Reacties voor: ‘Apple breidt Siri-team uit’

Apple gaat het Siri-team in Boston uitbreiden. De Siri-makers verhuizen namelijk naar een groter kantoor.
Lees het complete artikel → ‘Apple breidt Siri-team uit’
Bastiaan Vroegop -

Reacties: 22 reacties

  1. Een Nederlandse taalexpert? EINDELIJK.

  2. Wauw zoooo groot gebouw?
    Maar liefst 1200 m2 en het aantal van 65 medewerkers. Pffffffff…

    Persoonlijk vind ik dat gewoon belachelijk weinig medewerkers op zoveel verschillende talen. En moet Apple, als het om Siri gaat, zich kapot schamen. Dit miljarden bedrijf loop vet achter. En moet ik gewoon diep respect hebben voor concurrent Google (Android). Ik vind het niet leuk om dit te concluderen als Apple liefhebber. Maar Google spreekt nu al zo lang perfect Nederlands en heeft daarachter zoveel informatie verstopt. Apple moet zich diep diep diep schamen. Als het om SIRI gaat “Apple sucks”.
    Sorry

  3. Wordt tijd, oh wacht. Dat verstaat ze niet: about time.

    Apple heft plank volledig misgeslagen met Siri. Althans de ontwikkeling ervan. Ze is nu 3 jaar oud. Ze spreekt amper talen. En ze kan veel te weinig. Hoe arrogant Apple was met maps, zo is Apple ook met Siri. Het zijn twee zaken die ik nooit gebruik omdat ze niet bruikbaar zijn.

    Ligt de lat van Apple dan echt steeds lager?

  4. Ik ben niet zo snel van het klagen dat iets lang duurt, maar toen Siri in 2011 werd aangekondigd had ik wel verwacht dat binnen twee jaar het Nederlands zou worden ondersteund. Apple promoot Siri als een essentieel onderdeel van de iPhone gebruikservaring, dan vind ik het nu wel een slechte zaak worden dat na bijna 3 jaar er nog geen spoor is van een Nederlandse Siri.
    Als je ook meeneemt hoe groot Apple is, hadden ze hier veel sneller op in kunnen spelen. Maar misschien hebben ze wat dat betreft vanavond een leuke verrassing.

  5. Iedereen vergeet hoe klein ons taalgebied is. En hoe complex het is.

  6. @gabor: Mee eens…Nederlands heeft gewoon geen prioriteit. Engels (met alle verschillende soorten hiervan) heeft samen met Chinees (Mandarijn) de prioriteit….niet gek gezien dat de meest gesproken talen ter wereld zijn (samen met Spaans).

    Eerlijk is eerlijk, ik gebruik Siri niet puur omdat ik het nut er niet van zie.

  7. Origineel geplaatst door gabor
    Iedereen vergeet hoe klein ons taalgebied is. En hoe complex het is.

    Dat zal best, maar als je je spullen in Nederland verkoopt en daar dus flink geld aan verdient lijkt het me niet meer dan normaal een volledige service te bieden. En dat is nu al jaren niet het geval. Dat levert toch flinke irritatie op, althans bij mij.

    Dikke kans dat ik toch een nieuwe iPhone aanschaf. Maar dat is niet omdat Apple superieur is zoals ik dat vroeger vond. De rest vind ik eenvoudigweg (nog) niet veel beter.

  8. Apple arrogant? Ik denk dat je als je denkt dat Nederlands een belangrijke wereldtaal is, dit ook best arrogant is. En stel dat vanavond Siri in het NL wordt aangekondigd, dan zullen veel Vlamingen, Friezen, Tukkers, Brabo’s, Zeeuwen, Hagenezen, Limbo’s op dit forum klagen dat het zo slecht werkt.

  9. Origineel geplaatst door gabor
    Iedereen vergeet hoe klein ons taalgebied is. En hoe complex het is.

    Als ze in ons kleine landje 3 Apple Stores neerzetten vinden ze ons blijkbaar belangrijk genoeg.

    We hebben ook relatief veel inwoners voor het oppervlak dat we hebben.

  10. Ik moet altijd wel lachen om het patriotisme hier ;-). Nederland is een stip op de wereldkaart en dus relatief onbelangrijk. Siri kan duits, engels, spaans, frans, chinees/mandarijns en dan heb je volgens mij alle wereldtalen wel zo een beetje gehad! Kijk ook eens naar de verkoopcijfers van het aantal iPhones in Duitsland en aantal iPhones in Nederland, dat kan je echt niet vergelijken!

    Qua techniek maak ik mij nooit zo druk om Apple. Vaak duurt iets (heel) lang maar dan pakken ze het op en gaan ze alle concurrenten vaak ruimschoots voorbij. Denk aan alle zaken en producten die Apple ooit in het verleden heeft geïntroduceerd. Alles bestond al maar toen Apple het oppakte werkte het! Dus geduld met Siri, het komt wel goed en dan……

    Ik ben serieus zenuwachtig voor vanavond! Apple heeft mij al verrast met Handoff en Continuity maar volgens mij is de toverhoed nog lang niet leeg! Kom maar op met dat konijn 😉

  11. “En moet Apple, als het om Siri gaat, zich kapot schamen. Dit miljarden bedrijf loop vet achter. En moet ik gewoon diep respect hebben voor concurrent Google (Android). Ik vind het niet leuk om dit te concluderen als Apple liefhebber. Maar Google spreekt nu al zo lang perfect Nederlands en heeft daarachter zoveel informatie verstopt. Apple moet zich diep diep diep schamen. Als het om SIRI gaat “Apple sucks”.
    Sorry”
    Helemaal mee eens, het is een grote schande. Als Apple vanavond niet met een sterk aanbod komt (bijv. iPhone6 met minimaal 128GB, nieuwe versie AppleTV, nwe iMac Mini, Siri NL) dan is het bye bye Apple (jammer genoeg) en ben ik definitief vertrokken…….

  12. Wellicht gaan ze voor integratie met de desktop? Microsoft gaat dat doen met Cortana en daarmee bereiken ze natuurlijk een flinke groep mensen mee. Daar komt bij dat Google beter is in taal en dat Cortana als ‘assistent’ beter functioneert dan Siri. Ze hebben nog wel wat te doen. Ik vind 65 mensen voor een bedrijf als Apple bijzonder weinig.

  13. Origineel geplaatst door Mellie Mel
    Ik moet altijd wel lachen om het patriotisme hier ;-). Nederland is een stip op de wereldkaart en dus relatief onbelangrijk.

    Ik moet eerder huilen.
    Het vorige bericht was dat er een stagiare aangenomen was voor het NL taalgebied. Ja, een hele.
    Welnu, die zal inmiddels zijn afgestudeerd, al dan niet op de business case hoe je zoiets NIET aanpakt.

    Dan deze nietszeggende PR info.
    Meer medewerkers – wat win je daarmee als het zonder NL cultuur / achtergrond / geen NL linguisten zijn
    65 m2 per medewerker – ga je daar beter van werken ? In Boston ?
    Als ze Nuance medewerkers overnemen waarom dan nu pas en geen -technologie (als daar na het Lernout en Hauspie debakel en alle tussentijdse overnames nog überhaupt iets van over is. En zo niet, waarom heb je er dan voor betaald)

    En als je zo met Siri omgaat, waarom zou CarPlay / Siri Eyes Free dan enige kans maken ?
    Als je zo slecht met de markt communiceeert, communiceer dan liever helemaal niet (=geen verwijt aan iCulture maar aan Apple).

  14. Valt me altijd op hoe onder dit soort berichten steevast een altijd reacties staan van mensen die ‘als… dan stap ik over op Android’ redeneringen doen. Denk niet dat Apple van jullie wakker ligt. Vind het ook lastig te geloven dat jullie al een Apple hebben als een Nederlandse Siri zo ontzettend belangrijk voor jullie is. Dan had je immers direct wel een Android gekocht. Maar blijf lekker miepen jongens, nog even en je kan tegen je Android aanzeuren.

  15. @gabor: Daar denken ze bij google blijkbaar anders over. En vinden ze bij google Nederland wel belangrijk genoeg. Ik ben zelf niet eens een echte Nederlander. Maar volgens mij zijn wij Nederlanders een handels natie. En zijn er wel een aantal landen die Nederlands spreken. Denk aan de helft van Belgie, Suriname en in de Caraïbische eilanden. En idd als je het optelt is het nog niets. Maar als Google het kan. Waarom doet Apple er dan niets mee?

  16. @hank:

    Ik ga geheel niet overstappen naar Android. En dat is voor mij geheel niet de discussie. In mijn studio, op het kantoor gebruik ik macs. Bij live shows gebruik ik Apple. Maar dan mag ik nogsteeds kritisch blijven over een onderdeel dat aangepakt hoort te worden. Of niet soms?

  17. Heren (en dames). Zoals ik al zei: maak je nou niet druk, alles komt goed!

    Ook al heeft Apple Siri niet in het Nederlands dan nog is Apple leidend op de markt. Siri doet niet onder voor de drie andere assistenten die meer fouten maken dan Siri. Basis is het belangrijkst en dan komt de rest.

    Als jij over wil stappen naar Android: succes!!! Maar als de tv komt van Apple dan gaat het laatste stukje Samsung toch echt uit mijn huis!

    Dus nogmaals: maak je niet druk, alles komt goed 😉

  18. Ieder jaar hetzelfde. Allemaal types die zeggen over te stappen. Ik zou wel eens een peiling van iCulture willen hebben waarin ze kijken wie nu echt die stap zet. Over een maand of zo?

  19. Toch nog geen Nederlands taalexpert, wel een alternatief, heel goedkoop Apple!

  20. @bangbangsystems:

    Ik had het ook zeker niet over jou. Kritisch zijn, met argumenten is altijd goed.

    Alleen zeiken en zeggen dat je gaat overstappen – wat jij niet deed – mag ook, maar het wordt zo vermoeiend. Bij iedere update, persaankondiging of bespreking van een nieuwe feature kun je de reacties al uit spellen. ‘Als Apple dit echt doet/niet fixt stap ik over naar Android.’ En dan een verhaal over hoe goed Android is. Niets mis mee, maar ik begin te vermoeden dat deze mensen helemaal geen Apple product hebben, en alleen maar komen zaniken. En dat is zo vermoeiend.

  21. Geen SIRI in het Nederlands? Dan zal mijn volgende keus anders zijn!

  22. Origineel geplaatst door John.
    Geen SIRI in het Nederlands? Dan zal mijn volgende keus anders zijn!

    Grappig.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.