Reacties voor: Apple brengt iOS 6.1.3 bèta 2 uit voor ontwikkelaars

Apple heeft iOS 6.1.3 beta 2 beschikbaar gesteld voor ontwikkelaars. Deze update moet de codeslot-exploit oplossen.
Bastiaan Vroegop -

Reacties: 39 reacties

  1. een security-fix voor het lockscreen en aanpassingen voor turn-by-turn navigation

  2. Jailbreaken?

  3. Gaat Apple nu al voor elke bugfix (hoe klein ook) telkens een nieuwe software update uitbrengen? Waar is men daar eigenlijk mee bezig?? Die fix voor het lockscreen-probleem kon niet even mee in 6.1.2 verwerkt worden? En dan nog eerst beta’s uitbrengen ook, net alsof bepaalde apps niet meer zouden werken door zo’n fix…

  4. @Jop: Werkt gewoon perfect wifi! geen ota updaten doen maar herstellen.

    Anders bij ota update je netwerk instellingen compleet resetten.

  5. Apple, waar zijn jullie mee bezig?

  6. @Sander: OTA geprobeerd, herstel gedaan, factory reset, netwerk instelling opnieuw ingesteld maar wifi blijft hier greyed out (iPhone 4s)

  7. Origineel geplaatst door Maurice
    Apple, waar zijn jullie mee bezig?

    Bugs fixen? Nieuwe functionaliteit toevoegen? Code opschonen? Het ontwikkelteam zit niet stil he.

  8. Origineel geplaatst door Sander
    Bugs fixen? Nieuwe functionaliteit toevoegen? Code opschonen? Het ontwikkelteam zit niet stil he.

    Snap ik, maar deze update kon toch makkelijk bij de vorige. Of zorg in ieder geval dat er minder bugs zijn. Apple had eerder altijd alles op orde.

    En ja ik weet hoe lastig het is om software te maken zonder bugs (bijna onmogelijk), maar Apple was hier altijd erg goed in en het verbaast me dan ook dat ze het de laatste tijd zo laten afweten.

  9. De updates beginnen veel weg te hebben van Oracel’s Java, telkens één gaatje of bugje dichten en er drie nieuwe bij laten komen.

  10. @Jop: greyed out wifi is een hardware issue, ik zou maar een genius bar afspraak maken.

  11. @Maurice: Mensen hebben ook altijd wat te zeuren. Wees blij dat er zo snel een oplossing komt in plaats van dat ze alles ophopen en het dan iOS 7 noemen.
    Updaten is kwestie van 5 minuten, dus wat is je probleem?

  12. Origineel geplaatst door ScarAce1989
    @Maurice: Mensen hebben ook altijd wat te zeuren. Wees blij dat er zo snel een oplossing komt in plaats van dat ze alles ophopen en het dan iOS 7 noemen.Updaten is kwestie van 5 minuten, dus wat is je probleem?

    Hij heeft wel een punt dit zou nu de derde update worden in een korte tijd jij spreekt over 5 minuten, maar ik over 1 kwartier dat word dus nu 3 kwartier.

    Verder komt het amateuristisch over

  13. @Mip: Is pas gekomen sinds iOS 6.1 geloof ik,dus lijkt me toch raar dat het hardware is…?

  14. @Maurice: Beter dan niets doen he. Ze zijn er tenminste mee bezig. Brompot.

  15. Apple is de weg kwijt lijkt het wel. Waarom zoveel ios updates? Kunnen ze niet wat beter te werk gaan? Elke maand een update komt zo amateuristisch en zwak over

    De iphone 5 zijn ze nog mee weggekomen maar wanneer ze een 5s uitbrengen die alleen iets sneller wordt en nieuwe ios 7 dan zie ik langzaam het doek vallen.

    Sony heeft een waterdichte telefoon, full hd scherm, 440 ppi tegen 326 ppi van apple uit 2010. De htc one met zn ultrapixel camera en full hd scherm, en dan moet de S4 van samsung nog komen.

    Apple moet nu echt iets doen. Het uiterlijk is prachtig maar een 4s kan niks minder dan een 5. Dus niet weer een telefoon uitbrengen waarbij de 5 niks minder kan dan de 5s. Come on apple

  16. Download deze maar hopelijk kan heb ik in de Metro tunnel in de Rotterdam me 2G verbinding weer terug.
    Die ik kwijt ben sinds ik IOS 6.1.2 heb.

  17. @Maurice: uhm, anders krijgt Apple dat gezeik die bug is nóg steeds niet opgelost. Dus ik vind het geen enkel probleem die delta updates moet alleen wat sneller worden, ik vind het wel een beetje tijdrovend voor 75mb om dan bijna 10mins bezig te zijn met updaten

  18. @ScarAce1989: @Tokke: Luister; ik ben blij met updates, laat ik dat vooropstellen. En het is fijn dat ze problemen oplossen. Ik zeg alleen dat ik het niet gewend ben van Apple op deze manier.

    Jullie diehard Apple fans zullen het vast niet met me eens zijn, maar Apple is nu gewoon niet zo goed bezig als eerder wat dit betreft.

    Ik ken genoeg mensen die de iPhone zakelijk gebruiken en die echt niet zitten te wachten op iedere week een update. En natuurlijk ben je niet verplicht deze te installeren, maar jullie begrijpen mijn punt.

    Ik ben blij met updates, maar er ís iets veranderd bij Apple. Eerder waren ze veel secuurder naar mijn idee.

  19. @Inland Taipan: Tja, tijdens de kerst verkocht Apple van de iPhone 5 27,4 miljoen en is de best verkochte smartphone op dit moment, Van de 4S zijn er 17,4 miljoen verkocht.
    In deze periode zelfs meer dan de Samsung met hun Galaxy S3 (15,4 miljoen). bron: Strategy Analytics

  20. Zo langzamerhand word ik ernstig simpel en misselijk van die updates. En wordt alles verteld wat zo’n ‘update’ doet? (…)

  21. Ik gebruik iPhone’s vanaf het eerste model en altijd hebben mensen klachten gehad .
    Maar elke keer luisteren ze bij Apple .
    En elke keer lossen ze het weer op .
    Dus ook nu heb ik daar vertrouwen in

  22. Wat een ontzettend gehuil hier weer omdat Apple bugreleases vrij geeft. Wordt het echt niet begrepen dat Apple gewoon snel wil inspelen op voorkomende problemen?

    Zeker de zakelijke markt die erg belangrijk is (voor ieder bedrijf) moet een Exchange bug asap opgelost worden. Misschien had je er zelf geen last van maar de mensen die dat wel hadden zijn BLIJ dat ze niet tot iOS 6.5 oid hebben moeten wachten. De update was wel 12,5MB.. waar hebben we het over.

    De halsstarrige manier die Apple enkele jaren geleden hanteerde m.b.t. het uitbrengen van fixes is GELUKKIG verleden tijd. Iets waar je juist blij mee zou moeten zijn.

  23. Origineel geplaatst door Inland Taipan
    Apple is de weg kwijt lijkt het wel. Waarom zoveel ios updates? Kunnen ze niet wat beter te werk gaan? Elke maand een update komt zo amateuristisch en zwak overDe iphone 5 zijn ze nog mee weggekomen maar wanneer ze een 5s uitbrengen die alleen iets sneller wordt en nieuwe ios 7 dan zie ik langzaam het doek vallen.Sony heeft een waterdichte telefoon, full hd scherm, 440 ppi tegen 326 ppi van apple uit 2010. De htc one met zn ultrapixel camera en full hd scherm, en dan moet de S4 van samsung nog komen.Apple moet nu echt iets doen. Het uiterlijk is prachtig maar een 4s kan niks minder dan een 5. Dus niet weer een telefoon uitbrengen waarbij de 5 niks minder kan dan de 5s. Come on apple

    super irritant dit geklaag van je. Stap dan lekker over naar een Sony of HTC. Ik heb een tijd lang met een Android rondgelopen, ik stel voor dat je dat maar eens gaat proberen! Kijken hoe gelukkig je van dat ecosysteem wordt!

    Origineel geplaatst door Paul538
    Zo langzamerhand word ik ernstig simpel en misselijk van die updates. En wordt alles verteld wat zo’n ‘update’ doet? (…)

    Het is juist fantastisch dat Apple steeds deze budgs oplost. In Android land mag je blij zijn dat je uberhaubt nog een keer een update krijgt. Vaak zit je gewoon voor altijd vast aan de versie die je krijgt als je je tel koopt. Updates kan je installeren maar ze zijn niet altijd “bewezen” stabiel voor je telefoon.

    De Apple gebruikers zijn zo verwend dat ze niet meer kunnen waarderen wat het bedrijf voor ze doet. Maar het is eenvoudig op te lossen: niet klagen maar overstappen naar Android! Genoeg keuze daar … grote schermen en veel toeters en bellen op je telefoon.

  24. Origineel geplaatst door Maurice:

    Snap ik, maar deze update kon toch makkelijk bij de vorige. Of zorg in ieder geval dat er minder bugs zijn. Apple had eerder altijd alles op orde.

    En ja ik weet hoe lastig het is om software te maken zonder bugs (bijna onmogelijk), maar Apple was hier altijd erg goed in en het verbaast me dan ook dat ze het de laatste tijd zo laten afweten.

    Ieder uur telt als je os wereldwijd de IT afdelingen op kosten jaagt.

    Wij zijn ook met het hele team 1,5 dag bezig geweest Exchange te fixen.

    Zo’n fout gaat voor alles. Als de lockscreenbug vandaag pas klaar was is het gewoon te laat geweest.

  25. @Jop: Hardware failure, heb ik ook gehad. Gebeurt blijkbaar vaker met de 4s, want ik kreeg gelijk een nieuwe in Amsterdam Apple store

  26. Wat gewoon erg jammer is, is dat Apple naar mijn idee het gevoel voor kwaliteit aan het verliezen is.

    Snel inspringen op bugs is prima, maar verlies daarbij de kwaliteit niet uit het oog.
    Denk bijvoorbeeld aan goede regressietesten alvorens je iets vrij geeft. Met een regressietest voer je gedegen controle uit of er bij het wijzigen/fixen van code per ongeluk geen andere functionaliteiten (de code ervan) is ‘geraakt’.
    Want laten we eerlijk zijn: Iedereen focust zich op het beveiligigingslekje, maar door al dat gerommel worden we ook geconfronteerd met 3G problemen, Exchange rampen en WiFi conecties. Functies die het altijd goed deden en het ineens niet meer doen bij een nieuwe release…
    Apple lijkt dus die laatste bugs steeds zelf veroorzaakt te hebben. En ook dat is niet erg, maar een goede regressietestcyclus had deze problemen aan het licht kunnen brengen alvorens de versie(s) gereleased werden. Dat had iedereen veel ergenis bespaart.
    Alleen kost een goede regressie veel tijd en geld (???)
    En nee, ik ben geen Android adept, maar in het bezit van allemaal Apple spulletjes.
    Als beroeps-testcoordinator raak ik alleen steeds meer gefrustreerd van het (schijnbaar) verdwijnen van de Steve Jobs kwaliteit.

  27. …iOS 7:
    Finally fixed an exploit that gives acces to “Phone” app

  28. Origineel geplaatst door dlo
    PHet is juist fantastisch dat Apple steeds deze budgs oplost. In Android land mag je blij zijn dat je uberhaubt nog een keer een update krijgt. Vaak zit je gewoon voor altijd vast aan de versie die je krijgt als je je tel koopt. Updates kan je installeren maar ze zijn niet altijd “bewezen” stabiel voor je telefoon.De Apple gebruikers zijn zo verwend dat ze niet meer kunnen waarderen wat het bedrijf voor ze doet. Maar het is eenvoudig op te lossen: niet klagen maar overstappen naar Android! Genoeg keuze daar … grote schermen en veel toeters en bellen op je telefoon.

    Ooit werkte ik bij een bedrijf wat als slogan had ‘Doe het in één keer goed’. Ik heb niets tegen updates, maar wel tegen de hoeveelheid ervan de laatste tijd. Met het ‘oplossen’ van het ene probleem worden andere gecreëerd. Het komt op mij over als paniekvoetbal en amateuristisch broddelwerk wat een bedrijf als Apple zich niet mag en kan veroorloven.
    Daarnaast blijft bij mij de zware verdenking dat deze update meuk systemen (IOS) vertragen.
    Als goed voorbeeld daarvan zie ik nog steeds de Microsoft updates. Ik heb een laptop van 5 jaar oud en nog nooit (nooit) updates gedaan. Het ding loopt nog zo snel als een speer. Velen schaffen een nieuw apparaat aan omdat het ding zo traag wordt. Gewoon business dus. Het broddelwerk staat in dienst van de sales. Misschien is Android niet zo’n verkeerd idee om te proberen.

  29. Even off-topic, maar als je een nieuwe iOS installeert, wordt de ‘oude’ iOS dan overschreven of blijft deze op je telefoon aanwezig maar op niet actief gezet?

  30. Origineel geplaatst door Paul538: @dlo:
    Ooit werkte ik bij een bedrijf wat als slogan had ‘Doe het in één keer goed’. Ik heb niets tegen updates, maar wel tegen de hoeveelheid ervan de laatste tijd. Met het ‘oplossen’ van het ene probleem worden andere gecreëerd. Het komt op mij over als paniekvoetbal en amateuristisch broddelwerk wat een bedrijf als Apple zich niet mag en kan veroorloven.
    Daarnaast blijft bij mij de zware verdenking dat deze update meuk systemen (IOS) vertragen.
    Als goed voorbeeld daarvan zie ik nog steeds de Microsoft updates. Ik heb een laptop van 5 jaar oud en nog nooit (nooit) updates gedaan. Het ding loopt nog zo snel als een speer. Velen schaffen een nieuw apparaat aan omdat het ding zo traag wordt. Gewoon business dus. Het broddelwerk staat in dienst van de sales. Misschien is Android niet zo’n verkeerd idee om te proberen.

    Wat kortzichtig om je systemen niet te updaten. Antivirus vertraagd ook alleen maar hè? Gewoon niet installeren joh. En ja ga jij maar naar Android, past prima bij je verdere beredenatie…

  31. @Jop: Heb mijn iPhone 4S opgestuurd naar Apple i.v.m. GREYED-OUT WiFi. Hij was nog maar 4 maanden oud, nooit gevallen of een spat water te verduren gehad. Na update iOS 6.1.1 kon ik er niet zoveel meer mee. 🙁 Het lijkt erop dat ook mijn 4S wordt vervangen door een nieuwe of refurbished exemplaar.

  32. Jullie moeten niet zo veel zeuren maar juist blij zijn dat er zo snel updates komen voor de iOS, ik heb zelf mijn 3gs nu al bijna 4 jaar (in juli) en ik ben super blij dat ik nig updates krijg, en als al die updates jullie zo irriteren neem een Android, mijn zusje heeft een Galaxy Gio en ze heeft nooit een update gekregen, ze zit doodleuk op haar 1 jaar oude telefoon met zwaar verouderde android 2.3.2.

    @Paul538: Jij installeert nooit upddates voor je windows? Lekker slim bezig ben jij, ik ken ook paar typetjes die dat doen en iedere keer zeiken ze dat er iets mis is gegaan.
    Ik heb een laptop van 3 jaar, nooit hardware update gedaan maar ik download altijd windows 7 updates en weet ne wat, hij loopt nog steeds als een speer omdat ik geen zooi installeer zoals de rest van de bevolking, en die bevolking zeurt dat het traag is maar omdat ze zelf de reden niet weten geven ze schuld aan een ander, vroeger zat iedereen te zeiken dat Apple te traag met updates was en nu zeiken ze omdat het te veel is, en dat alleen omdat ze niks anders in hun leven te doen hebben behalve constant zeiken over alles.

  33. @Arjen: Uiteraard mag iedereen doen wat haar/hem goed dunkt. Het zijn uitsluitend mijn ervaringen. Blijvend snel zonder ooit ook maar één virus of wat dan ook binnengekregen te hebben. Het blijft grappig dit soort discussies.

  34. @Paul538: Door mensen zoals jij (die de systemen niet updaten), blijven botnets etc. ontstaan en bestaan.

    Mooi dat jij nog geen nare ervaring hebt gehad met virussen etc. maar helaas geldt dat niet voor veel andere niet-gepatchte systemen. En met de huidige OS versies valt het vertragen van systemen mee, dat was meer iets tot Windows 7.

    Ik beheer honderden systemen voor duizenden end-users en zie het updaten van alle (security) patches van zowel applicaties als Windows als noodzakelijk kwaad…

    Ontopic:
    Is er al iets bekend of de mogelijkheid tot Jailbreaken ontnomen is in 6.1.3?

  35. @Arjen: Volgens sommige sites heeft Apple dat gefixt en werkt de jailbreak niet meer.

  36. Origineel geplaatst door Arjen
    @Paul538: Door mensen zoals jij (die de systemen niet updaten), blijven botnets etc. ontstaan en bestaan.

    Zo dat al waar is, de wereld op zijn kop! (ik heb andere info daaromtrent, maar gaat te ver off-topic). Voor dat anti-update gedrag van mij (en hopelijk van velen) moet dan maar als de wiedweerga een update uitgebracht worden 🙂

  37. Komop met IOS 7 en fatsoenlijke veranderingen!

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.