Reacties voor: Apple denkt na over nieuwe categorie-indeling voor de App Store

Tijdens de conference call over de kwartaalresultaten van Apple werd ook gesproken over de huidige indeling van de App Store. Er wordt nagedacht over andere systemen voor ranglijsten waardoor de 'race to the bottom' niet meer zo prominent naar voren komt.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 20 reacties

  1. Goed nieuws, er mogen best wat bospaden aangelegd worden, want nu zijn door het bos de bomen niet meer te zien. Een uitgebreide categorieboom (tot 1000+ cats) zou het mooist zijn.

  2. Er is inderdaad ruimte voor verbetering. Ik ben op zoek naar goede uitgebreide games voor mijn vakantie, waar ik best goed voor wil betalen. Nu moet ik eerst door al die ´matige´ €0,79 games. Er is al eens een premium store geopperd, wat mij betreft: doen!

  3. Origineel geplaatst door Mig
    Goed nieuws, er mogen best wat bospaden aangelegd worden, want nu zijn door het bos de bomen niet meer te zien. Een uitgebreide categorieboom (tot 1000+ cats) zou het mooist zijn.

    Nee, 1000 categorieën maakt het makkelijk. Net zoals 800 soorten en 5000 smaken chips.

    Ze moeten gewoon het kaf van het koren scheiden en wat Julio al zegt, bijvoorbeeld een premiumstore openen en een categorie met bijvoorbeeld budget apps, sale, etc etc.

    1000 is een beetje TE. Ik vind die 19 die we nu hebben al veel.

  4. premiumstore lijkt me een prima idee.. zolang het niet teveel richting dat programma “i am rich” gaat..

  5. Als Apple nou eens innovatief nadenkt, waarom de Apps niet alleen indelen per categorie, maar ook dat je kan zoeken op basis van welke feature die iPhone App gebruikt van de iPhone (GPS, 3G, Maps, SMS, Bellen, Video, Foto etc…)
    Zo filter je al een hele shitload Apps eruit die niet interessant zijn voor jou.

  6. @Zomg: Je vergeet dt veel mensen aan het rondneuzen zijn en dus niet direct op mogijkheden van de app zoeken. Ik althans niet. Inga niet zoeken op apps die GPS functionaliteiten hebben. ik zie meer brood in relevantere groepen. Koppeling aan Google. Koppeling aan luistergedrag. Suggesties doen. Suprise me. Dat soort dingen. Ik wil het denkwerk niet hoeven doen. Dt mag Apple van mij doen. Enige wat ik wil is vette nieuwe applicaties.

  7. Waarom maken ze bij Apple niet een feature matrix die gelijkwaardige apps vergelijkt.
    Maakt ook het testen van elke app (iets) minder onzinnig en misschien zelfs wel nuttig.
    En verder moeten ze ook veel strenger zijn in de naamgeving (kikedorus pro e.d. flut namen) en zo de rommel eens uit de verpakking halen.
    Het lijkt de Lidl wel !

  8. Ik zou graag een functie willen die alle Lite versies er uit filtert, heel irritant! Ik zou liever geen aparte lite versies meer zien, maar zoiets dat je de gratis test versie kan downloaden vanuit de pagina van de hele app en dan ook in de test app kan upgraden naar de echte versie.

  9. Leuk plaatje, goed artikel. Nu maar hopen voor
    een premium appstore!

  10. het downloaden staat nog niet gelijk aan het goed vinden. nu kan je pas iets reviewen op je iphone als je het verwijderd , je moet minimaal 1 ster geven.

  11. Lang leve de concurrentie!

  12. @Mike van Hoenselaar:

    Nee dat ben ik niet vergeten, heb het daar over de “zoek” mogelijkheid.

  13. Zoeken op prijsklasse zou ook wel fijn zijn.

  14. @julioricardoTe vaak de reclame gezien van Maurice de hond 😉 @JulioRicardo:

  15. Ik vind het systeem nu wat raar; pas als je een app verwijderd kun je een app ‘reviewen’ een echt goede app verwijder je niet. Beejive heb ik nog nooit verwijderd. Omdat ik het dagelijks gebruik en goed vind. Hoe komt dit programma dan aan zo’n hoge rating?

  16. Omdat je prima een rating kunt geven zonder verwijderen. Gewoon even de moeite nemen om in te loggen vis iTunes, of de store op je iPhone zelf. @Sander Akkerman:

  17. @Zomg: vind ik ook. Het is nu allemaal zo statisch, er kan veel meer dynamiek in.
    Zoeken op features, gebruikte technologie, tags. Zodat het ook mogelijk wordt om im-applicaties snel naast elkaar hebt, bijvoorbeeld.
    Premium/crapstore splitsing is niet erg veel vooruitgang

  18. Waar blijft de Premium App Store?

  19. Ik zou al blij zijn als er een manier is om de spelletjes van de niet-spelletjes te scheiden. Een spelletje op zijn tijd is leuk, maar als ik iets specifieks zoek of gewoon de nieuwste apps wil zien zou het wel prettig zijn als daar geen games tussen zitten. 🙂

  20. Nee geen vergelijkingsmatrix! dan duurt het NOG langer voordat gebouwde apps in de AppStore komen. Die app-approvers zijn zowieso al onderbemand…

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.