Reacties voor: Apple denkt na over kleinere headsetpoort

Apple heeft een patent waarin ze een nieuw soort headsetpoort uitwerken. Met drie verschillende oplossingen proberen ze iets kleins te maken waar toch een 3,5 mm headset in past.
Lees het complete artikel → Apple denkt na over kleinere headsetpoort
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 45 reacties

  1. Maak dan ook fatsoenlijke oordopjes die lang meekunnen en niet zo duur zijn. (@ Apple)

  2. Riiight, logisch…

    Dus je maakt een 2,5 mm poort, die uit kan breiden naar 3,5. Dan lijkt mij dat er altijd nog 3,5 mm nodig is. Dus daar win je dan toch niks mee…

  3. Kan Apple niet met een USB ding komen die nooit op z’n kop zit? Ik ben altijd aan het prutsen. Nouja, dat zegt misschien meer over mij 😉

  4. Origineel geplaatst door Rogier Colijn
    Riiight, logisch…Dus je maakt een 2,5 mm poort, die uit kan breiden naar 3,5. Dan lijkt mij dat er altijd nog 3,5 mm nodig is. Dus daar win je dan toch niks mee…

    En die ga je langzaam vervangen?

  5. zou werken, maak het een patent die men gratis kan gebruiken zodat andere fabrikanten hier ook gebruik van kunnen maken. zo kun je langzaam overgaan op 2.5 zonder dat de gebruiker zal gaan klagen

    edit: het is apple dus gratis weggeven zal niet gebeuren 😛

  6. Zucht – ga hier eens lekker tijd insteken.
    (terwijl de concurrentie je met Bluetooth voorbijzoeft)

  7. wat heeft iedereen toch met bluetooth? battery drain zie ik niet als een pluspunt. Net hetzelfde als die draadloze muizen,toetsenborden. Enkel maar last mee

  8. Bluetooth headset ftw!
    Ipv nutteloze nieuwe standaard die ons weer geld gaat kosten

  9. Wat een innovatie, zeg. En natuurlijk octrooieren, want het is niet de bedoeling dat andere fabrikanten mooie ideeën op de markt brengen. Ik vind Appel mooie producten maken, maar die door angst ingegeven geestelijke middelmaat is treurig.

  10. Met een 2,5 poort die uitrekbaar is heb je toch nog steets de ruimte van een 3,5 nodig?

  11. @Rogier Colijn: Wat nou als dat systeem magnetisch werkt? Dat hij alleen uitschuift in het apparaat? Ik roep maar wat.

  12. Zolang het werkt hoor je mij niet klagen

  13. Patent? Op een 2,5 mm aansluitinkje?? WtF!!! Zijn ze bij Apple helemaal de weg kwijt|?

    De 2,5 mm aansluiting is helemaal niet nieuw en zeker niet uitgevonden door Apple. Ik heb hier twee al wat oudere apparaatjes liggen waar ook zo’n connector op zit./

  14. @JanG: Het gaat om de techniek erachter…

  15. Origineel geplaatst door JanG
    De ‘uitvinding’ van Apple is toch weer net iets anders, want het houdt de mogelijkheid open om normale 3,5 mm headsets te gebruiken. Het zou om een ovale poort kunnen gaan, die uitzet wanneer je de headset erin steekt

    “De ‘uitvinding’ van Apple is toch weer net iets anders, want het houdt de mogelijkheid open om normale 3,5 mm headsets te gebruiken. Het zou om een ovale poort kunnen gaan, die uitzet wanneer je de headset erin steekt.”

    het is toch net iets anders…

  16. Vind het allemaal best, zolang ik mijn eigen goede headset (van 3,5mm) maar kan blijven gebruiken en niet de crappy oordopjes van apple.

  17. Een poort met deuren.
    Klinkt eigenlijk best logisch, toch?
    😉

  18. Wat een onzin… 2,5mm wie wil dat nou?
    De meeste patenten zijn er om potentiele concurrenten uit het veld te slaan, zonder dat het ooit wordt uitgevoerd. Naar mijn mening is dit er zo een. Waarschijnlijk krijgen de designers bij Apple ook een bonus voor elk patent dat ze maken.

  19. Origineel geplaatst door Rogier Colijn
    Riiight, logisch…Dus je maakt een 2,5 mm poort, die uit kan breiden naar 3,5. Dan lijkt mij dat er altijd nog 3,5 mm nodig is. Dus daar win je dan toch niks mee…

    beter lezen… je wint ruimte

  20. Kansloos deze actie… Alles wat degelijke headsetjes maakt IS 3,5mm… Enige wat Apple nu doet is die adapter fabrikanten blij maken

  21. Jammer dat bijna iedereen stopt met het artikel te lezen na de eerste alinea

  22. Geef mij maar 3,5mm zonder gedoe!

  23. Het scheelt maar een milimeter. Maar dat kan wel van pas komen in de shuffels.

  24. @Muppel: Ze moeten op alles een octrooi vragen, anders doet een ander het en kan je dokken voor je eigen uitvinding…

  25. snap niet waarom mensen klagen. zolang je zelf kan blijven beslissen welke oordopjes je gebruikt is het toch goed???

  26. Echt weer zo’n bullshit ‘uitvinding’. Ze hoeven de nieuwe iPhone/iPad/whatsever alleen maar sneller te maken en een nieuwe iOS uitbrengen die een hoop nieuwe dingen kan.
    Dit soort dingen heb je gewoon niks aan.

  27. @020: De standaard oortjes zijn idd slecht, bij mij altijd al na 4 weken kapot. Maar als je eens de in-ear headset van Apple probeert. Daar krijg je een doosje bij, en daar heb ik dus ook bijna een jaar mee gedaan voordat ze de geest gaven, en zelfs toen kreeg ik nog een vervangend setje van Apple.

  28. Ik begin ook altijd te zeiken als ik mijn favoriete bedrijf zie innoveren en dingen zie doen waar iedere iphonert alleen maar voordeel uit kan halen.. * zucht *

  29. als me Sennheiser dopjes er maar in kunnen want die kwaliteit wil ik niet kwijt!
    Patent moeten ze zelf weten interesseert met niet echt.

  30. Origineel geplaatst door @pple_nerd
    als me Sennheiser dopjes er maar in kunnen want die kwaliteit wil ik niet kwijt! Patent moeten ze zelf weten interesseert met niet echt.

    precies sennheiser is baassss in oordopjes en headsets. is geen beter merk met zon kwaliteit.

  31. Origineel geplaatst door Rufus den ZeeperdZucht — ga hier eens lekker tijd insteken.
    (terwijl de concurrentie je met Bluetooth voorbijzoeft)

    Bluetooth heeft een beperkte bandbreedte. Daardoor lever je in op geluidskwaliteit. Waarom denk je dat het in hifi land nooit echt is aangeslagen??? Juist….

  32. 2,5mm? no way! breekt je stekker zo af.
    apple oordopjes zijn idd 100% ruk.
    zit niet, waardeloos geluid.
    heb nu een shure koptelefoon, je weet niet wat je hoort zo mooi!

  33. Altijd dat patentgezeik weer…
    Oordopjes zijn al ruk. Wanneer komen de nieuwe op de markt? Zou in 2011 toch komen?

  34. Zo te lezen, leest de helft van de mensen hier weer maar het halve artikel.

    Vind eigenlijk dat ze wel in wat belangrijkere zaken tijd mogen steken. Bedrading, degelijkheid? Helemaal niet belangrijk blijkbaar.

    Bedrading is pure winstmarge, gezien je er letterlijk toch aan vast zit. Degelijkheid? Hier, heb je een hoesje!.. Pfff.

  35. Moet Apple maar niet doen. Is juist zo fijn dat je er alles op aan kan sluiten

  36. Origineel geplaatst door Frank van Manen
    Zo te lezen, leest de helft van de mensen hier weer maar het halve artikel.
    Vind eigenlijk dat ze wel in wat belangrijkere zaken tijd mogen steken. Bedrading, degelijkheid? Helemaal niet belangrijk blijkbaar.
    Bedrading is pure winstmarge, gezien je er letterlijk toch aan vast zit. Degelijkheid? Hier, heb je een hoesje!.. Pfff.

    Het is niet omdat het niet in dit artikel staat, dat er in de applefabriek niet aan gewerkt wordt.

  37. Zou iemand mij kunnen vertellen WELKE ruimte er bespaard word als de 2.5 mm uigerekt word naar 3.5 mm? Als je er een 3.5 mm in steekt zit je toch nog aan de oude afmetingen? Zoveel ruimte moet er dan nog steeds vrij gehouden worden in de Phone. Dus ik snap het niet.

  38. Het gaat over Apple dus de haters komen meteen met commentaar. Ik dacht ook dat de normale minijack niet zou werken (blij dat ik Jabra Bluetooth heb) maar de OUDE MINIJACK BLIJFT WERKEN met dit systeem.

    Lezen mensen , daarna bashen! Ik word zo moe van die idioten die zich geen Apple gear kunnen veroorloven en daarom maar anti Apple zijn. Zucht.

  39. Jongons, dit is een DESIGN-ding. De iDevices worden alsmaar platter en een 2,5 poort zorgt dan dat het strakke design behouden blijft. Plug je je 3,5 set in? No worries, dat kan ook. Alleen zet hij dan uit en ziet het design er niet zo strak uit… Het biedt Apple dus mogelijkheden om strakkere ontwerpen te maken in de toekomst zonder iedereen met een eigen aangeschafte (en fantastisch klinkende) 3,5 set voor het hoofd te stoten.

  40. Het gaat om het uiterlijk. Als de ruimte 2,5 is voordat die uitrekt geeft dat een mooier beeld aangezien de iphone4 platter is. Het gaat dus om de verhouding ten opzichte van de grootte.

  41. Ik denk ook dat voornamelijk het binnenwerk van deze socket ‘platter’ is, zodat ze wel degelijk dunnere producten kunnen ontwikkelen.

  42. Origineel geplaatst door Suthana Kamerbeek
    Jammer dat bijna iedereen stopt met het artikel te lezen na de eerste alinea

    feit…

  43. Wat heeft dit dan voor toegevoegde waarde want dan moeten ze toch als nog ruimte laten voor die 3,5mm? Of snap ik hem gewoon niet?

  44. Het idee is dus volgens mij, dat het poortje naar buiten het apparaat uitzet als je er een 3,5 mm stekkertje instopt.

    Dus 2,5 mm stekkertje erin = mooi strakke iPod,
    3,5 mm stekkertje erin = uitstulpinkje ter hoogte van de aansluiting.

    Het is zo’n geniaal idee dat van de 10% die wel het hele artikel leest, 90% het nog steeds niet snapt…

  45. Ik snap het dus ook echt helemaal niet… Als je 3,5mm in een gat steekt moet dat toch ook minimaal 3,5mm zijn? Dan win je er toch niks mee? Vaag verhaal..
    Is het dan niet ook zo dat het sneller slijtage geeft aan de aansluiting aangezien die steeds iets moet openduwen?

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.