Reacties voor: Apple blokkeert exploit van evasi0n-jailbreak in iOS 6.1.3 beta 2 (jailbreak)

iOS 6.1.3 beta 2 lost een kwetsbaarheid op, waar de evasi0n jailbreak gebruik van maakte. Maar alle hoop is nog niet verloren, geeft David Wang (@planetbeing) aan.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl -

Reacties: 32 reacties

  1. Slim van Apple, wordt weer een ander lekje zoeken voor iOS 7.

  2. Zoals @planetbeing al vaker heeft aangegeven, zijn er genoeg exploits gevonden. Daarom duurde het ook lang met de iOS 6 jailbreak. Volgens de developers zijn er enkele exploits die reserve worden gehouden voor iOS 7.

    Dus ik denk niet dat het lang duurt met iOS 7.

  3. Als er geen jb meer komt voor 6.1.3 laat ik m lekker op 6.1 draaien . Ik vind het prima zo

  4. Kun je de autoupdate van iOS uitschakelen?

  5. @Sander: Ja installeer via Cydia: Software Update Killer. Voorkomt ook gelijk dat je zo’n irritant 1tje krijgt op je instellingen icoon.

  6. @Sander: Vanaf versie 2 van evasi0n wordt de OTA update-functie automatisch uitgeschakeld. Als jij nog versie 1 zou gebruiken dan moet je gewoon even Cydia openen en de update(s) installeren.
    In de instellingen van iTunes kan je ook “automatisch naar nieuwe software-updates zoeken” uitschakelen. Doe dit wel vóór je je iPhone aansluit.

  7. @Nick: Weet je ook hoe je daar weer vanaf komt?
    Dus die update functie weer inschakelen. Het lukt me helemaal niet meer om van iOS 6.1 naar een hogere versie te komen. Bij iTunes ook niet. Daar geeft hij een foutmelding.

  8. Origineel geplaatst door Gideon
    @Nick: Weet je ook hoe je daar weer vanaf komt?
    Dus die update functie weer inschakelen. Het lukt me helemaal niet meer om van iOS 6.1 naar een hogere versie te komen. Bij iTunes ook niet. Daar geeft hij een foutmelding.

    Wil je soms je iPhone slopen? Je kunt niet herstellen noch updaten vanaf een jailbroken iPhone! Je hebt waarschijnlijk TinyUmbrella of iets anders gebruikt waardoor je computer’s host file is aangepast. Veeg die host file schoon en herstel dan vanaf iTunes naar 6.1.2. Voor meer hulp: zoekfunctie op forum.

  9. @Gideon: heb je hem gejailbreaked? Dan eerst herstellen en dan bijwerken. In itunes. Ik kreeg eerst ook foutmelding, maar blijkbaar komt dat door de jailbreak…

  10. Origineel geplaatst door Dustin
    Slim van Apple, wordt weer een ander lekje zoeken voor iOS 7.

    Lijkt leuk/slim al die kleine updates in iOS 6.x.x, maar ondertussen gooit Apple wel hun reputatie te grabbel. Techsites die iedere week weer een nieuw artikel plaatsen waarin update nummer 65 wordt aangekondigd die de zoveelste bug op zou moeten lossen werkt niet bijster vertrouwenswekkend voor potentiële iOS klanten.

  11. @Bubbly: Dank je, gelukkig was ik ook al zover. Het zal toch via m’n iTunes moeten, alleen zit er ergens iets dat de update tegenhoud….

  12. @Robin & Nick: thanks!
    (Ik zou inderdaad niet tegen zo’n rood 1tje kunnen)

  13. @Gideon: Zelf herstel ik steeds in DFU mode (de krachtigste herstelmodus). Op die manier heb ik nog nooit problemen gehad.
    Ik zou aanraden om de jailbreak handleiding van iPhoneclub te volgen, maar tussen stap 3 en 4 van de jailbreak zet je dan eerst je iPhone in DFU mode. Bij het herstellen wordt automatisch de nieuwste versie van iOS (6.1.2) geïnstalleerd. Doe dit dus nu, want eens iOS 6.1.3 uit is, is het te laat! Vergeet ook niet om eerst een backup te maken.

  14. Als er geen jailbreak meer mogelijk is, zullen die miljoenen iPhone gebruikers, inclusief ik, zich wel twee keer bedenken weer een iPhone aan te schaffen.
    Ik snap nog steeds niet waarom Apple dit niet wil toestaan. Andere fabrikanten stellen hun systeem ook open zodat de ervaren gebruikers hun systeem anders kunnen instellen.

    Als de garantie vervalt omdat je toestel is gejailbreakt is een eigen keuze.
    Voor de duidelijkheid, ik gebruik gewoon betaalde jailbreak programma’s, er draait niets illegaals op mijn mobiel.

  15. @dunster: Je moet jezelf eens bezig horen. Miljoenen? Hou jezelf toch niet voor de gek!

  16. Alleen nerds jailbreaken. De normale iPhone gebruiker heeft daar geen behoefte aan of weet überhaupt niet wat dat is!

  17. Van horen zeggen… (dus pin me niet op de juistheid vast):

    …heel populaire JB (zouden al meer dan 7 miljoen mensen zijn)…

  18. Origineel geplaatst door KarelWillem
    Van horen zeggen… (dus pin me niet op de juistheid vast):…heel populaire JB (zouden al meer dan 7 miljoen mensen zijn)…

    Ik had het meer op zijn bedoeling dat miljoenen van de iphone zouden afstappen.

  19. @KarelWillem:Regelmatig komen er verkoopcijfers uit van Apple. Ze zitten op 100 miljoen iPhones per jaar. En nog eens zo’n 50/60 miljoen iPads.

    Gemiddeld twee jaar met een iPhone (abonnement) dan praten we dus over 7 / (2×100+2×50) = 2% van alle toestellen. Peanuts dus.

    Van die 7 miljoen zal ook nog een groot gedeelte jailbreaken omdat het kan en zal het niet een eis zijn.

  20. Apple innovatie = tegenwoordig het tegengaan van innovatie van anderen.
    Brengt iOS iets op het gebied van betere maps en Siri ?
    Nee ?
    Iets anders – beter dock, betere multitasking ?
    Nou laat maar dan.

  21. Zonder jailbreaken komt er geen innovatie 😉 geloof niet dat we zonder SBSettings hetzelfde NC gezien hadden van Apple. Of “fatsoenlijke multitasking”. Daarbij geldt in software ontwikkelen een gouden regel, alles gemaakt door mensen bevat fouten, waarbij men exploits zal blijven vinden. Enige wat Apple kan doen is jailbreak devs in dienst blijven nemen, maar dan staat wel iemand anders op die het beter kan. Het zou zoveel makkelijker zijn als Apple zelf eens beseft hoeveel beter hun OS kan zijn met een extra store zoals Cydia.

  22. Waarom nemen jullie geen Android? Daar valt genoeg mee te (ver)kloten. Heb nu iOS, heerlijk…stabiel, hele dag met één acculading, geen stress.

  23. @MyDonald: Je bedoelt “tweakers”, dat zijn mensen die meer met hun iPhone willen dan Apple bedoelt heeft of toestaat.

    een nerd ben jezelf 😉

  24. Dat Apple eens gewoon de essentiële problemen aanpakt ipv altijd maar die lekken op te sporen en te dichten. Iemand die zijn toestel wil jailbreaken (verkrachten) moet dat voor zijn eigen weten, ik in ieder geval niet. Ik zie er het nut niet van in om daar dan het risico mee te lopen dat je toestel begint raar te doen. En wat krijg je in de plaats? Als je met een behoorlijk duur toestel moet kijken op een paar euro’s om een gewilde app te kopen weet ik niet waar het probleem zit. Apple jailbreaken vind ik je verlagen tot het zielige Android platform.

  25. ik draai nu op 6.1,

    heeft het nog enig voordeel om naar 6.1.2 te upgraden ?

  26. Waarom is het toch voor zo velen onmogelijk te reageren op elkaars mening zonder de ander te beledigen of af te zeiken? Geef gewoon je mening en laat de ander verder in z’n eigen waarde. Naar mijn idee zeg je op zon moment meer over jezelf dan over de ander……;)

  27. Nooit problemen gehad met een toestel dat raar begint te doen. Tevens onbegrijpelijk dat Apple de nitro JavaScript alleen toestaat op zijn eigen Apps. Met een jailbreak kan je die script voor al je Apps inschakelen en maakt bijvoorbeeld browsers van derden sneller en completer dan safari.
    Verder wil ik in het statusbalk boven altijd de tijd, dag, vrije geheugen en accucapaciteit zien ipv constant het merk Vodafone nl erin?Alleen met een jailbreak is het mogelijk dat aan te passen. Zo zijn er nog veel meer tweaks en in feite maakt het een van de iphone ook een leuke tweakers phone. Anders zou het eerlijk gezegd een saai ding zijn.

    Origineel geplaatst door Bart
    Dat Apple eens gewoon de essentiële problemen aanpakt ipv altijd maar die lekken op te sporen en te dichten. Iemand die zijn toestel wil jailbreaken (verkrachten) moet dat voor zijn eigen weten, ik in ieder geval niet. Ik zie er het nut niet van in om daar dan het risico mee te lopen dat je toestel begint raar te doen. En wat krijg je in de plaats? Als je met een behoorlijk duur toestel moet kijken op een paar euro’s om een gewilde app te kopen weet ik niet waar het probleem zit. Apple jailbreaken vind ik je verlagen tot het zielige Android platform.

  28. Origineel geplaatst door BtH
    Waarom is het toch voor zo velen onmogelijk te reageren op elkaars mening zonder de ander te beledigen of af te zeiken? Geef gewoon je mening en laat de ander verder in z’n eigen waarde. Naar mijn idee zeg je op zon moment meer over jezelf dan over de ander……;)

    Ik zou het zelf niet beter kunnen verwoorden !
    Wees vriendelijk voor mekaar !

  29. @Sander:
    yes of course you can, there are several tweaks that block this

  30. Ik heb IOS 6.1.2, kan ik dan nog wel een jailbreak uitvoeren?

  31. @Kelly: Ja 6.1.2 wel maar wel niet upgrade naar 6.1.3 .3 dan gaat het niet meer evasi0n.com kan je 6.1.2 jailbreaken downloaden en op 1 knop duwen en dan zie je alles staan wat je moet doen.

  32. ik heb perongelijk in itunes op update gedrukt en er verder niet naar omgekeken na de synchronisatie had ik dus 6.1.3, en was al mijn cydia en jailbreak apps kwijt.. kan ik nog terug op een manier aub help me, zonder jailbreak nix aan!!

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.