Reacties voor: Apple checkt iPhone-applicaties voortaan op API-gebruik

Apple maakt sinds kort gebruik van een tool waarmee kan worden gecheckt of ontwikkelaars private API's gebruiken. Daardoor zullen minder applicaties door het reviewproces komen.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 11 reacties

  1. Damn. Had me net verdiept in dit soort zaken om te kijken wat er dan mogelijk zou zijn.

    De coverflow die sommige apps is hier ook op gebaseerd dus het gaat niet ten goede komen van de meeste apps.

    Ik zeg: eigen risico als ontwikkelaars het gebruiken; als de API vervalt en de applicatie niet meer werkt moeten ze het zowieso aanpassen.

    Verder snap ik wel dat Apple die onvriendelijke approach niet wil.

  2. Klopt. En als je nu een private library gebruikt krijg je keurig te horen welke het is. Dat kan Apple alleen weten door de binary door zo’n tooltje te halen.

    Eigenlijk is dit een goede ontwikkeling, want in het verleden werden apps afgekeurd (bijv. onze Camera Pro) die helemaal geen private libraries gebruikten. Nu is het tenminste duidelijk wie de boel belazert en wie niet.

  3. Mja eigenlijk niks nieuws aan de horizon voor developers; als je private API’s gebruikt dan loop je deze kans natuurlijk.

    Wel ben ik van mening dat sommige API’s wel uitgebreid mogen worden met functionaliteit die Apple zelf ook gebruikt, zoals het invoeren van een naam / password in een AlertView.. nu doe ik dat eigenlijk ook op een manier dat het niet mag (met als risico dat mijn App afgekeurd kon worden, wat niet is gebeurd) maar het zou fijner zijn als het er ‘gewoon’ inzat.

  4. Op de Tech Talk zeiden ze al: “We know you’ve been usung private API’s. You really got to stop doing that!”

    Ging dan met name over Augmented Reality apps, daar hebben ze nu een ‘legaal’ alternatief voor…

  5. “Dat kan Apple alleen weten door de binary door zo’n tooltje te halen.”

    Precies, ‘t zou fijn zijn als Apple dat tooltje beschikbaar zou maken voor developers. Zeker als je met third party software werkt weet je lang niet altijd zeker wat er allemaal achter de schermen gebeurd. Een aantal dagen geleden zijn bijvoorbeeld veel apps afgekeurd die de Three20 library gebruiken (een library die afgeleid is van de Facebook app).

    “…het invoeren van een naam / password in een AlertView.. nu doe ik dat eigenlijk ook op een manier dat het niet mag (met als risico dat mijn App afgekeurd kon worden, wat niet is gebeurd)”

    Als ik de verhalen op Twitter mag geloven worden apps vanaf nu hier wel op afgekeurd. Ben met je eens dat het heel fijn zou zijn als Apple het toevoegen van een invoerveld aan een AlertView public zou maken.

  6. Laat dit nou net de reden zijn dat mijn app is afgewezen!

  7. Hier was ik ook al achter gekomen!
    Kreeg toevallig een mail dat mijn App is afgekeurd wegens verkeerd API gebruik, terwijl het toch degelijk gedocumenteerd is.

    Voortaan ga ik eerst even mijn App door IDA Pro halen, zodat ik het zeker weet.
    Voor mijn weten is het nu goed.

    @laurens, wat was het bij jou?
    Bij mij animationDidStop:

  8. statistic statisch

    ?

  9. Eeuwige bemoeizucht weer…

    Zolang Apple geen API maakt voor de lockscreen zodat je daar agenda info etc. op kan plaatsen en zolang Apple geen API heeft voor de Agendafuncties vind ik het prima dat mensen naar omwegen zoeken om het toch voor elkaar te krijgen.

  10. UIDevice setOrientation
    dus zeg maar het beeld van bijv landscape mode naar portrait halen zonder je iphone te draaien.

    Origineel geplaatst door ik
    Hier was ik ook al achter gekomen!
    Kreeg toevallig een mail dat mijn App is afgekeurd wegens verkeerd API gebruik, terwijl het toch degelijk gedocumenteerd is.Voortaan ga ik eerst even mijn App door IDA Pro halen, zodat ik het zeker weet.
    Voor mijn weten is het nu goed.@laurens, wat was het bij jou?
    Bij mij animationDidStop:

  11. Dus Private APi’s zoals Nimblekit en Phonegap zijn de sjaak? Ik heb er 1 in de appstore met phonegap en 2 in review met Nimblekit. Betekent dit dan dat mijn apps niet worden goedgekeurd?

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.