Reacties voor: Apple blijft zwijgen over ‘Coma Mode’ bij iPhone OS 3.1

Op het supportforum van Apple zijn steeds meer boze iPhone-gebruikers te vinden die sinds de upgrade naar OS 3.1 regelmatig met een vastgelopen of 'comateuze' iPhone te maken krijgen.
Sander Kleijn - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 178 reacties

  1. Gelukkig nog niet echt last van 3.1, soms reageert hij zelfs sneller juist.

    Maar hij heeft ook zo zijn momenten dat hij even moet laden en reageert dan even niet maar dat is eigenlijk ook zo weer voorbij.

  2. Ik had er ook last van dat mijn iPhone niet meer lekker werkte na een update naar 3.1. Applicaties klapten er zomaar uit. Toen de bittere pil doorgebeten en een complete restore zonder back-up gedaan en alles werkt weer perfect.

    Beter dan ooit!
    Dus tja….

  3. Ik heb er met mijn 3GS ook last van hoor. Soms springt het scherm niet meer aan wanneer je je hoofd van de proximity sensor beweegt, na het bellen. De iphone reageert dan ook niet op de knoppen, alleen een reboot werkt (sleep/wake-knop + menu knop ingedrukt houden).

  4. Ik heb wel last van de coma mode idd.
    vandaag nog was er geen signaal van leven te bekennen totdat ik een herstart uitvoerde.

    Downgrade is nog geen optie aangezien de nieuwe versie van iTunes in de install steeds vastloopt in windhoos. (iTunes is de enige reden dat ik nog wel eens boot in windows, ubuntu rules)

  5. Had dit probleem nadat ik mijn gejailbreekte 3.0.1 3G had geupgrade naar 3.1, een harde reset heeft het verholpen 🙂

  6. Nou je het zegt, ik heb het ook al een paar keer gehad!

  7. Mijn heeft altijd zonder probleem gewerkt… 8 paginas vol apps/games, zelfs na het constant switchen van apps gebeurt er niets. Mijn batterij met push aan gaat minstens 3 a 4 dagen/nachten mee zonder te herladen ook al speel ik een uurtje per dag.

  8. Ken het fenomeen alleen uit het tijdperk 1.1.3/1.1.4 van mijn 1e gen iPhone. Met mn 3G nog nooit gehad (klop klop)

  9. Ook bij mij komt dit regelmatig voor; coma mode. Erg vervelend!

  10. Ik heb er ook regelmatig last van! Het gebeurt vaak nadat ik mijn email heb opgehaald en hem dan weer lock. Daarna kraag ik hem nooit meer an behalve met een reboot.. echt te rot!

  11. ik blijf lekker bij 3.0… en wacht op de volgende update..

  12. Werkt gewoon prima op mn 3GS. Ik had laatst per ongeluk op de Koop knop gedrukt in de app store voor de app Tom Tom Benelux. Meteen mail gestuurd naar Apple, verwachte een negatief antwoord maar heb gewoon een credit gehad. Top service van Apple!!

  13. Nog meer reden om af te wachten met updaten. Misschien dat er een 3.1.1 (?) binnenkort aankomt en dat dan de (Windows) jailbreakers ook snel aan de slag kunnen 😀

    Vind 3 van de 4 met een coma-syndroom toch wel een beetje teveel van het goede eigenlijk.

  14. Coma Mode komt te vaak voor hier, vrijwel dagelijks een aantal keer. Van de wekken kun je niet op aan en ook oproepen mis ik.

    Ik heb een downgrade geprobeerd, maar was toen echt alles kwijt en moest mijn iPhone herstellen…

    Als Apple zo doorgaat, kies ik binnenkort voor Android. En dat is wat als Apple-fan.

  15. Het is mij overigens opgevallen dat mijn iPhone niet oneindig in coma blijft overigens. Als ik hem gewoon ff laat doet ie het meestal na een paar minuten weer wel. Maar wie wil daar nu op wachten als je wil bellen, sms-en, gamen etc.? Misschien toch maar zo’n complete restore doen, net als Floris…

  16. Overigens treden de problemen niet op bij de iPhone 3GS.

    Op het support forum van Apple staan ook genoeg berichten van mensen met een iPhone 3Gs met dit probleem.

    Ik heb het zelf ook een paar keer gehad toen het in stand-by stond.

  17. Wordt er doodziek van momenteel, constant problemen met trage reactie van de telefoon en er zijn inderdaad veel mensen die hier blijkbaar last van hebben. Mijn buurman heeft hetzelfde probleem. Waardeloos van Apple dat ze het ontkennen, lijkt steeds meer op M$ praktijken!

  18. De mijne geeft het gevoel sneller en smoother te werken.. Ook ontvangst sterk verbeterd, iig laden internetapps (nu, teletekst, uitzending gemist, etc) veel sneller.
    Het enige probleem dat ik had (bij zowel de mijne als bij die van mijn vriendin) was de update zelf.. Vastlopen tijdens de update en constant in restore mode blijven hangen. Bij mij was (volgens mij dan) de oplossing om ZoneAlarm uit te zetten, daarna werkte het prima…
    Wel kl#te dat er zoveel slechte ervaringen zijn, hopelijk gaat Apple niet dezelfde kant op als Windows…

  19. Iets zegt me dat ik voorlopig m’n 1G nog maar even op 3.0 laat staan…

  20. Het appeltje begint steeds meer op een Bill Gates product te lijken.
    En zo gaat Appel zich ook gedragen gezien de “officiele” reacties

  21. Baal zwaar van mijn 3.1 update en de geen-antwoord ruis van apple..

    Mijn geluidsniveau icoon van de ipod werkt niet,
    hij blijft regelmatig 10 sec of meer hangen met aan en uit doen,
    hij maakt verbinding met internet (laden) als ik in ‘telefoon’ zit om contacten te bellen,
    Muziek dat voorheen goed deed is nu bagger of loopt vast
    Batterijduur is sterk verminderd

    Owja, met Itunes 9 ook gezeur dat ik mijn nummers niet altijd kan selecteren om e in een play-list te zetten, over over te zetten naar mijn iphone (een 3G btw)

    Hoop dat ze snel met een kleine update komen

  22. Origineel geplaatst door Anders
    De mijne geeft het gevoel sneller en smoother te werken.. Ook ontvangst sterk verbeterd, iig laden internetapps (nu, teletekst, uitzending gemist, etc) veel sneller.
    Het enige probleem dat ik had (bij zowel de mijne als bij die van mijn vriendin) was de update zelf.. Vastlopen tijdens de update en constant in restore mode blijven hangen. Bij mij was (volgens mij dan) de oplossing om ZoneAlarm uit te zetten, daarna werkte het prima…
    Wel kl#te dat er zoveel slechte ervaringen zijn, hopelijk gaat Apple niet dezelfde kant op als Windows…

    Ik vind 3.1 wel fijner werken, maar ik heb nu een paar keer last gehad van dat mijn iPhone niet meer uit stand-by wou en hij gaat nu opeens heel snel van 3G naar GRPS (en dat zuigt juist de batterij leeg).

    Als die ‘coma’-mode weg gaat en als hij niet meer zo vaak gaat switchen tussen 3G en GRPS, dan is het eigenlijk wel een top update.

  23. niet alleen 3.1 ook eerdere varianten hadden dit probleem. Lang durend of kortdurende coma’s zeg maar. Oplossing: gewoon wachten of inderdaad harde reboot middels de drieknoppen methode. Dus niet iets 3.1 achtigs.

  24. Geen last van coma…
    Wel heb ik geregeld dat mijn scherm ff niet reageert nadat ik m uit slaapstand haal, of bijvoorbeeld als ik gebeld wordt, dat ik niet op kan nemen, of pas na 10 sec. ofso…
    Dit zit of in 3xx, of het is een iphone 3GS probleem.
    Hoopte eigenlijk dat het met 3.1.1 of 3.1 opgelost zou worden mja blijkbaar niet.

  25. Ik heb de coma mode ook gehad deze morgen, maar het was wel maar de eerste keer (en hopelijk de laatste).

  26. Idem ditto hier… gisteren tijdens het navigeren met Navigon “freeze frame”… kon niets meer doen. Zelfs niet meer afzetten. Heb dan maar home knop + uitzetknop tijdje ingedrukt gehouden en dan herstartte mijn iPhone

  27. dus zo heet dat, Coma Mode
    Heb het idd al een keer gehad. Gelukkig wekt de oude truc dan altijd: rebooten :-S

  28. Waarom kan apple nou niet een normale update, zonder verlies van de functies en rare bugs maken.
    Ik zit nog wel op fw3.0 en ben blij dat ik de update nog niet heb uitgevoerd.
    Maar wel absurd dat er iedere update weer het een en ander ‘verkloot’ is.
    Dit gaat een keer ten kosten van hun tot nu toe ‘nog’ grote populariteit.
    Naast mijn iphone heb ik ook nog een Nokia (wat ik vroeger altijd al had) maar daar heb ik nog nooit problemen mee gehad (en nog steeds niet).
    Verder vind ik de iphone wel erg lekker werken d.m.v. het touchscreen erg ‘smooth’ wat ik bij mijn inmiddels weer verkochtte HTC Touch Diamond 2 erg miste.

    Sony kan er trouwens ook wat van, dan heb ik het over de Playstation 3 die gooien ook constant updates online zonder dat ze deze zelf uitgebreid testen.
    Wat ook resulteert in de vele onnodige problemen.

    Ik heb inmiddels ook geleerd, komt er een update lekker een maandje wachten met updaten en de x aantal reacties doornemen!

  29. Ik heb af en toe last van coma mode op mijn 3g. Dacht in eerste instantie dat het aan de hoeveelheid apps lag maar blijkbaar dus niet.
    Batterij is echter geen probleem ik hoop maar dat Apple dit snel oppakt want als er zoveel mensen last van hebben kun je toch echt wel van een bug spreken ook al is die niet reproduceerbaar.
    Er was toch sprake van eem 3.11 update? De iPod heeft deze immers ook? Of hebben iPod gebruikers er ook last van?

  30. yup
    ik heb ook vaak last van coma

    3G

  31. Ik had al deze problemen juist VOOR 3.1 maar nu werkt alles best goed heel af en toe loopt hij ook vast maar niet echt irritant ofzo…wel heb ik minder toegeng tot 3g netwerk en dan gaat hij over naar gprs maar dat kan ook aan t-mobile liggen denk ik.

  32. Comaprobleem is hier ook aanwezig.
    Ik heb mijn telefoon vaak in mijn broekzak. Ik speel wel eens met de muteknop. Meestal als ik die een of twee keer omzet krijg ik de coma mode.

    Dit gebeurt bij mij uitsluitend in slaapstand, en meestal, maar niet altijd, door de mute-knop.

    Ik heb intussen elke dag minimaal 1x de Coma Mode gehad. Voordeel: batterij loopt niet snel leeg en hij draait lekker vlot doordat het geheugen steeds leeg wordt gehaald bij een reboot. Maar het is wel vreselijk irritant!!!

    Ik kan dus gewoon downgraden naar 3.0.1? Dacht dat dat niet kon. Maar doen dan, want ik vind het echt zwaar irritant!

  33. Origineel geplaatst door educator
    niet alleen 3.1 ook eerdere varianten hadden dit probleem. Lang durend of kortdurende coma’s zeg maar. Oplossing: gewoon wachten of inderdaad harde reboot middels de drieknoppen methode. Dus niet iets 3.1 achtigs.

    Idd mijne heeft het ook wel eens (3.0) en eigenlijk al sinds ik hem heb af en toe…

  34. @Niels:
    Ben ik het mee eens, Android is kwa functionaliteit ook goed.
    Jammer dat android op dit moment op nog wat, slechter ‘harware’ matige toestellen staan.
    Ik bedoel de touchscreen van iphone werkt gewoon veel beter, als dat van een HTC 😐 (zelf ervaren) allhoewel was dit dan windows mobile :S en geen Android.

    Maar zodra er een goed toestel op de markt komt met Android ben ik hoogstwaarschijnlijk van de partij! Daag Apple… :'(

  35. Mijn 3G (standaard TM gelockt niet jailbroken, veel braver kan het niet lijkt me) deed het perfect na de upgrade. Voor 10 minuten. Daarna begon Wifi te haperen. Toen ik hem probeerde te rebooten liep hij volledig vast. Nogmaals rebooten leverde nog een paar keer een totale vastloper op. Pas toen ik hem aan mijn PC hing kon ik hem uiteindelijk succesvol rebooten en daarna leek alles in orde. Totdat ik merkte dat behalve de standaard meegeleverde apps echt geen enkele app het nog deed. Gelukkig een geslaagde back up kunnen uitvoeren, maar toch een paar mails enzo kwijtgeraakt. Kwalijke zaak dit, en dan vooral de reactie van Apple….sick bastards.

  36. @Sander Kleijn: Wat een vreemd samenraapsel van dubieuze bronnen en wilde gevolgtrekkingen. Ik heb geen idee of er echt een groot probleem is hoor, dat kan best. Maar je toont het op geen enkele manier aan.

    Ten eerste gaat de link die je geeft niet over “Coma-mode” maar over batterijproblemen – althans op pagina’s 1 en 10 die ik even bekeken heb staat niets over het probleem dat jij beschrijft. Als er echt zo veel issues zijn (wat ik niet wil bestrijden) moet je toch een link kunnen vinden naar een relevante discussie, of op zijn minst een pagina in die discussie waar het hierover gaat? Je zwakt hiermee alleen maar af dat er een probleem zou zijn.

    Ten tweede is die enquete natuurlijk een lachterje he. Waar komt die vandaan en wie zijn de respondenten? 73% heeft een “useless” iPhone na de upgrade? Kom op zeg, als je een enquete uit een of ander discussieforum trekt waar dit specifieke probleem besproken wordt begrijp wellicht ik dat er dit soort getallen uitkomen (en dan loopt het nog over van de trolletjes, en heb ik het niet eens over hoe stupide het is om een enquete te maken met de twee opties “Perfect” en Useless”.).
    Maar “Dat Apple het zich niet kan veroorloven een starre houding aan te meten, blijkt wel uit een poll onder OS 3.1-gebruikers over dit probleem” is een grotesk misbruik van statistiek dat niet thuishoort op een site die een béétje wil claimen aan serieuze berichtgeving te doen. En dan heb ik het nog niet over zaken als een verhaal over “Een genius bar medewerker” en “Het grote aantal meldingen” (Over welke fractie van de 3.1 installaties hebben we het dan eigenlijk?).

    Als het probleem echt bestaat onder een significant aandeel van de gebruikers moet je toch op de proppen kunnen komen met wat steviger bronmateriaal. Dit toont niets aan en strooit mensen met een probleem alleen maar zand in de ogen.

    Tenslotte, als jij er niet in slaag aan te tonen dat er een significant probleem is kun je het Apple moeilijk verwijten dat ze “blijven zwijgen over ‘Coma Mode'”. Voor hetzelfde geld is het namelijk het zoveelste compleet opgeblazen verhaal en is Coma Mode niets meer of minder dan een lekker bekkend komkommerverschijnsel. Herinnert U zich de ‘verkleurende’ witte iPhone nog?

    Baggerjournalistiek, deze site wat mij betreft onwaardig.

  37. Heb er gisteren voor het eerst last van gehad. Dacht eerst dat de batterij leeg was, maar bedacht me dat dat niet kon. Was toen een beetje aan het klooien, totdat ik een screenshot maakte (onbewust, maar hoorde het geluid) en toen deed de iPhone het weer.

  38. Bij mij gaat de battery juist erg snel leeg….

    Origineel geplaatst door Mutsop
    Mijn heeft altijd zonder probleem gewerkt… 8 paginas vol apps/games, zelfs na het constant switchen van apps gebeurt er niets. Mijn batterij met push aan gaat minstens 3 a 4 dagen/nachten mee zonder te herladen ook al speel ik een uurtje per dag.

  39. @educator:

    3 knoppen methode? leg eens uit, ken alleen de home-button/sleep button reset..anyway dat helpt in mijn geval niet, beetje jammer

  40. Loopt vaker vast! Kan nauwelijks spreken van een coma.. Eerder dood. Praat liever over reanimeren.
    En… Batterij erg(!) snel leeg sinds 3.1

  41. Same problem!

  42. Heb ik ook!

  43. mijn coma probleem heb ik sinds 3.1.1!!!! op een 3g TM lock geen JB.

  44. ik heb een soortgelijk probleem dat af en toe optreed als ik word gebeld. dan reageert de telefoon nergens op. knop aan de bovenkant doet het niet en ik kan ook de slide to unlock bar niet gebruiken. pas als de telefoon overgaat naar voicemail kan ik weer wat.

    heel erg vervelend.

  45. Origineel geplaatst door Chris
    @educator: 3 knoppen methode? leg eens uit, ken alleen de home-button/sleep button reset..anyway dat helpt in mijn geval niet, beetje jammer

    ben ook erg benieuwd naar de 3 knoppen methode.

  46. Blijf nog maar uit een comateuse toestand blijf gewoon lekker op 3.0.1 zitten met al die gekkigheid

  47. @Arawn zei op 22 september 2009 om 15:45
    Klinkt alsof je “near-head” sensor stuk is.

  48. Niet meer last dan anders op m’n 3GS. Alle pagina’s staan vol, en als ik ‘m weer even sloom vind gebruik ik dat trucje om de ‘standby’-knop in te drukken tot dat ‘zet uit’ verschijnt, waarna ik de ‘home’-knop ingedrukt houd tot dit weer verdwijnt.

  49. Ook last van coma mode reset haalt hem bij mij alleen uit. heel lastig dit en slechte support van apple

  50. Ik heb geen vastlopers maar ik vind hem wel langzamer, met name het afsluiten van applicaties gaat stroef.

  51. Geen enkel coma probleem, noch op standaard T-Mobile 3G noch op gejailbreakte en unlockte 2G, beiden met honderden apps.

  52. Ook gehad tijdens navigeren met Navigon, opstarten deed hij erna ook niet meer kwam niet verder dan het appeltje. Complete restore was de enige oplossing.

  53. Still happy met 3.0.1 met JB! En iedereen maar haasten om de uitermate niet-boeiende update naar 3.1 erop te knallen 🙂

  54. Ik heb er ook last van, maar soms komt hij, als ik geduld heb, na een paar minuten wel ineens uit de comateuze toestand (scherm gaat dan ook aan).

  55. Ik heb er ook last van gehad, display reageert heel traag en wilde eigenlijk terug naar 3.0. Maar sinds een paar dagen is het fenomeen op raadselachtige wijze verdwenen.

  56. Ik heb ook last van die *** coma mode. dat is best irritant.

  57. Tot nu toe helemaal geen last van gehad. Alles hier door zitten lezen aan het begin van de middag.
    Nog gedacht: heb je weer geluk….
    Wat denk je zojuist? Na ophalen mail doet ie niks meer.
    En ik heb niet eens een app op mijn Iphone die mee kan lezen op mijn pc waar ik naar kijk….

  58. volgens mij heeft 90% van 50 reacties last van coma of batterij probleem.
    das best veel.

  59. Met 3GS heb ik we nu drie keer last van gehad. Evenals snel leeglopen van batterij. Apple heeft mij hierover benaderd voor een batt log.

  60. Heb ook regelmatig last van coma mode.
    Is er een stappenplan om terug te gaan naar vorige versie. Heb iphone 3g origineel van t-mobile.

  61. ik had wel vastlopers, maar ik had het idee dat dit was na de installatie van Uitzending Gemist
    daarom start ik hem opnieuw op na het gebruik van deze applicatie
    sinds ik dit doe heb ik geen vastlopers meer gehad 😉

  62. ja mooi die coma heb ik ook, vorige week had ik het elke dag deze week nog niet gehad. Wat de batterij betreft niets te klagen, lijkt beter geworden maar kan ook komen omdat ik minder games ben gaan spelen.

  63. Mijn ipod touch is upgegrade naar 3,1 en ik kan nu mijn videos niet meer sorteren op seizoen, en volume knoppen werkte niet meer, na reboot met back-up werkt de volume meer, alleen videos nog steeds niet

    maar als ik reboot zonder backup rekent hij het tog als nieuwe computer en je mag maar 5 computers op je ipod aansluiten.. dus eh ik leef maar zonder ordening van seizoen tot de volgende update

  64. Dacht al dat ik de enige was en mn foon het zou begeven.

  65. Nergens last van. Ik heb nu 3.1 gejailbreaked! 6 pagina’s vol apps.

    Top telefoontje ☺

  66. Ik heb hier ook last van gehad maar na een Restart deed hij het weer dus geen reboot!!

  67. Werd ook knettergek van coma-mode en snel leeglopende batterij (normaal 2-3 dagen, nu 1 dag). Gisteren downgrade naar 3.0.1 uitgevoerd, werkt nu weer naar behoren. Belachelijk dat Apple doet of de neus bloedt. iPhone heeft een jaar naar behoren gewerkt, maar dit slaat nergens op.

  68. Van het weekend ook gehad met 3.1, 10 sec start en home loste het op..

  69. Ik heb het probleem hier ook met mijn 3G, vaak als ik het scherm wil unlocken. Enige oplossing is een reset en dat duurt (te) lang.

  70. Ook met 3.0 op een iPhone 3G heb ik er regelmatig last van, als ik de telefoon uit de slaapstand haal.
    De slider valt niet naar rechts te bewegen om de telefoon te unlocken, ik moet de telefoon een paar keer in standby zetten en er weer uit halen en ik kan de telefoon unlocken.

  71. Geen problemen met een coma stand tot nu toe. Wel is sinds gisteren mijn wifi spontaan uitgeschakeld (grijs) en niet meer te activeren! Ook niet met herstel netwerk…Ik denk echter niet dat dit met de update te maken heeft. Zag op een ander forum dat dit ook inmiddels een bekend probleem is waarvan ik niet weet of het te herstellen is.

  72. Batterij valt nog enigzins mee, die is altijd al niet best. Dat zal echter ook met gebruik te maken hebben.

    De “coma-mode” daar heb ik wel last van en is behoorlijk vervelend. Dit gebeurt soms wel een keer of 5 per dag!

  73. Echt wtf ik dacht dat het aan m’n iPhone lag! Ik ben echt klaar met die iPhone als het zo door gaat. Het gebeurt ook alleen als je even wilt kijken hoe laat het is. doe maar snel een update apple anders koop ik een blackberry 🙂

  74. Origineel geplaatst door Faffie
    Echt wtf ik dacht dat het aan m’n iPhone lag! Ik ben echt klaar met die iPhone als het zo door gaat. Het gebeurt ook alleen als je even wilt kijken hoe laat het is. doe maar snel een update apple anders koop ik een blackberry

    Ik zou het niet doen.

    Koop dan een android. Die G2 is een heerlijk toestel!

    De problemen die ik heb zijn alleen bij 3.0 (eerste 3.0) Ik heb namelijk geen enkele reden om te updaten naar 3.1. Ik zie tot nu toe geen verbeteringen. De functies die erbij zijn gekomen zijn voor mij niet van toepassing, alle applicaties die ik heb werken goed behalve dat deze af en toe vast loopt als ik gebeld word.

  75. Heb gelukkig nog geen last van de coma mode maar vind 3.1 wel een stuk minder betrouwbaar. Zo heb ik meer last van app-crashes. Met name de iPod app. Ook gaat het nog wel eens mis met het roteren van het scherm mis zodat ik een portrait app scherm heb en de statusbalk links aan de lange zijde. Daarnaast heb ik ook het idee dat de iPhone met iedere update weer een beetje langzamer wordt. Dat was met 3.0 al zo en met 3.1 weer een stapje erger.

    Ook zo af en toe (nog geen regelmaat in ontdekt) synced de iPhone heel kort als ik hem met de USB kabel aansluit. Ik heb geen auto-sync aanstaan en het duurt ook veel korter dan een normale sync. Vervelend bijverschijnsel daarvan is dat dan vaak de ‘new’ markers in de iPod app zijn gereset zodat alle podcasts die ik al geluisterd had allemaal op ‘new’ staan.

  76. Geen echte coma mode maar sinds de upgrade wel dat hij ongeveer 10 seconden bevriest. Dit treedt zo’n 2 keer per dag op. Ik word daar niet vrolijk van. Ook mis ik sinds kort gesprekken. Ik bel met een originele simlockvrije Iphone van Mobistar, op het KPN netwerk.

  77. Yep, op mijn 3G sinds 3.1 upgrade meerdere keren meegemaakt. Op de 3GS nog niet.

    Gelet op het grote aantal reacties hier, en op het forum, lijkt me dat Apple niet langer kan ontkennen dat hier sprake is van een probleem.

  78. Oh, dat was het dus.
    Mijn iPhone moest ik ook een aantal keer herstarten omdat hij het niet meer deed.

  79. Hier ook af en toe een iPhone in coma… Niet eerder gehad, vorige week 3.1 er op gezet en sindsdien soms wel een paar keer per dag…

  80. heb ook problemen met 3.1..

    Maar: volgens het artikel kan je de 3G ‘officieel via iTunes’ downgraden naar 3.0.1′ als ik het goed begrijp?!

    Kan iemand uitleggen hoe dat dan moet, want heb dat geprobeerd, maar krijg een error.. (en niemand kan me daar het de geschikte oplossing voor aanbieden blijkbaar)

  81. Origineel geplaatst door Larss
    Maar “Dat Apple het zich niet kan veroorloven een starre houding aan te meten, blijkt wel uit een poll onder OS 3.1-gebruikers over dit probleem” is een grotesk misbruik van statistiek dat niet thuishoort op een site die een béétje wil claimen aan serieuze berichtgeving te doen. En dan heb ik het nog niet over zaken als een verhaal over “Een genius bar medewerker” en “Het grote aantal meldingen” (Over welke fractie van de 3.1 installaties hebben we het dan
    eigenlijk?).

    Baggerjournalistiek, deze site wat mij betreft onwaardig.

    Een hoop rethorische vragen die voor de eigenaar van een malfunctionerend toestel volstrekt irrelevant zijn.
    Zoek het zelf uit !!
    Als mijn toestel het niet doet na een upgrade wil ik dat dat verholpen wordt, dat daar tools voor zijn en dat Apple met iets anders komt dan het bekende schouderophalen.
    Hemeleju !
    Ongeacht of er nu 1, 10, of 1.000.000 lotgenoten zijn…laat Apple dat zelf uitzoeken.
    Een professioneel bedrijf doet eerst een fieldtest met een significant aantal gebruikers en had het percentage dan al lang geweten.
    Apple heeft die update kennelijk gewoon over de schutting geflikkerd.

  82. Ik heb mijn iPhone 3GS afgelopen vrijdag gekregen, Gelukkig stond 3.01 er op. Ik ben dus niet van plan hem te upgraden.

  83. @FiXeR:
    ja ik ook. Dacht dat hij gewoon vast liep maar komt wel vaak voor onderhand. Stom stom Apple dudes

  84. Heb ik ook al gehad maar dan op mn FW 3.0 (jailbreak) ..reboot (meer als 4x momenteel) of in de AC steken was de eenige redding 🙂

  85. Ik moet voor het eerst zeggen dat deze bug eigenlijk waar kan. Meestal heb ik geen problemen met de Iphone, maar sinds 3.1 heb ik inderdaad last van die coma mode. Al drie keer. Ik belde bij de eerst naar t-mobile en daar verklaarden ze me voor gek, maar naar een tijdje aan de telefoon was het toch gelukt om hem weer aan de praat te krijgen. Niet dankzij t-mobile. Echt slecht van tmobile en nu toch wel ook van Apple. Hopelijk wordt dit snel gefixt.

  86. Voor OS3.1 heb ik in een jaar tijd 2 maal een comateuze iPhone gehad. Sinds de upgrade naar OS3.1 minimaal 5 keer per dag. In dat geval is of een harde reboot noodzakelijk, of in mijn geval gewoon 5 minuten wachten en dan reageert de iPhone plots weer. Wel een paar keer gehad dat na “ontwaken” elke knop op de iPhone zijn functie verloor en een screenshot maakte. Reboot was dan toch nog noodzakelijk. Het aantal malen dat de iPhone comateus wordt lijkt wel af te nemen naarmate vaker met itunes wordt gesynchroniseerd. Ik heb een 3G 16 Mb, volgepropt met 8 schermen applicaties.

  87. Hmm, ik weet niet of ik mijn NDA breek hiermee maar ik heb deze coma toestand tijdens de 3.0 beta periode al gerapporteerd.
    Mijn eigen analyse gaf aan dat het voorkwam als push berichten (3rd party push) aan staat, je wel netwerk hebt maar om de eoa reden de push geen connectie krijgt.
    (bv je hebt wel gewoon wifi maar je isp is down)
    in de coma trok de iphone de accu helemaal leeg.

    maar dit was vroeg in de 3.0beta en ik heb er met 3.1 geen problemen mee gehad. Mijn egaa heeft echter wel al 1x een coma iphone gehad, zij gebruikt geen push dus misschien is het weer wat nieuws.

  88. Zelf 10 keer met de mute knop gespeeld en met de lockstand gespeeld terwijl navigon aanstond freezde hij niet.
    Hoe kan ik een coma modus uitlokken????

    info: iphone 3g, niet gejailbreakd, patch 3.1, gesimlocked met T-Mobile, push staat aan,112 apps.

  89. heb er ook last van…

  90. Coma gebeurt zelfs met mijn iPhone 3gs met 3.0.1 erop….

  91. Heb geen push, normale 3G iPhone, 3.1 OS niet unlocked, provider KPN en het gebeurt mij gemiddeld 1 keer op de 2 dagen. Het is heel vervelend, maar meer ook niet. Er wordt op korte termijn een update verwacht, misschien dat het dan verholpen wordt, anders maar weer downgraden naar 3.0.1.

  92. Origineel geplaatst door icegodd
    mijn coma probleem heb ik sinds 3.1.1!!!! op een 3g TM lock geen JB.

    en sinds wanneer is 3.1.1 uit dan?

  93. Het valt mij op dat mijn vrije geheugen heel regelmatig minder is dan 2MB.
    Via ” free memory” maak ik dan weer geheugen vrij, maar het is bij 3.1 wel erg extreem, bij 3.0.1 had ik daar vrijwel geen last van.
    Zou het coma-verschijnsel daar mee te maken kunnen hebben?

  94. Als nieuwe Apple bekeerling (een MacBook eind vorig jaar en sinds 3 maand een iPhone) ben ik met de 3.1 update toch wel zwaar teleurgesteld door Apple.
    Apple is tegenwoordig blijkbaar heel snel en goed in het ontkennen van vanalles en nog wat. Van de “think different” van vroeger blijft niet veel meer over en het begint stilaan op “think difficult” te lijken. Slechts een paar letters, maar een wereld van verschil!

  95. Ja hoor.
    Gisteren voor het eerst meegemaakt op mijn iphone.
    Reset anders werkt hij niet meer.

  96. Heel vervelend. Heb er ook last van. Helaas gebeurt het altijd op het verkeerde moment als je een sms wil sturen of iets dergelijks.
    Hoop op een snelle oplossing want ik word er een beetje gek van!!

  97. @PLi:

    oeps foutje 3.1 mot het zijn.

  98. Ja al een keer in coma geraakt…hopelijk word het verholpen met de volgende FW.

  99. Heb ik inderdaad ook al meerdere malen last van gehad, heel vervelend:S

  100. Jongens , waarom niet even geduldig wacthen tot we zeker weten dat een update helemaat flekkeloos werkt ! Ik update mijn jb 3G nooit gelijk na dat er een nieuw update is vrijgegeven. Het voorkomt heel veel stress en gedoe. Op die manier denk ik dat Apple ons gebruikt om hun product te verbeteren. Denk je niet.

  101. Ja ik ook, echt irritant, kan je trouwens in die mode nog wel gebeld worden?

  102. vandaag een 3GS binnen gekregen. Gelijk even geupgrade naar 3.1. En jawel Iphone in coma. Doet niets meer hoe krijg ik het weer aan de praat? Ook de homeknop en de aan/uitknop tegelijk werkt niet. Ik ga hem morgen maar terugsturen naar Tmobile.

  103. Tot nu toe heb ik er nog geen last van gehad. M’n 8GB 3G heeft over het algemeen wat betere performance qua batterijlevensduur. Was voorheen 1 dag heel gewoon, nu zing ik het rustig 2 dagen uit. Maar gezien het aantal reacties is er wel een serieus probleem.

    Wat je dan afvraagt is, wat heeft iedereen gemeen?

  104. het gekke is dat ik al 1 1/2 jaar mijn 3G heb en nooit problemen heb gehad, nu heeft mijn vriend mijn 3G en ik heb de software recent naar 3.1 gezet en de phone gaat geregled dood, er kan niet worden gebeld en ook sms’jes komen niet binnen. Het gekke is dat ikzelf nu de 3GS heb en geen enkel probleem en ik heb tegelijk de software naar 3.1 gezet.

  105. Sinds 3.1 is dit mij zo’n 8 a 10 keer overkomen. Heel erg vervelend. Reageert echt nergens meer op. Ik kan me best voorstellen dat de meeste mensen geen idee hebben hoe ze zo’n ding moeten resetten. Die denken hoogst waarschijnlijk gewoon dat de iphone overleden is. Zonde. Ohja, ik heb dus geen Jailbreak.

  106. Misschien het begin van een analyse (gezien Apple’s volstrekte dyslexie op dit gebied):
    3G gebruikers moeten met Freememory.app of Memoryinfo.app eens proberen hun vrije geheugen boven de 4 Mb te houden. En kijken of het probleem dan blijft bestaan.
    Had hier met mijn 3G ook last van (3G heeft veel meer geheugen)

  107. Heb er ook last van, had toestel al bijna voor repartatie aangeboden. Werd ie zomaar wakker Awakenings? Heb PUSH uitgezet… lijkt het inmiddels wat beter te doen. Of liggen ze bij Apple inmiddels zelf in coma

  108. Omg zo veel mensen die er last van hebben!

  109. Ik heb een paar keer een coma gehad met mijn 3G onder 3.0.1. Kwam echter na ca. een minuut wachten daar gewoon weer vanzelf uit.
    Na upgraden naar 3.1 nog geen last gehad. Ook helemaal geen andere problemen met 3.1 trouwens.

  110. inmiddels heb ik deze “coma” al 2x meegemaakt, ook de eerder op het forum genoemde plotseling batterij leeg is mij 1x overkomen….

  111. Ik wacht ‘eventjes’ tot alle probleempjes binnen OS 3.1 zijn opgelost… Met name tethering…

  112. Waarschijnlijk zijn dat telefoons die gejailbraked zijn. Ik heb er in geen last van.

  113. Heb dus vandaag een keer of 10 moeten resetten.
    Reageert helemaal nergens meer op dan. Toevallig net nadat ik gisteren een update naar 3.1 heb uitgevoerd. Omdat ik de telefoon zakelijk gebruik helemaal vervelend.

  114. Ook hier veel last van de coma mode! Zeer vervelend… Gaat er alleen uit als ik de iphoney aan de lader doe.

  115. Heb er ook last van! (Geen jailbreak oid, wel MobileMe)
    Op tweakers loopt er ook al een topic hierover.
    Ik hoop snel op een update!

  116. Origineel geplaatst door Sanjeev
    Waarschijnlijk zijn dat telefoons die gejailbraked zijn. Ik heb er in geen last van

    Waar baseer je dat op? In ieder geval niet in mijn geval!

  117. Ook hier zeer regelmatig een totale vastloper. Waar ik ook meer last van lijk te hebben is dat de telefoon niet reageert als er iemand belt. Wil dan opnemen maar dat het ‘sliden’ om op te nemen werkt dan totaal niet. Nadat ik het gesprek gemist heb kan ik plotseling wel unlocken met de slide beweging. Echt heel vaag.

  118. Eergisteren tweemaal gehad en nooit eerder. Dacht dat ie kapot was. Deed helemaal niets meer en leek uit te zijn, maar opstarten ging ook niet. Alleen volgens de reboot methode kwam er weer leven in.

    Gisteren geen problemen gehad. Ook minder gebruikt trouwens. Ik blijf het onderwerp nauwgezet volgen!

  119. Na de 3.1 update (maar soms ook na bv een download van een applicatie), beëindigde alle (niet standaard iPhone) applicaties zichzelf gedurende het opstarten. Het resetten van de iPhone gaf geen verbetering, maar het downloaden en installeren van een (willekeurig) nieuwe applicatie loste dit probleem wel op.

  120. Tijdens het bellen blijven de pop-ups (doorschakeling melding) langer staan.
    Hierdoor kan je niets met de iPhone doen. Toetsen zijn tijdelijk geblokkeerd.

    Muziek bibliotheek moet steeds laden”duurt enkele minuten melding”
    Deze melding krijg ik sinds de 3.1 upgrade, daarvoor nooit eerder gehad.

    Diverse malen reset moeten doen. Knoppen reageren nergens.

    Met Navigon loopt de iPhone snel vast. Ook dan helpt enkel een reboot.

    Al met al puntjes die aandacht verdienen. Apple en T-Mobile zijn erg zwak in service daar ik als simlockvrije (Italie) beziteer nergens hulp krijg.

  121. Wat lijkt te helpen is heel lang de standby knop indrukken en dan de homeknop hoelang geen idee maar hier hielp dat elke keer. Had voor 3.1 geen problems…

  122. Heb inderdaad 2 keer deze coma toestand in de afgelopen week gehad. Deze week nog geen last gehad.

  123. Ik heb 1x moeten rebooten en ongeveer 5 keer gehad dat hij een minuut traag reageerde… Meer dan bij 3.0 (0 en 0 keer) maar nog binnen de irritatie grenzen (van mij)

  124. had de eerste paar dagen na de update 4 a 5 keer deze coma toestand daarna bijna 4 dagen nergens geen last van en nu de laatse 3 dagen weer 2 a 3 keer per dag

    maar 1 ding is me opgevallen als ik het aan de oplader leg heeft ie nergens last van.

  125. Vandaag ook me eerste Iphone 3G “coma” ervaring.
    Snap niet zo goed wat ze met de software gedaan hebben..

  126. Toen ik t las was ik blij dat ik daar geen last van had. Ik had t nog niet gedacht of mijn iPhone deed helemaal niks meer. Zwart beeld, geen reactie als ik hem aansloot op mijn pc of als ik hem wilde opladen. Vanaf half acht ‘s avonds tot de volgende ochtend geen iPhone tot mijn beschikking. Pas rond half elf begon hij weer te leven maar tien was mijn batterij helemaal leeg. Bedankt voor de update…. NOT.
    Voor die tijd heb ik het NOOIT gehad!!!

  127. 1 keer een vastloper gehad. Wat ik nu wel continu heb is dat het groene ” tik hier om terug naar gesprek tebgaan” balk continu in beeld blijft staan ook als het gesprek al een uur afgelopen is. Herkenbaar?

  128. @Frits
    absoluut herkenbaar.. en al die andere ellende ook!
    Baal er enorm van!
    3.0 werkte als een zonnetje..
    Downgraden dan maar…als dat “mag” van Apple…
    zucht!

  129. Ik heb nu ook een comatueuze iPhone met OS 3.1 Behoorlijk balen dit zeg!
    Ik ben totaal onbereikbaar bleek tot mijn schrik.

    Rebooten kan ik ook niet want hij reageerd op geen enkele knop. Alleen aan de computer aansluiten met USB helpt. Dan wordt ie wakker uit een diepe coma, het lijkt op rebooten. Passcode invoeren en hij doet het weer. De sim is nog steeds unlocked, dat wel. Maar zodra ik hem in slaap zet valt hij weer in coma.

    Apple moet URGENT aan de bak om dit op te lossen.

  130. Ik denk dat educator’s “3 knoppen methode” een grapje over Ctrl-Alt-Del onder DOS/Win9x is.

  131. Als ik hem aan de oplader laat zitten ontwaakt hij zoals normaal met een druk op de home knop. Zonder oplader: hups in coma.

  132. De laatste paar dagen geen last van maar vorige week 2 keer kort achter elkaar. Dus je locked je telefoon, je gaat even verder met de dingen waarmee je bezig was en je pakt weer je telefoon. Waar je ook op drukt hij blijft op een zwart scherm. Ik heb 2 keer beide knoppen zoveel seconde ingehouden om hem te reboote.

    Ben benieuwd of het vaker voor gaat komen…. -_-

  133. Eenmaal in slaapstand valt hij in coma. Ik heb het idee hij pas in coma gaat zodra de lock actief wordt (bij mij na 1 minuut).

    Lock er af halen help ook niet…..

    Rebooten ook niet altijd omdat hij dan ook niet reageerd op de home- of aan/uit knoppen.

    Wordt er nu echt niet goed van, what da heck is going on?

  134. Het wordt bij mij steeds erger. Mijn telefoon is praktisch onbruikbaar.

  135. Enige tijd na de laatste update ging ook mijn iPhone spontaan ‘uit’. De batterij was op dat moment warm (aan de achterkant van het toestel) en bij het verbruik (Instellingen – Algemeen – Gebruik) ervan stond een streepje. Tevens is de batterij-indicator rechts bovenin een stuk kleiner geworden.

    Ik had nog niet eerder over ‘coma mode’ gehoord, maar heb, na dit een aantal keer mee te hebben gemaakt, mijn iPhone ter reparatie aangeboden bij T-Mobile, in de veronderstelling dat mijn accu het aan het begeven was. Aangezien ik ook last had van stof onder het scherm, leek me zo’n reparatie een mooie manier om 2 problemen in één keer op te lossen.

    Overigens herken ik ook het probleem dat de slider ineens niet naar rechts wil. Heel lastig als je net wordt gebeld! Dit heb ik overigens niet bij T-Mobile gemeld.

    De iPhone is nu 10 dagen weg, ik heb er nog niets van gehoord…

  136. Ik heb exact hetzelde, en tot nu gedacht dat het aan mijn Iphone lag. De afgelopen 2 dagen al 4 keer gebeurd, en rebooten werkt als enige optie. 1 keer schoot hij weer aan nadat iemand mij belde maar de andere 3 keren reageerde hij ook daar niet op.

    Hoop dat deze irritante bug toch aangepakt gaat worden, denk dat het enigste wat helpt is masaal naar de winkels stappen met dit probleem.

    Ook ik wilde mijn telefoon laten nakijken door T mobile ben blij dat ik dat niet heb gedaan.

  137. Zelfde probleem. Is erg hinderlijk. Hoop,dat ze er snel wat aan doen. Denk er nu zelf over een ander apparaat te kopen.

  138. Het bericht is al van een tijd geleden maar bij dezen maar even mijn melding dat ook ik dit de afgelopen dagen gemerkt heb.

    – iPhone 3G gelocked
    – 1 minuut later willen unlocken
    – Geen enkele knop/touch werkt meer
    – Scherm blijft uit
    – Volgens mij is een harde reset met aanknop + homeknop inhouden de oplossing, maar kan ook zijn dat dit toeval was dat de iPhone toen herstarte

  139. Heb deze week al 10x een complete reboot gedaan maar helaas geen resultaat.

    Net een restore gedaan. Helaas, binnen ca. 30 seconden valt hij weer in coma. Reageerd op geen enkele knop. Dood als een pier. Reageerd alleen nog op de lader.

    Ik begin nu echt heel erg te balen.

    Apple kom aub met spoed met 3.1.1 want mijn iPhone is met 3.1. onbruikbaar!

    iPhoneClub kunnen jullie aub contact opnemen met Apple NL? Diverse fora staan vol met klachten, Dit is geen niemendalletje

  140. Vandaag voor de tweede keer sinds 3.1 een coma.

    Geen enkele knop werkte. Ook homeknop + aanknop niet. En dat is lastig als je geen lader bij de hand hebt.

    Toen las ik hier de drieknopsmethode en ik probeerde

    homeknop + aanknop + geluid omlaag.

    En ja, met alledrie ingedrukt kreeg ik weer een appeltje te zien! Toeval misschien?

    Nu heb ik volgens de adviezen onder ‘Algemeen’ het ‘Automatisch slot’ op Nooit gezet. Nu maar hopen dat dat werkt.

  141. Ook ik had dagelijks last van de coma mode.
    Nu las ik op een forum dat sinds iemand bij instellingen->safari->fraudemelding deze functie uitgezet had geen coma mode meer kreeg.
    Ik heb dit eergisteren ook uitgezet en tot op heden (klop klop klop) nog geen coma mode.

    Laten we hopen dat dit de oplossing is.

  142. Heb gister net mijn ter reparatie aangeboden iPhone opgehaald, i.v.m. het spontaan uitgaan en stof achter het scherm. Tot mijn verbazing kreeg ik een splinternieuwe!

    Ik wist toen nog niet van de Coma Mode. Intussen wel. En helaas ging ook mijn splinternieuwe iPhone (met vs 3.1) zojuist uit… Wat een sof.

    Overigens las ik op http://www.mobielnieuwsnet.nl/?p=7027 dat er een definitieve oplossing voor dit probleem zou zijn. Heb dit zojuist geprobeerd en weet nog niet of het werkt. We houden elkaar op de hoogte.

  143. Inmiddels 104 paginaas boze mensen over 3.1 op het Apple forum. Mijn iPhone is onbruikbaar. Ik ben woedend over het uitblijven van een update, laat staan een reactie van Apple. Dit gedoe lijkt op Microsoft.

    Nu is mijn vraag: wat doet de iPhoneClub? Jullie tellen hoeveel leden? Hoeveel bezoekers? Hebben jullie contact met Apple? Wat zeggen ze over de coma mode?

    Dit is toch verschrikkelijk? Ik ben compleet onbereikbaar en ik kan niet bellen enz. omdat mijjn iPhone steeds op apengapen ligt.

    Als hier nu niet binnen 24 uur duidelijkheid over komt van Apple dan koop ik noooit meer een iPhone en stap ik over naar een ander merk zodraa mijn abbo klaar is.

    Ik ben des duivels aan het worden nu.

  144. Origineel geplaatst door Wessel Meijer
    Ik ben des duivels aan het worden nu.

    Heb je de mogelijke oplossing uit mijn bericht (vlak boven de jouwe) ook geprobeerd? Wie weet helpt het!

  145. Origineel geplaatst door dwdijkstra
    Origineel geplaatst door Wessel MeijerIk ben des duivels aan het worden nu.Heb je de mogelijke oplossing uit mijn bericht (vlak boven de jouwe) ook geprobeerd? Wie weet helpt het!

    Nou sorry hoor, met alle respect, maar ik heb geen zin om met “Microsoftmethodes” aan de slag te moeten met mijn Apple iPhone. heb geen tijd en zin in al dit gedoe,

    Ik ben zelden zo kwaad geweest!

  146. @Wessel:

    Heel begrijpelijk en je hebt groot gelijk. Ik baal er ook van dat ons zoiets moet overkomen, temeer omdat je er zo weinig aan kunt doen. Ik vind Apple’s policy om alles heel strak te reguleren een groot voordeel, aangezien je niet zo gauw met goedbedoelde rommel van minder ervaren programmeurs te maken krijgt. Maar dan moet zoiets als een ‘coma mode’ natuurlijk niet gebeuren! We staan met onze rug tegen de muur, helaas.

    Toch denk ik dat Apple intussen weet wat er speelt en koortsachtig bezig is te zoeken naar een oplossing. Er is geen sprake van kwade opzet en ik ben ervan overtuigd dat we dit weldra (na vs. 3.2) zullen zijn vergeten.

    Hou je haaks!

  147. Hier helaas ook problemen na de 3.1 update. Apps die ineens ermee stoppen, coma mode, en nog het meest irritante vind ik dat al mijn nummers uit mijn muziekbibliotheek uit hun albums zijn geplaatst.

    Een apart probleem om zo even uit te leggen. Maar in plaats dat al mijn muziek bestanden in hun album “mapjes” staan in mijn iphone, staan ze nu allemaal los in mijn album weergave. Als ik dus naar albums ga, staat daar niet album: coldplay, maar alle 12 nummers van dat album staan er los in.

    Ook het niet kunnen bewegen van het schuifje terwijl ik gebeld wordt heeft er bijna voor gezorgd dat ik mijn iphone op de grond heb gegooid van woede! Gewoon onacceptabel! Als dit zo blijft gaat hij ook linea recta terug naar T-mobile en regelen ze maar een andere telefoon. Maar Apple kennende zullen ze hier wel een oplossing voor vinden.

  148. 3.1 is waardeloos. Het is hakerig en schokkerig, als ik een email met attachment forward komt de attachment niet mee. Na de restore bleek ook dat de “verstuurd box” verdwenen was en dus ook mijn verzonden emails.

    De comaas zijn helemaal onuitstaanbaar.

    Hoe is het mogelijk dat Apple 3.1 met zulke grote fouten uitgeeft?

    Mensen lachen mij uit met mijn comafoon!

    Ik WAS een enorme Apple Fan; daar is nu een verschrikkelijke deuk in geslagen. Ik ben WOEDEND over deze shit. Het uitblijven van info van Apple vind ik zeer, ZEER slecht. Zo kan je niet met je klanten omgaan. Ze hebben nog iets van 20 uur.

  149. Inmiddels 120 paginaas over de coma mode op het Apple forum….

    De oplossing van de comamudus is simpel volgens mij:

    Apple hernoemd 3.0.1 naar 3.1.1 en biedt deze aan als update via iTunes. Dan in de daarop volgende weken kan Apple verdachte 3.1 fixen, hernoemen naar 3.1.2 of 3.2 en aanbieden als update. Zo simpel is het.

  150. De door mij hierboven genoemde methode om de ‘coma mode’ te omzeilen lijkt vooralsnog uitstekend te werken. Het is bij mij namelijk totaal niet meer voorgekomen!

    Mensen die er nog regelmatig last van hebben kan ik alleen maar aanraden dit ook te doen, in afwachting op een nieuwe firmwareversie. Het lijkt me dat Apple hier niet omheen kan en hier gauw mee zal komen.

  151. Ale Apple gewoon 3.0.1 hernoemd naar 3.1.1 of 3.2 en distribueert via iTunes zoals gebruikelijk dan is het probleem opgelost. Daar ben ik behoorlijk zeker van.

    Niks geen complete herinstallaties en restores, wat een gedoe allemaal! Hou het simpel aub.

    3.0.1 liep bij mij erg goed en heb nu spijt als haren op mij hoofd dat ik naar 3.1 ben gegaan.

    Ik vind het echt schandalig dat Apple nog niet eens een geplande releasedatum geeft voor 3.1.1 0f 3.2 terwijl er zeer veel klachten zijn.

    Met een dergelijk gebrek aan informatie kun je op de zakelijke markt echt niet mee wegkomen, tenopzichte van consumenten is het een blijk van disrespect en zeer slechte PR.

    Ik ben woedend over de gang van zaken en het aanzien van Apple heeft bij mij grote schade opgelopen. Waar ik ze eerst waardeerde met een 9 zijn ze gezakt naar 0.

    Mooie prestatie! Felicitaties aan de Apple marketing afdeling!

  152. Heeft iemand een betrouwbare download link naar 3.0.1?

  153. iTunes blokkeerd downgraden naar 3.0.1. En ik heb geen zin om te jailbraken. Nu weer restoren, 2e keer deze week. Ik verwacht niets meer. Ik ben echt woedend over het uitblijven van een reactie van Apple, laat staan een update.

    Heb nog nooit zo een staaltje schofterige service meegemaakt. Voor mij is duidelijk: het wordt exit iPhone. Ik weiger deze shit te accepteren.

    Juni 2010 loopt mijn contract af en stap onmiddellijk over naar een ander merk, zijn ze nou gvd helemaal belazerd! Mijn telefoon werkt gewoon niet goed meer!

    Wat zijn dat voor idioten bij Apple? Opzouten ermee.

  154. @Wessel:

    Je bent erg druk bezig met het probleem te omzeilen, dit kost je een boel moeite en het lukt je maar niet. Waarom zet je niet gewoon de fraudebestrijding uit en herstel je je netwerkinstellingen even, zoals ik eerder beschreef? Sindsdien heb ik er geen enkele keer last meer van gehad! Het komt gewoon niet meer voor!

    Nu kun je wel zeggen dat je geen zin hebt in Microsoftpraktijken (helemaal mee eens overigens), maar in dit geval kan het je een heleboel ergernissen schelen!

    Voor mij is de iPhone nog steeds een toptoestel, waarvan ik heel veel profijt heb. Zit je overigens nog in je garantieperiode? Je kunt er ook mee naar de T-Mobileshop gaan. Veel succes!

  155. @dwdijkstra:

    Hoezo ben ik druk bezig met het coma probleem te omzijlen?

    Zojuist jouw “remedie” uitegevoerd (anti fraud uit, alle netwerkinstellingen hersteld, resultaat?

    GEEN. Zodra mijn iPhone van de lader is gaat hij na ca 30 seconden in diepe coma.

    Ik HAD al 2 keer gerestored en geprobeerd te downgraden naar 3.0.1 maar iTunes blokkeerd dat en ik heb geen zin om te jailbraken.

    IK WORDT NIET GOED!

    Het coma probleem bestaat al 3 weken. Op het Apple forum zijn reeds 128 paginaas met exact dezelfde symthomen sinds 3.1. T-Mobile kan hier ook geen reet aan doen want de fout zit gewoon in OS 3.1. Dat is zo klaar als een klontje.

    Dat Apple niet reageerd is niet alleen schandalig, maar ook zorgelijk. Ik weet dat het een consumer telefoon is, maar velen gebruiken hem ook zakelijk, zoals ik dus, en mijn zaken varen er geen wel bij. Ik kook van woede.

    Ik moet hem nu aan de lader laten hangen of constant aan laten staan dus dan is hij binnen een paar uur leeg.

    Ik geef het op. Ik was een een enorme Apple fan maar om mensen 3 weken lang aan te laten klooien zonder ook maar een update of mededeling slaat alles. Dat is te schofterig voor woorden.

    Ik ga overstappen naar een ander merk want dit is volledig en volstrekt onaanvaardbaar.

    Apple, bravo! een 0 voor customer service!

  156. Wessel, als jouw toestel het iedere keer al na 30 seconden begeeft, is er misschien wel meer aan de hand! Is je accu misschien niet ten einde? Neem je toestel en aankoopbon mee naar de T-Mobileshop en ik weet zeker dat je gewoon een nieuw toestel krijgt! Waarom ik dat weet? Ik kreeg onlangs zelf een nieuw toestel omdat de mijne 6 keer spontaan was uitgegaan in 5 dagen. Ook had ik enkele stofjes onder het scherm, maar ik kreeg zonder morren een nieuw toestel. Er is altijd een weg!

  157. @dwdijkstra:

    Ik weet 100% zeker dat het een fout is in OS 3.1.

    Inmiddels 130 paginaas op het Apple forum met volledig indentieke klachten en gedrag van de iPhone.

    Ik doe niets meer. Ik worstel me er nog 1 week doorheen. Is er dan nog geen OS update dan ga ik mijn vorige SonyEricsson weer updaten en gebruiken.

  158. Ik snap het niet. Heb ook 3.1 draaien sinds een week of 3 en nog geen enkel probleem gehad. Wel de nodige apps en games erop staan. Ook een aantal met push. Geen enkele keer blijven hangen. Hoezo zou het dan in OS 3.1 moeten zitten ?

  159. Ik heb het een aantal keer gehad, maar niet zo vaak als sommige gebruiker beweren. Ik hoop dat Apple zeer snel met een update op de proppen komt.

    Ik begin ook telefoongesprekken te missen op deze manier…

  160. @mvveelen:

    Bij mij heeft 3.1 een paar weken zeer goed gedraait maar ineens kwamen de comaas. Heb er nu reeds 1,5 week ernstige hinder van. Mijn iPhone is nagenoeg onbruikbaar.

    Op het Apple forum staan 132 paginaas vol over het coma probleem. Allemaal hetzelfde verloop en allemaal dezefde soort klachten, die snel, of enige tijd na updaten naar 3.1 op komen zetten.

    Restoren, resetten, heb het allemaal geprobeerd maar het help niet. Begin er niet aan, het is een waste of time. Ik raad iedereen ook af om te updaten naar 3.1. Blijf lekker 3.0.1 of 3.0 gebruiken; die lopen uitstekend. Ik wacht met smart op 3.1.1 of 3.2.

    Lees maar:
    http://discussions.apple.com/thread.jspa?threadID=2152619&start=1965&tstart=0

  161. Als door en wonder is plotsklaps het coma-probleem van mijn iPhone weg. Hoop dat het nooit meer terug komt.

    Blijf het heel raar en ongepast vinden dat Apple geen aankondiging doet van een geplande release van 3.1.1 of 3.2, laat staan een reactie geeft want hun forum telt inmiddels 143+ paginaas. Belachelijk slechte service en pr.

    Mijn lol is er wel een beetje vanaf, mijn vertrouwen is enorm gedaald.

  162. Helaas, helaas de wonderbaarlijke genezing van mijn iPhone hield niet lang stand. Het is weer terug.

    Het is duidelijk een hele nare bug in OS 3.1. die kennelijk HEEL moeilijk te vinden is want Apple heeft nog steeds geen geplande release datum afgegeven voor 3.1.1 of 3.2 en laat ook helemaal niets van zich horen.

    Ik ben er ziek van. Mijn iPhone is veranderd in een waardeloos ding. Apple wat ben je in Godsnaam aan het doen met je goodwill van je klanten? Mijn goodwill is inmiddels 0.

    What the hell is going on???!!!

  163. Ik had het zelfde probleem en heb sinds vandaag de nieuwe update 3.1.2 gedownload waar onder Apple zegt dat deze update er is om de problemen met deze “comateuze” mode op te lossen! Ook zeggen ze het probleem van slecht bereik, dat alleen door herstarten op te lossen is, gemaakt moet zijn! Laten we hopen dat dit ook daadwerkelijk werkt! Het laatste punt is dat ze het probleem met YouTube filmpjes laden hebben opgelost!

    Hopelijk werkt dit allemaal en kunnen andere iPhone gebruikers wat met deze comment.

  164. Update naar OS 3.1.2 zou moeten helpen:

    ‘Oplossing voor een sporadisch optredend probleem waarbij de iPhone niet uit de sluimerstand kan worden gehaald.’

    Vandaag deed tie het weer niet. Mis oproepen zo.

    Wat helpt wel?

  165. Na updaten naar 3.1.2. ging het allemaal goed, maar helaas is de coma modus sinds vandaag weer terug.

    Ik ben sprakeloos. Apple moet dit wat mij betreft binnen 1 maand volledig en voor altijd ogelost hebben.

    Indien het probleem na 17 november 2009 nog steeds bestaat dan gaat mijn iPhone het raam uit

  166. @ Wessel:

    Jij hebt wel pech man… En ik vind het zeer verontrustend dat Apple niet is staat schijnt te zijn dit probleem aan te pakken.

    Heb je trouwens nog garantie op je toestel? Door soortgelijke problemen (+ stof achter het scherm) kreeg ik een nieuwe van T-Mobile (terwijl ik mijn abo bij Telfort heb lopen). Dit toestel had ook last van de coma modus. Toen ik vervolgens na een week geen wifi-verbindingen kon maken moest ook die nieuwe weer terug. Nu, na wederom anderhalve week wachten, heb ik weer een nieuw toestel gekregen en was intussen versie 3.1.2. uit. Heb momenteel geen enkele klacht meer. Heb deze iPhone nu 3 dagen in gebruik, hoop dat het zo blijft!

    Dus Wessel, even naar T-Mobile stappen?

  167. @dwdijkstra:

    Ik volg de reacties op het Apple forum al een tijdje. Ik ben er 100% van overtuigd dat het een bug in het OS is. Uit jouw verhaal maak ik dat ook op.

    3.1.2 heb ik toen het 10 dagen geleden uitkwam meteen geinstalleerd en het liep als eeb trein. Snel en snappy.

    De laatste 2 dagen liep het hakerig, meteen daarna kwam de comamodus weer geheel terug. Andere gebruikers melden een vergelijkbare gang van zaken.

    De teledoon inruilen lijkt mij dan ook een loze en arbeidsintensieve actie. Weer restoren en zo voort, ik zie het nut er niet van in.

    Ik denk dat er een een of ander bestand beschadigt raakt en de aan/uit c.q. slaap/wakker instructies niet correct ingeladen worden.

    Als T-Mobile en/of Apple er wel 100% van overtuigd zijn dat het een hardware issue is dan lijkt het mij voor de hand liggen dat ze mij een nieuwe opsturen via de post. het is dan tenslotte niet mijn fout en ik heb dan ook geen zin om er veel tijd aan te gaan besteden.

    Zoals gezegt heb ik Apple tot 17 november 2009 de tijd gegeven om deze bug volledig en voor altijd te verwijderen. Daarna combineer ik een camera, voorhamer, mijn iPhone en YouTube om mijn afscheid van de iPhone te vieren.

    Ik heb er schoon genoeg van en ik ben bepaald niet de enige die met dit probleem worsteld. Het is geen uniek geval. Apple moet alles op alles zetten om dit op te lossen.

    Ik zou in de tussentijd DOLGRAAG downgraden naar 3.0.1 maar dat kan niet zonder jailbrake. Ik voel me een gevangene van mijn eigen spullen. Belachelijk.

  168. @ Wessel:

    Wessel, ik leef met je mee, aangezien ik het fenomeen ken, echter niet in dezelfde mate als jij. Maar ik neem aan dat jij ook weet dat er nog veel méér gebruikers zijn die er geen last van hebben? M.a.w. het is niet sec een softwareprobleem! Als je dus een ander toestel zou kunnen bemachtigen is de kans reëel dat je er dan geen last meer van hebt.

    Je toestel op een door jouw gestelde datum vernietigen levert vast een aardig filmpje op. Misschien haal je Flabber wel. Maar ik denk dat je er later spijt van krijgt. Als de bug er echt nog niet uit is (en zo lijkt het wel), zal Apple alles op alles zetten om hier iets aan te doen. En zoals dat met meer grote bedrijven gebeurt, zullen ze de eindgebruiker van die inspanningen niet op de hoogte houden. Zul je net zien dat kort na jouw Flabberdebuut de problemen voorgoed de wereld uit zijn!

    Nee, je kunt je toestel dan beter nog verkopen. Zelfs als je duidelijk meldt dat je voortdurend last hebt van de coma modus, zijn er nog zat mensen die je een redelijke prijs willen betalen. Bezint eer ge begint, zou ik zeggen.

    En wat ik al eerder schreef, het is retevervelend, het had niet mogen gebeuren, maar er is geen sprake van kwade opzet. En dit moet toch als een verzachtende omstandigheid werken, vind ik. Hou je hoofd koel!

  169. @dwdijkstra:

    Ik vind uw bemoedigende woorden wel aardig, daarvoor mijn dank. Uw argumentatie is echter wel een beetje krom.

    Want wat is het nou? Een hardware fout? Nou laat T-Mobile/Apple mij dan even een nieuwe sturen per post, dan stuur ik de mijne idem retour. Het is tenslotte niet mijn fout en ik weiger dan ook om er voor in de rij te gaan staan.

    Is het toch een bug? Nou laat Apple dan de HOOGSTE prioriteit geven aan het oplossen van deze bug want mijn voorhamer lacht mij verlijdelijk toe.

    En sorry, maar ik ga mijn iPhone in deze staat niet verkopen; ik zou dat niet over mijn hart kunnen krijgen. Een beetje rare sugestie vind ik dat van u.

    Overigens: ik krijg de indruk (ook van uw eerdere reacties) dat u bij Apple of T-Mobile werkt, zo ja, zou u mij dan even een nieuwe over de post willen sturen? Dan stuur ik u de mijne retour.

  170. @ Wessel:

    Wessel, om te beginnen ben ik gewoon ‘je’ en niet ‘u’. Geen idee waaraan ik die status verdien 😉

    Ik probeer je uit te leggen dat het een combinatie van factoren kan zijn. Het is in deze digitale wereld heel verleidelijk om zelf ook in enen en nullen te denken, maar het kan er ook tussenin zitten. M.a.w. een softwareprobleem die pas getriggerd wordt bij bepaalde hardware. Anders zou toch IEDEREEN er last van moeten hebben? Volgens mij zijn er wereldwijd momenteel zo’n 30 miljoen iPhonegebruikers en ga er maar van uit dat een klein percentage met deze problemen te kampen heeft.

    Als het een hardwarefout in elk toestel was zou er wellicht een terugroepactie in het leven zijn geroepen. Maar Apple zet er op in de fout op te lossen middels een vernieuwde firmware. Dit zegt genoeg. En ik denk tevens dat je ervan uit mag gaan dat Apple zeker de hoogste prioriteit stelt aan dit probleem, het kost gewoon wel tijd…

    Waarom zou je je iPhone niet in deze staat willen verkopen? Zolang jij de koper goed informeert is er niets aan de hand. Er zijn zat gebruikers die er minder negatief tegenover staan dan jij (ikzelf bijvoorbeeld).

    En nee, ik werk niet bij een of andere telecomwinkel. Ik ben werkzaam als ICT-docent op een school in Friesland.

    Vat mijn andere zienswijze overigens niet op als kritiek. Het is alleen een poging je visie enigszins bij te stellen. Ik vind de iPhone een fantastisch apparaat en het helpt me enorm mijn leven beter te organiseren. Ik merk dat dat diep in je hart ook voor jou geldt, maar deze ellende overschaduwt al je positiviteit en dat vind ik heel jammer voor je!

    Komt tijd, komt raad!

  171. @dwdijkstra zei: “Apple zet er op in de fout op te lossen middels een vernieuwde firmware”.

    Ik weet niet waar je deze wijsheid vandaan haalt, maar je bevestigd wel mijn stelling dat er sprake is van een bug en geen hardware probleem. in de rij taan voor omruilen, restoren en ander gedoe lijkt dus volkomen zinloos.

    Uit eerdere berichten op deze site maakte ik op dat heel veel mensen NIET upgraden en om de een of andere reden blijven hangen op 2.x of 3.0.

    Slechts 23% bleek overgestapt naar 3.1 dat verklaard wellicht het relatief lage aantal coma problemen onder de 30 miljoen gebruikers.

    https://www.iculture.nl/36299/nog-maar-23-is-overgestapt-naar-iphone-os-3-1/

    Ik was een enorme Apple fan. Ik denk dat dat ook wel bleek uit mijn eerdere posts.
    Nu ben ik echter zeer teleurgesteld over het uitblijven van een afdoende oplossing.

    Ik ben ook zeer boos over het feit dat ik niet legaal terug kan naar 3.0.1. Ik zit gewoon helemaal klem en voel mij gedwongen om een jailbrake uit te gaan voeren om terug te gaan naar een werkend toestel.

    Waar Apple het recht vandaan haalt om downgraden te blokkeren begrijp ik niet. Het is tenslotte mijn apparaat. Op mijn laptop of desktop kan ik tenslotte wel downgraden. Dat Apple totale controle wil kan ik mij voorstellen, maar dat moet dan wel hard gemaakt worden met perfect werkende software. Als die perfectie niet wordt waargemaakt eis ik het recht op controle over mijn eigen apparaat zodat ik terug kan stappen. Apple wil nu met 2 benen in een kous over mijn rug en ik ben daar ontzettend kwaad over.

    Ik eis dat Apple downgraden naar 3.0.1 gewoon mogelijk maakt. wat is daar nou zo moeilijk aan? 3.0.1 werkte prima; geen coma’s, geen hakerigheid, geen verbroken gesprekken. Ik kan mijzelf wel voor mijn kop slaan dat ik niet heb afgewacht. Mijn vertrouwen is zeer ernstig beschadigd, mijn onmacht om te downgraden doet het vuur uit mijn oren slaan.

    Apple goddamn! down- of upgrade, het kan me niet schelen maar regel het!

  172. @ Wessel:

    Wessel je leest niet goed! Ik heb het over een combinatie van factoren! Ik heb nu toch ook een toestel die het gewoon doet zoals je zou mogen verwachten?

    Omruilen (vooropgesteld dat dit je zou lukken) heeft mijns inziens wel degelijk zin! Overigens, ik weet niet waar jij woont, maar ik heb het toestel twee keer in Leeuwarden omgeruild en dat ging zeer prettig. Ik heb er ook niet voor in de rij hoeven staan.

    23% van 30 miljoen is altijd nog zo’n 7,5 miljoen gebruikers die versie 3.1 hebben. Als het leeuwendeel dezelfde problemen zouden hebben als jij, dan was dit al lang bekend geweest.

    Ik ben het volstrekt met je eens dat het nergens op slaat dat je niet kunt downgraden. Vermoedelijk doet men dit om het hackers moeilijk te maken. Maar daar heeft (zoals vaak het geval is) de andere groep last van.

  173. @ Wessel:

    Gebruik jij toevallig het programmaatje FreeMemory?

  174. @dwdijkstra:

    FreeMemory gebruik ik niet. Inmiddels zijn er 160 paginaas over het comaprobleem op het Apple forum. Deze reacties komen uit alle delen van de wereld sinds 3.1.

    Ik heb je nu al meerdere malen gezegt dat ik mijn telefoon NIET ga omruilen. Daar heb ik een paar zeer sterke redenen voor, maar die schijnen niet tot jouw hersens door te dringen:

    1) Indien het comaprobleem een door Apple erkend hardware probleem is dan sturen ze mij maar een nieuwe over de post. Ik ga derhalve niet naar de andere kant van de stad om in de rij te staan. Het overzetten van apps en bestanden op en nieuw toestel is reeds tijdrovend genoeg.

    Als Apple geen goede hardware heeft gemaakt is dat niet mijn schuld. Apple moet dan gewoon een goede service aan de dag leggen en niet mij opzadelen met hun gezeik.

    2) 160 paginaas op het Apple forum geven EXACT dezelfde klachten en het verloop daarvan met zowel 3G als 3GS toestellen NA het updaten naar 3.1. Een hardwareprobleem ligt derhalve absoluut niet voor de hand want het is zeer onwaarschijnlijk dat al die iPhones uit dezelfde productie-serie komen.

    Ik zou je dringend doch vriendelijk willen vragen om op te houden met de suggestie dat het een hardwareprobleem is. Dat is het niet, ik ben daar 100% van overtuigd.

    Apple heeft gewoon een waardeloze updates uitgebracht met 3.1 en 3.1.2 en blokkeerd daarbij ook nog eens mijn mogelijkheid om gewoon terug te gaan naar 3.0.1

    3.0.1 draaide fantastisch : geen coma’s, geen hakerigheid, geen afgebroken gesprekken; 3.0.1 draaide heel goed en ik heb spijt als haren op mijn hoofd dat ik bij die 23% hoor die 3.1 is gaan gebruiken. Ik ga NOOOOOIIIIT meer zo snel mee in de ontwikkelingen.

    En met alle respect; wat volgens jou wel en niet zin heeft interesseert mij totaal niet, zelfs al ben je dan IT leraar. Ik ben reeds vele jaren technisch inspecteur in de olie-industrie en als ik met betrekking tot het comaprobleem een rapport zou moeten uitbrengen dan zou dat neerkomen op het volgende:

    OS 3.1 en 3.1.2 bevatten ernstige fouten (bugs) die leiden tot het bekende comaprobleem, gesprekken die afbreken en hakerig gedrag van het OS. Gezien de spreiding van de klachten over diverse landen en gebruikers en het probleemloos functioneren van de iPhone met 3.0.1 ligt een hardwarefout niet voor de hand. Apple moet eerst met de hoogste prioriteit de bugs uit 3.1.x halen.

    Jouw logica vind ik krom en begint me ook een beetje te irriteren. Er zijn zat mensen die hun telefoon hebben omgeruild waarna ze toch weer dezelfde comaproblemen kregen. Dus doe mij een lol: ga zelf lekker terug naar de winkel en aan de slag met omruilen, restoren, resetten, rebooten en weet ik wat, maar ik heb wel wat beters te doen. Apple moet gewoon deze klote bugs verhelpen op zeer korte termijn OF downgraden naar 3.0.1 niet langer blokkeren. Het is tenslotte MIJN hardware!

  175. @ Wessel:

    Nou ja zeg, ik wist niet dat je kwaad werd!

    Dergelijke reacties horen hier niet thuis vind ik. En hiervoor lees ik geen fora, dus wat mij betreft tabee, zoek het maar lekker zelf uit.

  176. @dwdijkstra:

    Ik heb niet om je hulp gevraagd. Bovendien vind ik je verhalen ontzettend tegenstrijdig; aan de ene kant zit je te beweren dat Apple inzet op het verwijderen van de coma bug, aan de andere kant wil je mij wijsmaken dat ik mijn telefoon moet inruilen omdat het een hardwareprobleem is. Erg inconsistent. Daar kan ik dus niets mee.

  177. @ Wessel:

    Tuurlijk heb je niet om mijn hulp gevraagd. Maar je zet je mening wel op een forum en dan is het logisch dat mensen daarop reageren. Blijkbaar heb je er moeite mee dat er anders over zaken wordt gedacht dan jijzelf. Mijn reacties waren puur positief bedoeld en ik heb een hele nare smaak overgehouden aan de manier waarop jij je hier jegens mij hebt uitgelaten. Mijn advies: als je geen andere meningen aankunt, wegblijven van fora en maar lekker wegkwijnen in zelfmedelijden. Dan hebben anderen er in elk geval niet ook last van.

    Overigens, ik heb hier een prachtig stukje hardware, die het ‘ondanks’ de software fantastisch doet, ik heb nergens last van. Maar ja, dat wil er bij jou niet in natuurlijk…

    Dit was mijn laatste bericht. Puur om mijn frustraties t.a.v. ene Wessel Meijer terug te uiten. Ik meld me bij deze definitief af, ik heb wel wat beters te doen!

  178. @dwdijkstra:

    Ik sta open voor meningen van anderen. Als de argumentatie echter tegenstrijdig is dan kan mij dat inderdaad irriteren. Mijn iPhone draaide uitstekend tot 3.1. kwam en na 3.1.2 waren de klachten om precies te zijn 8 dagen verdwenen om daarna weer als vanouds terug te keren.

    Heb je nou al eens de reacties op het Apple forum bekeken? Deze zijn namelijk 100% herkenbaar voor mij, tot in de kleinste details. De klachten komen uit hele verschillende richtingen. Een hardware fout ligt niet voor de hand. Jouw telefoon doet het prima, ik ben blij voor je, wellicht wordt het probleem veroorzaakt door software van derden die jij niet hebt, weet ik veel.

    Feit is dat 3.0.1. uitstekend draaide maar ik daar alleen naartoe terug kan met een jailbreak die ik nu dan ook serieus overweeg.

    Ik ben er echt ziek van. Mijn lol is er helemaal vanaf. Als Apple uiterlijk 17 november het niet heeft opgelost wordt het camera, voorhamer, iPhone & YouTube.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.