meneer: HELD!!!!!!

  10. @Mintvis: grafisch lyceum is primair geen ontwerpopleiding. Ik doe Grafisch Ontwerpen en Industrieel Ontwerpen op kunstacademie. Hier word je echt opgeleid als ontwerper. Uiteraard is de computer onmisbaar, maar de eerste lijnen worden met de hand gedaan..
    Studenten aan het grafisch lyceum werken over het algemeen ideeën van een creative director of art director verder uit; daar ligt jullie specialiteit!

  11. @guttegut meneer frans lijkt een beetje een gekwelde kunstenaar. Ik heb menig werk mogen beoodelen van de diverse Lycea en moet zeggen dat het ook qua tekencapaciteieten niet onderdoet voor de knutselacademici. Praten over vorm, daar ligt jullie kracht!

  12. @shamrocker:
    Er is echt een groot verschil tussen de lycea en de kunstacademies. Ja, ze lullen beter, maar ze hebben ook meer ideeën en denken zelfstandiger. Wat nu van de grafische lycea afkomt, daar heb je niets aan. Kunnen niet ontwerpen, maar kunnen/willen ook niet meer DTP-en.

  13. Fijn dat er eindelijk iemand van enig statuur uitlegt waarom je focusgroepen niet moet gebruiken om te kiezen uit een aantal kandidaat-concepten.

    Het enige waar focusgroepen goed voor zijn, is checken op onbedoelde bij-effecten, associaties, manieren van gebruik etc. Kortom: het type problemen dat op te lossen valt als in principe al voor een concept gekozen is.

    Brand managers die strategische beslissingen nemen op basis van reacties van focusgroepen (en dat zijn er meer dan ze zelf zullen toegeven), moeten eigenlijk gewoon op staande voet ontslagen worden.

  14. jammer

  15. Kunst “academicy” en grafisch lycea mensen:

    Ik word een beetje beroerd van dat gesteggel steeds. De kunstacademie levert geregeld arrogante en in hun eigen ideeën vastzittende personen af. En de Lycea zijn erg breed en praktisch, wat soms een valkuil is.

    Vaklui versus commerciële kunstenaars..?

    Droogstoppel: kom op zeg, iets meer respect.

    Industrieel ontwerp is trouwens een andere discipline mensen! Meneer Ives laat jullie weten dat hoe goed je bent in ieder geval niet af hoeft te hangen van je tekenkunstjes.

  16. Origineel geplaatst door Mintvis
    Vervelend dat mensen meteen een connectie leggen tussen design en tekenen. Ik deed een opleiding Multimedia Vormgeven op een grafisch lyceum en kreeg van kennissen meteen vragen of ik dan zo goed kon tekenen.

    ik ken het probleem.

    die mensen zijn gewoon dom. of ze snappen niet wat de opleiding of functie in houd

  17. Origineel geplaatst door 4saus
    Origineel geplaatst door MintvisVervelend dat mensen meteen een connectie leggen tussen design en tekenen. Ik deed een opleiding Multimedia Vormgeven op een grafisch lyceum en kreeg van kennissen meteen vragen of ik dan zo goed kon tekenen.ik ken het probleem.die mensen zijn gewoon dom. of ze snappen niet wat de opleiding of functie in houd

    Ik denk dat je onwetend bedoelt in plaats van dom…

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.