Reacties voor: Apple brengt aangepaste build iOS 5.1.1 voor iPhone 4 uit

Apple heeft een aangepaste build van iOS 5.1.1 voor de iPhone 4 uitgebracht. Deze build 9B208 lost waarschijnlijk kleine fouten op, maar maakt de untethered jailbreak niet meer mogelijk.

Reacties: 53 reacties

  1. Wist ik dat gisteren maar. Helaas gisterenavond voor de absinthe jailbreak geupdate via iTunes. Resultaat is dat de jailbreak niet meer werkt. Jammer joh!

  2. @STEZON: Deze build (9B208) is pas vannacht uitgekomen, Apple signeert de vorige (9B206) ook nog. Je kunt herstellen en het nogmaals proberen. Als je hulp nodig hebt: forum.

  3. Ook ik kreeg de melding dat mijn device niet meer werd ondersteund voor de jailbreak. Gisteren na de update naar 5.1.1 kon ik wel jailbreaken met mijn iphone 4. Vanmorgen na een herstel bleek de nieuwe versie erop te zijn gezet. Ik kon inderdaad zoals Bubbly aangeeft 10 min geleden nog herstellen met de SHSH van 9B206 en opnieuw jailbreaken. Verwacht dat dit snel voorbij zal zijn echter dus haast is geboden.
    Succes.

  4. Geldt dit niet voor de 4s?

  5. Hopelijk werkt de jailbreak niet vanwege de versiecontrole en niet vanwege aanpassingen door Apple, dan zou het jailbreak probleem nl. heel snel opgelost kunnen worden door de versiecontrole aan te passen.

    Maar ik ben bang dat eea. wel samenhangt. Dit is wel een supersnelle reactie van Apple als het inderdaad een specifieke anti-jailbreak oplossing is. Aan de andere kant, dan zou de nieuwe 5.1.1 voor álle iOS apparaten worden uitgebracht, niet exclusief voor de iPhone 4. Dus het lijkt er toch een beetje op dat het inderdaad een bugfix is.

  6. Beste Mensen ik heb ook een iphone 4
    Maar ik zie geen update ??
    Ik heb versie 9B206

  7. En de bugfixes/nut van deze update zijn/is?
    Kan niet veel info halen uit deze tekst, behalve dat 5.1.1 opnieuw is uitgebracht en de jailbreakers beter niet kunnen jailbreaken.
    Wat hebben niet-jailbreakers aan deze ‘update’?

  8. Ik zie ook nog geen update voor mijn iPhone 4 en als versie staat er bij mij ook nog 9B206

  9. Oef…ik blij dat ik gisteren gejailbreakt heb!

    Apple zal dat voortaan wel altijd gaan doen! Lekker lastig maken!

  10. ik ben zoooow tevreden met deze jailbreak thank you very much !!!!!!!!!!!!!!!!!!!! trouwens ik heb hem net een uur geleden geupdate en gejailbreakt. probleemloos

  11. Ben ook nieuwsgierig of dit voor de 4s is? iemand?

  12. @Wim: Mijn iPhone 4 met 5.1.1 (9B206) geeft ook aan (via handmatige update en via iTunes) dat er geen update beschikbaar is.

  13. Ik heb het vermoeden dat deze update wel eens een (deel van de) oplossing zou kunnen bevatten voor het leeglopen van de batterij van de iPhone 4 en het feit dat hij zo traag is geworden sinds iOS 5 (of 5.1; dat weet ik niet meer). Ik heb in ieder geval (en vele met mij) regelmatig hierover geklaagd via de Apple iPhone feedback pagina… Zou het dan toch…?
    Ik ga hem in ieder geval installeren (ik wil toch geen jailbreak) en zal hier m’n bevindingen achterlaten.

  14. @Marc: Dat zou fijn zijn.
    Vreemd datje ‘nergens’ kuntvinden wat de bugfixes e.d. nou gaan verhelpen/waar ze voor zijn.
    Ik zal waarschijnlijk wel de enige zijn die het zich afvraagt.

  15. Dan heb ik schijnbaar geluk. Bn net klaar met updaten naar 5.1.1 met absinthe jailbreak. Alles werkt perfect en heb dus een uur geleden schijnbaar versie 9B206 nog van Apple gekregen ipv 9B208 🙂

  16. Dus ik had toch beter gisteravond kunnen updaten? Ik wacht wel tot iOS 6.0 😉

  17. Ik verwacht toch wel weer snel een update. Dan kan het kat en muis spelletje met de jb opnieuw beginnen

  18. Dan heb ik schijnbaar geluk gehad, ben net klaar met een update naar 5.1.1 met absinthe jb. Zie nu het artikel pas maar heb schijnbaar ( net gecheckt ook natuurlijk ) 9B206 nog van Apple gekregen ipv 9B208. Softwareupdate uitgevoerd om 11.47 🙂

  19. Je kan build GB206 nog gewoon downloaden en herstellen met shift toets en dan de IPSW selecteren en dan alsnog jailbreaken 🙂

  20. Hier nog de downloadlink naar 9B206

  21. @Jampie: Hier hetzelfde man heb ook nog 206 gekregen 🙂 blijkbaar komt 208 nog niet door via iTunes 20min geleden.

  22. Nou ik kan het nog niet downloaden en heb al iOS 5.1.1

  23. Na 2 uur op 5.1.1 met jb batterij al op 50% dus denk dat die update voor iPhone 4 wel verbetering zal brengen hoop ik !

  24. Idem hier geen update voor men 4

  25. mij iphone 4 geeft aan de software is up-to-date . ik weet niet wat te probleem is

  26. Iedereen die nog niet geupdate heeft en toch nog wil jailbreaken kan toch gewoon de ‘oude’ xx206-build via een een andere weg verkrijgen? Genoeg download links met dit ispw-bestand te vinden hoor. Apple servers niet voor nodig 🙂

  27. Ik heb net mijn iPhone 4 via iTunes bijgewerkt naar iOS 5.1.1 en de build is gewoon (9B206)

  28. Ook ik heb net m’n iPhone 4 geupdate naar 5.1.1, en ook ik heb build 9B206 gekregen 🙂

  29. Ik heb net, om 15.00 geupdate en jailbreak uitgevoerd. Geen problemen vooralsnog.

  30. Hoe installeer je hem handmatig nadat je hem heb gedownload?

  31. Origineel geplaatst door hahah
    Hoe installeer je hem handmatig nadat je hem heb gedownload?

    Shift + klik (Windows) of Alt + klik (Mac) op de Herstel-knop in iTunes. Met meer vragen hierover kunnen jullie op het forum terecht.

  32. Even een vraagje.

    Ik zit nu op 5.01 (met jailbreak) als ik nu update naar 5.1.1 welke versie krijg ik dan 9B206 of de 9B208 waar ik dus niets mee kan?

    Iemand een antwoord?

  33. @JB: Er staat duidelijk in de tekst dat het voor mensen met een ander toestel dan een iPhone 4 niet hoeft!

  34. Okay .. Net geupdate naar 5.1.1 met mijn iPhone 4 en ik krijg ook gewoon nog de 9B206! 🙂 Nu jailbreak nog!

  35. Zoals iedereen intussen wel zal weten: er is geen sprake van een speciale firmware update voor een iPhone 4!
    Blijkbaar een fake berichtje van Gonny?

  36. @knipoog: Het begint er wel op te lijken… (jammer)

  37. Heb vanmiddag update uitgevoerd zag direct daarna zag ik op iphoneclub dat er een nieuwe patch aan iOS 5.1.1 was toegevoegd BALEN!!! Na de jailbreak die wel lukte na 1e keer herstarten opnieuw Géjailbreakt daarna werkt de jailbreak ook na een harde reset… ???

  38. Je kan inderdaad nog updaten via een custom firmware. Ik heb dit namelijk nu om 23:54 nog gedaan.

    Maar LET OP open TinyUmbrella niet op de pc waarmee je je iPhone gaat upgraden anders krijg je last met iTunes.

  39. @Marc: Ik ben echt al een paar dagen aan het schelden op mijn telefoon dat hij om 1 uur smiddags al op de 27 procent zit terwijl ik hem niet eens gebruikt maar het ligt dus toch niet aan mij :P…..ik ben hier blij mee want er is echt een bug. Hij zegt alleen bij mij niet dat er een update was….

  40. Aan allen die van iTunes geen melding van de nieuwe update krijgen (zoals mezelf):
    Gewoon op de tekst ‘handmatig ophalen bij Apple’ in het artikel hierboven klikken en dan start de download.

  41. @Stinger: Kan wel alleen eerst de check uitzetten voor de cydia server, dan heb je hier geen last meer van.
    Als er mensen toch problemen hebben met het terugzetten dmv blobs kun je altijd me even reply’en.

  42. Is iphone 4 nu wel of niet te updaten naar ios 5.1.1 en daarna te jailbreaken of wordt er automatisch de gepatchte ios versie van apple op geinstelleerd?
    Zojuist ipad 2 geupdate en deze geeft versie 5.1.1 (9B206) aan dus hiermee moet het jailbreaken nog wel gaan
    lukken

    Je kunt de iPhone 4 GSM op de laatste build inmiddels ook jailbreaken met Absinthe 2.0.2.

  43. Ik heb wel 206 op iPhone 4 en absinthe werkte niet (liep vast). Redsn0w gebruikt om tethered te jb-en vervolgens rocky racoon via cydia en nu ook untethered.

  44. Update uitgevoerd. En bereik is duidelijk stuk beter. Batterij weet ik nog niet. Maar ik had daar ook niet echt veel last van. Bereik was daar in tegen waardeloos. Nu gelukkig opgelost.

  45. Matthijs, kun je uitleggen hoe het je gelukt is? Zie tot op heden geen mogelijkheid om te installeren. Ook de link om te downloaden werkt niet, deze blijft hangen.

  46. Raar, ik heb de 5.1.1 (gejailbreaked met absinthe 2.0.1) en ik probeer nu te updaten naar 5.1.1.r1, maar krijg zowel in iTunes als op de iphone 4 zelf de melding dat ik de recentste versie heb als ik naar een update zoek ?

  47. Gister update uitgevoerd via herstel. Moest ook me iPhone in herstel modus zetten. (downloaden via pc en via iTunes herstelt) wel apart. Me batterij gaat nu langer mee in stand-by, normaal gaat er 6 procent of na een nacht en in vliegtuig modus 1 tot 0 procent en nu gaat er 0 procent van af zonder vliegtuig modus dus een stuk beter. En het lijkt er op dat die wat soepeler loopt met meer AppS open te staan. Tot nu toe positief.

  48. Origineel geplaatst door Theo
    Matthijs, kun je uitleggen hoe het je gelukt is? Zie tot op heden geen mogelijkheid om te installeren. Ook de link om te downloaden werkt niet, deze blijft hangen. Theo

    Ik krijg hem wel binnen en open hem met iTunes en vervolgens gebeurt er helaas niets 🙁

  49. Tja, hoewel ik erg veel hinder heb van iCloud/iTunes match bugs (nummers die gewoon niet gedownload worden van albums aangeschaft in iTunes) en dus heel benieuwd ben naar deze update, krijg ik deze update niet geinstalleerd zonder een volledige restore uit te voeren… Ik heb echt geen zin om alles opnieuw in te stellen en installeren, dus wacht wel op ios 6 dat hopelijk over een paar weken uitkomt 🙂

  50. Bij mij na die update totaal geen problemen met backup terug zetten via icloud alles komt precies Zoals het stond,niks kwijt niks anders.

  51. Heb er nu 208 opzitten, met Absinthe gejailbreak’d. Werkt wel, Alleen heb ik echt slecht bereik, kan mijn contactpersonen niet meer wijzigen/verwijderen en kan ook niet meer in/uit zoomen met de fotocamera. Cydia apps e.d. Doen het wel gewoon allemaal

  52. hier 9B206 gewoon via iTunes en later met Absinthe 2.0.2 jailbreak gedaan.

    alles werkt verder weer prima zoals voorheen.

    geen verandering in bereik, nog steeds even goed/slecht, ‘t is maar hoe je het wilt noemen.

    enige wat mij opvalt is dat m’n accu wel sneller leeg is dan voorheen, binnen een paar uur (3 à 4 uurtjes) al tussen de 30% en 40%…
    en dat terwijl er geen verandering in gebruik is, af en toe mail checken ivm m’n werk, wat nieuws lezen en wat berichten versturen….

    verder iemand daar nog last van ?

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.