Reacties voor: Apple blokkeert ad hoc-distributie voor Podcaster

De ontwikkelaar van Podcaster mag zijn applicatie niet langer op eigen houtje verkopen: Apple heeft de ad-hoc distributie van de ontwikkelaar geblokkeerd.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl -

Reacties: 15 reacties

  1. Ik hoop van harte dat ze het er lastig mee krijgen. Ondanks dat ik (binnenkort weer) een iPhone heb bekruipt mij steeds meer het gevoel dat ik het toestel eigenlijk huur van Apple. Apple doet voorkomen dat ik het – voor een forse prijs – koop maar “bruikleen” is een beter woord omdat zij bepalen hoe en waar ik het moet kopen voor welke prijs en welke voorwaarden, wat ik er wel op mag zetten en wat niet. Onaangenaam beklemmend.

  2. @Carel
    Ben ik het helemaal mee eens!!

  3. Ik krijg doort dit soort acties steeds meer een hekel aan apple als bedrijf. en dat als iPhone en MacBook bezitter. de apparatuur werkt goed, maar het bedrijf word steeds meer een rotte appel. tijd voor linux of bsd om op te staan om ze een lesje te leren.

  4. Ik ga nooit meer een Apple Iphone of Macbook aanschaffen.. Apple, wat een ***bedrijf.. ERGER DAN MICROSOFT! Gelukkig heb ik nu alleen een gejailbreakte Iphone.

  5. Gelukkig blijft Jailbreaken een optie :).

    Op zich vind ik het een goede zaak dat Apple z’n eigen platform wil beschermen, maar de uitvoering is twijfelachtig :p

  6. Helemaal eens met bovenstaande reacties…

  7. Ik zou mijn iPhone haast om principiële redenen gaan jailbreaken.

  8. Erg slechte strategie van Apple, men stoot nu waarschijnlijk de mensen af die het bedrijf ‘groot’ hebben gemaakt. Verder breekt het het imago van Apple af. Waarschijnlijk maakt het Apple echter nietmeer uit omdat ze mainstream zijn.

  9. bij Apple maken ze wel gretig gebruik van het vrije software platform als basis voor hun producten (zie zie webkit -> Safari, UNIX -> Mac osx) maar een fatsoenlijk software platform voor de iPhone is teveel werk, ze moete wat terug gaan doen voor de communitie vind ik en niet pakje wat je pakken kan en cencuur praktijken

  10. Ik sluit me aan bij Carel…
    Lijkt me een leuke juridische case die Apple nooit hard kan en mag maken waarschijnlijk

  11. Of die juridische case gaat werken weet ik niet.
    Met 15% van de smartphone markt heb je geen overwegende marktmacht en je mag je eigen platform beschermen.
    Slim is het evenmin; vrij vertaald zegt Apple hiermee: Beste ontwikkelaar, als het u niet bevalt gaat u maar naar Android. Nou, dat zal zeker werken…

  12. Toch wel een spijtige reactie van Apple. Je kinderen opsluiten om ze te beschermen tegen de grote boze wereld werkt enkel als een rode lap op een stier. En ik begin nu al een beetje te briesen.
    Een ander puntje: 2 maanden na lancering is de iPhone 3G nog niet deftig leverbaar in België … lijkt me eerder op een melkkoe. De wei raakt goed gevuld!. (iFilip)

  13. daardoor word het jailbreaken dus weer steeds intressanter en zal dat voorlopig niet ophouden

  14. Hopelijk blijft de app wel werken, heb deze namelijk aangeschaft via de ad hoc methode!

    Geweldige app, hoef niet meer te syncen met iTunes om mijn podcasts binnen te krijgen, dus hopelijk blijft tie het doen…

  15. @ Arawan
    Dat hadden ze bij Linux 10 jaar geleden al moeten doen…

    @ Filip
    De slechte leveringin Belgenland komt door ons Ollanders: die kopen alles op omdat ze niet bij T-Mobile willen 😉

    Ik wacht wel tot Apple zelf komt met zo’n app. 😉

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.