Reacties voor: Gaat Apple zonder virtual reality-bril de boot missen?

Gaat Apple de boot missen nu ze nog steeds geen virtual reality-bril hebben aangekondigd? Alle bekende technologiebedrijven zijn ermee bezig, maar in Cupertino blijft het stil.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl -

Reacties: 15 reacties

  1. Apple wacht af?

    Nee Apple heeft nu geen hardware te koop die de eerste VR brillen aan kunnen sturen.
    Vergeet niet dat Oculus officieel support heeft afgezegd. De developer kit 2 werd wel nog ondersteund, maar de Rift zoals die volgende maand in de winkels ligt heeft een iets hogere resolutie nodig en 90fps ipv 75fps.

    Apple devices (imac/macbook) staan er niet om bekend dat het gaming stations zijn waarbij je spellen op full hd of daarboven met Ultra settings kan spelen.

    De Oculus Rift heeft dan ook geen hoge resolutie maar dat is ook niet voor niets. De twee schermpjes in de bril hebben bij elkaar een resolutie van 2160×1200.
    En deze schermpjes moeten continue gegarandeerd minimaal aangestuurd worden met 90 fps. Alles daaronder en je zal het merken, misselijkheid. En je breekt de illusie dat je niet meer in de stoel zit maar in de game.

    Ja je kan wel een lege ruimte renderen op trage hardware waarbij alleen een paar blokjes bewegen, maar dan is het natuurlijk niet echt VR.

    De highend hardware die nu te koop is zal de komende jaren de spellen die nu uitkomen wel kunnen dragen.

    Maar als de Rift 2 uitkomt in 2018 met misschien wel een 4K resolutie dan worden de capaciteiten nog verder opgepushed. 400% wel te verstaan.

    Op dit moment kan geen enkele hardware bak die Rift 2 uit 2018 aansturen. Zelfs de HDMI of displayport standaard kan het niet aan :).

    Ik ben zeer benieuwd hoe Apple wil gaan beginnen met het VR avontuur. Als eerste moet de imac/ macbook architectuur op de schop. Want nu mogen ze nog niet eens meespelen.

    Ik zie de Oculus Rift als de iPhone 2G. Ik kan niet wachten 🙂

  2. Schoenmaker hou je bij je leest

  3. VR is net zo’n modegril als 3D, in begin leuk maar uiteindelijk denk je wat moet ik ermee.

  4. @michel: Ik ben het daar niet mee eens je hebt zoveel mogelijkheden met VR en het kan heel groot worden.

    En Apple moet snel zijn of ze moeten 1 van de beste VR apparaat maken zodat ze de concurrent voor kunnen blijven.

  5. Apple doet alles op een eigentijdse manier, op hun eigen tijd.

  6. Apple mist nu al de boot met die verouderde HW.
    Kijk naar Huawei, Xiaomi, Sony Xperia, Samsung enz.
    Kekke toestellen zonder bezel met prima specs, 3/4 Gb RAM, low light supersnelle camera’s,waterdicht, draadloos oplaadbaar, verwisselbare geheugen slots, super batterijen, enz.
    Intussen zit Ive te puzzelen op het niveau headphone jack / emojies, is Cook met de FBI bezig, probeert Angela Ahrendts winkeltjes in te richten, en verzint Phil Schiller teksten om de iPhone 5se de beste uitvinding sinds de iPhone 6 (zonder de ontwerpfouten daarvan) te promoten.
    Ze hebben daar geen VR nodig… ze leven er in.

  7. Kijk eens op http://www.cmoar.com
    Via kickstart heb ik me vorig jaar ingeschreven voor de complete bundel.
    Ze werken zelfs met eigen sensoren!!
    En het mooie is het werkt en met apple iphone en met een android toestel!

    Ziet er gelikt uit toch?

  8. Ik Mis in dit stuk de vr bril van LG deze lijkt een stuk rustiger. Ook is de hardware in een mobiel steeds beter helemaal nu Samsung ook een lowlevel API heeft. Ik heb gisteren de aankondiging gezien voor de S7 in VR en dit was toch wel echt heel erg vet !! Ik hoop dat Apple mee kan komen, maar ik heb steeds meer en meer het gevoel dat Apple helaas hun touch is verloren.. Apple wordt en is een eenheidsworst geworden. De meeste inovatie komt tegenwoordig uit Korea en niet bij Apple …

  9. Origineel geplaatst door michel
    VR is net zo’n modegril als 3D, in begin leuk maar uiteindelijk denk je wat moet ik ermee.

    Whoaahh, daar sla je de plank volledig mis denk ik! Dit gaat vroeg of laat zeer groot worden!
    Content is het belangrijkste, maar in potentie kun je dit totaal niet vergelijken met 3D.
    Dit is echt een hele andere en nieuwe ervaring.
    Het zal in de toekomst zeer groot gaan worden, niet een kwestie van of, maar van wanneer.
    Het staat nog in de kinderschoenen

  10. En de Apple viewmaster dan? 😉

  11. Origineel geplaatst door michel
    VR is net zo’n modegril als 3D, in begin leuk maar uiteindelijk denk je wat moet ik ermee.

    Helemaal mee eens en dit is precies wat ik ook denk. Voor bepaalde sectoren zal VR wel aanslaan maar ik heb in 1998 al eens gezegd dat VR pas echt iets wordt wanneer er een directe brain-machine interface is. Tot die tijd blijft t behelpen.
    Wat veel meer kans maakt is AR maar omdat heel erg mode gevoelig is kan het nog wel even duren. Minitiurisatie van batterij techniek is een belangrijke stap hierbij. En Apple kan bij het modeaspect wel weer het een en ander bijdragen. Maar misschien wordt AR pas iets totdat smart contactlenses doorbreekt. Lees David Bryn’s Existence voor een leuke blik in de toekomst voor wat dit betreft.

  12. Op de Samsung Gear VR hoeft Apple niet echt jaloers te zijn. Dit is een headset waar je een smartphone in steekt en die je gratis krijgt bij aankoop van een Samsung-telefoon. Qua technologie is deze bril lang niet zo geavanceerd als de Oculus, …

    Niet helemaal waar. De Gear VR heeft extra sensoren die je Samsung telefoon gebruikt om je bewegingen beter te registreren om misselijkheid te voorkomen. Dit zijn dezelfde sensoren als in de Oculus Rift.

  13. @Daejji: dat denk ik niet, het is leuk maar de meesten zullen zeggen wat moet ik er mee en wat kan ik er mee.

    Plus wat kost het om iets te hebben wat ik hoogstwaarschijnlijk niet zal gebruiken.

    Hetzelfde met 3D je werd ermee dood gegooid en nu stapt mer er van af.

  14. Ruud: This!

  15. @michel: 3de TV werkt niet het komt niet echt naar voren, plus 3de kan alleen goed ervaren worden in bioscoop. VR is beter concept meer mogelijkheden

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.