Reacties voor: Apple brengt iOS 6.1.4 uit voor iPhone 5 met bijgewerkt audioprofiel voor luidspreker

Apple heeft een kleine update speciaal voor iPhone 5-gebruikers uitgebracht. Deze bevat volgens de release notes een "bijgewerkt audioprofiel voor telefoonluidspreker".
Michel Lusthof - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 64 reacties

  1. Ben benieuwd ik vind de kwaliteit van de audio al zo goed!

  2. Jammer dan Apple. Geen jailbreak, geen update.

    Het is niet duidelijk of deze update gevolgen heeft voor mensen die hun iPhone gejailbreakt hebben. Wie afhankelijk is van een jailbreak doet er verstandig aan om de update niet meteen te installeren.

    Er is geen untethered jailbreak voor A5+ iDevices op 6.1.3 of 6.1.4.

  3. Wel raar bij me vriendins iPhone 5 is het 18,5 MB en ik had gewoon 11 MB

    Maar ik merk niks aan de update.

  4. 11 mb maar hoor niks nieuws.

  5. Is er geen volume “cap” toegepast?

    Ik weet dat mijn iphone een stuk luider kan dan andere apparaten.

  6. zou beter zijn dat ze wat aan die batterij drain doen na update naar 6.1.3 is dit drama!

  7. Bij mij is het nu stukken helderder en beter. Als ik het geluid van de speaker helemaal aanzette, dan hoorde ik altijd onzuivere klanken en stemmen. Nu is dat probleem bij mij opgelost en ik vind het fantastisch want ik zet mijn speakers altijd op het meest luide. Ik ben zeer blij met de update!

  8. Er is veel minder ruis en je kunt alles duidelijker horen. Top!

  9. Origineel geplaatst door Peter
    zou beter zijn dat ze wat aan die batterij drain doen na update naar 6.1.3 is dit drama!

    Ik herken het probleem van de battery drain niet. Vind de gebruiksduur acceptabel.

  10. Weet niet wat hij acceptabel vind maar heb hem nu 2 dagen als nieuwe iPhone hersteld en niks aangezet en dan nog binnen 5 uur staat hij op 40% dit was met 6.1.2 ruim ruim een dag

  11. het gaat hier om een update voor de telefoonluidspreker dus met muziek heeft het niks te maken 🙂

  12. @Edwin ®: Precies hier ook nergens last van en nooit gehad.
    En heb niks uit staan, push email enzo gewoon aan.

  13. Geen update voor iPod touch 5g, precies?

  14. Lees op macrumors forum dat mensen problemen krijgen na de update. Bijvoorbeeld slechter bereik lees ik enkele keren.

  15. @sunlightzeep: Is ook alleen voor de iPhone 5 deze update.

  16. Zijn er hier gebruikers met een iPhone 5 die nog steeds matige/weg vallende WIFI hebben?

    Zo moeilijk moeilijk moet het toch niet zijn om het werkend te krijgen? Heb zoveel iPhone’s gehad maar dit is toch echt de laatste druppel voor mij. Volgend jaar wss geen nieuwe iPhone.

  17. @R0L3X: Klopt helaas. Ik heb op mijn iPad 3 altijd bijna volle wifi waar ik met mijn iPhone 5 niet eens een wifi-netwerk kan vinden. Het wifi signaal van men iPhone 4 was ook veel sterker, begrijp er niets van en het is inderdaad erg vervelend.

  18. Wat zijn nu de gevolgen voor Jailbreakers, dat is mij niet duidelijk door de doorstreepte tekst.

  19. @R0L3X: nooooit last van 🙂

  20. Ben benieuwd… aan het installeren nu.

  21. Ik merk nog erg weinig..

  22. @CHL: Waarsch zat zij nog op 6.1.2 ik ben hier ook op blijven hangen na de batterydrain verhalen. Mijn update naar 6.1.4 is zodoende ook 18.4mb

  23. Origineel geplaatst door Peter
    zou beter zijn dat ze wat aan die batterij drain doen na update naar 6.1.3 is dit drama!

    Ik herken dat wel maar het is niet constant. Er kan best een week voorbij gaan zonder dat ik een batterydrain zie en dan ineens, op een dag, trekt ie m zo binnen 2 a 3 uur leeg (en wordt het toestel best warm). Het lijkt niet door een specifieke app te komen of door bepaalde diensten die ik aan of uit heb staan want dat varieer ik niet. Het enige dat me opvalt is dat de drain *alleen* gebeurd wanneer ik het 3G signaal kwijt ben en een poos op GPRS zit. Maar voor de rest krijg ik er geen grip op.

  24. Verschil vd speaker merk ik niet veel van.
    Wat me wel opvalt is dat het Bluetooth logo weg valt als je geen Bluetooth gebruikt, en het scrollen in de AppStore (swipen van logo’s horizontaal) voelt anders aan.

  25. Origineel geplaatst door Jordy
    @R0L3X: Klopt helaas. Ik heb op mijn iPad 3 altijd bijna volle wifi waar ik met mijn iPhone 5 niet eens een wifi-netwerk kan vinden. Het wifi signaal van men iPhone 4 was ook veel sterker, begrijp er niets van en het is inderdaad erg vervelend.

    Dat heb ik met mijn 3GS, terwijl de iPhone 4 van een kennis zelfs buiten mijn huis mijn wi-fi kan gebruiken, moet ik naast de router met mijn 3GS zitten om vol bereik te hebben, en in mijn kamer aan de andere kant van de muur heb ik soms al geen bereik.
    En ja het ligt echt aan de iphone, ik heb dit probleem altijd al gehad.

  26. Ik weet niet hoe het bij jullie is, maar mijn geluid gaat een stuk luider.. Maar dan echt een heel stuk luider!!

  27. Batterij drain gebeurt als het signaal van de 3G antenne zwak is. Dan ‘zoekt’ de iPhone harder (anders gezegd: stuurt een sterker signaal uit). De batterij verbruikt meer, en daarom wordt de telefoon ook warmer. Als je 3G uitschakelt zal je die batterij drain niet meer hebben. Het hangt dus niet alleen af van wat je aan/uit-schakelt, maar ook van waar je je bevindt.

  28. Origineel geplaatst door Patryk
    Origineel geplaatst door Jordy@R0L3X: Klopt helaas. Ik heb op mijn iPad 3 altijd bijna volle wifi waar ik met mijn iPhone 5 niet eens een wifi-netwerk kan vinden. Het wifi signaal van men iPhone 4 was ook veel sterker, begrijp er niets van en het is inderdaad erg vervelend.Dat heb ik met mijn 3GS, terwijl de iPhone 4 van een kennis zelfs buiten mijn huis mijn wi-fi kan gebruiken, moet ik naast de router met mijn 3GS zitten om vol bereik te hebben, en in mijn kamer aan de andere kant van de muur heb ik soms al geen bereik. En ja het ligt echt aan de iphone, ik heb dit probleem altijd al gehad.

    Ik had precies hetzelfde net als 2 collega’s van me. Omruilen is bekend probleem dat er een foute batch tussenzit. Bij mijn nieuwe exemplaar alles top, zelfs op zolder waar mijn iphone4 echt niet komt

  29. Oke update gedaan maar ik heb nog steeds flink veel ruis als ik me volume van me iPhone opendraai.
    Maarja luister vaak met oordopjes dus het maakt opzich niet zo veel uit

  30. De audio is bij mij een stuk scherper. Ik kan het verschil dus wel horen.

    Tnx Apple voor de update !!

  31. Bij mij verschijnt er een icoontje van een halve maan links naast de tijd. Is sinds de laatste update.

  32. Origineel geplaatst door Peter
    Weet niet wat hij acceptabel vind maar heb hem nu 2 dagen als nieuwe iPhone hersteld en niks aangezet en dan nog binnen 5 uur staat hij op 40% dit was met 6.1.2 ruim ruim een dag

    Ben een redelijk zware gebruiker en kom rond de 30-35 uur met een lading door.
    Inmiddels zit ik aan de 190 cycles dus helemaal nieuw is de accu niet meer.
    (Push op 2 Exchange accounts, twitter, Facebook. /- 1.8-2 Gb per maand mobiele data)

  33. Het is niet duidelijk of deze update gevolgen heeft voor mensen die hun iPhone gejailbreakt hebben. Wie afhankelijk is van een jailbreak doet er verstandig aan om de update niet meteen te installeren.

    Waarom zijn voorgaande regels tekst doorgestreept?????

  34. @Marco: Bedankt! Ik dacht dat ik al voor haar had geüpdate.
    Maar de nieuwe update heeft mijn Wifi bereik weet verslechterd. Wel jammer is dit.

  35. Hier ook na het updaten een wegvallend wifi-signaal…..eerder nooit last van gehad.

  36. @R0L3X: dit zal liggen aan je Wi-Fi kastje (of dit nou een router of modem heet) probeer ‘m eens terug naar fabrieksinstellingen te zetten (door naar IP-adres te gaan, meestal 192.168.1.1) en dan je router volledig weer in te stellen.
    Anders kun je ook nog voor een andere bandbreedte kiezen, die van je Wi-Fi kastje dan. Veel succes!

  37. Ik had een update van 11Mb en merk eerlijk gezegd weinig. Voor mijn gevoel is er niets veranderd.
    En ja die WiFi….. ook dat is niet constant bij mij, soms vind ie geen enkel netwerk, en een kwartier later is het volle bak en kan je overal weer internetten….dat blijft een vreemd fenomeen. iPad is inderdaad veel stabieler hier in.

  38. Niet doen hij is niet tejailbreaken

  39. slechte poll vandaag,

    ik heb een iphone 5 maar wil niet updaten

    kan die optie niet kiezen..

  40. Origineel geplaatst door Edwin ®
    Ben een redelijk zware gebruiker en kom rond de 30-35 uur met een lading door…

    Met een Iphone??

  41. Bij mij is me wifi bereik ineens super goed!
    Op zolder had ik net wifi en haalde maar 1 mb p/s en nu ruim 20 mb.
    En en vindt iphone 5 net wat sneller reageren ofzo.
    Ben blij met se update super.

  42. heel simpel, het houdt in dat een van de geluidsprofielen die je in de instellingen kan vinden voor de muziek app is verbeterd, stelt dus niks voor en alle zogenaamde verbeteringen zitten tussen je oren …

    De update zal als voornaamste doel hebben om zoveel mogelijk jailbreaks om zeep te helpen… stel je koopt een nieuwe iphone (met jailbreakbare firmware) dan krijg je gelijk de melding, nieuwe software beschikbaar en dan druk je gelijk op “ja” ….

  43. Hoorde na +/- 8 seconden tijdens mijn eerste gesprek na de update een raar geluid waarna de stem aan de andere kant ineens kraakhelder was! Hoop dat dit blijft, belt toch een stuk prettiger!

  44. @Bubbly: Herstel: geen jailbreak voor A5+ devices en geen untethered jailbreak voor andere devices, op de oude 3GS na.

  45. Mensen, kan deze update niet te maken hebben met het wegvallen van de eerste paar sec van een telefoongesprek? Als ik een inkomend gesprek ontvang, opneem en mn naam zeg dan horen mensen dat niet. Pas enkele sec later werkt de verbinding….

  46. @Geert: Dit is het symbool van de niet storen knop. Deze knop kan je gebruiken als je wel nog geluid wilt hebben op je Iphone, maar geen geluid wilt bij berichtjes, als je gebeld wordt,notificaties,… Deze functie is al sinds iOS 6 aanwezig. Je kan de tijd van aan en uitschakeling kiezen, dit doe je via instellingen => berichtgeving => niet storen.

  47. De audio zal allicht beter zijn maar met muziek afspelen kan de speaker LANG niet zo hard meer ik vind het maar een k*t update!

  48. @thijs: Geen idee, maar wat jij zegt heb ik van tijd tot tijd ook last van….

    @leon: Wat maakt dat uit….. muziek wil je toch niet op zo’n speakertje luisteren? Tenzij je er mensen in het OV mee wil irriteren….

  49. Ik heb de indruk dat het geluid helderder is. Ik heb hetzelfde filmpje voor en na update vergeleken. Klinkt nu veel beter. Batterij drain was onder 6.1.3. Een drama Dit enigszins kunnen terugdringen door apps te verwijderen die GPS gebruiken. Onder instellingen – locatievoorzieningen kun je zien welke apps afgelopen 24 uur gps gebruiken. Met name apps die gps gebruiken met de ingebouwde gps antenne verbruikken veel stroom. Er zijn overigens ook apps die het 3G netwerk gebruiken voor locatiebepaling. Die zijn minder verbruikend. Je kunt aan een app niet zien op welke wijze de locatie bepalen.

  50. Origineel geplaatst door Geert
    Bij mij verschijnt er een icoontje van een halve maan links naast de tijd. Is sinds de laatste update.

    Dat is de Niet Storen-functie… Druk op instellingen en en schakel Niet Storen uit (het zesde icoontje)

    Origineel geplaatst door Edwin ®
    Ben een redelijk zware gebruiker en kom rond de 30-35 uur met een lading door.
    Inmiddels zit ik aan de 190 cycles dus helemaal nieuw is de accu niet meer.
    (Push op 2 Exchange accounts, twitter, Facebook. /- 1.8-2 Gb per maand mobiele data)

    Dat meen je niet? Ik zit nu 15 minuutjes op 3G en al 15% futjie! En ik heb daarin alleen deze poll gelezen… Dus niet veel geladen! Ik ga zaterdag mijn iPhone inruilen voor een nieuwe!

  51. Heb de update gedaan op me iPhone 5 maar nu klinkt me geluid net of me speakers opgeblazen zijn! Heel vreemd!

  52. Apple met z’n updates toch…

    Mijn 4S als ik de volume omhoog gooi kraakt ie ook nog gewoon, maar niet net als de 5 een update? Heb er al last van sinds de eerste firmware ervan…

  53. Sinds deze update heb ik geen gehoor meer bij bellen. De mensen waar ik mee bel horen mij wel maar ik hoor niks, een enkele keer doet hij het wel maar over het algemeen niet.
    Ik heb de Iphone gereset in itunes en hij deedt het weer maar na een dag had ik weer het zelfde probleem. Als ik mijn telefoon op luidspeaker zet of mijn oortjes in doe heb ik wel gewoon geluid dus het is echt de geleuidsspeaker van de telefoon bij bellen.

    Voor deze update heb ik hier nooit last van gehad en het is heel vervelend.

  54. @Kars777 probeer eens een herstel van je netwerkinstellingen… Klinkt misschien stom, maar dat hielp bij mij ook, ik heb dat probleem namelijk ook gehad VOOR deze update, sinds deze update ervaar ik nauwelijks problemen meer!

  55. ik heb de update gedaan en sinds deze is mijn audio echt naar de noppen. Tijdens een gesprek krijg ik constant robotstem te horen ik had dit ervoor nooit en nu bij bijna alle mensen waar ik mee bel. Spijtig dat ik hem niet kan downgraden naar 6.1.2 want dan kon ik hem jailbreaken :(:(:(:(:(

  56. @Kars777: Ik heb hetzelfde probleem, afgelopen weekend update geinstalleerd en sindsdien hoor ik de ander niet meer als ik bel of gebeld wordt. Op speaker doet ie het wel, maar gewoon bellen dus niet.

    Wie o wie heeft hier een oplossing voor?

  57. ik heb dat geupdate en nu start mijn iphone 5 niet meer op,ik krijg het apple teken op mijn scherm en het doet niets voor de moment al 2uur en niets.ik heb de home en de uitschakelaar al geprobeert niets helpt.WAT MOET IK DOEN???

  58. @Tiffany:
    Het kan misschien helpen om je iPhone eens aan de computer te hangen. Dan kan je via iTunes je iPhone herupdaten. Veel succes.

  59. Mijn luidspreker doet nu helemaal niets meer…

  60. Wat een bagger update.. Gedaan en nou doet mijngeluid het niet meer, geen ringtone, youtube, facetime bellen… Hij maakt gewoon geen geluid meer. Andere horen mij wel. Dus kom maar heel snel met de herstel update

  61. Probeer anders je iPhone eens te herstellen.
    Het kan zijn dat je probleem dan opgelost is. Je doet dit best via iTunes. Start iTunes, sluit je iPhone aan en druk dan de home en wake butten tegelijk in. De rest wijst zichzelf wel uit

  62. @Koekeroeltje: Als ik home en wake button tegelijk indruk, wordt er een foto gemaakt, niet de software opnieuw geinstalleerd

  63. @Rick: Ingedrukt houden tot de iPhone uit gaat en zo houden tot je het Apple logo in je scherm ziet.

  64. @Rick: Kijk hier anders eens.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.