Reacties voor: Apple brengt tweede preview Xcode 4 uit voor ontwikkelaars

Apple heeft een tweede preview van Xcode 4 uitgebracht, met diverse verbeteringen en een nieuwe interface.

Reacties: 15 reacties

  1. Ik zit eigenlijk nog steeds te wachten op de plugin voor visual studio. Als C# programmeer kun je dan gewoon lekker met c# ontwikkelen 🙂

  2. Het ziet er allemaal zoveel beter en werkbaarder uit.

    Deze Xcode preview 2 is niet compatible met de beta-iOS 4.1. Zover ik weet wel met 4.0.1

  3. Eindelijk, hier zaten wij op de wachten! Gelijk downloaden en installeren. 🙂

  4. Ik wil me ook gaan verdiepen in het programmeren van iPhone apps. Ik ben helemaal nieuw hierin maar wel geïnteresseerd, dus iemand misschien tips?

  5. Net geïnstalleerd, ziet er goed uit.
    Vooral de integreerde interfacebuilder.

  6. @LightPhoenix: Als je geinteresseerd bent in het ontwikkelen voor de iPhone vanuit .NET, dan moet je eens kijken op MonoTouch.

  7. @Joost: Beste Joost, kijk eens op iTunes U naar de gratis lessen van Stanford University.

  8. @Joost

    ik ben zaterdag begonnen en vindt het erg moeilijk, in ieder geval heeft de website van http://www.lynda.com erg goede steun geboden, het is zeer van belang om objective C++ te leren, dit heb je echt nodig.

  9. Ik ben benieuwd. Ik ben enorm verwend met Visual Studio en kon met niet door de interface van XCode worstelen. Eens kijken hoe het er nu uitziet.

  10. @Joost: Zener. Ik Ben ook kortgeleden begonnen, dus weet nog wel wat voor een gedoe het was.

    Allereerst had ik al enkele jaren ervaring met andere programmeertalen als Java en c#(alleen simpel, wa 15 toen ik ermee werkte, ben nu 17). Daarmee bouw je eenleuke basis voor object-oriented programmeertalen op. Vervolgen heb ik cs193p gevolgd op iTunes u (24 afleveringen van een uur elk, door stanford university), en daarna de officiele getting started docs van Apple zelf op dev.Apple.com (link weet ik niet zeker, even snel uit m’n hoofd). Daarna ken je de theorie: Dany’s het tijd om wat zinloze dingetjes te maken om te oefenen. Probeer elk element onder de knie te krijgen, dan leer je het spelenderwijs. Laatste tip: wachttot je xcode 4 kan gebruiken, ik las dat het instapniveau veel lager is omdat het overzichtelijker is 😉

  11. Ligt het aan mij, of is die Beta alleen beschikbaar voor Mac ontwikkelaars? De update is voor mij niet beschikbaar.. :/

  12. Nou nou dit is wel flink wennen xCode 4 het is heel anders, ben benieuwd ik houd de oude er ook nog even op! 🙂

  13. Origineel geplaatst door Joost
    Ik wil me ook gaan verdiepen in het programmeren van iPhone apps. Ik ben helemaal nieuw hierin maar wel geïnteresseerd, dus iemand misschien tips?

    Heb je ontwikkel ervaring met een andere programmeertaal? Als dat C of C++ is dan ben je snel up to speed. Anders zou ik eens de iphone lectures van Stanford university van iTnues halen.

    Als je helemaal geen ontwikkel ervaring hebt …. dan uhmmm .. well forget it …

  14. Origineel geplaatst door Robbie
    Origineel geplaatst door JoostIk wil me ook gaan verdiepen in het programmeren van iPhone apps. Ik ben helemaal nieuw hierin maar wel geïnteresseerd, dus iemand misschien tips?Heb je ontwikkel ervaring met een andere programmeertaal? Als dat C of C++ is dan ben je snel up to speed. Anders zou ik eens de iphone lectures van Stanford university van iTnues halen.Als je helemaal geen ontwikkel ervaring hebt …. dan uhmmm .. well forget it …

    Mwah dat laatste is wel een beetje kort door de bocht hoor. Je moet ergens beginnen uiteindelijk. Alleen is het dan gewoon een stevigere kluif en moet je niet meteen denken dat je iPhone games kunt maken 😉 Je moet dan niet alleen een nieuwe GUI kit of framework leren, of zoals de meesten een nieuwe variant van een bekende taal (Objective-C), maar compleet de workflow van programmeren leren. Dat is nogal wat, maar zeker niet onmogelijk.

  15. @Hendrik Bruinsma: De beta staat onderaan de iOS Beta pagina waar ook SDK 4.1 staat. (uitgaande dat je een betaalde ontwikkelaar bent, anders is de Xcode beta inderdaad nog niet te downloaden)

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.