Reacties voor: Apple blikt terug op 30 jaar Mac met uitgebreide tijdlijn en video

Apple viert 30 jaar Mac met een tijdlijn met de belangrijkste hoogtepunten. De bijbehorende video heeft zelfs nog een Nederlands tintje.
Michel Lusthof - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 19 reacties

  1. Mijn eerste Mac is een recent aangeschafte iMac G3. Ik wil hem graag updaten naar Mac OS X 10.0.0 Cheetah om hem als thuis computer te gebruiken. Vooralsnog een topapparaat met veel nostalgische waarde 🙂

  2. Een beetje vreemd om zoiets als creatieve ontwikkeling bij jezelf toe te schrijven aan een computer, maar vooruit. ‘t Is marketing.

    Mijn eerste Mac was een groene iMac (leuk model!) ik dacht 786Mhz G3 PPC met 512mb intern en 40GB schijf, gered van het grofvuil. Vervolgens OSX10.0 of 10.1 op gezet. Maar dat ding was zo traag op OSX. Op OS9 of 8 sneller maar zonder fatsoenlijke browser nutteloos. Ik heb m weer weggeven en voor een Mac mini Intel gepaard. Dat was m’n eerste echte gekochte Mac. Nog dagelijks in gebruik.

  3. Eerste Mac was een Performa 5200 uit 1995 (schat ik). Volgens mij nog met systeem 7. Daarop volgde een PowerMac G3 (beige), een iMac G3, een iBook G3 (dat leuke clamshell model), een PowerBook G3, een iBook G4, een MacBook Pro (de allereerste Mac met intel) en de laatste is een nieuwe(re) MacBook Pro i7.

  4. Een SE30. Geweldig. Ik heb hem nog in een originele draagtas. Hij doet het ook nog steeds.
    Sindsdien is er geen ander merk over de vloer gekomen.

  5. Ik heb een IMac 2012 hem gekocht omdat ik me MS pc zat was virus en troep en gegaan voor een Mac omdat ik iPhone iPad heb wil nooit meer anders

    Verder ook een mac cube staan omdat het zo geweldig apparaat is

  6. Misschien de domeinnaam veranderen naar appleclub.nl?

  7. @Sezgin: Een topic over Mac en meteen zo’n domme opmerking? Zegt genoeg over jouzelf..Ik vind het reuze interessant, iphone/iPad EN Mac. Een nieuwtje hier en daar is best leuk.

  8. Wat men ook over Apple zegt, het blijft een bijzonder merk. Toen ik de originele iPhone zag bij een vriend, heb ik zonder pardon Nokia weggegooid en een iPhone 3G genomen. Toen mijn Windows pc crashte en amper weer tot leven te wekken was heb ik op aanraden van die zelfde vriend een iMac gekocht. De software die de Mac niet heeft, heb je niet nodig, aldus die vriend. En dat klopt: dat was software om een Windows pc stabiel, draaiende en beschermd te houden.

    Hoewel ik vind dat Apple zijn ‘edge’ een beetje kwijt is, wil ik nooit meer anders. Althans, niet meer terug naar Windows!

  9. Je kunt wel weer overduidelijk horen wie van deze mensen in het filmpje uit Nederland komt hahaha xD Maar wel tof dat er een nederlander in zit (voor het eerst volgens mij)

  10. Apple II, LC, Quatro iMac(s), … zijn allen gepasseerd. En steeds was er één ding trouw … je diende geen It specialist te zijn om direct te kunnen werken en bezig te zijn met creativiteit.
    De komst van de iPod, de iphone en ipad zijn even geniaal als een herbevestiging van wat Apple steeds opnieuw weet waar te maken – hoge technologie bruikbaar maken voor iedereen. Soms gepaard met tegenslag (apple adepten – ja ook Apple is niet perfect) maar met sterke veerkracht komen ze volleerd uit die fasen.

  11. Nu 30 jaar Mac…? En toch had ik in 1997 de 20th Anniversary Mac, uitgebracht toen Apple 20 jaar bestond. Mijn allereerste Mac was een donkergrijs Powerbookje, dat ik kreeg in augustus 1993 voor redactioneel gebruik op de kersverse redactie van 2Vandaag waar ik toen werkte. Voor het eerst op een hele redactie die volledig digitaal werkte, met alle nieuwsberichten van persbureaus online. Daardoor hoefden we voor het eerst geen honderden meter telexberichten meer door te lopen, die dus állemaal werden geprint. We konden dingen heel snel vinden en printten alleen uit wat we nodig hadden.

    Het Powerbook had een hard disk van 40 Mb en dat kreeg je niet vol in die tijd!
    Werkgeheugen was 4Mb en ik kreeg als enige al snel een RAM geheugen van 8 Mb, dat was reden om op te scheppen!:)

    Internet was nog dodelijk saai: alleen tekst, geen kleur, geen plaatjes, geen foto’s en nog lang geen video’s ook natuurlijk. Alleen naar tekst. De zoekmachine was AltaVista of Netscape. En tekstverwerker Wordperfect, dat veel lekkerder werkte dan het latere Word én veel kleinere bestanden had voor een zelfde document.

  12. Ik ben in 2005 begonnen met een iMac. Daarna de iPhone uit amerika geimporteerd. Daarna verschillende iPhone’s en iPad’s gehad (zelfs nog 2 iPod’s).

    Momenteel een mid 2012 MBP met een Thunderboltdisplay, een iPhone 5 en een iPad mini.

    Ow en mijn eerst iPhone en iPad heb ik ook nog, de iPad gebruik ik zelfs soms nog, de iPhone niet echt.

  13. Nooit een Mac gehad, mijn eerste PC was een ZX81 (met 16 kb uitbreiding!!). M’n eerste Apple was een iPhone 3G. Later de iPad1, iPhone 3gs. iPad2 en recent iPad Air.

  14. De overburen hadden er een in 1986 en ik mocht hem gebruiken om mijn werkstukken voor school mooi te maken. Ik was gek op lettertypen en calligrafie.

    Bizar dat Steve Jobs óók van calligrafie blijkt te hebben gehouden.

  15. Komt dit jaar OS XI ( OS eleven) uit? Dus zal het een grote verandering worden?!

  16. Mijn eerste Mac was een witte plastic MacBook van 2007, ben dus laat in de Apple trein gestapt, maar nu is alles in huis uit Cupertino! Gebruik de MacBook nog steeds voor interwebben en tekstverwerking. Jammer dat ie niet op Maverick kan draaien…

  17. http://en.wikipedia.org/wiki/Macintosh_Quadra_650
    Ik was een jaar of 8 toen die van m’n pa’s werkkamer naar de woonkamer ging. Eigenlijk geen idee waar ik dat ding voor gebruikte. Er was geen internetverbinding; ik had 2 demo cd’s van de Macworld (indertijd het ‘enige’ echte Apple tijdschrift) met was programma’s en een paar spelletjes. Escape Velocity stond er op, ik geloof dat dat wel de killer-app voor mij was 🙂 En Marathon natuurlijk, wat later Halo werd.

    Mooie tijden…

  18. “In 1984 gebruikten de eerste Mac-pioniers hun Macintosh vooral voor muziekproductie en fotografie”

    Ik neem aan dat je DTP bedoelt. Zo niet, dan mag je mij vertellen hoe dat ging, die fotografie op de mac. Photoshop bestond nog niet (1990) en digitale camera’s (’88) werden pas 10 jaar later langzaam gangbaar. (Drum)scanners en de high-end systemen die daar bij hoorden draaiden pas op zijn vroegst begin 90er jaren op de mac.

  19. @BoekMarc:
    Goed opgemerkt!

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.