Reacties voor: 20 jaar Apple.com is een reis door de geschiedenis van Apple [video]

De Apple-website bestaat alweer 20 jaar. In een drie minuten durende time-lapse video is te zien hoe niet alleen het design van de website, maar ook het design van Apple-producten in de afgelopen twintig jaar veranderd is.
Benjamin Kuijten | iCulture.nl -

Reacties: 9 reacties

  1. Als ik het goed heb gezien, staat de iPhone 4s in het mooie filmpje gerangschikt onder het jaar 2012. De iPhone 4s is echter in oktober 2011 geïntroduceerd.

  2. @Robert Janssen: Het gaat volgens mij om hoe de website eruitzag in bepaalde jaren. Heeft niks te maken met precieze releasedata van producten.

  3. @Daan: Dat kan wel zijn, maar zeker een bedrijf als Apple zou dit toch goed moeten zijn. De iPhone 4, iPhone 4s en de iPhone 5 zijn fout qua jaartellen.

  4. Omdat sinds jaren de nieuwe iPhone in het najaar geïntroduceerd wordt (vanaf de iPhone 4s), kan deze in het jaar van introductie nog maar slechts een paar maanden worden verkocht. Qua verkoop ligt de nadruk daarom op het jaar erna. Dat neemt echter niet weg, dat iedere iPhone het meest in de aandacht staat (en wordt gezet) tijdens en vlak na diens introductie. Om de weergave zuiver en consequent te houden, was het mijne inziens daarom beter geweest als in het bewuste filmpje de verschillende iPhones in hun eigen introductiejaar weergegeven zouden worden.

    Overigens dacht ik dat de iPhone 5 in dat kader wèl op juiste wijze wordt weergegeven: namelijk in het jaar 2012.

  5. Had Apple dan nog geen website vóór 1996?? Opmerkelijk.

  6. Origineel geplaatst door Toine
    Had Apple dan nog geen website vóór 1996?? Opmerkelijk.

    Apple was toen aan het klooien, grofweg gezegd, langzaamaan richting faillissement. Ook in 1995 en eerder kon men zich niet voorstellen hoe internet anno nu eruit zou zien, helemaal ingeburgerd, compleet met wireless hotspots en social media. Apple’s prioriteit lag dus toen nog niet echt bij bouwen van een serieuze website.

  7. Dit filmpje laat duidelijk zien hoe een website er in een jaar uitzag, van begin van het jaar tot het einde van datzelfde jaar. Apple stopt niet met de marketing van een iPhone als het jaar waarin deze geïntroduceerd is afgelopen is. Dus waarom zeuren?

  8. Ik ontdekte een deze url: http://www.apple.com/nl/test/ Geeft je een kijk in het verleden! (Geen idee waarom apple deze website nog online heeft staan :p)

  9. Origineel geplaatst door Toine
    Had Apple dan nog geen website vóór 1996?? Opmerkelijk.

    Dat is niet zo gek hoor. Internetten deed je destijds nog voornamelijk in de bibliotheek. Pas in die tijd kregen huishoudens een verbinding via de telefoonlijn.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.