Reacties voor: ‘Apple bouwt gigantisch zonnepark tegenover datacentrum iCloud’

Apple gaat een zonnepark van zevenhonderdduizend vierkante meter bouwen tegenover zijn datacentrum in Maiden. Dit datacentrum wordt gebruikt om data van iCloud op te slaan.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 18 reacties

  1. @Bastiaan Vroegop: enuhm, is dat een volledig bebost gebied?
    ik hoop het niet, want apple wil zich altijd zo groen voordoen, maar als ze zoveel bos wegdoen, lijkt me dat niet echt groen..

  2. @laszlo: Op de foto’s van Hickory Record zie je vrij veel bomen, al is dat natuurlijk niet een bevestiging van hoe bebost de locatie moet zijn. Op Google Maps zie je wel veel bomen aan de weg staan waar de locatie zich moet bevinden (Startown Road)

  3. of je had het dak van het datacenter zo vlak gehouden dat je dat zonnepark erop kon bouwen… dan hadden ze nog ruimte (zonder aan de natuur te komen)

  4. In dit geval zou ik zeggen, doel heiligt de middelen.
    Nu zijn die bomen inderdaad belangrijk maar op langer termijn zijn die panelen juist heel milieu vriendelijk!

    En ja, rook naast je huis zou ik inderdaad ook heel vervelend vinden dus daar hebben mensen wel degelijk een reden tot klagen

  5. Waarom hebben ze die zonnepanelen niet meteen op het dak van het datacentrum geplaatst?

  6. Goed van Apple dat ze zoiets doen!

  7. Waarom idd niet op de dak?!!

  8. Heb ze de zon nog niet gepatenteerd? ๐Ÿ˜€
    Het verbaast me dat ze niet meteen een nucleaire reactor voor zichzelf hebben laten bouwen met al dat geld wat daar binnenkomt.

  9. Het dak van een data center wil je warm hebben ? denk het niet dan word het binnenin weer 10keer warmer wat weer lijdt tot extra koel kosten. geloof me ze willen

  10. hmm wel mooi groene stroom Maar wel jammer dat het ook veel echt groen moet kosten ๐Ÿ™‚

  11. Hebben ze het gebruik van zonne-energie t.b.v. dataopslag nog niet gepatenteerd ? Kan de rest van de zonne-energie-wereld gelijk opdoeken.

  12. Jammer van de bomen. Maar de impact ligt wel veel lager dan die van bv. Waterkracht, coal of olie. Het dak is van belang voor de koeling(wit). Mischien had wind ook een alternatief geweest.

  13. Apple en milieu….zelfs als ze eens iets ‘groens’ doen, is het op een evil manier…

  14. Het zal aan mij liggen maar waarom zoveel stress om een paar bomen ? Ze zullen heus wel ergens weer bijgeplant worden

  15. Nouja ze zullen wel verwerkt worden tot de houte meubels in Apple’s nieuwe hoofdkwartier onder het mom van geen verspilling..

  16. Okee, maar hoe wil je zevenhonderdduizend vierkante meter zonnepanelen op het dak krijgen?

  17. Met Al Gore als onderdeel van de board is het logisch dat Apple ook probeert om groener te denken en te handelen. Positief bericht.

  18. Zal weinig met milieu overweging te maken hebben denk eerder aan besparing op de energie rekening maar natuurlijk verkoop je het dat je het voor het milieu doet.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.