Reacties voor: ‘Apple wil camera’s van meer dan 12 megapixel in toekomstige iPhones’

Apple zou cameramodules van meer dan 12 megapixels hebben besteld bij de Taiwanese fabrikant Largan. Huidige toestellen hebben een 12-megapixelcamera.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl -

Reacties: 9 reacties

  1. Het aantal pixels zal me een worst zijn als de lens en chip maar top zijn.

  2. Sinds de iPhone 6 laat ik mijn compactcamera thuis. iPhone voldoet prima voor alle snapshots.

  3. @Michel: Juist

    @Flieps: Maar niet in alle omstandigheden, sorry. En als je het vergelijkt met de concurrentie, sorry Apple ligt ver achter, echt jammer.

  4. Hmm, ik had juist gehoopt op een grotere sensor met grotere pixels voor meer lichtgevoeligheid, maar al zou de sensor groter worden, dan zorgen meer pixels weer voor een soortgelijke lichtgevoeligheid als nu.

    Heb nu een Nexus 6P omdat ik de camera t belangrijkst vindt. Samsung blinkt uit in kleuren, 6P en Google Pixel in lichtgevoeligheid maar Apple heeft een hele goede post processing. Foto’s lijken gewoon echter… Ik hoop dan ook dat de komende iPhones een flinke sprong in kwaliteit gaan maken zodat ze kwa sensor op het topniveau komen.

  5. @Albertico: Ik weet niet welke concurrentie jij bedoelt. Ik heb verschillende keren in dezelfde (slecht licht) situatie gefotografeerd als mensen met vergelijkbare Samsung telefoons. Mijn iPhones (6 Plus, 7 Plus) maakte veel betere foto’s. Professionele fotografen die ik ken maken – als ze foto’s voor eigen plezier maken – graag gebruik van hun iPhone 7 Plus, met apps met extra filters en effecten. Natuurlijk blijft een DSRL camera, zoals bijv mijn Nikon D7200, vele malen beter. Maar dat kan je en moet je niet vergelijken.

    Ook televisieverslaggevers maken – voor het gemak en lager budget – gebruik van iPhone 7 op een speciaal statief. Met afstandsbediening.

  6. @Macaanzee: een gimbal stabilizer, die van DJI is erg vet!

  7. Bij zowat iedere nieuwe iPhone wordt gezegd dat de camera weer verbeterd is. Desondanks zijn de foto’s van de Samsung zelfs op het blote oog vele malen beter. Ik heb me altijd afgevraagd waar dat aan ligt.

  8. @Albertico: Apple ligt ver achter, geloof je je zelf? Je bent zeker een specs fetesjist

  9. @RiggerWorks: als je van onnatuurlijke kleuren houdt wel ja

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.