Reacties voor: Apple boekt jaaromzet van minstens 2 miljard euro in Benelux

Apple boekt in de Benelux minstens 2 miljard euro omzet. Dat blijkt uit een vacaturetekst van Apple voor een financial controller voor de Benelux. Maar de omzet van de Apple Store Amsterdam zou veel hoger moeten liggen.

Reacties: 8 reacties

  1. Hoe krijgen ze dat voor elkaar om 1mln omzet per dag te maken in Palo Alto??

  2. @Patryk: Precies wat ik ook dacht

  3. $1.000.000 per dag is $1.388 per minuut.
    Elke minuut een macbook pro afrekenen, daar heb je wel veel personeel voor nodig om die drukte te verwerken.

  4. Origineel geplaatst door Lukkiey
    @Patryk: Precies wat ik ook dacht

    Ik denk dat daar Itunes aankopen (muziek en apps) ook bijtellen. Anders kan je echt niet op dat bedrag komen hoor.

  5. Wat is dit nu? Mag ik geen verwijzing geven naar een informatief artikel waarom de topman van Apple voor een Senaatscommissie was uitgenodigd vanwege de manier waarop Apple winstmaximalisatie na streeft?

  6. Lijkt mij niet meer dan informatief het linkje nogmaals te geven naar een pagina waar het officiële document te downloaden is: http://www.levin.senate.gov/newsroom/press/release/subcommittee-to-examine-offshore-profit-shifting-and-tax-avoidance-by-apple-inc-/?section=alltypes

  7. En ondanks deze omzet toch belastingen ontlopen door naar een fiscale bananenrepubliek uit te wijken. Armoedige houding.

  8. Grote multinationals kunnen zonder problemen met de belastingdienst onderhandelen over de belastingpercentages. Het is dan ook niet gek dat wanneer er goeie deals gesloten worden, dat er (kunstmatig) veel geld hiernaartoe gesluisd wordt bijvoorbeeld in de vorm van royalties. Was mooi in beeld gebracht door het programma Tegenlicht een tijdje geleden.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.