Reacties voor: Apple blokkeert toegang tot Cydia in Apple Store

In de Apple Store is het niet toegestaan om de website van Cydia te openen. Mensen die het toch proberen komen op de website van Apple terecht.
Lees het complete artikel → Apple blokkeert toegang tot Cydia in Apple Store
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 39 reacties

  1. Ik schrok! Ik dacht dat er stond : Apple blokkeert Appstore voor jailbreakers. 😛

  2. En toch zou het duidelijker zijn als het in 2 aparte artikelen stond.

  3. Wow ik dacht eerst dat de appstore geblokkeerd was voor gejailbreakte iphones

  4. in de apple store cydia apps zoeken??????
    kan dat dan??
    cydia heeft toch een eigen app. store app.?
    of word juist deze nu geblokkeerd?

  5. Volgens mij is het:
    Als je op het wifi netwerk van apple winkels zit dat je dsn word omgeleid in cydia

  6. Dat is ibderdaad het geval ja.

    Is er btw al een untethered jailbreak voor FW4.3?

  7. Bedoelen ze nou dat als je in een Apple Store bent, dat je als je via het wifi netwerk van die store naar de cydia website surft je wordt ongeleid naar apple.com?

  8. De titel boven dit artikel is érg verwarrend! Het blijkt dus gewoon zo te zijn dat als je met je gejailbreakte toestel een Apple winkel binnenloopt én via het daar aanwezige wifi netwerk verbinding maakt met internet én Cydia opstart, dan wordt alle verkeer voor de Cydia servers omgeleid naar de Apple servers. Dat zie je dan doordat het hoofdscherm van Cydia niet de gebruikelijke tekst en knoppen laat zien, maar de site van Apple. Verder niets.

    Het zou inderdaad handiger zijn wanneer de twee onderwerpen in dit artikel allebei een eigen artikel gekregen hadden.

  9. Zit ook te wachten op de jailbreak voor 4.3…
    Dacht dat het in een vorig artikel stond dat hij er bijna zou zijn..voor dat weekend, maar dat was vorige week..zijn ze ermee gekapt of zijn ze er nog mee bezig???

  10. Wie gebruikt in godsnaam Apple store wifi netwerk? Als ik in stad ben gebruik ik gewoon 3g verbinding.

    APP store — APPLE store ze lijken echt heel erg op elkaar. ik was opeens bang geworden. hihi

  11. Het is op iOS 4.3.1 en op elke toekomstige firmwareversie mogelijk om alle iDevices die kwetsbaar zijn voor limera1n tethered te jailbreaken via bijvoorbeeld custom bundles voor PwnageTool. Deze methode is (naast het feit dat het om een tethered jailbreak gaat) af te raden in verband met de stabiliteit van de jailbreak en het feit dat de devs van jailbreak-software breed hebben aangegeven dergelijke “failbreaks” niet te ondersteunen.

    Er zijn meerdere mensen (waaronder i0n1c, comex & het Chronic Dev Team) die op korte termijn met een untethered jailbreak voor iOS 4.3.1 zouden kunnen komen, dus waarschijnlijk hoef je nog maar even geduld op te brengen. Zodra een dergelijke jailbreak beschikbaar wordt gemaakt, lees je het hier natuurlijk wel meteen op iPhoneclub.

  12. Origineel geplaatst door Daejji
    Zit ook te wachten op de jailbreak voor 4.3… Dacht dat het in een vorig artikel stond dat hij er bijna zou zijn..voor dat weekend, maar dat was vorige week..zijn ze ermee gekapt of zijn ze er nog mee bezig???

    ik hoop juist niet dat ze jailbreak voor 4.3 releasen die exploit kunne ze beter gebruiken voor 4.3.1. 4.3 zit vol bugs.

  13. Apple moet nog even doorgaan. Het is toch van de zotte dat ik niet zelf mag weten wat ik met mijn iphone doe…. Apple moet die acties stoppen. 4.3 is eenvoudig weer terug te zetten naar 4.2.1. Het word tijd om apple te boycotten!!

  14. @Paul Pols:

    Is er ook al een mogelijk heid om je iphone 4 te unlocken voor de firmware 4.2.1. de telefoon is van att en is gekocht in Amerika. wat zijn de mogelijk heden

    alvast bedankt

  15. Sneu (van Apple)
    Ook wel weer geestig…..

  16. @raymondtoonen: 4.3.1 mag ook uiteraard! Maar heb geen last van buhs op 4.3

  17. @Sjon: Jij woont in de VS?

  18. (Red.) Verwijderd: off-topic voor dit nieuwsbericht en trolling. Alle replies op deze reactie ook verwijderd.

  19. Dus nu bepaalt Apple waar wij naar mogen kijken en registreren waarschijnlijk de bezoekers van de cydia-searchers in hun logboek voor gebruik in mogelijk latere onderzoeken waar wij ongewild in willen staan.. Dikke privacyschending!

  20. (Red.) Verwijderd: taalgebruik. Laatste waarschuwing.

  21. (Red.) Originele reactie verwijderd.

    HIhi…..daar gaan we weer. De fanboys tegen de anderen. get alive.
    Van telefoontjes gaat deze schrijver naar pc’s. Hij vergeet alleen dat de eerste malware geschreven is voor apple computers en het tegenwoordig allang niet meer zo is dat Apple veiliger is. Het is voor malware schrijvers alleen niet zo interessant.
    Maar we dwalen af.
    Feit is dat heelllll veel mensen er een hekel aan hebben dat Apple dicteert wat je me je telefoon mag doen en wat voor software erop mag.
    Het feit dat mensen hun toestel jailbreaken zegt genoeg.
    Allemaal geen probleem. iedereen heeft zijn eigen smaak. Maar het grappige is dat juist die mensen daarmee bevestigen dat ze niet zo tevreden zijn met Apple.

    Het voorstel van een boycot (alhoewel dat nooit zal gebeuren) is helemaal zo gek nog niet hoor. Want stel, hypothetisch gezien, dat 50% van de Apple kopers op één of andere manier aan Apple laat weten dat ze een Andoid of welk anders ysteem dan ook zouden gaan kopen als ze hun beleid niet loslaten. En vervolgens ook de daad bij het woord voegen….moet je eens kijken hoe snel Apple inbindt.

    Maar omdat iedreen klaagt….maar gewoon door blijft kopen zal Apple hun beleid echt niet veranderen. Zou ik ook niet doen als ik Apple was.
    Fabrikanten veranderen alleen hun systeem als de klanten hen financieel gaan pijnigen.
    Maar dat doen de fanboys niet.

  22. Ha! Best wel mooie actie!

  23. Ik verdenk mijn TimeCapsule er ook van dat toegang tot sommige sites wordt geblokkeerd. Ik kon na de laatste jailbreak de Loader nergens vinden. Zodra ik de WiFi thuis uitzette en dus via 3G verbinding maakte, werkte de installatie van Loader direct.

  24. Overigens wordt Cydia niet specifiek geblokkeerd, maar gebruikt Apple een whitelist van domeinen. Alles wat niet daar op staat gaat naar de Apple homepage.

  25. lol Laat ze alle jbers blokkeren uit de apstore dan zullen ze zien dat ze dan opeens heel wat minder verkopen.
    Als je 10 iphone gebruikers hebt zijn er van 8 die hun toestel gejb heeft.
    Verder zal de populairiteit van de iphone toch flink dalen als ze dit zouden doen.
    dus kom op apple blokkeren die jbers zou ik zeggen.
    en het tijdperk van apple is er voor de consument is aangebroken en het tijdperk van de consument is er voor apple is afgedaan

  26. @Henk Poley : dan geloof ik meer in het tegenovergestelde ! Een black list en alles wat daar op staat naar de Apple site !

  27. Ten tijde van de JailbreakMe.com hack is menige iPad en iPhone in de Apple Store (dus de demo modellen) gejailbreakt, dus ik vind het niet zo gek dat ze zichzelf ‘beschermen’. Overigens is het natuurlijk maar schijnveiligheid, want de ‘beveiliging’ is zo te omzeilen d.m.v. een entry in de hosts file.

  28. Origineel geplaatst door ronaldoo
    … Als je 10 iphone gebruikers hebt zijn er van 8 die hun toestel gejb heeft. …

    Volgens mij (en de statistieken) is dit net omgekeerd.
    Echt niet iedereen JB zijn iDevice.

  29. 5 % j/b ongeveer

  30. Wacht, om die omleiding te maken moet er iets veranderd zijn in Saurik’s server. En om daar iets in te veranderen heeft Apple zich dus in Saurik’s server gehackt.

    Vermits Cydia en SaurikIT volledig legaal zijn, is wat apple doet (hacken van de servers van een ander bedrijf) NIET legaal.

    Lijkt me toch niet iets dat Apple zou doen.

  31. @Taco: Dat ligt er geheel aan hoe ze het doen. Dat met de hosts file werkt namelijk alleen als je het via DNS blokkeert. Gezien de vele UTM devices (firewalls die iets meer kunnen dan firewalling alleen, denk aan contentfiltering) die gewoon toegang tot webpagina’s blokkeren lijkt mij dit sterk. Het ligt eerder voor de hand dat ze de website zelf blokkeren en daar kun je echt niet met zo’n hosts file wijziging omheen werken, wel met een proxy/vpn/ssh indien deze poorten open staan.

    Vergeet niet dat de wetgeving in Amerika en Europa de exploitant van het netwerk aansprakelijk stelt voor het verkeer wat er overheen gaat. Download er iemand kinderporno op jouw verbinding dan zullen ze bij jou aankloppen. Het is dan ook vanuit deze opzet en vanuit security (malware, ddos attacks vanaf jouw verbinding, etc.) dat publieke wifi netwerken volledig dichtgespijkerd worden. Niet ondenkbaar dat bijv. alleen poorten 80 en 443 (http & https) open staan en de rest dicht met daarbij een website filter die ofwel met een blacklist ofwel met een whitelist ofwel met beiden werkt. Dit doen ze bijv. ook bij pc’s die het publiek kan gebruiken om informatie op te zoeken of voor bijv. portiers, bewaking. Deze machines hebben dan alleen toegang tot een beperkte set aan sites. Het zijn en blijven publieke computers waar jij als exploitant voor aansprakelijk bent dus MOET je ze afschermen. Zo onschuldig is de wereld en het internet niet meer.

    Nieuwswaarde voor de onwetende mens is misschien hoog maar voor een ict’er totaal niet daar dit de dagelijkse gang van zaken is voor weet ik niet hoeveel bedrijven. Ik denk dat het zelfs gangbaarder is dan het installeren van een virusscanner, juist omdat dit al zo gigantisch effectief is in het voorkomen van narigheid.

    @Laurent Loots: leuk bedacht maar zo werkt dit totaal niet. Jouw internetverkeer gaat over een verbinding naar buiten. Daartussen zit een firewall met filter. Als die firewall een bepaald adres voorbij ziet komen staat hij dit toe of blokkeert de toegang. Meestal heb je 3 mogelijkheden qua melding: niets, een melding dat de pagina geblokkeerd is of een redirect naar een bepaalde webpagina. Het is overduidelijk dat men hier voor dat laatste heeft gekozen.

    Wat Apple hier doet is volkomen legaal want er wordt niets gehackt. Contentfiltering is wettelijk toegestaan en in zekere mate zelfs een verplichting (zoals al uitgelegd). Verdiep je voortaan eerst eens in de materie en ga niet als kip zonder kop lukraak dingen brullen. Voor je het weet maak je je schuldig aan smaad/laster en dat lijkt me niet de bedoeling, of wel?

  32. Origineel geplaatst door Laurent Loots
    Wacht, om die omleiding te maken moet er iets veranderd zijn in Saurik’s server. En om daar iets in te veranderen heeft Apple zich dus in Saurik’s server gehackt.Vermits Cydia en SaurikIT volledig legaal zijn, is wat apple doet (hacken van de servers van een ander bedrijf) NIET legaal.Lijkt me toch niet iets dat Apple zou doen.

    Ik denk dat je het niet helemaal begrijpt ……
    Kortgezegd: Apple heeft in de in hun winkels aanwezige wifiverbinding de site van Saurik/Cydia geblokt.

    Er is niks gehackt or whatever ….

  33. In hoeverre houdt Big Brother Steve ons dan in de gaten? Slaan ze IP-adressen op en koppelen ze die aan ‘t 06-nummer?

  34. Misschien tijd om Apple.com verkeer om te leiden naar Saurik 

  35. (Red.) Trolling. Laatste waarschuwing.

  36. (Red.) Verwijderd: taalgebruik.

  37. Origineel geplaatst door Jitse
    En toch zou het duidelijker zijn als het in 2 aparte artikelen stond.

    Ik heb het tweede gedeelte van het artikel nu weggehaald. Als dit de moeite waard is om er een apart artikel over te schrijven, aangezien het verwarrend kan zijn.
    Verder heb ik de URL toegevoegd, voor mensen die niet weten dat je ook Cydia in de browser kunt openen.

  38. @Sjon – Als je in steden bent waar echte Apple Stores zijn, is het heel handig om even snel bijv. wat foto’s te uploaden. Ik heb het in de VS in ieder geval erg vaak gebruikt. Het is handig dat ze het Wi-Fi-netwerk voor al kun klanten openzetten.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.