BMW Car Key

Reacties voor: Apple’s CarKey gaat Ultra Wideband gebruiken, BMW als eerste

Digital Key 3.0 is nu klaar voor gebruik
BMW heeft aangekondigd dat ze met Apple CarKey gaan overstappen op een veiliger variant. Daarbij wordt gebruik gemaakt van Ultra Wideband. In juli 2021 is het klaar voor gebruik.

Reacties: 6 reacties

  1. Voor de meesten van ons nog zeer verre toekomst 🔮 dit. Meesten rijden geen bmw, meesten hebben een gewone auto of een occasion en ook hebben de meesten een oudere iPhone. Electric rijden is wel de norm geworden eer dit gemeengoed is, zoiets als Apple Pay gaat veel sneller, omdat je het zo kon activeren wanneer je bij de juiste bank zat en het ging bij ons met “terug werkende kracht” naar oude iPhones toe ( vermoedelijk omdat het hier laat was) maar ik kon t vanaf dag 1 gebruiken omdat ik een SE heb en een ing rekening. Die voordelen zijn hier niet bij, je moet alles het duurste en nieuwste hebben.

  2. @Leo: Apple pay bestaat al sinds 2014, dit was beschikbaar in 2019 bij ING.
    Dus als dit voor jou direct is, dan is ergens in 2026 meer dan vroeg genoeg. 😉
    Alsook ze moeten ergens beginnen en idd dit is meestal in het meer premium segment.
    Van de iPhones die dit ondersteunen, tegen dat er een groot aantal auto’s hier mee uitgerust zijn, dan zal de gemiddelde iphone wel de ultrawideband chip hebben zitten.

  3. Ik heb vorige maand een nieuwe BMW 5 Touring gekocht (levering oktober). Groot was mijn verbazing dat de verkoper me zei dat de BMW Digital Key 1.5 (als onderdeel van de optie Comforttoegang) op deze wagen momenteel niet beschikbaar is door het gebrek aan specifieke halfgeleider chips (en dat was niet de enige optie die niet of niet volledig beschikbaar was). Ik kreeg 80 euro korting op de optie Comforttoegang als compensatie. Ik had gehoopt om BMW Digital Key te kunnen gebruiken om m’n nieuwe wagen, maar niet dus…

  4. @Anton: ja dat was direct voor Nederland, ik heb t van dag 1 gebruikt dat t in de US kan daar heb je hier 0,0 aan hè mooi is wel dat t nu ook bij de zelf service pomp kan, nu kan t pasje echt thuis blijven

  5. Wat is hier anders / meer bijzonder aan dat hoe mijn iPhone de sleutel van mijn Tesla Model 3 is? Als ik in de buurt ben kan ik de auto openen en wegrijden. Telefoon kan gewoon in m’n broekzak blijven. Als ik te ver weg ben is de auto op slot.

    Op basis van telefoon weet de auto bovendien of ikzelf of mijn vrouw de bestuurdersdeur opent.

  6. @Olivier: ja chips tekort. Groot probleem in veel sectoren. Mooi keus je nieuwe auto. Van harte.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.