Reacties voor: ‘Nieuw Apple-datacenter op Curacao’

Apple gaat een nieuw datacenter op Curacao openen. De Curacao Technology Exchange (Ctex) is in handen gekomen van een onroerendgoedbedrijf, dat in opdracht van Apple werkt.
Lees het complete artikel → ‘Nieuw Apple-datacenter op Curacao’
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl -

Reacties: 12 reacties

  1. De Nederlandse regering mag wel eens een beetje haar best doen om ervoor te zorgen dat bedrijven als Apple zich hier gaan vestigen.

    Ik werk in de IT. Veel datacenters zullen geautomatiseerd gaan worden. Dus om de banen op peil te houden hebben we dit soort projecten nodig!!

  2. Origineel geplaatst door Rob
    Veel datacenters zullen geautomatiseerd gaan worden.
    Dus om de banen op peil te houden hebben we dit soort projecten nodig!!

    Die dan meteen weggeautomstiseerd worden ?

  3. Dit moet een grap zijn! Curaçao, of all places, dacht het niet!

  4. @Marcel van Osch:
    Het moet zeker in Nederland komen, dan is het geen grap, hè . Waarom redeneert je zo. Met jou mentaliteit gun je geen andere land of eiland een beetje economische impuls. Hier op Curacao moet nog een Apple store komen dan zitten we heel goed.

    Groetjes uit Curacao

  5. @shade98: niet naar bedoeld, maar de dataverbinding richting Curaçao is verre van goed.
    Mijn werkgever heeft een deel van de klantenservice uitbesteed aldaar, maar echt stabiel is de verbinding niet te noemen (voip).
    Exact dezelfde systemen is significant trager dan in NL.

    Ik gun jullie de impuls overigens van harte hoor. Tegenstanders moeten zichzelf misschien eens achter de oren krabben in plaats van huilen. Laat je bij- of omscholen wanneer je bang bent voor baanverlies.

  6. Wel beide in een gunstig belastingsklimaat.

  7. Het is goed voor Curacao… Ik ben echt blij!

  8. …Nou, een veiliger spot is er natuurlijk niet om je hub met al die data te parkeren. En een uiterst stabiele factor. Politiek, economisch, sociaal maatschappelijk!! Ik zeg doen…:)

  9. Effe kijken : een Apple cloud-hub op een eiland waar bijna iedereen zweert bij een BlackBerry. OK, voor de kenners, hier de afkortingenparade : Wel fijn voor de AIVD en MIVD (directe NL-satlink via Marinebasis Parera) die via hun vazal, het RST, allang een flinke tap hebben laten plaatsen in de infrastructuur van het vroegere Ctex. De onbetrouwbare inboorlingen van de VDC, gunnen zij een even onbetrouwbaar tapje van 1 Mb.

  10. Vergeleken met Eemshaven is het niet te warm om daar een datacentrum te openen. Op Curacao zou dan extra coolers moeten draaien om de boel koel te houden. Bij de eemshaven kun je gebruik maken van het koele water aan de kust. Zoals ze bij kerncentrales ook doen. En ten tweede. Curacao is een eiland. En de Eemshaven kan zon aangesloten worden op het Europees Netwerk.En ja het maakt me niets uit waar het komt te staan Curacao of Nederland. Het blijft in iedergeval binnen het Koninkrijk.

  11. @Marcel van Osch: dat was ook mijn gedachte, Die lui daar zijn zelfs te lui om adem te halen laat staan te werken. dit moet dus echt een grap zijn . Alleen is het helaas nog geen 1 april.

  12. Datacenter op Curaçao lekker efficiënt….niet dus.

    En wat een onzin zeg>> Noord-Groningen wil vestigen. Het zou 150 tot 200 banen opleveren in de regio.<< kom op, volgens mijn bouwt Google hier een mega-datacenter van ongeveer 40 voetbalvelden groot. overigens dezelfde text moeilijk om zelf iets te verzinnen.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.