Reacties voor: Apple brengt derde beta van iPhone SDK OS 3.0 uit (build 7A280F)

Apple heeft beta 3 van iPhone OS 3.0 uitgebracht. In de nieuwe firmware, die alleen beschikbaar is voor ontwikkelaars, zijn vooralsnog geen nieuwe functies aangetroffen. Wel wordt er weer een nieuwe versie van de modemfirmware (baseband) geïnstalleerd.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 51 reacties

  1. Geweldig!

    Hopelijk snel de release!

  2. Daar gaan we weer 😛

  3. Origineel geplaatst door Pierce
    Daar gaan we weer

    Ik weet heus wel dat ie pas in de zomer komt hoor, als je dat bedoeld 🙂

  4. Hij staat inmiddels te downen. Ik ben benieuwd, want ik had eerlijk gezegd al besloten te downgraden naar 2.2.1 want deze 3.0 loopt zeer regelmatig vast, of applicaties crashen, bovendien zijn ongeveer alle videoapplicaties niet meer op te starten met de 2e beta.

    Dus ik hou jullie op de hoogte van alle verbeteringen.

  5. @ Luc P; succes ! 😀

  6. weer een nieuwe baseband !?

  7. Voor zover ik mijn apps erin kan testen lijkt alleen de “Simulator” er op vooruit gegaan te zijn. Reactie snelheid ligt een stukje hoger naar mijn idee.

    Zal meer laten weten als ik iets tegen komen.

  8. Origineel geplaatst door Rowin
    @ Luc P; succes !

    Ja dank je, heb wel het gevoel dat ik dat nodig heb.
    Want ik krijg meteen een foutmelding terwijl de restore lijkt door te lopen. Vreemd!!!!

  9. Tis gelukt, morgen maar eens testen, of er zaken verbeterd zijn. Zie nu zo snel geen verschillen.

  10. Hoi luc.

    Het probleem dat je ervaart komt door een poging van itunes die je baseband probeert te downgraden. Dit gaat helaas niet zomaar.
    Zoek op t iphoneclubforum ff naar mijn gebruikersnaam: joldemans
    Ik heb nl hetzelde probleem gehad en heb flink moeten klooien om weet te kunnen bellen :p

    Succes ermee!

  11. Origineel geplaatst door Rowin
    Origineel geplaatst door PierceDaar gaan we weer Ik weet heus wel dat ie pas in de zomer komt hoor, als je dat bedoeld

    ik bedoelde weer updaten 😛

  12. Toch weer aangenaam verrast dat ik niet de enige wakkere Belg ben. Ben ondertussen ook lekker aan het updaten. Razend benieuwd naar de voorruitgang.

  13. Oehoehoehoeh!!! Ben zo benieuwd mensen 🙂
    Gelukkig lijkt deze fw nu stabiler. Daar en ik al heel blij mee

  14. Even een newbie vraag hoor, maar heeft zo’n nieuwe versie als 3.0 nog effect op je apps? Ik bedoel zijn ze allemaal nog wel te openen in 3.0?

  15. Net even erop gezet. Youtube werkt nu, bij de vorige twee beta’s steeds “Verbinding Mislukt”.

    Ook evernote werkt nu. In de vorige betas werden notes niet geopend, nu dus wel

    Verder nog geen verschil gezien.

  16. @Rowin: Wat is hier nu precies zo “geweldig” aan?

    De kleine aanpassingen die aangekondigd zijn? Vind het niet echt spectaculair 🙁

  17. SMS/MMS Delivery Reports ???

  18. Als je met de iPhone (1Gen) hem simlockvrij hebt gemaakt met quickpwn of pwngtool kun je hem dan updaten naar 3.0 als je bij een developer staat ingeschreven? Ik wil wel kunnen blijven bellen ed.

  19. @Luc P:
    wat je moet doen is NIET je backup terugzetten op een geinstalleerde beta,.. als ik dat doe heb ik last van rare bugs,.. stel ik hem opnieuw in, dan was zelfs de eerste beta redelijk stabiel.

  20. Origineel geplaatst door nome
    @Luc P:
    wat je moet doen is NIET je backup terugzetten op een geinstalleerde beta,.. als ik dat doe heb ik last van rare bugs,.. stel ik hem opnieuw in, dan was zelfs de eerste beta redelijk stabiel.

    Ik stel altijd mijn iPhone in als ‘nieuwe iPhone’ om dat soort zaken te voorkomen, maar ik had toch veel afgebroken gesprekken, niet werkende applicaties. Nu is dat laatste niet vreemd, het zijn immers apps die geschreven zijn voor de oudere 2.2.1 Maar storend is het wel. En ik wil bovendien eigenlijk een betrouwbaar toestel in het dagelijkse gebruik.

    @Jochem oldemans
    Ik wil eerst nog even stoeien met deze 3e beta. Maar ik hou je post in de gaten, voor als het moment daar is dat ik het klooien zat ben en ik gewoon terug wil naar die vertrouwde stabiliteit.

  21. yeah youtube werkt weer met beta 3:)
    alleen nu een nieuwe bug. crash als ik naar settings/general/network/cellular data network.

  22. Ik blijf bij Beta 2. Gister 4 uur bezig geweest met een synchronisatie. Dat is het niet waard.

  23. Origineel geplaatst door Luc P
    En ik wil bovendien eigenlijk een betrouwbaar toestel in het dagelijkse gebruik.

    Tja.. je weet dat je een beta installeerd h’e je moet eigenlijk een andere telefoon voor development gebruiken

  24. Origineel geplaatst door Bjørn
    Ik blijf bij Beta 2. Gister 4 uur bezig geweest met een synchronisatie. Dat is het niet waard.

    Beta 2 is/was erg traag met synchroniseren. Beta 3 heb ik nog niet gesynchroniseerd, maar voelt al wel weer een stuk sneller.

    Overigens raad ik je wel aan te upgraden, Beta 2 schijnt per 20/21 april gelocked te worden door Apple (van een developer vernomen)

  25. mooi dat youtube weer werkt, dat was echt irritant in beta 1 en 2. Ik heb overigens altijd als nieuw geconfigureerd en altijd ook een onstabiel toestel gehad daarna, dus zet deze keer gewoon me backup terug ff geen zin om WEER alles opnieuw in te stellen. Van mij mogen ze tethering inschakelen echt onzin, zeer waarschijnlijk komt hier een speciaal bundel voor anders was het wel gewoon open gezet. Maar, alsnog.. er zijn ook simlock vrije iPhones waaronder die van mij waarmee je dus niet vast zit aan T-mobile dus zou tethering gewoon open moeten

  26. Origineel geplaatst door Paul
    Origineel geplaatst door BjørnIk blijf bij Beta 2. Gister 4 uur bezig geweest met een synchronisatie. Dat is het niet waard.Beta 2 is/was erg traag met synchroniseren. Beta 3 heb ik nog niet gesynchroniseerd, maar voelt al wel weer een stuk sneller.Overigens raad ik je wel aan te upgraden, Beta 2 schijnt per 20/21 april gelocked te worden door Apple (van een developer vernomen)

    Beta 2 verloopt inderdaad 24 april.

    zijn er al mensen die een 1ste gen iphone op beta 3 hebben met een geldige devolper account maar een met pwnge geunlockte iphone ?

  27. Gelukkig,

    Sollitaire City werkt gelukkig weer!

    Verder weinig/geen verniewingen kunnen ontdekken.

  28. ik heb liever dat ze er een half jaar over doen.
    want zoals vaak met windows de concurrent die willen het allemaal te snel brengen waar door er zo veel fouten in zitten.
    dus van mij mag het nog wel een paar maand duren. ook al zou ik hem ook liever vandaag dan morgen hebben, maar het moet natuurlijk niet ten koste gaan van de kwaliteit.

  29. Origineel geplaatst door Olivier
    SMS/MMS Delivery Reports ???

    Zouden ze deze functie aan 3.0 toevoegen? Is hier iets van geweten? Ik zou het iig super vinden. Want dit is toch een basic functie die de iphone ontbreekt.

  30. Origineel geplaatst door martijnte
    ik heb liever dat ze er een half jaar over doen.
    want zoals vaak met windows de concurrent die willen het allemaal te snel brengen waar door er zo veel fouten in zitten.
    dus van mij mag het nog wel een paar maand duren. ook al zou ik hem ook liever vandaag dan morgen hebben, maar het moet natuurlijk niet ten koste gaan van de kwaliteit.

    Het is drrm ook een beta versie

  31. Ik overweeg deze beta te installeren maar ik zit nog met de huidige standaard firmware…

    Is het nog mogelijk om terug te downgraden achteraf?

  32. Deze beta is idd een stuk stabieler. Werkt super en geen crash meer gehad sinds ik deze heb geïnstalleerd. Ook is alles een stukje sneller. Heb ook het idee dat de batterij een stukje langer mee gaat.

  33. Hallo,

    Ik heb deze nieuwste beta zojuist gëinstalleerd.
    Heb de backup van mijn toestel terug gezet en het werkt perfect, heb tot dusver nog geen enkel probleem gehad!
    De synchronisatie was snel en ging zonder enige problemen!

  34. puzzelquest crasht nog steeds 🙁

  35. Origineel geplaatst door Wesley Vanheste
    Origineel geplaatst door OlivierSMS/MMS Delivery Reports ???Zouden ze deze functie aan 3.0 toevoegen? Is hier iets van geweten? Ik zou het iig super vinden. Want dit is toch een basic functie die de iphone ontbreekt.

    Ik heb deze functie inderdaad tot aan de iPhone op al m’n voorgaande telefoons gehad, maar nog NOOIT gebruikt.
    Ik zou helemaal simpel worden wanneer ik na elk smsje dat ik stuur steeds een melding krijg dat-ie is aangekomen. Doet me een beetje denken aan printen in Windows… daar krijg je ook steeds een melding dat get document ‘naar de printer is gestuurd’. Daar wordt ik ook gestoord van!
    Ik ga er gewoon van uit dat, wanneer ik een bepaalde opdracht geef (‘verstuur SMS’, ‘print document’, etc.), dat het dan ook gebeurt. Op m’n Mac krijg ik dan ook alleen een melding wanneer een print een keer niet goed gaat. Geen enkel telefoon kan dat volgens mij, maar voor die enkele keer dat een sms niet goed doorkomt neem ik het risico wel.
    Of mis ik iets?

  36. Ik heb de OS geinstalleerd, maar mijn mobiel data netwerk werkt nu niet meer. Als ik in de instellingen naar de netwerk data instellingen ga is die pagina ook helemaall leeg…

    Nog mensen met dit probleem?

  37. @Michael
    Bij mij werkt het mobiel data netwerk nog wel maar het scherm is bij mij ook leeg. Iemand nog suggesties.

  38. Ook bij mij is het scherm mobiel datanetwerk leeg maar de connectie werkt perfect.

  39. Heb inmiddels al herstel netwerksettings gedaan maar dat helpt niet… En door dat te herstellen zijn mijn settings inmiddels ook gewist veronderstel ik, dus zit ik helemaal vast aangezien dat mobiel data scherm leeg is… :S

  40. Het wegvallen van het scherm “Mobiel Datanetwerk” kan je oplossen dmv gebruik te maken van de iPhone Configuration Utility 1.1.0.
    Staat bij mij op http://www.elifa.nl/iphoneutil.dmg

    Als je je APN instellingen set in deze utility en deze vervolgens installeerd, zal het gewoon werken, bovendien zal het menu “Mobiel Datanetwerk” ook helemaal verdwijnen uit je settings.

  41. Waar in de utility moet ik deze precies instellen?

  42. Bij de APN settings in de configuratie profielen.

    Ik mag er van uit gaan dat als je gebruik maakt van de 3.0 Beta, je wel dermate onderlegd bent dat je weet hoe de iPhone Configuration Utility werkt.

  43. @Frank: Heb het kunnen instellen in de utility, maar ik begrijp niet goed hoe ik het moet saven op de iPhone…

    Heb 100% zeker de juiste APN ingevuld en het werkt nog steeds niet…

  44. plaats de config file op een webserver en die benaderen bijvoorbeeld via een wifi, bijvoorbeeld: http://www.test.nl/configbestand, zodra je die in safari op je tel oproept hoef je alleen nog maar enkele wachtwoorden in te vullen.

  45. Origineel geplaatst door sredlums
    Origineel geplaatst door Wesley VanhesteOrigineel geplaatst door OlivierSMS/MMS Delivery Reports ???Zouden ze deze functie aan 3.0 toevoegen? Is hier iets van geweten? Ik zou het iig super vinden. Want dit is toch een basic functie die de iphone ontbreekt.Ik heb deze functie inderdaad tot aan de iPhone op al m’n voorgaande telefoons gehad, maar nog NOOIT gebruikt.Ik zou helemaal simpel worden wanneer ik na elk smsje dat ik stuur steeds een melding krijg dat-ie is aangekomen. Doet me een beetje denken aan printen in Windows… daar krijg je ook steeds een melding dat get document ‘naar de printer is gestuurd’. Daar wordt ik ook gestoord van!Ik ga er gewoon van uit dat, wanneer ik een bepaalde opdracht geef (’verstuur SMS’, ‘print document’, etc.), dat het dan ook gebeurt. Op m’n Mac krijg ik dan ook alleen een melding wanneer een print een keer niet goed gaat. Geen enkel telefoon kan dat volgens mij, maar voor die enkele keer dat een sms niet goed doorkomt neem ik het risico wel.Of mis ik iets?

    Hoh, je mist toch iets hoor :). Vroeger kreeg je voorbeeld bij nokia telkens een “bericht” terug dat het was afgeleverd. Nu krijg je gewoon een klein popupje dat het is afgevelerd, en het gaat weer weg. Dan komt er een “i”‘tje te staan bij de verzonden berichten. Veel handiger dan dat je altijd dat rapport-bericht moet verwijderen.

    Rapporten zijn voor mij toch wel belangrijk. Zo weet je of de andere persoon zijn gsm wel aanstaat, en moet je niet nodeloos zitten wachten op een antwoord, als je weet dat het nog niet eens is aangekomen. Nu kun je zeggen, wie zijn gsm staat nu uit, maar het kan altijd hé ;-). Khoop toch dat ze het erin steken. Kan toch niet moeilijk zijn.

  46. Zijn er ook mensen die een probleem hebben met de agenda. Ik merk dat ik afspraken mis in mijn iPhone die er eerst wel instonden. Het lijkt alsof de afspraken die ik met beta 2 gemaakt heb er niet meer in staan

  47. Nog een probleem ontdekt. Als ik wil bellen via numeriek toetsenbord dan kan ik niet op de BEL knop drukken. Kan ook geen nummers wissen. Nog iemand ideeën.

  48. Heb ik ook een keer meegemaakt, even met je vingers over het scherm schuiven en hij scrollt weer terug.

  49. @frank Ik heb dit al verschillende manieren geprobeerd maar ik krijg mijn groene knop niet terug. Nog andere tips misschien

  50. ja of je wacht gewoon todat hij uit is ipv je phone te rape met betas

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.